Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Mερικοι εχουν ενα μικρουτσικο death wish στο ζωναρι τους ... απο εφηβικη ηλικια (μην πω και νωριτερα).

This is the end ... my only friend !
Some are born to the endless night ...

Γιαυτο τους βγηκε τοσο ευκολα σε στιχους ... ΔΕΝ ηταν το LSD ... οοοοοοχιιιιιιιιιι.
Το χαν απο νωριτερα ... πολυ νωριτερα. Ολα τα ειχαν στην ζωη .... και τιποτα δεν (ενιωθαν να) ειχαν.
Σιγουρα δεν περιμεναν να φτασουν στην ανημπορια της μεγαλης ηλικιας (που δεν θα εφταναν, ετσι κι αλλιως).

Για να μην αναφερω και τον αλλον ... με την ασημι Porsche ... που ειχε ενα death wish απο δω μεχρι το φεγγαρι.
Αλλα αντε να αποδειξεις τι καλιακουδα εχει ο αλλος χωμενη μεσα στην ψυχουλα του. Θανατος απο overdose η ατυχημα ...
και τελειωσαμε. Case closed !

205% αυξηση ιικου φορτιου στην Αττικη .... 100% στην Θεσσαλονικη.
Συνεδριαση για ΟΛΙΚΟ lockdown (τυπου Μαρτιου) με κλειστα τα παντα στην Αττικη,
πλην τροφιμων και φαρμακων, με ελαχιστη διαρκεια δυο βδομαδες (μεγιστη, τρεις).
Στην Θεσσαλονικη αργουμε ακομα (γιατι αν δεν φτασουμε το 205% ... σφυζουμε απο υγεια).

Rolling down the hill ..... again !

Το Σαββατο ερχεται πολικο ψυχος (μεχρι -15 C) που θα διαρκεσει μια βδομαδα, το οποιο,
με αυτα που συμβαινουν, ισως σωσει την κατασταση ... ισως και οχι (αφου η διασπορα
εχει ηδη απλωθει και βρισκεται ΠΑΛΙ μεσα στα σπιτια και τις οικογενειες).

Το lockdown θα πρέπει να κρατήσει τουλάχιστον ένα μήνα για να έχει αποτέλεσμα..
Ελπιζω να μην είναι αργά καθώς αποδείχθηκε ότι κακώς άνοιξαν σχολεία και λιανεμπόριο μαζί.
Ας πάρουν επιτέλους μια σωστή αποχή όχι μόνο για τα μέτρα αλλά και την επίβλεψη τήρησης αυτών

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Ελπιζω να μην είναι αργά καθώς αποδείχθηκε ότι κακώς άνοιξαν σχολεία και λιανεμπόριο μαζί.
Ας πάρουν επιτέλους μια σωστή αποχή όχι μόνο για τα μέτρα αλλά και την επίβλεψη τήρησης αυτών

Τοσο θα κρατησει και πιθανον να καλυψει τιποτα καθαρες δευτερες κλπ που εχουμε την ταση να κανουμε του κεφαλιου μας.

Εχουμε ξαναπει οτι τις συνεπειες τις ηξεραν. Επρεπε ομως να δουλεψει λιγο το λιανεμποριο να λαδωσουν κανα εντερακι και αυτοι οσο προλαβαινουν (οπως εγινε με τον τουρισμο το καλοκαιρι) και τα παιδια να ερθουν για ψυχολογικους και πρακτικους λογους σε επαφη με το σχολειο και τους καθηγητες τους αλλα και μεταξυ τους.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Το κακο ξερεις ποιο ειναι ?
Οτι αυτοι που εισηγουνται τα μετρα (γιατραρες και προφεσορες ολοι) δεν τους αφορα
ΠΩΣ θα ζησει καποιος που ΔΕΝ εχει ετοιμα σε τραπεζα. Καποιος που ΔΕΝ εχει λιπος !!!
Γιατραρες γαρ (δεν μπορουν να θυμηθουν ποτε ηταν που την βγαλαν με τυρι και ελια ....)

