Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Mάλλον πρέπει να μιλάω σε ακατάλυτη γλώσσα.

Έχουμε λοιπόν:

- Το θέμα που τέθηκε είναι αν αναλάμβαναν ποτέ οι εταιρείες εξαρχής την ευθύνη για τυχόν παρενέργειες των φαρμάκων τους. Από μόνες τους δηλαδή. Ε λοιπόν, όχι! ποτέ δεν τις αναλάμβαναν.
Αυτός είναι και ο λόγος που όποιες αποζημιώσεις δόθηκαν ποτέ, δόθηκαν μετά από δίκη. Ειδάλλως η αποζημίωση θα δινόταν με αυτόματο τρόπο (πχ αίτηση κ.λπ.) Όπως γίνεται με τις ασφαλιστικές δηλαδή.

- οι κυβερνήσεις ΔΕΝ μπορούν να απαλλάξουν τις εταιρείες από τυχόν ευθύνες τους, ούτε να σταματήσουν οποιονδήποτε πολίτη έχει τέτοια απαίτηση. Ζούμε σε δημοκρατικές χώρες στην Δύση και οι κυβερνήσεις ΔΕΝ μπορούν να παρέμβουν με αυτόν τον τρόπο. Ότι ίσχυε και πριν δηλαδή: έχεις απαίτηση από μια εταιρεία? Ξεκινάς δικαστικό αγώνα. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Καλό είναι πριν εντυπωσιαζόμαστε από κάποιο "νέο" να το αναλύουμε πρώτα.
Οι καθηγητές της ιατρικής ΔΕΝ είναι καθηγητές της νομικής.

Απλά πράγματα.
- στα δικαστήρια πάνε όσοι έχουν διαφορά μεταξύ τους. Ανάμεσα στις διαφορές είναι και η απαίτηση αποζημίωσης.

Χρήστο έχω την εντύπωση ότι με την υπογραφή η ευθύνη μεταφέρεται στο κράτος ή στην Ευρωπαική Ένωση. Δηλαδή αγωγή αποζημίωσης θα κάνει το θύμα στο Ελληνικό κράτος ή στο όργανο της Ευρώπης που ανέλαβε την πρωτοβουλία.

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

οχι, σε ασυμπτωματικούς είναι μάλλον τις περισσότερες φορές λάθος
https://www.healtheuropa.eu/are-covid-19-antigen-tests-already-becoming-obsolete/103923/

αυτό σημαίνει ότι όταν φτιάχνεις στατιστικά στοιχεία προσθέτοντας μοριακά και rapid , είναι σα να μετράς μήλα με πορτοκάλια,
άχρηστα

