Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
περαστικά! τουλάχιστον μετά θα κυκλοφορείτε ελεύθερα!

Αυτη ειναι η παγιδα.....Δεν πρεπει.

Καταρχην κανεις δεν ειναι σιγουρος αν θα ξανακολλησει συντομα και το κυριοτερο ΠΟΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ θα τον βρει.....

Αυτη ειναι η παγιδα.....Δεν πρεπει.

Καταρχην κανεις δεν ειναι σιγουρος αν θα ξανακολλησει συντομα και το κυριοτερο ΠΟΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ θα τον βρει.....

τότε το εμβόλιο είναι η μόνη λύση!

Το στοιχημα θαναι αν τα εμβολια που θα βγουν ειναι αποτελεσματικα ως προς ΟΛΑ τα γνωστα στελεχη ή μονον σε καποια και κυριως τι αποτεσλματικοτητα θα δειξουν εναντι νεων μεταλλαξεων....που ηδη εχουμε....

Αν ρωτήσετε έναν γιατρό θα σας πει ΟΧΙ διότι το εμβόλιο έχει σχεδιαστεί με τα έως τώρα δεδομένα. Εφόσον και εάν υπάρξουν μεταλλάξεις προφανώς και δεν θα καλύπτουν. Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι θα είναι η σωτηρία το εμβόλιο.

Εγώ νομίζω ότι πάλι με μάσκες θα κυκλοφορούμε.....

Ο δικός μου γιατρός , μου είπε ότι ποτέ στην ιστορία δεν έχει βγει εμβόλιο πριν περάσουν 3 χρόνια. Οχι γιατί βαριούνται. Αλλά γιατί θέλουν να συμπεριλάβουν όλα τα versions του ιού.

Απο την αλλη ποτε στην ιστορια δεν εχει ξανασχοληθει σε τετοια εκταση το υγειονομικο προσωπικο της ερευνας και φαρμακολογιας ουτε εχουν διατεθει ποτε αλλοτε τοσοι ποροι.

Βεβαιως και θελει χρονο η ερευνα αλλα ισως οχι τοσο οσο σε εμβολια που δεν ενδιαφεροταν και τοσο πολυ η αγορα για αυτα δεδομενης της μικρης τους μεταδοσης.

Το στελεχος (πρωτεινη) που εχει μεταλλαχθει αφορα την ΕΥΚΟΛΙΑ και ΤΑΧΥΤΗΤΑ διαδοσης του ιου.
Ειμαστε πολυ τυχεροι (και δεν μπορω να καταλαβω γιατι) που δεν αφορα την ... ΦΟΝΙΚΟΤΗΤΑ !
Δηλαδη, με ακομα λιγοτερο ιικο φορτιο να χτυπα σφοδροτερα και αποτελεσματικοτερα ολα τα
οργανα του σωματος που εχουν καποια αδυναμια. Αυτο ... ΔΕΝ εχει συμβει (ακομα ????)

Οι περισσοτεροι διασωληνομενοι (και θανατοι και μικροτερες ηλικιες) ειναι αναποδραστη απορροια
της εκτασης των νοσουντων σε μεγαλυτερο κομματι του πλυθησμου. Τον Μαρτιο ημασταν μεσα
στην χλιδα (απο αποψη κρουσματων/θανατων) αφου ημασταν ψαρωμενοι και προσεχαμε αλλα
και γιατι παρασυρθηκαμε απο τους στατιστικολογους οτι το δευτερο κυμα θα ηταν ηπιοτερο.

Κυριως, το δευτερο !

Οποτε, το καλοκαιρακι .... εγια μολα εγια λεσα ! :BDGBGDB55:... ηρθαν τα εξω, μεσα !

Ας πουνε όσοι είναι από Θεσσαλονίκη αν αληθεύει η φήμη ότι εκεί είναι σαν να βρίσκεσαι σε άλλη χώρα από θέμα εφαρμογής των μέτρων.. Δεν είναι δυνατόν μια πόλη 1εκ να έχει περισσότερα κρούσματα από την Αθήνα των 5
Για την Αθήνα και όσο έχω κυκλοφορήσει μπορώ να πω ότι τα μέτρα τηρούνται υποδειγματικά στο 90% τουλάχιστον.. Όταν βλέπω σε ατελείωτη συνοικιακή ευθεία να φοράνε μάσκα κανονικά και σωστά, χωρις να βρίσκεται ανθρωπος σε ακτινα 100μ καταλαβαίνετε ότι πάμε καλά.. Παρεάκια και εφήβους τουλάχιστον στη δίκη μου περιοχή δεν έχω δει να μαζεύονται πλέον πουθενά

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Δυστυχως .... δεν μπορω να μιλησω για ΟΛΟΟΟΟΟΚΛΗΡΗ την επικρατεια της πολης μου.

