Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Χρειάζεται ένα σημαντικό update το οποίο θα κάνει πέρα τα χαζά. Π.χ. Δια της πλαγίας αυτής οδού/γκρίζας ζώνης κάθε παραφιλολογία περί τρόπου αυτοάμυνας μέσω σκοπευτικής και κυνηγετικής άδειας σταματάει άμεσα. Η σκοποβολή είναι σκοποβολή, το κυνήγι κυνήγι (του οποίου υποστηρίζω την πλήρη κατάργηση) και η αυτοάμυνα αυτοάμυνα. Πήριοντ!

Update στην κατηγορία των πυροβόλων όπλων σύμφωνα με την δυνατότητα αυτοάμυνας σε σχέση με τη χρήση αυτή. Έλεος δηλαδή που δεν μπορεί να θεωρείται ένα πιστόλι κάτι που δεν μπορεί να το έχει κάποιος στο σπίτι έτοιμο για χρήση. Ένας τύπος άδειας αυτός. Εντός του σπιτιού για αυτοάμυνα.

Update στην οπλοφορία. Conceal Carry. Βεβαίως. Δεύτερος τύπος άδειας αυτός. Αλλά όχι επειδή κάποιος είναι βουλευτής/προσωπικό ασφαλείας σε χώρο υψηλού κινδύνου ή να μην μπορεί να την έχει ο πολίτης χωρίς "ειδικό" λόγο κλπ. Όοοοοοχιιιι. Επάνω σου με απόκρυψη είτε στο αυτοκίνητο (εννοείται πάλι με απόκρυψη). Διότι το CC υπερτερεί του OC γενικότερα.

Ανανέωση των αδειών αυτών σε τακτά χρονικά διαστήματα. Με εξετάσεις αν θέλετε. Εννοείται background check, ψυχολογικά τεστ, και τεστ δεξιοτήτων. Αυτό θα μπορούσαν να το κάνουν και για τα διπλώματα οδήγησης by the way.

Στο μόνο που συμφωνούμε 100% είναι η κατάργηση του κυνηγιού.

Κατά τ'άλλα ισχύει ότι έχουμε πει, και επαρκώς τεκμηριώσει, σε πολλά προηγούμενα posts.
Ο νομοθέτης ορθά έχει αποφανθεί ότι τα κακά που θα επιφέρουν η γενικευμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία είναι απείρως περισσότερα από τα υποτιθέμενα καλά.
Το ίδιο άλλωστε υπαγορεύει και η πολλάκις, στο παρόν νήμα, κατηγορηθείσα κοινή λογική.

Μιας και μιλάμε για όπλα που θα μας φανούν χρήσιμα για αυτοαμυνα . .......στην εξίσωση δεν παίζει κάτι σε ηλεκτροσοκ ή τιποτες περίεργες σφαίρες που δεν σκοτώνουν αλλά σε αφήνουν σεκο κάνα 20λεπτο .
Αυτο σε τι μοτίβο παίζει?
Οπλοκατοχη?

Με το μοτίβο του Ελληνικού νόμου σίγουρα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Αυτό που σε ενδιαφέρει και μας το έχεις υπεραναλύσει ν φορές είναι να σου δοθεί εσένα το δικαίωμα και μετά...γαία πυρί μειχθήτω....διορθώνω: γαία, πυρί μειχθήτω με εκπαίδευση.

Αυτο ακριβώς.

Και αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει και την (σωτήρια) ορθότητα της βάσης του νόμου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Αυτο ακριβώς.

Και αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει και την (σωτήρια) ορθότητα της βάσης του νόμου.

Για κάποιο λόγο η επιμονή του Λεωνίδα για την οπλοφορία μου θυμίζει το "ρε δε πα ναναι και δάσος, εγώ θα το χτίσω το σπίτι όπου γουστάρω, ας λέει ο νόμος ότι θέλει. Ποιος θα μου πει εμένα που θα χτίσω; Το κράτος; Και τι ξέρει το κράτος;"

ΔΕΝ είναι ένας νόμος. Είναι ολόκληρη θεωρία της ποινικής επιστήμης η οποία ζύγισε τα πράγματα και αποφάσισε έτσι (δόξα τω θεώ...). Αν ήσουν εσύ στην θέση του Χωραφά, πιθανότατα να είχε γίνει η χώρα Φαρ Ουέστ.