Να παραθέσω κι εγώ την προσωπική μου εμπειρία επί του θέματος.
Στις 19 Νοεμβρίου είχα 38 πυρετό και με έστειλαν για pcr από τη δουλειά το οποίο βγήκε θετικό. Στη συνέχεια, στις 4 Δεκέμβρη, 16 μέρες μετά έκανα rapid και βγήκε αρνητικό. Μετά από μια βδομάδα ακόμα και με σκοπό να με δεχτούν πίσω στη δουλειά μου πλήρωσαν ένα ακόμα pcr το οποίο και έκανα στις 12 του μήνα. 24 μέρες μετά το πρώτο θετικό pcr χτύπησα και δεύτερο. Εντωμεταξύ, θεωρητικά όπως μου είχαν εξηγήσει από το υπουργείο στην πρώτη μας επικοινωνία δεν επιβάλλεται πλέον δεύτερο τεστ αρνητικό για να κυκλοφορήσει κάποιος καθώς το τεστ μπορεί να συνεχίσει να δείχνει θετικό για μέχρι και δύο μήνες μετά ενώ όπως φαίνεται στο pcr δεν αναγνωρίζεται αν ο ιος είναι ζωντανός ή νεκρος. Οι παγκόσμιες οδηγίες είναι ότι ο σύνηθης άρρωστος κολλάει τον κόσμο γύρω του δυο μέρες πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων και δέκα μέρες μετά (εξού και σου λένε βγες στο δεκαήμερο αν δεν έχεις επί τρεις μέρες συμπτώματα), ενώ οι σοβαρότερες περιπτώσεις συνεχίζουν να είναι δυνητικά μεταδοτικές για ένα εικοσαήμερο και οι ανοσοκατεσταλμένοι, όσοι καταλήγουν ΜΕΘ κλπ είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
Περιττό να σας πω ότι τριγυρίζω ελεύθερος μετά το αρνητικό rapid. Το δε υπουργείο δε με πήρε καν τηλέφωνο για το δεύτερο τεστ. Προφανώς είδανε από το ΑΜΚΑ την πρώτη ημερομηνία μόλυνσης και δεν ασχολήθηκαν παραπάνω.
Εν τέλει δεν ξέρω ποιό τεστ είναι πιο χρήσιμο για τον εντοπισμό όσων μεταδίδουν την ασθένεια. Που είναι και το ουσιαστικό ζητούμενο.
Ως προς το βάρος της ασθένειας, δεν είχα πυρετό πέραν της πρώτης μέρας, είχα αρκετές δύσπνοιες, ίσως και λόγω κλεισούρας στο κελί και αλλεριών, και αρκετή ευκοίλια Τα υπόλοιπα, πονοκέφαλοι και κούραση ήταν ήσσονος έντασης. Αλλά συνολικά η όλη ιστορία ήταν εφιάλτης. Ειδικά οι βραδυνές δύσπνοιες. Για να στρώσω έβγαινα στο μπαλκόνι μες το κρύο και έκανα σβούρες σα ποντίκι στο κλουβί για 40-50 λεπτά και το βράδυ κοιμόμουν σκεπασμένος και με ανοιχτό παράθυρο. Κορεσμό ιδιαίτερα χαμηλό ποτέ δεν είδα. Θέλω να πιστεύω πως πέρασε.

όχι. λαχανιάζω πιο εύκολα. Μη φανταστείς. Από τις 4 του μήνα που έκανα το rapid ξαναξεκίνησα τον ψυχαναγκασμό του activity tracker polar vantage και κάνω 7χλμ περπάτημα σε δύο δόσεις κάθε μέρα. Και ειδικά τη μέρα που έκανα το τεστ, το οποίο ήταν τυπική διαδικασία με δυσάρεστη έκβαση για μένα, έκανα 14 χλμ ποδήλατο έτσι για την πλάκα.

Θανάση σου εύχομαι καλή ύγεία πάντοτε... θά ήθελα νά ρωτήσω άπό τήν έμπειρία σου καί τίς συζητήσεις μέ τούς γιατρούς καί τούς ειδικούς έάν θά πρέπει νά έμβολιαστής άμεσα άφού πλέον ξεπέρασες τό πρόβλημα;

Ποιος να του απαντησει με ασφαλεια ?

Οκ θα εχει αντισωματα αλλα θαναι αρκετα ?

Αν δεν κανω λαθος ολες οι μετρησεις δειχνουν οτι αντισωματα αρκετα(χωρις κανενας να μπορει να προσδιορισει τι και ποσα χρειαζονται) παραγουν αυτοι που νοσουν σχετικα βαρια...

Νάθ προβληματίζομαι παρόλο πού έχω φίλο καθηγητή καί ένημερώνομαι σχετικά άλλά ή συμβουλή πού μού έδωσε είναι νά περιμένω καί θά δούμε... άλλά τί έμβόλιο νά κάνω συμβατικό πού σύντομα θά άδειοδοτηθεί ή τό καινούργιο n rna...ύπόψιν είμαι άλλεργικός σέ ώρισμένα φάρμακα τό έμαθα όταν νοσηλεύτηκα πρίν πολλά χρόνια καί κόντεψα νά άποδημήσω είς Κύριον,ευτυχώς μέ πρόλαβαν άπό τύχη χάρη στήν παρατηρητικότητα ένός έπισκέπτη.

