Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Kωστα

προτιθεστε να σβησετε το νημα των "Γυναικων ηθοποιων που μας αρεσαν ως γυναικες" ?

Ενα ΝΑΙ η ενα ΟΧΙ ... please.

Όχι. Γιατί να το κάνουμε; Το νήμα είναι κλειστό κι έτσι θα μείνει. Αλλά τι σχέση έχει με τη συζήτηση που γίνεται για το ελληνικό me too; Υποχρέωσες ποτέ καμια υφιστάμενή σου να υποκύψει στις σεξουαλικές ορέξεις σου; Αν όχι, όπως πιστεύω, τότε προφανώς η συζήτηση δεν αφορά εσένα.

Μόνο ο σεξισμός; Ή η κατάχρηση εξουσίας γενικότερα;
Ο σεξισμός και κάθε παρόμοια συμπεριφορά έχει μία βάση, κοινή σε όλες τις περιπτώσεις.

Την κατάχρηση εξουσίας.
Την κατάχρηση της θέσης του ισχυρού μέρους εις βάρος του αδυνάτου.

Κάθε κατάχρηση εξουσίας πρέπει να καταδικάζεται. Από όπου και αν προέρχεται. Η μάχη είναι διαρκής. Και δεν θα πάψει.

Ο θαυμασμός και η ερωτοτροπία, όταν γίνονται με όρους ισότητας και σεβασμού και όχι κατάχρησης της θέσης, είναι απολύτως αποδεκτά!
Επιτέλους, ας μην τα μπερδεύουμε.

Στο σημείο αυτό θα δικαιώσω το Μάνο. Οι εκφράσεις "Μανάρι μου", "Τσολιά μου", εμπεριέχουν στοιχεία ισότητας και σεβασμού που προέρχονται από την ίδια τη λαϊκή μας παράδοση.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Προσέξτε τους στίχους. Είτε το τραγουδάει γυναικα, είτε άντρας. Ο θαυμασμός και η ερωτική προσέγγιση είναι ξεκάθαρα. Αλλά δεν υπάρχει ούτε ίχνος κατάχρησης της θέσης του ενός από τον άλλο!

Καλα δεν εχω πει μονο αυτα ...
Εχω πει πιο πιπερατες ατακες (που δεν θυμαμαι επι του παροντος).
Ομως .... ΗΞΕΡΑ οτι αντρες θα με διαβαζαν (οχι γυναικες).
Οποτε ενιωθα και ανετος να πω μια κουβεντα παραπανω.

Εκ του ασφαλους βαρυμαγκας ? ...... ΝΑΙ .... εκ του ασφαλους βαρυμαγκας !
Θα ελεγα και εγραφα τα ιδια σε ενα site με γυναικες ? Το κανα καποτε. Και με διεγραψαν.
Δεν με μυνησαν ! Με διεγραψαν .... το οποιο καταδεικνυει και μια αναλογικοτητα σε τιμωριες.
Στο φιναλε, ας εκδοθει ενα manual επιτρεπτων φρασεων ... και ας μοιρασθει σε καθε φορουμ
να ξερουμε τι ΔΕΝ μυνηεται !

Οσον αφορα το ΠΟΙΑ ειναι θυμα και ποια δεν ειναι.
Συνηθως οσες δεν βλεπουν ποτε τα φωτα της δημοσιοτητας (και δουλευουν
σε καποια φαμπρικα για να συντηρησουν εαυτο και δυο παιδια). Ολες οι αλλες ...
ιδιως μετα απο γελοιωδως τεραστια χρονικα διαστηματα αναμεσα σε τελεση
ποινικης πραξης και καταγγελια ..... μυριζει ΑΣΧΗΜΑ το πραμα.

Απ'ολες οσες ακουω τωρα .... μονο η Μπεκατωρου πιστευω οτι ειναι θυμα
γιατι ηταν η ΠΡΩΤΗ που βγηκε και κατηγγειλε (χωρις να ξερει καν αν θα την
παρουν στα σοβαρα). Στο μετεωρο βημα του πελαργου στο κενο .... τα σεβη μου.
Ομως ... μονο εκει ! (προς το παρον ... θα δουμε τι ακομα εχει να βγει στην φορα).

Μάνο, πιστεύω ότι έθεσα πιο πάνω (post #10024) το θέμα στη σωστή του βάση. Ο σεξισμός είναι μία μορφή κατάχρησης εξουσίας. Και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Έχει βαθιές ρίζες κρυμμένες μέσα σε νοοτροπίες. Αλλά η κατάχρηση εξουσίας είναι η ουσία του.

Την κατάχρηση εξουσίας πρέπει να πολεμάμε. Σε όλες τις μορφές. Σε κάθε χώρο. Αλλιώς, αν το κάνουμε επιλεκτικά, σε κάποιες περιπτώσεις μόνο, αφήνοντας απέξω όλες τις άλλες, μπορεί και να διαστρέφουμε τις καταστάσεις. Να ρίχνουμε το ανάθεμα σε κάποιους που θα φορτωθούν όλες τις ευθύνες -δίκαια ή άδικα δεν το εξετάζω- και να αφήνουμε στην άκρη τη ρίζα της αδικίας και της αιτίες της. Στο τέλος τη συντηρούμε κιόλας!