Δεν έχεις απαντήσει απολύτως τίποτα στο πιο πάνω ενδεχόμενο που σου έχει επισημανθεί δεκάδες φορές στην συζήτηση. Μιλάς συνεχώς για εκπαίδευση και εκπαίδευση ωσάν να είναι το μαγικό χαπάκι για πάσαν νόσον. Δεν έχεις να απαντήσεις πρακτικά τίποτα διότι δεν σε ενδιαφέρει. Αυτό που σε ενδιαφέρει και μας το έχεις υπεραναλύσει ν φορές είναι να σου δοθεί εσένα το δικαίωμα και μετά...γαία πυρί μειχθήτω....διορθώνω: γαία, πυρί μειχθήτω με εκπαίδευση.

Όπως νομίζεις. Η νομική επιστήμη ζυγίζει αλλιώς τα πράματα εδώ, αλλιώς στην Αμερική, αλλιώς στη Γαλλία, αλλιώς στην Αυστρία, αλλιώς στην Ελβετία. Αρτοποιήματα υπάρχουν πολλά, ψωμί όμως ένα. Και είναι αποδεδειγμένο ότι δεν είναι καλό.

Α, και έχω απαντήσει εντελώς και πολλές φορές επάνω στα ίδια ζητήματα πολλές φορές ενώ δεν έχω πάρει απάντηση.

Έλα ρε παιδιά, δείξτε λίγο κατανόηση, κάποιοι μπορεί να φοβούνται με λόγο. Όπως να τους έχει βάλει στο μάτι ένας σαν αυτόν...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Στο μόνο που συμφωνούμε 100% είναι η κατάργηση του κυνηγιού.

Κατά τ'άλλα ισχύει ότι έχουμε πει, και επαρκώς τεκμηριώσει, σε πολλά προηγούμενα posts.
Ο νομοθέτης ορθά έχει αποφανθεί ότι τα κακά που θα επιφέρουν η γενικευμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία είναι απείρως περισσότερα από τα υποτιθέμενα καλά.
Το ίδιο άλλωστε υπαγορεύει και η πολλάκις, στο παρόν νήμα, κατηγορηθείσα κοινή λογική.

Καλό είναι αυτό που συμφωνούμε για το κυνήγι. Η κοινή λογική είναι ο θάνατος της λογικής. Γιατί δεν έχει το απαιτούμενο βάθος πληροφοριών και γνώσης που απαιτεί η δεύτερη. Τόσο απλό είναι. Εσύ δεν θέλεις να το αποδεχτείς γιατί τη βαφτίζεις λογική σε όλες τις περιπτώσεις ενώ ΔΕΝ είναι σε όλες τις περιπτώσεις.
Παβλοφικά δέχεσαι το δεύτερο συνθετικό του όρου: "λογική" ξεχνώντας ότι υπάρχει και το πρώτο που όλο μαζί ΔΕΝ είναι η έννοια της λογικής. Την έννοια της κοινής λογικής και τη διαφορά της από τη λογική ήδη την έχουμε εξηγήσει.
Δύσκολα θα κάνεις retaliate στο συγκεκριμένο. Drop it! Πουτ δε κοτ ντάουν. :o

Δεν έχει το καρπενήσι θάλασσα δηλαδή όσο ωραίο όνομα κι αν έχει που θυμίζει νησί. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Ο νομοθέτης αυτό που έχει αποφανθεί ενδεχομένως να εξυπηρετούσε το κοινό καλό μια κάποια μακρινή εποχή. Αυτή η εποχή πέρασε, οι συνθήκες είναι διαφορετικές και πλέον οφείλει να αναθεωρήσει. Αυτή είναι η γνώμη μου τεκμηριωμένη στο νήμα εδώ άπειρες φορές.
Ναι συγνώμη που δεν μπορώ να την τεκμηριώσω κάπου αλλού σε πιο επίσημα όργανα του κράτους. Στο AVCLUB γίνεται η συζήτηση σε νήμα για την οπλοκατοχή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή

Αρτοποιήματα υπάρχουν πολλά, ψωμί όμως ένα. Και είναι αποδεδειγμένο ότι δεν είναι καλό.