Νάθ προβληματίζομαι παρόλο πού έχω φίλο καθηγητή καί ένημερώνομαι σχετικά άλλά ή συμβουλή πού μού έδωσε είναι νά περιμένω καί θά δούμε... άλλά τί έμβόλιο νά κάνω συμβατικό πού σύντομα θά άδειοδοτηθεί ή τό καινούργιο n rna...ύπόψιν είμαι άλλεργικός σέ ώρισμένα φάρμακα τό έμαθα όταν νοσηλεύτηκα πρίν πολλά χρόνια καί κόντεψα νά άποδημήσω είς Κύριον,ευτυχώς μέ πρόλαβαν άπό τύχη χάρη στήν παρατηρητικότητα ένός έπισκέπτη.

Να προσεξεις, να ρωτησεις γιατρους, και να μην σε αναγκασει κανεις για οτιδηποτε.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Οι αλλεργίες δεν είναι παίξε γέλασε.
Η αδελφή μου πήγε να πεθάνει όταν έκανε το εμβόλιο για τη γρίππη το 2002. Έπαθε αλλεργικό σοκ και έμεινε στον Ευαγγελισμό 3 βδομάδες μέχρι να συνέλθει. Είχε μαζέψει υγρό μέχρι και στην καρδιά της. Εκεί έκανε και αλλεργιοδιάγραμμα (έτσι νομίζω λέγεται).
Αυτό της γρίππης τι εμβόλιο είναι ? Το συμβατικό δεν είναι ?

Σε καταλαβαινω.

Εχω τρομαξει οσο δεν παει απο αλλεργια σε τροφη στον μεγαλο μου γιο και το υπολογιζω οσο δεν παει.

Εκανα και κανω για χρονια ακριβως οτι με συμβουλευσαν οι γιατροι. Δεν εχουμε και αλλη επιλογη.

Χρήστο μου δεν καταλαβαίνω που μπερδευόμαστε...

[TABLE="class: grid, width: 1200"]
[TR]
[TD]
Mάλλον πρέπει να μιλάω σε ακατάλυτη γλώσσα.

Έχουμε λοιπόν:

- Το θέμα που τέθηκε είναι αν αναλάμβαναν ποτέ οι εταιρείες εξαρχής την ευθύνη για τυχόν παρενέργειες των φαρμάκων τους. Από μόνες τους δηλαδή. Ε λοιπόν, όχι! ποτέ δεν τις αναλάμβαναν.

Αυτός είναι και ο λόγος που όποιες αποζημιώσεις δόθηκαν ποτέ, δόθηκαν μετά από δίκη. Ειδάλλως η αποζημίωση θα δινόταν με αυτόματο τρόπο (πχ αίτηση κ.λπ.) Όπως γίνεται με τις ασφαλιστικές δηλαδή.

- οι κυβερνήσεις ΔΕΝ μπορούν να απαλλάξουν τις εταιρείες από τυχόν ευθύνες τους, ούτε να σταματήσουν οποιονδήποτε πολίτη έχει τέτοια απαίτηση. Ζούμε σε δημοκρατικές χώρες στην Δύση και οι κυβερνήσεις ΔΕΝ μπορούν να παρέμβουν με αυτόν τον τρόπο. Ότι ίσχυε και πριν δηλαδή: έχεις απαίτηση από μια εταιρεία? Ξεκινάς δικαστικό αγώνα. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.

Καλό είναι πριν εντυπωσιαζόμαστε από κάποιο "νέο" να το αναλύουμε πρώτα.
Οι καθηγητές της ιατρικής ΔΕΝ είναι καθηγητές της νομικής.