Οποτε εισηγουνται ... και οποιος αντεξει. ΑΥΤΟΙ ... την επιστημη τους υπηρετουν.
Την δημοσια υγεια ! Ετσι δεν ειναι ? Κανουν καμια ζημια ? ΟΧΙ ... το αντιθετο.
Καποιοι βουτανε στην τρυπα με μπουκαλες ... και καποιοι αλλοι ... με ελπιδα !

tenor.gif

Μα δεν μπορούν να μπουν και τα δυο σε μια ισορροπία.. Αναγκαστικά θα διαλέξεις το ένα η το άλλο σε μεγάλο βαθμό.
Αν πχ γινόταν πόλεμος θα ήταν μέλημα να πουλήσει κάποιος εμπόρευμα πχ; Μάλλον όχι..
Ειδικοί προφανώς δεν είμαστε άλλωστε και οι ίδιοι οι ειδικοί δεν έχουν ξανά δοκιμαστεί ποτέ τους σε ανάλογες καταστάσεις
Θα μπορούσαν ίσως να είχαν οχυρώσει και οργανώσουν καλύτερα το εμπόριο με ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εξομοίωση του πληθυσμού αλλά αυτό απαιτεί πολύ χρόνο που δεν υπάρχει..
Η τηλεκπαίδευση κινήθηκε σε μεγάλο βαθμό σωστά..
Από εκεί και πέρα το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχει ο κόσμος πιστεύω που ούτε ατομική ούτε συλλογική ευθύνη έχουν πολλοί..
Όπως και να το κάνουμε βρισκόμαστε σε πανδημία, η ζωή δεν είναι ούτε μπορεί να είναι όπως πριν.. Χαρές, ψώνια, κτλ δεν πρέπει να γίνονται στον ίδιο βαθμό με πριν τι να κάνουμε..
Επαναλαμβάνω αν ήμασταν σε πόλεμο τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, τώρα που η απειλή είναι αόρατη η συμπεριφορά αλλάζει ενώ δεν θα έπρεπε

Τι έκθεση ιδεών.. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει να μείνουν τα πάντα ανοικτά για να πληρώσει κάποιος τον εφκα πχ; Να μην το πληρώσει άμεσα..
Στην πρώτη καραντίνα υπολειτουργούσα δεν πλήρωσα κανένα μήνα εφκα και φόρο μέχρι Σεπτέμβρη που τα έβαλα σε μια σειρά. Δεν χρειάζεται να πελαγώνουμε, βάζουμε προταιρεοτητες οικογένεια, τροφή κτλ και μετά τα αλλα..

Μα δεν μπορούν να μπουν και τα δυο σε μια ισορροπία.. Αναγκαστικά θα διαλέξεις το ένα η το άλλο σε μεγάλο βαθμό.

Ειναι θεμα ματιας.

Εγω αυτο ακριβως που λες βλεπω οτι κανουν.

Οταν παιρνουν δεδομενα απο τις επιτροπες υγειονομικων ανοιγουν την κοινωνια και μαζι και την οικονομια ή την κλεινουν οταν φτανει το υγειονομικο συστημα στα ορια του.

Δεν ειναι μια ασκηση ισορροπιας αυτο ? Ειναι λεω εγω.

Ειναι θεμα ματιας.

Εγω αυτο ακριβως που λες βλεπω οτι κανουν.

Οταν παιρνουν δεδομενα απο τις επιτροπες υγειονομικων ανοιγουν την κοινωνια και μαζι και την οικονομια ή την κλεινουν οταν φτανει το υγειονομικο συστημα στα ορια του.

Δεν ειναι μια ασκηση ισορροπιας αυτο ? Ειναι λεω εγω.

Σωστά λες δεν ξέρω βέβαια πιο είναι αυτό το όριο και ποιος το ορίζει.. Φαντάζομαι οι ειδικοί.
Εν παση περίπτωση θεωρώ ότι οι ειδικοί δεν είναι οικονομολόγοι και δεν πρέπει ίσως να σκέφτονται πέραν της ειδικότητας τους
Οι κυβέρνηση που λαμβάνει την απόφαση ακούει επ ακριβώς τις εισηγήσεις η επισπεύδει πράγματα;

Απο μεθαυριο κλεινουν ΟΛΑ τα σχολεια - εκτος ειδικης αγωγης- και ολο το λιανεμποριο.

Αυριο ξερετε τι εχει να γινει στους δρομους ε ?

Σαν παραμονη Χριστουγεννων, θα ειναι κολαση.