Το δικό σου το αρτοποίημα είναι τρισχειρότερο, οπότε δουλεύουμε με το μη χείρον βέλτιστον μέχρι να κοπιάρουμε το ποινικό σύστημα της Ανδρομέδας...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέ

Το δικό σου το αρτοποίημα είναι τρισχειρότερο, οπότε δουλεύουμε με το μη χείρον βέλτιστον μέχρι να κοπιάρουμε το ποινικό σύστημα της Ανδρομέδας...

Ένα που σκεφτόμουν να γράψω ήταν να αντιγράψουμε ένα δοκιμασμένο σύστημα άλλης χώρας, αλλά δεν πρόλαβα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέ

Ένα που σκεφτόμουν να γράψω ήταν να αντιγράψουμε ένα δοκιμασμένο σύστημα άλλης χώρας, αλλά δεν πρόλαβα.

Της Γερμανίας είναι μια χαρά. Της Αγγλίας, της Αυστραλίας, της Ιρλανδίας επίσης.

Για κάποιο λόγο η επιμονή του Λεωνίδα για την οπλοφορία μου θυμίζει το "ρε δε πα ναναι και δάσος, εγώ θα το χτίσω το σπίτι όπου γουστάρω, ας λέει ο νόμος ότι θέλει. Ποιος θα μου πει εμένα που θα χτίσω; Το κράτος; Και τι ξέρει το κράτος;"

Ήθελα να αποφύγω έμμεσες αναφορές σε αυτό, αλλά αφού κάνεις την αρχή, ας μιλήσουμε για την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων που συνέβη. Για πες λοιπόν, φοβερός νόμος ε; Χωρίς καμία πρόβλεψη στη συνέχεια, με ένα κράτος όμως αποτελεσματικότατο ε;

Απορώ που πάτε και τα βρίσκετε τέτοια επιχειρήματα. Μιλάμε για μεγάλο αυτογκόλ.

Της Γερμανίας είναι μια χαρά. Της Αγγλίας, της Αυστραλίας, της Ιρλανδίας επίσης.

Εγώ σκεφτόμουν Γαλλία - Αυστρία. Τελικά τείνω προς την ισοπαλία.

Από οικονομικής άποψης πάντως, δεν είναι και τόσο άσχημη η οπλοφορία.
Κατ'αρχήν η αγορά όπλου δεν είναι υπόθεση μια κι έξω. Απαιτεί αγορά αναλώσιμων, συντήρηση, περιφερειακά, ανανεώσεις αδειών, όλο και νέα μοντέλα βγαίνουν και πρέπει πάντα η "αποτρεπτική ισχύς" σου να είναι εφάμιλλη των κακών... αειφόρος κερδοφορία.
Βάλε τώρα πεδία βολής, περιοδικά, μπλογκς, στρατόκαυλη μόδα κλπ. ο κύκλος εργασιών αυξάνεται θεαματικά.
Αν δούμε τις βέλτιστες πρακτικές σε χώρες που η οπλοφορία είναι ευρέως διαδεδομένη, επίσης διαδεδομένα είναι ειδικά νοσοκομεία και ιατρικό προσωπικό ειδικευμένο σε τραύματα πυροβολισμών, ειδικά κέντρα επανένταξης, κι ολόκληρος ο παραϊατρικός κλάδος έχει αυξημένη ζήτηση. Νομικοί, ασφαλιστικές υπηρεσίες, φύλαξη κι αστυνόμευση, δικαστικό σύστημα και σωφρονισμός κι ένα σωρό άλλοι κλάδοι έχουν αυξημένο αντικείμενο, ενώ μειώνενται και η εξωφρενική μακροζωία που επιβαρύνει τα μεσογειακά συνταξιοδοτικά συστήματα.
Δεν είναι απλά μειωμένη η εγκληματικότητα και μεγαλύτερο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, εκεί που επιτρέπεται η οπλοφορία, αλλά έχουν αυξήσει σημαντικά και το ΑΕΠ τους.
Πολιτιστικά επίσης, η οπλοφορία δεν είναι ξένη με τις παραδόσεις μας.
Εδώ και αιώνες, πάντα υπήρχε ένα κουμπούρι ως αξεσουάρ και καθημερινό χρηστικό εργαλείο. Αν τα άοπλα τσολιαδάκια έχουν γίνει σήμα κατατεθέν της χώρας, φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν τουρίστες τριπλάσιοι τον αριθμό των κατοίκων θα έρχονται να βλέπουν τους ντόπιους με τα κουμπούρια, να υποδέχονται ελεγκτές της εφορίας στα νησιά να ελέγχουν τις ταμειακές!
Η επιμονή του Pleo με έχει κάνει να το βλέπω πιο σφαιρικά και λιγότερο διστακτικά το ζήτημα της οπλοφορίας...