Απλά πράγματα.
- στα δικαστήρια πάνε όσοι έχουν διαφορά μεταξύ τους. Ανάμεσα στις διαφορές είναι και η απαίτηση αποζημίωσης
[/TD]
[TD]

Τι εννοείς "αναλαμβάνουν;" (Να συνεννοούμαστε με τους ορισμούς πρώτα).
Να αναγράφουν στις οδηγίες ότι η (φαρμακευτική) εταιρεία αναλαμβάνει την ευθύνη ότι και αν συμβεί; Αυτό θες να πεις;
Αυτό δεν θα το δούμε ποτέ! Αλλά η ευθύνη των εταιρειών απορρέει και προέρχεται από το νόμο, ασχέτως τι γράφει ή δεν γράφει το κουτί και οι οδηγίες του.
Γι' αυτό και οι εταιρείες δεν απαλλάσσονται.

Υπάρχει όμως η αντίθετη περίπτωση: Να αναγράφουν οι οδηγίες ότι οι εταιρεία δεν φέρει καμμία ευθύνη και ότι ο χρήστης συναινεί εκ των προτέρων ότι προβαίνοντας και μόνο στη χρήση του φαρμάκου αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη για όλες τις συνέπειες, απαλλάσσοντας ταυτόχρονα την εταιρεία.

Στην περίπτωση αυτή μπορεί να προκύψουν ερμηνευτικά ζητήματα.
Ο γενικός κανόνας πάντως είναι ο παραπάνω: Ότι η ευθύνη των εταιρειών απορρέει και προέρχεται από το νόμο (και όχι από κάποια σύμβαση μεταξύ πωλητή <εταιρείας> και αγοραστή <χρήστη του φαρμάκου>).

Οι ασφαλιστικές εταιρείες διέπονται από δικό τους, ιδιαίτερο νομοθετικό πλαίσιο (ασφαλιστικό δίκαιο). Οπότε δεν είνοι σωστό να συγκρίνουμε, ούτε να λαμβάνουμε τις ειδικές διαδικασίες για τις ασφαλιστικές εταιρείες ως παράδειγμα.

Φυσικά και μπορούν! Μπορούν να περάσουν ειδική νομοθεσία. Αυτό είναι άλλωστε το νόημα των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών (για τα εμβόλια) και κυβερνήσεων. Οι μικρότερες ή οι πιο αδύναμες χώρες θα μειονεκτούν σε μία τέτοια διαπραγμάτευση. Αλλά και οι μεγάλες χώρες (ΗΠΑ, Ε.Ε., Η.Β. κλπ) μπορεί να βρεθούν σε μεγάλη πίεση. Π.χ. η εταιρεία-κάτοχος του εμβολίου μπορεί να το προσφέρει με μεγάλη διαφορά στην τιμή, ανάλογα με τους όρους του συμβολαίου που θα πετύχει. Και ας μην ξεχνάμε: Η πίεση πάνω στις κοινωνίες, στην παγκόσμια οικονομία και στις κυβερνήσεις είναι τρομερή.

Εάν μπορεί ή όχι να περάσει τέτοια νομοθεσία εξαρτάται από το ιδιαίτερο θεσμικό (και συνταγματικό) πλαίσιο κάθε επιμέρους χώρας και από τους αντίστοιχους πολιτικούς συσχετισμούς. Δεν υπάρχει κάτι απόλυτο πάντως.

Σε τοπικό-εθνικό επίπεδο σωστά το γράφεις. Εδώ έχουμε μία παγκόσμια κρίση (όχι μόνο υγειονομική) με πλήθος προεκτάσεις. Τι θα συμβεί σε κάθε μία χώρα ξεχωριστά; Θα δούμε.
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Θα συμφωνήσω μόνο στο ότι μπερδευόμαστε (χωρίς λόγο ΙΜΟ).

Πέρα από το ότι η κουβέντα γίνεται πάνω σε θεωρητική "καταγγελία" αφού δεν νομίζω ούτε να είδε κανείς τα συμβόλαια που υπογράψανε διάφορες χώρες/οργανισμοί (ΕΕ, ΗΠΑ, ΗΒ κ.λπ.) το όλο ζήτημα έχει τεθεί πάνω σε λάθος βάσεις και σαφείς παρανοήσεις.

1. Οι διαπραγματεύσεις που κάνει η Ε.Ε. είναι πάνω στην τιμή και την διαθεσιμότητα και ΟΧΙ πάνω στην αποποίηση ευθυνών των εταιρειών. Δεν υπάρχει τέτοιο πλαίσιο διαπραγματεύσεων. Αν υπάρχει δώστε πηγές (και όχι ένα άρθρο από site ή κουβέντες στην τηλεόραση) δώστε συμβόλαια.

2. τα κράτη/οργανισμοί συνεχίζουν κανονικά τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες έγκρισης των εμβολίων, με τον ίδιο τρόπο που ίσχυε πάντα. Είτε μιλάμε για το FDA, είτε για τον Ε.Μ.Α, είτε για τον Βρετανικό κ.λπ. ΔΕΝ δώσανε λευκή επιταγή στις εταιρείες.

3. αναφέρθηκε ότι στην ουσία η Ευρώπη περνάει στο αμερικάνικο μοντέλο όσον αφορά αυτό το ζήτημα. Ε λοιπόν η Αμερική είναι ο παράδεισος των προσφυγών και των αποζημιώσεων. Εκεί και αν μεγάλες εταιρείες έχουν πληρώσει απίστευτα ποσά σε αποζημιώσεις. Είτε σε ιδιώτες, είτε στο κράτος. Από φαρμακευτικές (πχ Johnson & Johnson για την baby powder ιδιώτες), μέχρι πετρελαϊκές σε ιδιώτες και κράτος. Εκτός αν έχετε την εντύπωση ότι εκεί πληρώνει το κράτος τα επιδικασθέντα σε ιδιώτες που προκύπτουν από λάθη των εταιρειών. Τεράστια παρανόηση και παραπληροφόρηση σε αυτό λοιπόν.

4. σε όλες τις δυτικές δημοκρατίες - σε όλες ανεξαιρέτως- είναι συνταγματικά διαχωρισμένη η πολιτική εξουσία από την δικαστική. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΙΔΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΘΕΤΕΤΕ/ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ.

...κοινώς λέει κάποιος κάτι (μια σκέψη), αυτό συμπληρώνεται με τα προσωπικά συμπεράσματα του καθένα και το συνοθύλευμα/φαντασίωση παρουσιάζεται ώς η τρέχουσα κατάσταση πλέον (όλως τυχαίως πάντα χειρότερη από την πρότερη).

Bah! :p

Κλασικη κουβεντα καφενειου δηλαδη.

:ernaehrung004:

Ας ξαναπαμε στο ερωτημα.

Ολες οι εταιρειες ειναι ανεπαρκεις, απροσκεκτες εως σατανικες και σκεφτονται μονο το χρημα.

Δεν εχω καμια προθεση να αμφισβητησω κατι τετοιο.

Απο την αλλη ομως εχουν ενα προιον που θελουν να πετυχει για να μην καταστραφουν .

Οι κυβερνωντες τι κανουν ?

α) Αφηνουν τους πολιτες τους να πεθαινουν σαν τις μυγες μετα απο ψεκασμα μπαιγκον για να μην τους κατηγορησουν οτι τακιμιασαν με τις πολυεθνικες.

β) Αγοραζουν αυτα που ειναι σε προσφορα απο σοβαρες εταιρειες και οχι αγνωστου αξιοπιοστιας ρωσικες και κινεζικες που δεν δινουν στοιχεια παρα μονο ανακοινωσεις και ριχνουν την ζαρια να δουλεψουν τα εμβολια προς οφελος της οικονομιας και της υγειας των πελατων τους (ψηφοφορων τους )

Ολοι το (β) θα διαλεγαν. Και αυτο κανουν. Ειτε ειναι ετσι ειτε αλλιως το παν ειναι η επιβιωση.

Στην (δυστυχώς υποτίθεται μόνο) ορθολογική εποχή μας, είναι κατανοητή η νοσταλγία του μέσου ανθρώπου για το μυστηριακό.

Δεν έχουμε το σασπένς που απολαμβάνανε οι άνθρωποι στον μεσαίωνα για να μιλάμε για βρικόλακες, λυκάνθρωπους και μάγισες στο δάσος γύρω από το τζάκι μετά το φαγητό. Το προσπαθούμε με τις ταινίες αλλά έχουμε γνώση ότι η ιστορία που παρακολουθούμε είναι ψεύτικη και αυτό μας ξενερώνει.

Κατανοητή η ανάγκη.

Έλεος όμως! Το να φτιάχνουμε ιστορίες που θα κοστίσουν πάρα πολλές ζωές ξεπερνάει τα όρια. Τουλάχιστον σε εμένα.

Ακούς ότι το mRNA αλλάζει το DNA και θέλεις να πας να βρεις τους καθηγητές λυκείου που διδάξαμε βιολογία σε αυτούς τους ηλίθιους και να τους αρχίσεις στις σφαλιάρες που τους περάσανε την τάξη.
Ακούς για τσιπάκια στα εμβόλια και λες από που να ξεκινήσω? Από το ότι δεν έχουμε ακόμη τέτοια τεχνολογία, από το ότι η δυνατότητα παρακολούθησης έχει ήδη καλυφθεί εδώ και χρόνια με απλούστερες τεχνολογίες? Ή από το προφανές ότι τι στον p0utσο θέλουν να παρακολουθήσουν στον Μήτσο στην άνω Κωλοπετινίτσα ή την Μαριγώ στο κομμωτήριο?

Και φτάνουμε στις πιο "αληθοφανείς" ιστορίες για δράκους: ότι οι κυβερνήσεις διαπραγματεύτηκαν και συμφωνήσαν με τις εταιρείες να μην έχουν ευθύνη για ότι συμβεί. Πέρα από το τι στα σκ@τ@ περιμένουν να είναι τόσο τρομερό αυτό που θα συμβεί... δεν έχει και κανένα νόημα. Γιατί απλά θα μπορείς να κυνηγήσεις και τις εταιρείες ΚΑΙ τις κυβερνήσεις. Εκτός και αν προλάβανε να αλλάξουν τα συντάγματα μέσα σε ένα μήνα 2 ντουζίνες κράτη χωρίς να πάρει κανείς χαμπάρι.

Και χωρίς να ξεσηκωθούν και οι χομπίστες αντιρρησίες πχ Ορμάν.

Duh!

Και φτάνουμε στις πιο "αληθοφανείς" ιστορίες για δράκους: ότι οι κυβερνήσεις διαπραγματεύτηκαν και συμφωνήσαν με τις εταιρείες να μην έχουν ευθύνη για ότι συμβεί..

Ειναι η εποχη του ιντερνετ οπου ολοι νιωθουν οτι εχουν φωνη που χρηζει ακροαης.

Μην τους χαλας το ονειρο.

Έχω αρχίσει και αγχώνομαι για το εμβόλιο γιατί από τη μια έλεγα να το κάνω, τώρα διαβάζω ότι δεν Ενδείκνυται σε άτομα με αλλεργίες η με χρήση κορτιζόνης. Παρουσιάζω σποραδικά σε βάθος ετών Αγγείοοίδημα (χωρίς προφανή αιτία) όπου κάνω χρήση κορτιζόνης στην έξαρση για περίπου 15 μέρες, έχω νοσηλευτεί καναδυό φορές.. Σίγουρα θα συμβουλευτώ γιατρό αλλά δεν ξέρω από την άλλη...

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Που το διάβασες αυτό για τη κορτιζόνη;

Έχει και ο πατέρας μου θέμα και με διαφέρει πολύ....

Status
Not open for further replies.