Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Της γριπης εκανες? Αν ναι, ειναι φυσιολογικο να σε ενοχλει λιγο. Σε ενα 24ωρο περναει

Αυτο της γριπης ο φαρμακοποιος μου μουπε οτι "ριχνει" το ανοσοποιητικο για κανα 48ωρο.

Κι εγω ενιωσα καπως και πλακωθηκα στις βιταμινες C προληπτικα οταν το εκανα πριν κανα δυο εβδομαδες.

Έχει κανείς κάποιο νέο για την υγεία του malakudi?

Καλησπέρα φίλε Σωκράτη και σε όλους τους υπόλοιπους. Πάω καλύτερα αλλά εξακολουθώ τα απογεύματα να ανεβάζω δέκατα (ως 37,5). Γενικά όμως είμαι καλύτερα, θα πρέπει όμως να είμαι 3 μέρες απύρετος ώστε να κάνω μετά τεστ κι αν είναι αρνητικό να μπορέσω μετά να πάω να κάνω ακτίνα θώρακος να δούμε που βρισκόμαστε. Εξακολουθώ να λαχανιάζω εύκολα και να βήχω αν πάρω βαθιά ανάσα. Το οξυγόνο μου παίζει από 95 ως 99 ανάλογα την ώρα της ημέρας.

Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον.

ΥΓ: Έκλεισα 17 μέρες από τα πρώτα συμπτώματα και πάμε για την 18η.

χωρίς Panadol αντέχεις; μπορείς να το αποφύγεις;

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

Καλησπέρα φίλε Σωκράτη και σε όλους τους υπόλοιπους. Πάω καλύτερα αλλά εξακολουθώ τα απογεύματα να ανεβάζω δέκατα (ως 37,5). Γενικά όμως είμαι καλύτερα, θα πρέπει όμως να είμαι 3 μέρες απύρετος ώστε να κάνω μετά τεστ κι αν είναι αρνητικό να μπορέσω μετά να πάω να κάνω ακτίνα θώρακος να δούμε που βρισκόμαστε. Εξακολουθώ να λαχανιάζω εύκολα και να βήχω αν πάρω βαθιά ανάσα. Το οξυγόνο μου παίζει από 95 ως 99 ανάλογα την ώρα της ημέρας.

Δοκίμασε να έχεις τον κορμό σου κατακόρυφο όταν βλέπεις να σου πέφτει το οξυγόνο. Γενικά προσπάθησε να κάνεις αναπνοές τύπου γιόγκα μέχρι το στομάχι.
Επίσης βοηθάνε ζεστά ροφήματα οπως μέλι με χαμομήλι ή τσάι του βουνού. Μακριά από καφέ κι ότι άλλο έχει καφεινη.
Περαστικά και γρήγορα μάχιμος!

Να πω και τα δικά μου νέα και τι έμαθα από αυτήν την ιστορία.
Καταρχήν σε σχέση με τον Παναγιώτη που βασανίζεται 18 μέρες , μετά από ένα τριήμερο με πυρετό, πονόλαιμο και αδυναμία που δεν κράτησαν στο σύνολο πάνω από μια βδομάδα πλέον είμαι πολύ καλά.
Συνεπώς είμαι από τους τυχερούς.
Ή σύζυγος δυστυχώς έχει κλείσει 10 ήμερο με πυρετό που ενώ την πρώτη βδομάδα ήταν δέκατα τώρα ακόμα και με panadol αρκετές ώρες μέσα στην μέρα είναι σταθερά στους 38 ενώ εδώ και 2 μέρες δεν έχει καμία αίσθηση γεύσης και όσφρησης χωρίς ευτυχώς ομως αλλά συμπτώματα.
Σήμερα εκανα τεστ που φυσικά βγήκε θετικό και πλέον και επίσημα βρίσκομαι σε καραντίνα που έτσι και αλλιώς ήμουν εδώ και 11 μέρες.
Αυτο που μου έκανε εντύπωση είναι πως μετά το 14 ήμερο δεν είναι απαραίτητο το επαναληπτικό τεστ και θεωρούμε αυτόματα μετά το πέρας των 14αρων ημερών καθαρός.
Ακόμα δεν το πιστεύουμε πως στην ευχή τον ψωνίσαμε με τόσο προσοχή και από τους δύο.

