ONKYO TX-NR906 (Ερωτήσεις - Προβλήματα - Reviews...)

Re: HELP ΓΙΑ ONKYO TX-NR906

Και προς τις δυο κατευθύνσεις. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη δύναμη. Κυρίως οι επαφές που είναι προς την ψύκτρα είναι πιο επιρρεπείς, οπότε θέλουν περισσότερη προσοχή στο να κουμπώσουν καλά.

Ven Ren ακολουθησες τις οδηγίες ? Το ελυσες το προβλημα ?
Περιμενουμε νεα σου ?
Καλημερα .

Απάντηση: HELP ΓΙΑ ONKYO TX-NR906

Με το sub δεν λυθηκε το προβλημα ?
Γιατι οπως ειχες γραψει το πισω ηχειο επεξε.
Σε ποια περιοχη εισαι ?

Με το sub ακομα svellini, και βασικα σκεφτομαι να παω να παρω μια 9βολτ μπαταρια, να τη συνδεσω με την ακρη του RCA που μπαινει στον ενισχυτη, να δω αν θα βγαλει καθολου ηχο το sub.......τουλαχιστον να ξερω τι φταιει....ενισχυτης ή sub

Θεσ/νικη, Καλαμαρια, Αϊ Γιάννης ειμαι.

Μην το κάνεις ούτε για πλάκα! 9V DC είναι τεράστια τάση για RCA. Θα κάνεις ζημιά.

Αν το sub είναι ΟΚ, θα βγάλει ήχο ακόμα και αν ακουμπήσεις τον εσωτερικό αγωγό του RCA με το δάκτυλό σου.

Διαφορετικά, απλά συνέδεσέ το απλά σε μία από τις υπόλοιπες εξόδους του ενισχυτή, π.χ. την L ή την R, οι οποίες ξέρεις ότι είναι ενεργοποιημένες.Δ

Δημητρη δε το εκανα ακομα, η αφη με το δακτυλο ειναι και η προταση του κατασκευαστη, και ηταν ενα απο τα πρωτα πραγματα που εκανα, αλλα δεν ακουστηκε τιποτα. Το ερωτημα ειναι, αν αυτο βεβαιωνει 100% οτι το sub εχει το προβλημα.

Αν οχι το RCA το εχω τεσταρει και στα L-R κτλ....και δεν ειχε αποτελεσμα, αλλα και παλι πως ξερω οτι ειναι ενεργοποιημενες εκεινες...

Απάντηση: Re: HELP ΓΙΑ ONKYO TX-NR906

Με το sub ακομα svellini, και βασικα σκεφτομαι να παω να παρω μια 9βολτ μπαταρια, να τη συνδεσω με την ακρη του RCA που μπαινει στον ενισχυτη, να δω αν θα βγαλει καθολου ηχο το sub.......τουλαχιστον να ξερω τι φταιει....ενισχυτης ή sub

Θεσ/νικη, Καλαμαρια, Αϊ Γιάννης ειμαι.

Πολυ μακρια για να ερθω να το δουμε .
Κατι κουτο ποσο εχεις ανεβασει την ενταση στο sub ?
Μηπως το εχεις χαμηλα βαλτο στα 3/4

Αν ειναι αυτο θα τρελαθω, αδικα παιδευομαι τοσο καιρο.....

πως μου τη βαρεσαι σημερα και ειπα να πειραξω λιγο το καλωδιο......Αντιστρεψα το βυσμα, και αυτο του ενισχυτη το εβαλα στο sub και το αντιθετο. Με το που ακουμπησε την εξοδο του sub ακουσα βαθυ ηχο σα να ειναι το sub στο ρελαντι και με το που μπηκε το βυσμα full μεσα, χαθηκε ο ηχος. Την αλλη ακρη την ακουμπαω με το δακτυλο, και επιτελους ακουσα ηχο απο sub. Αλλα παλι οταν τα συνεδεσα, τιποτα απο το sub κατα τη διαρκεια του Level Callibration.