Τα μετρα, στην γειτονια μου (και μονο) ... ΔΕΝ τηρουνται τουλαχιστον απο το 50% της νεολαιας.
Βλεπω να κανουν skateboarding contest ... στο πεζοδρομο του Ραδιο Σιτυ, κατι που ΔΕΝ εχω δει
τα δεκα χρονια που βρισκομαι εδω (ισως επειδη ολοι αυτοι κατεβαιναν παραλια ? δεν ξερω ....)
Επισης πηρε το ματι μου δυο τεχνιτες (οικοδομης) χωρις μασκα, την προηγουμενη βδομαδα ...
και αλλους δυο σημερα. Απο τεσσερεις δεν μπορω να εξαγω συμπερασμα.

Ομως ΟΛΗ η Θεσσαλονικη δεν ειναι Φαληρο (Ραδιο Σιτυ). Πρεπει να υπαρχουν γειτονιες οπου
οι γονεις (με καποιον τροπο) κατορθωσαν να ελεγξουν την κατασταση. Δεν ξερω ποιες ειναι
αυτες οι περιοχες (γιατι δεν κυκλοφορω).

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Ας πουνε όσοι είναι από Θεσσαλονίκη αν αληθεύει η φήμη ότι εκεί είναι σαν να βρίσκεσαι σε άλλη χώρα από θέμα εφαρμογής των μέτρων.. Δεν είναι δυνατόν μια πόλη 1εκ να έχει περισσότερα κρούσματα από την Αθήνα των 5
Για την Αθήνα και όσο έχω κυκλοφορήσει μπορώ να πω ότι τα μέτρα τηρούνται υποδειγματικά στο 90% τουλάχιστον.. Όταν βλέπω σε ατελείωτη συνοικιακή ευθεία να φοράνε μάσκα κανονικά και σωστά, χωρις να βρίσκεται ανθρωπος σε ακτινα 100μ καταλαβαίνετε ότι πάμε καλά.. Παρεάκια και εφήβους τουλάχιστον στη δίκη μου περιοχή δεν έχω δει να μαζεύονται πλέον πουθενά

Πετυχαίνω συνέχεια άτομα χωρίς μάσκα. Οχι στην πόλη. Έχω καιρό να κατέβω. Στα περίχωρα. Μπορει να ακουστω ρατσιστής , αλλα άτομα συγκεκριμένης εθνικότητας που αυτο τον καιρό απασχολουνται στις ελιές πηγαίνουν μαζί στην δουλειά 5-5 σε ένα αγροτικο και δεν φοράνε μάσκες. Κάποιοι μαζεύονται και σε σπίτια και κάθονται χωρις μάσκες στο μπαλκόνι με τις ώρες. Σήμερα έκαναν καποια έργα έξω από το σπίτι μου για το αποχετευτικο και απο τους τρεις εργάτες οι δυο είχαν την μάσκα στο πιγούνι... και πετυχαίνω συνέχεια ζευγάρια άνω των 50 οταν παω βόλτα το σκύλο που κάνουν την βόλτα τους χωρις μάσκες. Και όλα αυτά μου χτυπάνε άσχημα γιατι βγαινεις έξω και ζήτημα να δεις 10 άτομα και πάλι βλέπεις να μην ακολουθούν τα μέτρα. Πριν λίγο πήγα να πάρω φάρμακα από το φαρμακειο και είχαν στήσει τραπεζάκι στο πεζοδρόμιο 5 ατομα και την μάσκα στο πιγούνι όλοι...

Στα Γιάννενα σπανίως θα δεις κάποιον χωρίς μάσκα.

Ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας, χρώματος κ.λπ.

Δημοκρατης ημουν μια ζωη (οχι νεοδημοκρατης, Δημοκρατης) αλλα εικαζω οτι
ΑΝ οι γονεις ΔΕΝ μπορεσουν να ελεγξουν την κατασταση, τοτε μια ΟΛΙΚΗ 7ημερη
απαγορευση κυκλοφοριας στην πολη ... κρινεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ (ακομη και απο ατομα
που ουτε να ακουσουν κατι τετοιο).

Να δεχτω οτι καμποσοι (που παραβατουν) πανε για δουλεια (το οποιο δεν τους εξιλεωνει, βεβαια).
Οι ολοημεροι σουλατσαδοροι (κατω των 18) ποια αναγκη εχουν ΟΛΗ μερα στους δρομους ?
ΝΑΙ, οι νεοι ειναι ατιθασοι, πολυ δυσκολο να τους μαντρωσεις. Αλλα απο τα νουμερα και μονο
πρεπει να χουμε την πιο ατιθαση νεολαια σε ΟΛΟΚΛΗΡΗ την Ελλαδα. ΟΧΙ, δεν θα χαθει σφριγος
και μαχητικοτητα, αν κλειστουν μεσα για μια βδομαδα. Τιποτα απολυτως δεν θα παθουν.

