Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Τρομακτικό Στέλιο..
Ναι είναι πολύ δυσάρεστο. Είχε πολύ καλό όνομα στη Πάρο ο μακαρίτης. Και η γυναίκα του είναι εξαιρετική. Πολύ εργατική και προκομένη γυναίκα. Αγωνίστρια της ζωής. Πολύ αξιοπρεπείς άνθρωποι και οι δύο.

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ναι είναι πολύ δυσάρεστο. Είχε πολύ καλό όνομα στη Πάρο ο μακαρίτης. Και η γυναίκα του είναι εξαιρετική. Πολύ εργατική και προκομένη γυναίκα. Αγωνίστρια της ζωής. Πολύ αξιοπρεπείς άνθρωποι και οι δύο.
Το θέμα είναι αν είχαν υποκείμενα νοσήματα, γιατί αν δεν είχαν είναι ακόμα χειρότερα

Το θέμα είναι αν είχαν υποκείμενα νοσήματα, γιατί αν δεν είχαν είναι ακόμα χειρότερα

Που είσαι εσύ Νικόλα;; Όλα εντάξει με την πολύ δύσκολη σαιζόν που περάσαμε όλοι;

Που είσαι εσύ Νικόλα;; Όλα εντάξει με την πολύ δύσκολη σαιζόν που περάσαμε όλοι;
Έλα Νίκο όλα καλά, εμένα επαγγελματικά δεν με επηρέασε καθόλου λόγω φύσης της δουλειάς
Όπως ξέρεις η εστίαση την έφαγε κατακούτελα

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ο δήμαρχος ήταν στα 64, η μάνα του δεν ξέρω.
Άνθρωπος πάνω από τα 60 σπάνιο να μην έχει κάτι. Δεν νομίζω ο συγκεκριμένος να ήταν άρρωστος από κάτι σοβαρό. Δεν ακούστηκε κάτι τέτοιο. Είναι μικρός κι ο τόπος εκεί, θα ακουγόταν.

Έλα Νίκο όλα καλά, εμένα επαγγελματικά δεν με επηρέασε καθόλου λόγω φύσης της δουλειάς
Όπως ξέρεις η εστίαση την έφαγε κατακούτελα

Aν ξέρω λέει......

Re: Ιοί

Επίσης τα θετικά τεστ που διενεργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη και έφτασαν στο +10% θετικά ήταν τυχαίο δείγμα όπως πρέπει για να χαρακτηριστεί αξιόπιστο;
Αυτοι που πήγαν εθελοντικά σε μεγάλο ποσοστό ήταν άνθρωποι με συμπτώματα που πήγαν με αγωνία για να δουν αν είναι θετικοί κάνοντας ένα δωρεάν τεστ.

Αυτό γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη στο +10% θετικοτητας?

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Ιοί

Επίσης τα θετικά τεστ που διενεργήθηκαν στην Θεσσαλονίκη και έφτασαν στο +10% θετικά ήταν τυχαίο δείγμα όπως πρέπει για να χαρακτηριστεί αξιόπιστο;
Αυτοι που πήγαν εθελοντικά σε μεγάλο ποσοστό ήταν άνθρωποι με συμπτώματα που πήγαν με αγωνία για να δουν αν είναι θετικοί κάνοντας ένα δωρεάν τεστ.

Σε καμμία περιοχή δεν έκαναν τεστ σε αντιπροσωπευτικό δείγμα. Όπου βρίσκουν πολλά κρούσματα σε αναλογία του πληθυσμού λαμβάνουν μέτρα.

Re: Ιοί

το ποσοστό δεν είναι απόλυτο , γιατί η ομάδες των εξεταζόμενων δεν είναι τυχαίες, άρα μη αντιπροσωπευτικές
10% θετικότητα γενικά θα σήμαινε τεράστιους αριθμούς.
Η σλοβάκοι που έκαναν rapid test στο μισό τους πληθυσμό, γύρω στα 3εκ, έβγαλαν περίπου 1% θετικότητα

Νομίζω κάπου στο 7,5% ήταν το ποσοστό θετικών.
Επίσης και να μην ήταν άτομα που ήδη είχαν κάποιο σύμπτωμα (πόσοι θα κόλλησαν έτσι στην ουρά τρομάζω να φανταστώ, έστω και με μάσκες έστω και σε ανοικτό χώρο), από όσο έβλεπα στα πλάνα οι περισσότεροι ήταν μάλλον από τις νεαρότερες ηλικίες όπου ο ιός κάνει θραύση.
Έστω λοιπόν ότι δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα. Να είναι στο μισό το ποσοστό? Δλδ στο 3,7%; Να είναι στο 1/3; 2,5%; Πάλι μεγάλο είναι. Να ξέρεις ότι ο 1 στους 40 συμπολίτες μας που κυκλοφορούν έξω είναι θετικός. Έτσι όπως τηρούνταν τα μέτρα η εξάπλωση με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου ήταν βεβαία.
Χώρια που το επίπεδο στα αστικά λύματα επιβεβαιώνει ως φαίνεται λίγο-πολύ τα παραπάνω.

Εγώ που έχω στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων μία που κόλλησε, ταλαιπωρήθηκε κάπου ενάμιση μήνα για να το ξεπεράσει και τώρα ποστάρει στο fb ότι δεν υπάρχει κορονοϊός;
Σαν τι να τη μετρήσω; :chinscratch:

Πήγα στην παθολόγο σήμερα να μου γράψει κάτι αιματολογικές εξετάσεις. Της είχαν ακυρώσει από το πρωί 4 ραντεβού, γιατί και οι 4 βγήκαν θετικοί στο τεστ. Τα 10 λεπτά που ήμουν εκεί της ακυρώσαν κι άλλο ένα για τον ίδιο λόγο.
Δεν το γλυτώνουμε το lock down στην Αθήνα. Ισχύει ότι απαγορεύτηκαν οι μετακινήσεις εκτός νομού το Σ/Κ ?

Σε μας, η δασκάλα της κόρης μου (νήπιο) βγήκε θετική στον ιό. Το αποτέλεσμα βγήκε λέει μέσα στο προηγούμενο ΣΚ. Εμείς λείπαμε όλη την προηγούμενη βδομάδα αφενός λόγω διακοπών και αφετέρου γιατί είχαμε ήδη ειδοποιηθεί για την πιθανότητα covid από τη δασκάλα λόγω των συμπτωμάτων της. Τη Δευτέρα πήγαμε σχολείο και μας έδιωξαν. Δε μας είπαν για πόσο. Και φυσικά δεν έχει επικοινωνήσει κανείς για ιχνιλάτηση. Δεν έχουμε συμπτώματα πάντως. Εγώ πάω κανονικά στη δουλειά τηρώντας τα όσα προβλέπονται με μάσκες κλπ. Από οργάνωση είμαστε...

Το πρόβλημα είναι ότι ο κόσμος δεν έχει συναίσθηση της ευθύνης.

Χθες έμαθα ότι 2 γνωστοί μου οι οποίοι δουλεύουν delivery, ενώ έχουν διαγνωστεί με Covid, συνεχίζουν και πηγαίνουν για δουλειά κανονικά...

Το αποκρύπτουν από τον εργοδότη τους για να μην χάσουν τα μεροκάματα.

Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk

Μα δεν έχουν να ασχοληθούν με κάτι άλλο.. Τα θέματα είναι κορονοιος, κανα καράβι τουρκικό που κόβει βόλτες, τώρα πιάσαμε και τις ΗΠΑ (Ελπιζω για λίγο)

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Status
Not open for further replies.