To να εχεις δεκατα για 17 ημερες .... ειναι ΣΠΑΣΙΜΟ νευρων απο τα λιγα.
Πως μπορεις και το αντεχεις Παναγιωτη ?

Εγω παλευω με την δυσπνοια (το βραδυ) και νιωθω σμπαραλια.
Οχι να ειχα και δεκατα (πυρετο πιο πριν) οπως εσυ ....

Αυτο ομως που πραγματικα με κανει σμπαραλια δεν ειναι ουτε το ασθμα ουτε η δυσπνοια.
Ειναι οτι επι δυο βδομαδες, ακουω συνεχεια φωνες νεαρων που παιζουν και περιφερονται
απο γειτονια σε γειτονια. Προσπαθω να μην νιωσω θυμο .... ειλικρινα προσπαθω !
Το οποιο παραδεχομαι οτι ΔΕΝ ειναι φυσιολογικο (η Φυση απεχθανεται τα κενα
και τα καλυπτει .... ΠΑΝΤΑ !)

Ισως σε αλλες περιοχες της Θεσσαλονικης, που δεν ειναι τοσο πυκνοκατοικημενες
τα πραγματα να ειναι πιο συμμαζεμενα. ΕΔΩ που μενω εγω .... σιγουρα ΔΕΝ ειναι.

Χάρηκα πραγματικά που είσαι καλύτερα.
Eύχομαι γρήγορη ανάρρωση.

Να πω και τα δικά μου νέα και τι έμαθα από αυτήν την ιστορία.
Καταρχήν σε σχέση με τον Παναγιώτη που βασανίζεται 18 μέρες , μετά από ένα τριήμερο με πυρετό, πονόλαιμο και αδυναμία που δεν κράτησαν στο σύνολο πάνω από μια βδομάδα πλέον είμαι πολύ καλά.
Συνεπώς είμαι από τους τυχερούς.
Ή σύζυγος δυστυχώς έχει κλείσει 10 ήμερο με πυρετό που ενώ την πρώτη βδομάδα ήταν δέκατα τώρα ακόμα και με panadol αρκετές ώρες μέσα στην μέρα είναι σταθερά στους 38 ενώ εδώ και 2 μέρες δεν έχει καμία αίσθηση γεύσης και όσφρησης χωρίς ευτυχώς ομως αλλά συμπτώματα.
Σήμερα εκανα τεστ που φυσικά βγήκε θετικό και πλέον και επίσημα βρίσκομαι σε καραντίνα που έτσι και αλλιώς ήμουν εδώ και 11 μέρες.
Αυτο που μου έκανε εντύπωση είναι πως μετά το 14 ήμερο δεν είναι απαραίτητο το επαναληπτικό τεστ και θεωρούμε αυτόματα μετά το πέρας των 14αρων ημερών καθαρός.
Ακόμα δεν το πιστεύουμε πως στην ευχή τον ψωνίσαμε με τόσο προσοχή και από τους δύο.

Περαστικά Ανδρέα και στους δυο σας. Και μένα έτσι ξεκίνησε και μετά την 7η μέρα ανέβηκε ο πυρετός.

To να εχεις δεκατα για 17 ημερες .... ειναι ΣΠΑΣΙΜΟ νευρων απο τα λιγα.
Πως μπορεις και το αντεχεις Παναγιωτη ?

Ειλικρινά τα δέκατα τώρα δε μου κακοφαίνονται. Όταν χτύπαγα 38,6 ακατέβατο με αντιπυρετικά και φοβόμουν τα χειρότερα ήταν το δύσκολο. Τώρα ευτυχώς όλα πάνε καλύτερα - πιστεύω σε 1-2 μέρες ακόμα να σταματήσουν κι αυτά τα μικρά δέκατα. Σήμερα ανέβηκε μέχρι 37,1 το απόγευμα.

