Ομοβροντία νέων προϊόντων από τη Sigma

Σχεδόν με έπεισες... τέτοιοι είναι όσοι τα χρησιμοποιούν, άνθρωποι της φύσης και της περιπέτειας :flipout:

Σχεδόν όλοι ξέρουμε ότι είναι κατά 99,9% ψυχολογικοί οι λόγοι...

Κοιτα εγω δεν χρησιμοποιω εδω και χρονια κανενα αλλο φιλτρο πλην πολωτικου οποτε χρειαζεται.

Και αυτο συνιστω. Αλλα σε ειδικες συνθηκες μου εχει χρειαστει και μου ελειπε. Οποτε δεν ειναι κακο να εχεις μαζι σου ενα και ας μην το φορεσεις ποτε.

Στο θεμα του ψυχολογικου συμφωνω. Αλλωστε εδω κουβαλαμε τοσο αχρηστο εξοπλισμο για ψυχολογικους λογους στο φιλτρακι θα κολλησουμε ? :D

θα το ξαναγράψω...

από τη στιγμή που φορώ σταθερά τα παρασολέιγ στους φακούς μου, δεν έχουν κινδυνέψει να πάθουν κάτι τα κρύσταλλά τους. Από τα φίλτρα όμως έχω κινδυνεύσει.

Αναλυτικά:

1. Το μόνο που έπαθε ένας φακός μου (ο EF 17-40 4.0L ) πίσω στα 2006 ήταν ένα περίεργο. Προσπαθούσα να πάρω ένα πλάνο μια καστανιά από κάτω κι έπεσε πάνω στο φακό ένα κάστανο. Έκανε ένα μικρό χτυπηματάκι στην άκρη, το οποίο όμως δεν είχε καμιά επίπτωση στην οπτική απόδοση και ο φακός όταν ήλθε η ώρα πουλήθηκε σε δυο μέρες.

2. Από τα φίλτρα έχω τρία σπασμένα. Ένα όταν μου έριξαν οι αστυνομικοί της FYROM την τσάντα από τον ώμο κάτω στην άσφαλτο και είχα τη μηχανή με το φακό να βλέπει προς τα κάτω. Βλάβη στο ζουμ του 28-70 (αποκαταστάθηκε 100 ευρώ) και σπασμένο πολωτικό, που ευτυχώς δεν προξένησε άλλη ζημιά στο φακό.

Μια δεύτερη φορά (πριν δυο χρόνια) απλώς άνοιξα την τσάντα μέσα στο πορτ μπαγκάζ και χύθηκαν μυριάδες κρυσταλλάκια από σπασμένο UV.

Μια τρίτη φορά (πέρυσι) έσπασε το φίλτρο (ένα της πλάκας MEYERS UV που φορούσα μόνο για προστασία από το χιόνι) από τη διαφορά θερμοκρασίας. Είχα τη μηχανή κατά λάθος αφημένη μέσα στο αυτοκίνητο (και με θερμοκρασία 25 βαθμούς) και βγήκα έξω απρόσεχτα για φωτογράφηση με -15 ή -18. Τσακ ακούω και βλέπω ρωγμές μέσα από το σκόπευτρο .... τρελάθηκα !!!!! είχε σπάσει όμως μόνο το φίλτρο, κι ο φακός δεν έπαθε τίποτε.

Επομένως να χαρώ εγώ προστασία... βάζουμε το λύκο (φίλτρα) να φυλά τα πρόβατα (φακούς).

Τώρα έχω μόνο ένα πολωτικό 77άρι και μερικά ντεγκραντέ σε COKIN αλλά τα χρησιμοποιώ μόνο όταν θέλω.

Last edited:
Υπάρχουν και τα close-up πέρα από τα πολωτικά, φορώ πού και πού μερικά τέτοια. Έχω ένα καλό 72ρι της Σιγμα, και κάποια παλιότερα, ένα της Νικον και ένα της Asahi Pentax, σε πιο μικρό καρέ.

Υπάρχουν και τα close-up πέρα από τα πολωτικά, φορώ πού και πού μερικά τέτοια. Έχω ένα καλό 72ρι της Σιγμα, και κάποια παλιότερα, ένα της Νικον και ένα της Asahi Pentax, σε πιο μικρό καρέ.

μάκρο μπλιάχ!!!
άπειρο γκουντ!!!!

:flipout::flipout:

Καλα και γω αυτον θα παιρνα, αλλα δεν εχω τοσα χρηματα, γι αυτο κοιταω πιο χαμηλα...

Eχω βρει το canon 70-200 f4 φτηνα, αλλα δεν εχει is ... kai μαλλον το χρειαζομαι?

Κατα τη γνωμη μου, αποταμιευσε και παρτον οταν μπορεσεις. Ο φακος ειναι ερωτευσιμος. Μικρος και θαυματουργος.

Φυσικα δεν εχω εμπειρια με τους ανταγωνιστες του, αλλα τον προτεινω ανεπιφυλακτα και νομιζω οτι μια δοκιμη θα σε πεισει.

Ασε που οσο ανεβαινουν τα MP, η οποια διαφορα (οπτικα) με τον ανταγωνισμο θα αναδεικνυεται.

Σε κανα μηνα απο οτι εμαθα θα φτασουν οι νεοι φακοι και ισως και η καμερα την οποια θα τεσταρουμε πρωτοι εδω.

Μια πρωτη εκτιμηση για την τιμη του 70-200 f2.8 OS ειναι οτι θα παει κοντα στο χιλιαρικο. Ισως λιγο κατω θα το ξερουμε λιγο πριν φτασουν.

Σε κανα μηνα απο οτι εμαθα θα φτασουν οι νεοι φακοι και ισως και η καμερα την οποια θα τεσταρουμε πρωτοι εδω.