Aνοιξα λοιπον το RCA κι απο τις 2 πλευρες και η μια φαινεται σα να μη κανει επαφη το συρμα. Δειτε το και πειτε μου.

Παντως οταν ημουν στο Level Calibration και τα ειχα συνδεδεμενα, κουνουσα τη μια ακρη του RCA στον ενισχυτη πανω, κατω, αριστερα, δεξια και για πρωτη φορα ακουσα sub.....μπορει να ηταν 0,5sec, αλλα το ακουσα. :flipout:

Βεβαια οπως ειπα και πριν οτι ηχοι εβγαιναν, ηταν οταν το βυσματα απλα στηριζοντουσαν στις εξοδους και του ενισχυτη και του sub, μια απλη επαφη δηλαδη, οταν τα εβαζα μεσα τελειως, τοτε απολυτη ησυχια, ακομα κι οταν ακουμπουσα με το χερι μου την ακρη του βυσματος.

Ελπιζω να μου πει καποιος τωρα....."Αααα και σε μενα μου εγινε ακριβως αυτο...λοιπον θα κανεις το και το....".

Επομενως ακουω προτασεις.....

Attachments

• DSC00102.jpg
    DSC00102.jpg
    49.7 KB · Views: 60
Απάντηση: HELP ΓΙΑ ONKYO TX-NR906

Πρεπη να φταιη το καλωδιο παρε ενα απλο καλωδιο και δοκιμασε το

Απάντηση: Re: HELP ΓΙΑ ONKYO TX-NR906

Αν ειναι αυτο θα τρελαθω, αδικα παιδευομαι τοσο καιρο.....

πως μου τη βαρεσαι σημερα και ειπα να πειραξω λιγο το καλωδιο......Αντιστρεψα το βυσμα, και αυτο του ενισχυτη το εβαλα στο sub και το αντιθετο. Με το που ακουμπησε την εξοδο του sub ακουσα βαθυ ηχο σα να ειναι το sub στο ρελαντι και με το που μπηκε το βυσμα full μεσα, χαθηκε ο ηχος. Την αλλη ακρη την ακουμπαω με το δακτυλο, και επιτελους ακουσα ηχο απο sub. Αλλα παλι οταν τα συνεδεσα, τιποτα απο το sub κατα τη διαρκεια του Level Callibration.

Aνοιξα λοιπον το RCA κι απο τις 2 πλευρες και η μια φαινεται σα να μη κανει επαφη το συρμα. Δειτε το και πειτε μου.

Παντως οταν ημουν στο Level Calibration και τα ειχα συνδεδεμενα, κουνουσα τη μια ακρη του RCA στον ενισχυτη πανω, κατω, αριστερα, δεξια και για πρωτη φορα ακουσα sub.....μπορει να ηταν 0,5sec, αλλα το ακουσα. :flipout:

Βεβαια οπως ειπα και πριν οτι ηχοι εβγαιναν, ηταν οταν το βυσματα απλα στηριζοντουσαν στις εξοδους και του ενισχυτη και του sub, μια απλη επαφη δηλαδη, οταν τα εβαζα μεσα τελειως, τοτε απολυτη ησυχια, ακομα κι οταν ακουμπουσα με το χερι μου την ακρη του βυσματος.

Ελπιζω να μου πει καποιος τωρα....."Αααα και σε μενα μου εγινε ακριβως αυτο...λοιπον θα κανεις το και το....".

Επομενως ακουω προτασεις.....

Λοιπον θα σου πω τι δεν θα κανεις

1) εαν δεν καπνιζεις μην το αρχισεις
2) Μην αρχισεις τα ναρκωτικα
3) Μην σπασεις οτι βρεις μπροστα σου
4) Μην χτυπησεις το κεφαλι σου στον τοιχο

Και να τι θα κανεις
1) οτι νευρα εχεις ξεσπασε τα στο καλωδιο κοψτο κομματακια χοροπηδα πανω του κλπ
2) Παρε ενα καινουργιο καλωδιο :BDGBGDB55:

Λοιπον ενταξει ........ τελικα το καινουργιο καλωδιο εδωσε ζωη στον ενισχυτη......κοιτα να δεις......και το RCA το ειχα ζητησει απευθειας απο την Teufel μαζι με το ηχοσυστημα........χαχαχα!