Δηλαδή τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η μια μέρα διαφορά κανείς δεν καταλαβαίνει...
Ο μαθητής θα πάει αύριο σχολείο και από μεθαύριο σπιτι.. Αν ήμουν μαθητής δεν θα πήγαινα ούτε αύριο για πιο λόγο
Από εκεί και πέρα θα δούμε και τι ευθύνη έχουμε σαν λαός.. Αν δούμε ουρές ειδικά σε σούπερ (που δεν κλείνουν) θα είμαστε για εγκεφαλική εξέταση
Αν δούμε επίσης αγορές χωρίς αύριο, σημαίνει ότι υπάρχει χρήμα όποτε καλύτερα τότε να κρατήσουμε το lockdown όσο περισσότερο χρειαστεί να νικήσουμε τουλάχιστον τον ιό

Σωστά λες δεν ξέρω βέβαια πιο είναι αυτό το όριο και ποιος το ορίζει.. Φαντάζομαι οι ειδικοί.
Εν παση περίπτωση θεωρώ ότι οι ειδικοί δεν είναι οικονομολόγοι και δεν πρέπει ίσως να σκέφτονται πέραν της ειδικότητας τους
Οι κυβέρνηση που λαμβάνει την απόφαση ακούει επ ακριβώς τις εισηγήσεις η επισπεύδει πράγματα;

Στο εξωτερικό η ειδικη επιτροπή γιατρών εισηγείται και φυσικά αποφασίζουν οι κυβερνώντες. Οι ειδικη επιτροπή στην Γερμανία απαρτίζεται από 8 άτομα!

Στην Ελλάδα αποφασίζουν οι σταρς ειδικοί γιατροί που ως επιτροπή είναι ....30 άτομα και διαπλέκονται με την κεντρική πολιτική σκηνή.

Στην Γερμανία των 80 εκατομμύριων είναι 8 τα άτομα της επιτροπής στην Ελλάδα των 12 είναι 30!

Να και κάπου που υπερέχουμε σε αριθμούς από τους Γερμανούς!

Στάλθηκε από το Mi 9T Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δηλαδή τι ακριβώς εξυπηρετεί αυτή η μια μέρα διαφορά κανείς δεν καταλαβαίνει...

Μπορει τα σχολεια να μην ειναι απολυτως ετοιμα να λειτουργησουν απο αυριο .

Πχ να θελουν αυτην την μερα να αναπροσαρμοσουν το προγραμμα τους μιας και σε αυτο θα επανενταχθουν ολοι οι καθηγητες και κυριως οσοι δεν προσηλθαν στην δια ζωσης εκπαιδευση λογω του οτι ανηκουν σε ευπαθεις ομαδες (εχω τετοια εμπειρια απο την κουνιαδα μου που σημερα ειχε αυτην την βολιδοσκοπηση απο το σχολειο που ανηκει οργανικα)

Και οι εμποροι να κανουν τελευταιες κινησεις διεκπεραιωσεις κλπ.....

Ενταξει ανθρωπινα ειναι ολα το θεμα ειναι τι αντιδραση εχουμε, θα φανει αυριο αλλα δεν ειμαι και πολυ αισιοδοξος.

Όλα αυτά που λες θα μπορούσαν να επιτευχθούν χωρίς την παρουσία μαθητών η πολιτών
Πάντως αποδεδειγμένα τέτοιες κινήσεις και στο παρελθόν δεν είχαν καλά αποτελέσματα και αυτή η μια μέρα μπορεί να στοιχίσει εβδομάδα και βάλε

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Οτι αυτοι που εισηγουνται τα μετρα (γιατραρες και προφεσορες ολοι) δεν τους αφορα
ΠΩΣ θα ζησει καποιος που ΔΕΝ εχει ετοιμα σε τραπεζα. Καποιος που ΔΕΝ εχει λιπος !!!
Γιατραρες γαρ (δεν μπορουν να θυμηθουν ποτε ηταν που την βγαλαν με τυρι και ελια ....)

Οποτε εισηγουνται ... και οποιος αντεξει. ΑΥΤΟΙ ... την επιστημη τους υπηρετουν.

tenor.gif

Δεν υπάρχει τίποτα κακό σ'αυτό, είναι απολύτως λογικό, και ευτυχώς που συμβαίνει έτσι. Ο επιδημιολόγος θα σου πει την αλήθεια όπως τη βλέπει ως επιστήμονας, ο οικονομολόγος το ίδιο, κλπ κλπ. Ο κυβερνών θα πάρει την απόφαση αφού βάλει στην εξίσωση τις γνωμοδοτήσεις όλων των παραπάνω. Αλίμονο αν έβγαζαν πορίσματα οι επιδημιολόγοι με βάση την... ελπίδα.