ΤΙΠΟΤΑ .... ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

Μπαμπογερος στα 40 φεύγα θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαι ακόμη.. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι είδους διασκέδαση είναι αυτή να είσαι έξω στο κρύο τες ατέλειωτες χωρίς να κανείς κάτι συγκεκριμένο.. Νεότερος πχ ξημεροβραδιαζόμουνα στα κλαμπ η τέλος πάντων κάτι έκανα κάπου πήγαινα.. Το να καθόμουν σε πλατείες και παγκάκια παίζει να μην το έχω κάνει ποτέ μου..
Ακόμη και σήμερα που οι επιλογές με την καραντίνα είναι περιορισμένες να βγεις να περπατήσεις οκ, αλλά ποσο; Καμία φορά κάνω κανα χιλιόμετρο να πάρω τσιγάρα η ψωμί από το φούρνο και παράλληλα να ξελαμπικαρω και βαριέμαι τη ζωή μου πλέον με την ίδια εικόνα.. Παίρνω το αμάξι πλέον

Πάντως στο θέμα τήρησης των μέτρων θα περίμενα σε πιο επαρχιακές πόλεις να υπάρχει θέμα και όχι τόσο σε μια μεγαλούπολη που υπάρχει και ο φόβος του αγνώστου.. Ίσως αυτό σώζει την Αθήνα. Δηλαδή περίμενα σε κάτι πχ Κάρπαθος (τυχαία), νησιά η χωρια της επαρχίας να γίνεται πανηγύρι εκτός αν γίνεται αλλά περνάει στα ψιλά

Υποκρισία και ωχαδερφισμος δυστυχώς στην αγαπημένη μας πόλη.
Σήμερα κάλεσα την κουριερ που συνεργάζομαι για να παραλάβει ένα πακέτο πράγμα που τους έκανε εντύπωση γιατί πάντα πηγαίνω στο κατάστημα και κανω αυτοπροσώπως την παράδοση ( ένα τετράγωνο από το σπίτι μου είναι άλλωστε).
Φυσικά τους εξήγησα τους λόγους που δεν μπορώ να βγω για τις επόμενες μέρες και ενημέρωσα με ποιον τρόπο θα κάνει την παραλαβή
Ε σχεδόν με τρέλανε αφού ξαφνικα συνειδητοποίησε πως υπάρχει κορονοιος και δεν ήθελε να ρθει.
Και αυτό το λέω γιατί όλο αυτό το διάστημα τους βλέπω να κυκλοφορούν εντός και εκτός του καταστήματος με την μάσκα στο πιγούνι.
Ή νοοτροπία είναι για γέλια και για κλάματα και αυτές τις μέρες τέτοιες εικόνες ανθρώπων που συνεχίσουν να πετάνε χαρταετό δείχνουν πόσο βλακωειδέστατα σκέφτονται ( που δεν σκέφτονται, αλλά λέμε τώρα)

Το καλό είναι από ότι έχω παρατηρήσει και έχω διασταυρώσει, τις βραδινές ώρες επικρατεί νεκρα έξω. Ακόμη και αυτοί που μπορούν να κινηθούν νομίμως (εκτος των εργαζομενων) αναβάλουν για νωρίτερα τις οποίες τυχών υποχρεώσεις. Μου έλεγε γειτόνας που έχει σκύλο αποφεύγει πλέον να βγαίνει μετά τις 9-10 φοβάται μου λέει.. Ξέρεις τι είναι να κυκλοφορείς στην γειτονιά ολομόναχος και αν γίνει καμία στραβή ποιος θα σε βοηθήσει; Είναι και το κρύο βέβαια αλλά υπάρχει και ένας φόβος ειδικά Αθήνα το ακούω από πολλούς

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δημοκρατης ημουν μια ζωη (οχι νεοδημοκρατης, Δημοκρατης) αλλα εικαζω οτι
ΑΝ οι γονεις ΔΕΝ μπορεσουν να ελεγξουν την κατασταση, τοτε μια ΟΛΙΚΗ 7ημερη
απαγορευση κυκλοφοριας στην πολη ... κρινεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ (ακομη και απο ατομα
που ουτε να ακουσουν κατι τετοιο).
.

Τι σχέση έχει η δημοκρατία ή μη με την απαγόρευση κυκλοφορίας σε τραγική κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μπας και σωθούν συνάνθρωποί μας;

Ας μην παίζουμε το παιχνίδι κάποιων που προσπαθούν να συσχετίσουν την προστασία της κοινωνίας με ιδεοληψίες , τουλάχιστον αυτοί είναι βαλτοί και έχουν προσωπικό συμφέρον.

Περαστικά στους φίλους μας στην Θεσσαλονίκη και γρήγορη ανάρρωση.

Εδώ στο Ξυλόκαστρο τηρούν τους κανόνες απλά η πιτσιρικαρία μαζεύεται στο γήπεδο και παίζουν μπάσκετ πάνω από 6 άτομα.

Ερχονται όμως με μάσκες και τις βγάζουν για να παίξουν.

Επίσης τα καλά νέα είναι οτι μείωσα το κάπνισμα σε 2, άντε 3 τσιγάρα την ημέρα !

Τα κακά νέα είναι οτι ο μεταβολισμός μου το πήρε χαμπάρι και άρχισα να παχαίνω (πάλι)!!!

Status
Not open for further replies.