Μπορούμε να γίνουμε και χώρα οπλοτουρισμού στο κάτω κάτω. Θα έρχονται εδώ οι Σκοπιανοί και μετά την παραλία θα τρέχουν και στο σκοπευτήριο να εκπαιδεύονται. Ανάπτυξη, ακούς Αλέξη???
Θα ανοίξουμε και σχολές ανορθόδοξου πολέμου, αντάρτικου πόλης, αυτάμυνας σε πραγματικές συνθήκες και θα στέλνουμε και για μεταπτυχιακό στις εμπόλεμες ζώνες και στις φονικότερες συνοικίες του πλανήτη.

Όποιος αριστεύει θα έχεις δωρεάν διακοπές στα δάση με οικογένεια Hillbilly's.

Στο ότι όπλα θεωρούνται και αυτά σύμφωνα με τον νόμο και όχι μόνο τα πυροβόλα όπλα που έγραψες.

Το ότι μπορείς να σκοτώσεις με έναν σπάγκο ή ένα μολύβι δεν σημαίνει ότι ο νόμος το θεωρεί όπλο και σου απαγορεύει την κατοχή του.
Αν σκοτώσεις όμως, αυτόματα θεωρείται όπλο.

Καλά καλά, κάτσε να έχει φάει σκορδαλιά κανένας και θα σου πω...

Βρε συ, παράδειγμα είναι σε σχέση με τον τόπο και τη χρήση. Τι να κουβαλάω εγώ ματσέτα σε λεωφορείο μου λες;

Ε τι παράδειγμα είναι αυτό;
Αν έχεις την μασέτα σε κάποια θήκη, κυκλοφορείς σε δημόσιους χώρους με αυτή χωρίς πρόβλημα.
Ε, άμα τη βγάλεις και την ανεμίζεις εννοείται πως όπου και να είσαι θα σε συλλάβουν!

Ως άνω.

Φυσικά και κυκλοφορείς στο δρόμο με όλο το σετ από και προς τη σχολή. Γνωρίζεις φαντάζομαι ότι ο σπουδαστής αγοράζει τα μαχαίρια και τη στολή/ποδιά. Όχι; Δεν πειράζει, να που έμαθες κάτι χρήσιμο.

Και πάλι.
Αν είναι στη θήκη τους και σε μία τσάντα πάλι δεν έχεις πρόβλημα.

Πάρε το αλλιώς.
Εσύ θα ένιωθες άνετα δηλαδή αν έβλεπες μέσα στο λεωφορείο έναν τύπο με ένα μαχαίρι του σεφ στο χέρι ή μία μασέτα;

Το ότι μπορείς να σκοτώσεις με έναν σπάγκο ή ένα μολύβι δεν σημαίνει ότι ο νόμος το θεωρεί όπλο και σου απαγορεύει την κατοχή του.
Αν σκοτώσεις όμως, αυτόματα θεωρείται όπλο.