Και αν φτάσουμε και στην υπερβολή, να κυνηγούμε όποιον και ότι μας φαίνεται ύποπτος, χωρίς να εξετάζουμε το δίκαιο και το άδικο στη συγκεκριμένη περίπτωση, τότε καταλήγουμε με τον τρόπο μας στο αντίθετο αποτέλεσμα, να συντηρούμε και να διαιωνίζουμε την αδικία και κάθε προερχόμενη από αυτήν κατάχρηση εξουσίας.

Κατσε τωρα (γιατι καταχρηση εξουσιας βιωνουμε οι αντρες απο την πρωτη μερα στη δουλεια) ....
οσες φορες ειπωθηκε κατι (σεξουαλικα) προσβλητικο απο τα αφεντικα μου προς εμενα (η τους συνεργατες μου)
εγω θα πρεπε να σηκωσω μπαιρακι .... και να βγω στα media ? (τοτε θα ημουν συνεχεια στα media και δεν θα δουλευα !)

Εχω την εντυπωση, οτι κατι παει ΧΟΝΤΡΑ ΛΑΘΟΣ στην ανατροφη αντρων και γυναικων.
Οσες φορες και αν ακουσω κατι σεξουαλικα προσβλητικο προς εμενα (ΟΣΕΣ φορες, ας ειναι χιλιαδες)
εχω μαθει, εχω γαλουχηθει, εχω οσμωθει ... να το προσπερνω (και καποιες φορες να το γυριζω σε κατι
αντιστοιχα προσβλητικο σε αυτον που μου το πεταξε). Γιατι εμεις οι αντρες το αντεχουμε .... ενω οι γυναικες οχι ?

Ειμαστε λιγοτερο ευαισθητοι, ειμαστε γουρουνια (οπως εχουμε στιγματισθει πολυ αερινα απο τα media) ...
η απλα ..... ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΩΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ .... τουλαχιστον σε χλευασμους και βρισιδια !
Μηπως οι γυναικες (η, για να ειμαι ακριβης, καποιες πολυ ομορφες και πριγκιποαναθρεμμενες) εχουν μεγαλωσει
ως Αντουανετες .... και εχουν κανει την τριχα τριχια, την τσουκνιδα χαλικι και την πιπερατη ατακα ... ψυχολογικη βια.

Διαβαζω στο νετ : ψυχολογικη κακοποιηση ειναι και η λεκτικη εξυβριση.
Συγνωμη .... ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Η ΜΠΑΛΛΑ ! Αυτος ο κοσμος εχει παραγινει ευαισθητος.
Μια ζωη ολοκληρη ζησαμε στην βωμολοχια και τον χλευασμο .... ΤΙΠΟΤΑ δεν παθαμε.
Και οχι να κρυψω κατι ..... ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΘΑΜΕ ! Μαλιστα, η λεκτικη εξυβριση ενιοτε βγαζει το γελιο της αρκουδας.
Αποφορτιζει πιεσεις και καταστασεις. Ενιοτε .... οχι παντα.

Ψυχολογικη κακοποιηση θα πρεπε να ειναι η λεκτικη βια ... αλλα πραγματικη βια. Ως ΑΜΕΣΗ απειλη.
Δηλαδη ... Θα σε πεταξω εξω απο το σπιτι η δεν θα σε πληρωσω η θα σε απολυσω η ακομα και θα σε στειλω
νοσοκομειο (αν και οτιδηποτε σε χειροδικια εχει χασει την απειλητικοτητα του στην Ελλαδα αφου το ξυλο ειναι
τραβολογημα και τιποτε παραπανω). Ψυχολογικη κακοποιηση δεν ειναι (κατ'εμε) "δεν μου μιλησε ευγενικα,
η με εδιωξε απο μπροστα του και σκονταψα η μου φερθηκε στην δουλεια σαν υπαλληλο και οχι Αντουανετα".

Ωραιο ξυπνημα εκανα :icon15:

"ΚΛΕΦΤΗΣ ... ΚΛΕΦΤΗΗΗΣ ... ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ... ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΑΑΑΑ ...."

Mεχρι να βγω στο μπαλκονι, ειχαν στριψει στην Παρασκευοπουλου (και χαθηκαν και οι δυο).

7 και 20 το πρωι ...... (αλλον κλεψαν, το δικο μου χερι τρεμει .... go figure :laugh:)

Ποιος νοιάζεται για τα υλικά?

Οι άνθρωποί σου να είναι καλά και να έχουν αυτό που δικαιούνται απόλυτα:ηρεμία, γαλήνη και ήσυχα γεράματα.

Για αυτό στενοχωρήθηκα, που ταραχτήκαν οι καημένοι.

:(

Status
Not open for further replies.