tenor.gif

Είναι αυτό που λέμε καιρό τώρα, οι ανάγκες και οι προτεραιότητες του καθενός είναι διαφορετικές και δεν μπορεί να τις ορίσει κανένα κράτος. Τελεία.
Τι τον νοιάζει τον τάδε γιατρό της επιτροπής αν ο άλλος χάνει τα πάντα που με τόσο κόπο έχτιζε ή πάσχιζε να ορθοποδήσει;
Ο "επίτροπος" θα τις γεμίσει τις τσέπες του για τις εισηγήσεις του στο τέλος κάθε μήνα, κοινώς θα συνεχίσει να δουλεύει και θα μιλάει εκ του ασφαλούς (όπως και οι πολιτικοί). Οι άλλοι ας πνιγούν.

Δεν είδα κανένα πολιτικό ή "επίτροπο υγείας" να ζει με τα επιδόματα που δίνουν (και όχι σε όλους αλλά σε πολύ λίγους μόνο).
Η ασφάλεια της τσέπης και του λογαριασμού, έχουμε λυμένα εμείς τέτοιου είδους προβλήματα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δεν υπάρχει τίποτα κακό σ'αυτό, είναι απολύτως λογικό, και ευτυχώς που συμβαίνει έτσι. Ο επιδημιολόγος θα σου πει την αλήθεια όπως τη βλέπει ως επιστήμονας, ο οικονομολόγος το ίδιο, κλπ κλπ. Ο κυβερνών θα πάρει την απόφαση αφού βάλει στην εξίσωση τις γνωμοδοτήσεις όλων των παραπάνω. Αλίμονο αν έβγαζαν πορίσματα οι επιδημιολόγοι με βάση την... ελπίδα.

Ο καθενας μπορει να ειναι σωστος. Ομως ... καποιοι θα υποστουν εξωση (η διακοπη ρευματος) ... στο τελος του μηνα.
Αυτο που ενταφιασε η εξειδικευση του 20ου αιωνα .... ειναι η ενσυναισθηση. Οτι ωφειλουμε να νιωθουμε τον διπλα μας.
Γιατι αν δεν με αφορα τι θα γινει με τον μεροκαματιαρη (ανευ καταθεσεων και λιπους) ... τοτε θα ρθει και η σειρα μου.
Και ας ειμαι ο τελευταιος στην λιστα.

Θα μου πεις ... "και πως θα κανω επιστημη εγω, αν σκεφτομαι τον καθε εναν που επηρεαζει η προταση μου ?" ....
Δυστυχως Ιασωνα ... ουτε ο ηγετης που θα κληθει να παρει την τελικη αποφαση ... σκεφτεται τον ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ.
Βασικα, εκεινος, δεν σκεφτεται ΚΑΝΕΝΑΝ ... γιατι φιλοσοφοι, αγιοι και ζωγραφοι ... δεν γινονται καλοι πολιτικοι.
Οποτε ξηλωνεται λιγο-λιγο το πουλοβερ, πρωτα ο επετης, μετα ο φτωχος, μετα ο μικροαστος, μετα ο μεσοαστος

.... μεχρι να ρθει η σειρα και του μεγαλοαστου.

Το μονο που ελπιζει ο μεγαλοαστος ειναι να εχουν διορθωθει τα πραγματα μεχρι "να ρθει η σειρα του" .... να χει εμβολιασθει
το 70% καθε χωρας, και ολοι να επιστρεψουν στις κανονικοτητες τους. Ε ... απο το λιγο που παρατηρω με ρυθμους εμβολιασμων
οι ομορφες ελπιδες ομορφα καιγονται. Καποτε (πριν δυομισυ μηνες) συστηνα στον Ανδρεα (Cinemusic), νομιζω σ'αυτον δεν ειμαι σιγουρος
να κανει υπομονη και να υποστει το μακροβουτι μεχρι αρχες Ιανουαριου που θα κυκλοφορησουν τα εμβολια και οι περισσοτεροι θα
ειμαστε με το νουμερακι εξω απο καποιο εμβολιαστικο κεντρο. Ε ... τον πηρα στον λαιμο μου. ΟΥΤΕ καν ... Σεπτεμβριο.

Αν πχ γινόταν πόλεμος θα ήταν μέλημα να πουλήσει κάποιος εμπόρευμα πχ; Μάλλον όχι..
Ειδικοί προφανώς δεν είμαστε άλλωστε και οι ίδιοι οι ειδικοί δεν έχουν ξανά δοκιμαστεί ποτέ τους σε ανάλογες καταστάσεις
Θα μπορούσαν ίσως να είχαν οχυρώσει και οργανώσουν καλύτερα το εμπόριο με ηλεκτρονικές υπηρεσίες και εξομοίωση του πληθυσμού αλλά αυτό απαιτεί πολύ χρόνο που δεν υπάρχει..
Η τηλεκπαίδευση κινήθηκε σε μεγάλο βαθμό σωστά..
Από εκεί και πέρα το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχει ο κόσμος πιστεύω που ούτε ατομική ούτε συλλογική ευθύνη έχουν πολλοί..
Όπως και να το κάνουμε βρισκόμαστε σε πανδημία, η ζωή δεν είναι ούτε μπορεί να είναι όπως πριν.. Χαρές, ψώνια, κτλ δεν πρέπει να γίνονται στον ίδιο βαθμό με πριν τι να κάνουμε..
Επαναλαμβάνω αν ήμασταν σε πόλεμο τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, τώρα που η απειλή είναι αόρατη η συμπεριφορά αλλάζει ενώ δεν θα έπρεπε

Το ή το ένα ή το άλλο που λες είναι αυτό που γίνεται τώρα και είναι ότι χειρότερο...
Δεν γίνονται όλες οι πωλήσεις ηλεκτρονικά ξέρεις, μην κοιτάς τι μπορείς να κάνεις εσύ μόνο.

Το διά ζώσης μάθημα κατ' αρχήν δεν αντικαθίσταται με κανένα τρόπο όταν πρόκειται για σχολείο.
Η τηλεεκπαίδευση κινήθηκε αργά, αργόστροφα, αργάμιση και ήταν λογικό και αναμενόμενο γιατί δεν υπήρχε τίποτα πριν. Το σωστά που λες άσε να έχω καλύτερη εμπειρία και ως γονέας και ακούγοντας γνώμες άλλων γονέων και παιδιών αν πρόσφερε κάτι ουσιώδες ή όχι. Να περνάει η ώρα καλά είναι.

Ας μην τα ρίχνουμε όλα στον κόσμο, και στην τελική όποιος δεν προσέχει, ας βρουν τρόπο να τον κάνουν να προσέχει. Η λύση δεν προσέχει ο διπλανός μου άρα όλοι μέσα είναι εκτός από αποτυχημένη και επικίνδυνη και άρχισε να φαίνεται. Πονάει δάχτυλο, κόβει δάχτυλο. Δεν ακούς που άρχισαν σιγά σιγά οι κλάδοι να φωνάζουν ένας ένας;

Ο πόλεμος φίλε μου στο Δυτικό κόσμο είναι άλλου τύπου, οικονομικός, δεν υπάρχει ούτε "Αέρα", ούτε "ξιφολόγχη", ούτε "επιστρατεύσεις", τίποτα απ' αυτά.
Μη μου πεις θα μας την πέσει ο Ερντογάν δεν το πιστεύω. Εκεί που τον παίρνει μπορεί. Στο δυτικό κόσμο, τα λεφτά έχουν μεγαλύτερη δύναμη.

Ολες οι δυτικες κοινωνιες .... αφησαμε τις τυχες μας σε τραπεζες και καταθεσεις.
Λαλακες ηταν οι παλιοι που ελεγαν "μια τσουγκρανα, ενα μποστανακι, μια κοτουλα, μια γιδουλα ... γιατι η λιρα δεν μασιεται".
Τελικα, μετα απο εναν αιωνα .... ολα αλλαξαν (μπουρδες, οι επιθυμιες αλλαξαν, ΟΧΙ οι αναγκες) ... και ολα ιδια εμειναν.
Η μιση ανθρωποτητα εγινε μπαλακι αναμεσα σε φαρμακευτικες και κυβερνησεις.

Εν κατακλειδι ...
οποιος αντεχει (ως λιπος) μεχρι Σεπτεμβριο (και βλεπουμε) μπορει να κουναει το δαχτυλο στους υπολοιπους.
Απλα πραγματα ... αυτονοητα και αυταποδεικτα. Ε ρε και να συμβει μια καθολικη σταση πληρωμων (τους καθενος
προς καθε αλλον) .... τι ΓΟΕΡΟΣ ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ εχει να πεσει. Απεναντι στο κορονωιο, η Πεινα και η Ελλειψη Στεγης
(η η ελλειψη θερμανσης) ... πως να βαθμονομουνται, αραγε ?

Status
Not open for further replies.