Περαστικά εύχομαι σε όλους.

Πάντως πρέπει κάποιος να βάλει χέρι στους Κινέζους για την ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ απόκρυψη των στοιχείων.

Δεν μπορεί η ελλαδιτσα να πέρασε την Κίνα σε κρούσματα. Είναι τραγελαφικό.

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Περαστικά εύχομαι σε όλους.

Πάντως πρέπει κάποιος να βάλει χέρι στους Κινέζους για την ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ απόκρυψη των στοιχείων.

Δεν μπορεί η ελλαδιτσα να πέρασε την Κίνα σε κρούσματα. Είναι τραγελαφικό.

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Ειναι να απορεί κανείς με πόσες μικρές χώρες έχουν περάσει την Κίνα.. Καταρχήν στην Κίνα έχει να πεθάνει από τον ιό κάποιος από την άνοιξη!
Μάλλον δεν χρειάζονται το εμβόλιο οι Κινέζοι πλέον

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Περί Κίνας, 2-3 πράγματα επειδή έχω μια άλφα επαφή:

1. Οι Κινέζοι από τα τέλη Γενάρη ξεκίνησαν lockdown εφιαλτικού επιπέδου, που εδώ πέρα (Ελλάδα, Ευρώπη, ΗΠΑ) δε θα στεκόταν ούτε σε ανέκδοτο. Εμείς κάνουμε ακόμα παρέλαση του Πολυτεχνείου.

2. Αυτή τη στιγμή, είναι σχεδόν αδύνατον να ταξιδέψει κανείς στην Κίνα (το κράτος έχει κάνει regulate τις αεροπορικές να έχουν αστρονομικά εισιτήρια). Άπαξ και καταφέρεις να ταξιδέψεις, είσαι υποχρεωμένος να κάνεις καραντίνα 15 ημερών σε φρουρούμενο ξενοδοχείο, το οποίο μάλιστα πληρώνεις απ'την τσέπη σου. Αυτά είναι τα καλά του η οικονομία σου να μη βασίζεται στον τουρισμό.

3. Οι Κινέζοι εμβολιάζουν από την αρχή του καλοκαιριού (because who needs safety tests? :flipout: )

Δε λέω ότι δε μαγειρεύονται νούμερα, αλλά δε νομίζω πως τα πράγματα είναι τόσο διαφορετικά στην πράξη. Εξάλλου, φαίνεται κι από το γεγονός ότι δεν έχουμε παρατηρήσει σοβαρές ελλείψεις στην αγορά.

Μήπως έπαιξε ρόλο και ότι επειδή είναι αχανές χώρα με το πρόβλημα να εντοπίζεται σε 1-2 περιοχές, να κατάφεραν να το ελέγξουν πλήρως; Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ καταρχήν που εξαπλώθηκε παντού επειδή άργησαν με τα μέτρα;
Υπάρχει κάποια παραπομπή τι μέτρα πήραν ακριβώς στην Κίνα για το περιβόητο αυτό lockdown;

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Καλησπέρα στους φίλους.Περαστικα στους νοσούντες,εύχομαι να το ξεπεράσετε όλοι γρήγορα. Διάβασα σε κάποια προηγούμενα ποστ για το εμβόλιο της γρίπης.Θελω να πω πως και εγώ που το έκανα πριν δύο εβδομάδες, την επόμενη μέρα ήμουν χάλια.Το έκανα Πέμπτη απόγευμα και από την Παρασκευή που ξύπνησα μέχρι το Σάββατο το πρωί ένιωθα σαν να έχω σαράντα πυρετό ,κόμαρα , αδυναμία,κάψιμο στο δέρμα και στους μύες, χωρίς να έχω ούτε δέκατο!Από το Σάββατο το πρωί μέχρι το βράδυ μου πέρασαν όλα!Μόνο το μπράτσο μου πονούσε λίγο δύο τρεις μέρες ακόμα.Περσι που το έκανα πρώτη φορά πάντως δεν ένιωσα τίποτα από αυτά.

Status
Not open for further replies.