Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Έχω μια απορία: Γιατί ισχύει ο κατ οίκον περιορισμός για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, τη στιγμή που εξακολουθούν να λαμβάνουν μέτρα προστασίας;
Διασπείρουν τον ιό ενώ δεν νοσούν;

Ενα πραγμα μου περναει απο το μυαλο.

Οταν κανεις το εμβολιο πιθανον το ανοσοποιητικο σου να ειναι πεσμενο (ειδικα οταν κανεις αυτο με την παραδοσιακη τεχνολογια) και φυσικα να μην εχεις προλαβει να αναπτυξει αντισωματα οποτε εισαι και πολυ πιο ευαλωτος απο πριν.

Δεν νομιζω οτι θυμασαι καλα.

Το εμβολιο αυτο πριν παρει εγκριση ειχε σταματησει τις δοκιμες του τουλαχιστον δυο φορες.......γιατι ειχε παρουσιασει καποια πολυ ακραια περιστατικα.

Ηταν με διαφορα το πιο προβληματικο εμβολιο απο ολα τα γνωστα του δυτικου κοσμου με διαφανεις διαδικασιες (προφανως δεν βαζω μεσα κινεζικα και ρωσικα που ενω προηγουνταν η διαδικασια εγκριση τους ηταν χρονοβορα απο τον δυτικο κοσμο)

Και απο το γεγονος αυτο το πως κρινουμε ενα εμβολιο αρχιζω και πιστευω οτι οντως κοσμος ειτε (αν μπορουσε ) επιλεγει με κριτηρια πολιτικα ( ρωσικο σου λεει αρα θαναι μαματο) ειτε με κριτηριο τεχνολογια (απεταξαμην την νεα τεχνολογια) ειτε με ονομα.....

Θου κυριε δηλαδη.

Ίσως και να μη θυμάμαι καλά.
Η μνήμη μου ανατρέχει πίσω στο περυσινό καλοκαίρι, τότε που δεν είχαν εμφανιστεί τα άλλα εμβόλια και όλοι πιστεύαμε πως αυτό θα ήταν από τα πρώτα.
Μετά άρχισε "να βγάζει κακές", που λέει η λαϊκή έκφραση.

Μακάρι να μην έμπαινε η γεωπολιτική και η διπλωματία στα εμβόλια και να ήταν μόνο επιστημονικό το ζήτημα (αποτελεσματικότητα, τρόπος χορήγησης, κλπ). Άντε και οικονομικό (φτηνό, ακριβό...) Αλλά δεν είναι έτσι. Και η πολιτική μπαίνει στη μέση και η διπλωματία και οι προσπάθειες άσκησης επιρροής και όλα τα παρεπόμενα.
Δυστυχώς. Για όλους.

Ναθ ο πατέρας μου έκανε την 2η δόση στις 24/2 που σημαίνει ότι έχει πλέον ανοσία πάνω από 95% κατά τα λεγόμενά τους μετά από 20 ημέρες.
Δεν μπορεί δηλαδή να κυκλοφορεί ελεύθερα χωρίς περιορισμούς με την βεβαίωση εμβολιασμού στην τσέπη;

ΟΚ εντάξει δεν είναι επικίνδυνος. Μάλλον για διακοπές πάνε στα νοσοκομεία τόσες χιλιάδες.
Αυτό δεν είναι κριτήριο. Οι Έλληνες τουλάχιστον ανέκαθεν πήγαιναν στα νοσοκομεία για ψύλλου πήδημα.
Πριν πολλά χρόνια είχα πάει στο εφημέριο νοσοκομείου παρέα σε διοικητικό υπάλληλο. Καιρός χάλια, κρύο αρκετό και συνεχής ποτιστική βροχή. Μου λέει ο φίλος " σήμερα θα έρθουν στο νοσοκομείο όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη"
Αποτέλεσμα 7 μόνο εισαγωγές σε εκείνη την βάρδια έναντι περίπου 30 άλλα Σάββατα.

.........
Έχω μια απορία: Γιατί ισχύει ο κατ οίκον περιορισμός για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, τη στιγμή που εξακολουθούν να λαμβάνουν μέτρα προστασίας;

Ενα πραγμα μου περναει απο το μυαλο.

Οταν κανεις το εμβολιο πιθανον το ανοσοποιητικο σου να ειναι πεσμενο (ειδικα οταν κανεις αυτο με την παραδοσιακη τεχνολογια) και φυσικα να μην εχεις προλαβει να αναπτυξει αντισωματα οποτε εισαι και πολυ πιο ευαλωτος απο πριν.

Εμένα μου περνάει από το μυαλό κάτι άλλο κι' αυτό πιθανό: Ότι φοβούνται πιθανή έκθεση στον ιό μέσα στο εμβολιαστικό κέντρο, λόγω του μεγάλου αριθμού προσερχομένων εκ των οποίων κάποιοι ίσως είναι φορείς. Οπότε φύλαγε τα ρούχα σου, να έχεις τα μισά, που λέει και η παροιμία.
Αλλά ότι και να λέμε εμείς, είναι απλές υποθέσεις που μπορεί να είναι και βλακείες.
Το θέμα είναι ότι πρέπει να ενημερώνουν!

δεν ισχυει αυτο το πραγμα!! Στο νοσοκομειου/ΙΚΑ που εκαναν το εμβολιο τους το ειπαν; Δυστυχως εχουν ειπωθει απιστευτες χαζομαρες. Μεχρι και "μην φατε αυγο,ψαρι" εχω δει σε γραπτες οδηγιες. Το μονο πραγμα που ισχυει ειναι οτι το ανοσοποιητικο μας συστημα ειναι πληρως ετοιμο 10-14 μερες μετα την 2η δοση. Προφανως και μπορει να βγει εξω με τα καταλληλα μετρα προστασιας και πριν τις 14 μερες. Καλο θα ειναι να διατηρει τα μετρα προστασιας ακομα και μετα τις 14 μερες, για δυο λογους: α. για να μην κολλησει τον ιο (τα εμβολια δεν προσφερουν 100% προστασια απο την νοσηση), β. να αποφυγει την νοσηση απο τα μεταλλαγμενα στελεχη (αν και φαινεται οτι τα υπαρχοντα εμβολια τα πανε καλα απεναντι ακομα και σε αυτα).

Οι τελευταιες πληροφοριες λενε οτι οι εμβολιασμενοι που εχουν μολυνθει απο τον ιο, εχουν οντως ιικο φορτιο, αλλα φαινεται οτι ειναι πολυ χαμηλοτερο απο καποιον που δεν εχει εμβολιασθει. Ειναι κατι ομως που διερευναται ακομα, οποτε η επισημη θεση ειναι αυτο που παρατεθηκε στο λινκ

"Μπορεί κάποιος να μεταδώσει τη νόσο αφού εμβολιαστεί;

Δεν γνωρίζουμε ακόμη. Θα χρειαστούν πρόσθετες αξιολογήσεις για να εκτιμηθεί η επίδραση του εμβολίου όσον αφορά την πρόληψη της ασυμπτωματικής λοίμωξης, συμπεριλαμβανομένων δεδομένων από κλινικές δοκιμές και από τη χρήση του εμβολίου μετά την έγκρισή του."

δεν ισχυει αυτο το πραγμα!! Στο νοσοκομειου/ΙΚΑ που εκαναν το εμβολιο τους το ειπαν; Δυστυχως εχουν ειπωθει απιστευτες χαζομαρες. Μεχρι και "μην φατε αυγο,ψαρι" εχω δει σε γραπτες οδηγιες. "

Ναι ρε φιλε

Μπροστα μου η μανα μου στην πρωτη δοση ρωτησε τον γιατρο αν χρειαζεται να αποφευγει κατι(της τα ειχε σφυριξει η αδερφη της ) και της ειπε οσοι λενε κατι τετοια ειναι για τα πανηγυρια.

Και στην δευτερη δοση αλλος γιατρος της ειπε ολα αυτα για το τι να αποφευγει.

Θα επρεπε να υπαρχει ντιρεκτιβα παντως δεν μπορει να εχει ο καθενας προσωπικη αποψη.

Αυτές τουλάχιστον είναι ακίνδυνες χαζομάρες. Καποιοι ηλίθιοι εχουν αποτρέψει κόσμο να εμβολιαστεί επειδή παίρνει αντιπηκτικά (που ένα τεράστιο κομμάτι των >65 παίρνουν τέτοια) ενώ στέλνουν σε νοσοκομεία ανθρώπους που κάπου κάποτε έκαναν μια αλλεργία. Μόνο και μόνο για να πετάξουν την ευθύνη άλλου. Το τραγικό είναι ότι χάνουν το ραντεβού τους ενώ δεν υπάρχει πάντα η δυνατότητα να διαλέξεις νοσοκομείο ως εμβολιαστικο κέντρο.

H προσφατη εμπειρια μου απο ΗΠΑ λεει πως δεν υπαρχουν ιδιαιτερες οδηγιες για μετα, περαν του να συνεχισεις να προφυλασεσαι. Ομως οταν πηγα με ρωτησε τι φαρμακα παιρνω και αναμεσα σε αλλα επεμενε για καρδιακα, αντιπηκτικα κλπ. Δεν ρωτησα γιατι.

Η αλλη οδηγια ειναι να ΜΗΝ παρεις αντιπυρετικο ΠΡΙΝ το εμβολιο ετσι ωστε να σε προστατεψει σε περιπτωση που κανεις πυρετο. Λενε πως χαμηλωνει την αποτελεσματικοτητα του εμβολιου. Μετα τον εμβολιασμο, μπορεις να παρεις αντιπυρετικο κανονικα.

Mάλιστα, το ότι "τα εμβολιασμένα άτομα θα πρέπει να φορούν μάσκες, να αποφεύγουν τον συνωστισμό σε εσωτερικούς χώρους και να σέβονται την κοινωνική απόσταση." είναι προφανές και κατανοητό , όμως δεν λύνει την απορία.
Θα πρέπει να στέλνει κωδικούς εξόδου, δεν αρκεί η βεβαίωση εμβολιασμού;
Ακαδημαϊκά ερωτώ, δεν προτίθεται ο ίδιος να λειτουργήσει "παράτυπα"

Swansea Bay NHS

t’s vital everyone continues to attend their COVID-19 vaccination appointments.
There is NO EVIDENCE the Oxford-AstraZeneca vaccine causes or increases the risk of blood clots.
Countries which have halted the roll out of this vaccine following reports of blood clots have publicly stated they have done so as a PRECAUTION.
These reports are being reviewed by experts.
The World Health Organization and the UK’s Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) are continuing to recommend the vaccine.

160930297_4162666037086558_8851162068275971626_o.jpg

Swansea Bay NHS

t’s vital everyone continues to attend their COVID-19 vaccination appointments.
There is NO EVIDENCE the Oxford-AstraZeneca vaccine causes or increases the risk of blood clots.
Countries which have halted the roll out of this vaccine following reports of blood clots have publicly stated they have done so as a PRECAUTION.
These reports are being reviewed by experts.
The World Health Organization and the UK’s Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA) are continuing to recommend the vaccine.

160930297_4162666037086558_8851162068275971626_o.jpg

Αυτό που έχει συμβεί σχετικά με την (παρα)πληροφόρηση γύρω από αυτό το εμβόλιο είναι στα όρια του εγκληματικού. Για μια φορά, η Ελλάδα δεν έκανε βλακεία αλλά ακολουθεί υπεύθυνη στάση, συνεχίζοντας τους εμβολιασμούς με αυτό μέχρι να αποφανθεί ο ΕΜΑ (κάτι που νομίζω περιμένουμε σήμερα). Το κακό βεβαίως είναι ότι συμπολίτες μας δεν θα πάνε να εμβολιαστούν επειδή άκουσαν ότι «κάνει κακό»

120 διαδηλώσεις σε 40 μέρες στην Αθήνα!

Ξεπερνουν τους 4.500 οι νοσηλευόμενοι με Covid-19 στα νοσοκομεία - Στους 564 οι διασωληνωμένοι
Μαίνεται η επιδημία κορωνοϊού στη χώρα, με επίκεντρο την Αττική, ασκώντας διαρκώς αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας και παραλύοντας την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα.

Οι 4.500 και πλέον νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία και οι δεκάδες θάνατοι ημερησίως επιβεβαιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την ανεξέλεγκτη κυκλοφορία του ιού στην κοινότητα και κρατούν σε συνεχή επιφυλακή τις υγειονομικές αρχές. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τους επιστήμονες η κορύφωση του τρίτου κύματος δεν έχει ακόμη συμβεί, κάτι που εντείνει την αγωνία όλων των αρμόδιων για τη χρονική στιγμή της εκτόνωσης αυτής της βαριάς επιδημιολογικής εικόνας.

Σημερα το πρωϊ βγαινοντας απο το σπιτι τι να δω !;!;!

Ενα καμιονι των τυφεκιοφορωντου Ναυτικου με αντιαεροπορικους πυραυλους (Mistral) μπροστα στο παρκιν... και αρχιζε να κοβει βολτες και να παιρνει θεσεις τριγυρω.

Λες και επαιζαν Base Attack Force.... Εβγαλα και καποιες φωτο (διακριτικα) Ξαναπερασαν μπροστα μου και φυγαν για αλλες παραλιες LOL

Να είναι άραγε αυτό το μόνο παράλογο, από όσα μας συμβαίνουν; :hmmmm:

Μήπως παρόλο που εσύ είσαι εμβολιασμένος και δεν σου μεταδίδετε ο ιός μπορείς όμως να μεταδώσεις; Πχ εχεις έρθει σε επαφή με μολυσμένο άτομο και μετά σε επαφή με μη εμβολιασμένο

Status
Not open for further replies.