....το χαλασμενο καλωδιο το εκαψα σε δημοσια θεα!!!

Settings εικόνας Onkyo TX-NR906

Εδώ και μερικούς μήνες είμαι κάτοχος του παραπάνω AV receiver της Onkyo.Το μηχάνημα αντικατέστησε τον παλιότερο Sony STR-DB 940 o οποίος (εξαιρετικός για την εποχή του) πήγε στην εξοχική κατοικία. Σαν πηγή χρησιμοποιώ το Blu Ray της Sony BDP S350 ενώ στην HDMI main είναι συνδεδεμένη η Toshiba Regza 37" full HD (δεν θυμάμαι μόντελο) και στην έξοδο HDMI sub τον EPSON TW 700. Στις ρυθμίσεις του ενισχυτή τόσο στην main όσο και στην Sub έξοδο έχω ορίσει σαν resolution το Source και απλά αλλάζω την ρύθμιση στο Blu Ray της Sony ανάλογα με το που βλέπω(1080p στην τηλεόραση και 720p στον προβολέα).Η ερώτηση μου είναι στις ρυθμίσεις Source Setup του Onkyo τι ρυθμίσεις κάνω στο μενού Picture adjust -ISF mode - Resolution ? για κάθε συσκευή που έχω συνδεδεμένη με τον Onkyo. Δεν έχω πολυκαταλάβει πια είναι τα σωστά settings εκεί. Εάν κάποιος φίλος του Forum μπορεί να βοηθήσει τον ευχαριστώ προκαταβολικά. Νομίζω οτί υπάρχουν αρκετοί φίλοι εκεί έξω με παρόμοια μηχανήματα της Onkyo.

Φιλικά !

Re: Settings εικόνας Onkyo TX-NR906

ιδιο ενισχυτη εχουμε, κι εγω δεν εχω πειραξει εικονα...χανομαι με τα settings του

Έχεις παρατηρήσει τίποτα κολλήματα στην εικόνα όταν αλλάζεις πηγές ?

Εχω κ γω τον ιδιο ενισχυτη με τις εξης ρυθμισεις: resolution= auto, isf mode=night

Έχεις παρατηρήσει τίποτα κολλήματα στην εικόνα όταν αλλάζεις πηγές ?

έχω το WD TV media player και ένα απλό DVD player......κολλήματα εικόνας δεν έχω παρατηρήσει ποτέ.

Απάντηση: Re: Settings εικόνας Onkyo TX-NR906

έχω το WD TV media player και ένα απλό DVD player......κολλήματα εικόνας δεν έχω παρατηρήσει ποτέ.

Δεν υπαρχει θεμα κολληματος, απλα ο Reon αργει να κλειδωσει στο σημα οταν αλλαζεις την ''εισοδο''.
Λοιπον οσον αφορα το θεμα των ρυθμισεων,σε καθε διαφορετικη επιλογη εισοδου,πχ dvd,vcr,game κτλ, μπορεις να κανεις ξεχωριστα για το καθενα ρυθμιση στην εικονα.
Στην επιλογη picture settings, αν παρατηρησεις αναλογα με την ''εισοδο'' που εχεις επιλεξει, εμφανιζεται και διαφορετικη καρτελα καθε φορα.
Προτεινομενες ρυθμισεις,θα ηταν φυσικα να εχεις 1080p αναλυση ,τα υπολοιποα στο αυτοματο.
Καλο θα ηταν να εβαζες καποιο ανεμιστηρακι πανω απτο σημειο που βρισκεται ο reon,γιατι ανεβαζει πολυ υψηλες θερμοκρασιες