Μια πρωτη εκτιμηση για την τιμη του 70-200 f2.8 OS ειναι οτι θα παει κοντα στο χιλιαρικο. Ισως λιγο κατω θα το ξερουμε λιγο πριν φτασουν.

Όταν μιλάω εγώ...

Ο 70-200, δεν θα είναι τουλάχιστον στο χιλιάρικο;

Ειμουνα με την ιδεα οτι αυτος που κυκλοφορει τωρα ηταν στα 650. Οποτε μου φαινοταν μεγαλη μια τετοια αυξηση στο χιλιαρικο. Ομως απο οτι ειδα τωρα ειναι στα 750 οποτε μια αυξηση κανα δυο κατοσταρικα για τις νεες τεχνολογιες φανταζει νορμαλ.

Αν εχει γρηγορο focus και καλη εικονα, μαλλον θα γινει αναρπαστος.

Γρηγορο focus θα εχει σιγουρα. Ηδη και ο απερχομενος 70-200 2.8 τον οποιο εχω εδώ και λιγες μερες ειναι αρκετα γρήγορος σε εστιαση και με πολύ καλή ποιοτητα κατασκευης. Εκει που πασχει ειναι σε οπτική απόδοση τερμα ανοικτός....

Last edited:
O υπάρχων πάντως σε θέμα εικόνας είναι τουλάχιστον ένα κλίκ πίσω από τους αντίστοιχους Canon/Nikon/Tamron.

Για δες εδώ πχ, τι ψάρια πιάνει απέναντι στον Τάμρον, 200mm f/2.8

Τώρα τι δουλειά έχει πέσει τον νέο 70-200, θα φανεί.

O υπάρχων πάντως σε θέμα εικόνας είναι τουλάχιστον ένα κλίκ πίσω από τους αντίστοιχους Canon/Nikon/Tamron.

Για δες εδώ πχ, τι ψάρια πιάνει απέναντι στον Τάμρον, 200mm f/2.8

Τώρα τι δουλειά έχει πέσει τον νέο 70-200, θα φανεί.

Εχει οντως τοση διαφορα ή πεσανε σε κακο κομματι ?

Eχεις δικιο απλά εγώ στην τιμή που τον βρήκα (385 Ευρώ) θα ηταν ιεροσυλια να μην τον αγοράσω..

Εννοείται βρε συ!
Εξάλλου μίλησα για ένα κλικ, δεν είπαμε πως δεν αξίζει σαν φακός.

Το δε δείγμα είναι στα 200mm και με τους φακούς ανοικτούς, δλδ στο πιο δύσκολο σενάριο. Σε πιο κοντά εστιακά μήκη μια χαρά τα πάει.

Η αποψη μου ειναι οτι συγκεκριμενα στο 70-200, οι ερασιτεχνες κατοχοι Canon, δε χρειαζεται να ψαχνουν παραπερα.
70-200/4L is και τερμα.

Το 1 στοπ ειναι 1 στοπ, αλλα η οπτικη αποδοση και η συνολικη αισθηση, ειναι αριστη. Αν υπολογισεις και το μικρο μεγεθος...Εξαλλου η ταση ειναι οι μηχανες να γινονται ολο και καλυτερες στα ψηλα ISO, οποτε ο βασικος συμβιβασμος ειναι για το θολωμα του φοντου.

Προσωπικα, θεωρω οτι τα λεφτα για αυτον http://www.kenrockwell.com/canon/lenses/70-200mm-f4-is.htm και τα ηχεια μου (ProAc Response 1sc http://www.proac-loudspeakers.com/1sc.php) ειναι τα καλυτερα ξοδεμενα χρηματα που εχω πληρωσει ποτε.

Βαλτε τον στο προγραμμα και κανονιστε ενα Power buy.
-bye-

Κι εγώ εάν ξαναγόραζα, μάλλον τον 4Lis θα έπαιρνα -αν και σημαντικά ακριβότερος του Τάμρον (βάλε 620 με 1100). Καθαρά για το θέμα της φορητότητας. Όπως και θα αγόραζα έναν Τάμρον 70-200/4 εάν είχε καλούτσικη εστίαση και έβγαινε στα 450 ευρώ.

Ωστόσο ο επαγγελματίας το θέλει το 2.8

Φαντασου οτι για αυτο το ενα στοπ πλεον θα πληρωνεις υπερδιπλασια χρηματα. Εκτος αν επαληθευτουν οι φημες και αντικατασταθει και ο φανταστικος 70-200/4L is με νεωτερη εκδοση που θα φερει και συνθετικα στοιχεια που λογικα θα ειναι και ακριβοτερος.

και φαντασου οτι για αυτο το ενα στοπ πλεον θα πληρωνεις υπερδιπλασια χρηματα. Εκτος αν επαληθευτουν οι φημες και αντικατασταθει και ο φανταστικος 70-200/4L is με νεωτερη εκδοση που θα φερει και συνθετικα στοιχεια.

Για 1 στοπ λες? Μιλάμε για τεράστια διαφορά.

Σκέψου πόσο πιο ακριβοί είναι οι 50ρηδες f/1.4 από τους f/1.8. Μιλάμε για 2πλάσια και 3πλάσια τιμή (και βάλε στην περίπτωση της Canon)

Συνηθως οι ανοιχτοι φακοι εχουν και κορυφαια οπτικα αρκετα καλυτερα απο τις πιο νορμαλ εκδοσεις.

Στα χαρτια τουλαχιστον και στις προδιαγραφες. Στον μικρο ζουμ ειχαμε το περιεργο ο f4 να ειναι κατατι καλυτερος οπτικα απο τον f2.8.

Λογικα η μαμα εταιρεια το ηξερε αυτο και πιθανοτατα να το βελτιωσε.