Ε τι παράδειγμα είναι αυτό;
Αν έχεις την μασέτα σε κάποια θήκη, κυκλοφορείς σε δημόσιους χώρους με αυτή χωρίς πρόβλημα.
Ε, άμα τη βγάλεις και την ανεμίζεις εννοείται πως όπου και να είσαι θα σε συλλάβουν!

Και πάλι.
Αν είναι στη θήκη τους και σε μία τσάντα πάλι δεν έχεις πρόβλημα.

Πάρε το αλλιώς.
Εσύ θα ένιωθες άνετα δηλαδή αν έβλεπες μέσα στο λεωφορείο έναν τύπο με ένα μαχαίρι του σεφ στο χέρι ή μία μασέτα;

Ό,τι νά 'ναι. Εγώ έγραψα επεξηγηματικό ποστ κι εσύ κατάλαβες άλλα αντί άλλων στην πρόθεσή μου, αλλά και άλλα αντί άλλων στην επεξήγηση.

Ξαναδιάβασε προσεκτικά την απάντησή μου. Αν δεν την κατανόησες, repeat the previous step μέχρι να την κατανοήσεις.

Δεν ξαναδιαβάζω τίποτα.

Και μόνο που βλέπω ότι αν γίνει νόμιμη η οπλοκατοχή θα μπορούν να αγοράσουν όπλο άτομα της δικής σου νοημοσύνης και νοοτροπίας, τόσο πιο αντίθετος γίνομαι με αυτό.

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Η επιμονή του Pleo με έχει κάνει να το βλέπω πιο σφαιρικά και λιγότερο διστακτικά το ζήτημα της οπλοφορίας...

Όπως πολλοί άλλοι συμπεριλαμβανομένου εμού. Καλές ιδέες είναι κάποιες από αυτές που είπες. Κάποιες άλλες όχι και τόσο, ενώ μερικές δεν υφίστανται. Προτείνω να ξεκινήσουμε μερικές σταρταψ από τώρα και οι έρλυ μπερντς να απολαμβάνουν σημαντικές εκπτώσεις στο τελικό προϊόν όταν θα είναι έτοιμο.

Στο έχω πει ότι εκτιμώ τη γραφή και το χιούμορ σου, δεν στο έχω πει; :a0210:

Λίγο έλειψε να γίνει άθελά του… πατροκτόνος ένας νεαρός, το απόγευμα της Τρίτης στην κοινότητα Καλή του Δήμου Σκύδρας στην Πέλλα, καθώς άρπαξε ένα κυνηγετικό όπλο για να εκφοβίσει τα πουλιά που δημιουργούσαν προβλήματα στο κατάστημά τους!

Όμως, από έναν αδέξιο χειρισμό, ο 21χρονος πυροβόλησε κατά λάθος προς το σημείο όπου στεκόταν ο 53χρονος πατέρας του! Τα σκάγια πέτυχαν τον άτυχο καταστηματάρχη, ο οποίος τραυματίστηκε –ευτυχώς ελαφρά. Πανικόβλητος ο γιος του, τον μετέφερε στο νοσοκομείο της Έδεσσας, όπου νοσηλεύεται έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.

Στο νοσοκομείο έφτασαν άνδρες της Αστυνομίας, οι οποίοι συνέλαβαν τον τρομοκρατημένο νεαρό και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για παράνομη οπλοχρησία και πρόκληση σωματικής βλάβης, με την οποία οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πέλλας. Αφού του ασκήθηκε η αντίστοιχη δίωξη, αφέθηκε ελεύθερος.

Πηγή: pronews

Τα bold είναι ένα απο αυτά που προσπαθούμε όλοι να σου επισημάνουμε Λεωνίδα, αλλά εσύ δεν το βλέπεις.
Moυ προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση πάντως γιατί είσαι καλός συνομιλητής.

Δεν ξαναδιαβάζω τίποτα.

Δεν είναι δύσκολο. Ξεκινάς από την αρχή της πρότασης και πας από αριστερά προς τα δεξιά. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις.