Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Πηγή: pronews

Τα bold είναι ένα απο αυτά που προσπαθούμε όλοι να σου επισημάνουμε Λεωνίδα, αλλά εσύ δεν το βλέπεις.
Moυ προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση πάντως γιατί είσαι καλός συνομιλητής.

Όχι φυσικά. Αυτό είναι το νέο γαιτανάκι που ετοιμάζεται να εξελιχθεί. Αυτό των ατυχημάτων με τα όπλα. Το οποίο σημαίνει ότι το θέμα γίνεται όλο και πιο εύκολο. Start your engines... :o

Η κοινή λογική είναι ο θάνατος της λογικής. Γιατί δεν έχει το απαιτούμενο βάθος πληροφοριών και γνώσης που απαιτεί η δεύτερη. Τόσο απλό είναι. Εσύ δεν θέλεις να το αποδεχτείς γιατί τη βαφτίζεις λογική σε όλες τις περιπτώσεις ενώ ΔΕΝ είναι σε όλες τις περιπτώσεις.
Παβλοφικά δέχεσαι το δεύτερο συνθετικό του όρου: "λογική" ξεχνώντας ότι υπάρχει και το πρώτο που όλο μαζί ΔΕΝ είναι η έννοια της λογικής.

Δείχνεις να μην αντιλαμβάνεσαι την έννοια της κοινής λογικής.
Για κάποια πράγματα δεν απαιτείται σε βάθος πληροφόρηση και γνώση. Για παράδειγμα, δεν απαιτείται εξειδικευμένη γνώση για να αντιληφθεί κάποιος ότι αν μπει στο κλουβί μιας τίγρης στο Ζωολογικό κήπο, έχει ελάχιστες πιθανότητες να βγει σώος. Ομοίως δεν απαιτείται εξειδικευμένη γνώση για να αντιληφθεί κάποιος ότι αν ένα μωρό βρεθεί με νυστέρι στα χέρια, είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να μην τραυματιστεί. Στα δύο αυτά παραδείγματα αρκεί η λεγόμενη κοινή λογική. Αντίθετα, δεν επαρκεί αλλά απαιτείται εξειδικευμένη γνώση, για να εκφέρει κάποιος άποψη σχετικά με τη δυσκολία ή όχι της απόδειξης της Εικασίας του Γκόλντμπαχ ή του Θεωρήματος του Φερμά.

Ο νομοθέτης αυτό που έχει αποφανθεί ενδεχομένως να εξυπηρετούσε το κοινό καλό μια κάποια μακρινή εποχή. Αυτή η εποχή πέρασε, οι συνθήκες είναι διαφορετικές και πλέον οφείλει να αναθεωρήσει. Αυτή είναι η γνώμη μου τεκμηριωμένη στο νήμα εδώ άπειρες φορές.

Ο νομοθέτης καλώς δεν έχει αναθεωρήσει διότι ουσιαστικά δεν έχουν διαφοροποιηθεί οι συνθήκες. Δεν αντιλαμβάνεσαι, ως φαίνεται, ότι ο νομοθέτης (οφείλει να) σταθμίζει τις συνέπειες των νόμων: αν δηλαδή οι ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες είναι ή όχι μεγαλύτερες από τα ενδεχόμενα οφέλη.

Δείχνεις να μην αντιλαμβάνεσαι την έννοια της κοινής λογικής.
Για κάποια πράγματα δεν απαιτείται σε βάθος πληροφόρηση και γνώση. Για παράδειγμα, δεν απαιτείται εξειδικευμένη γνώση για να αντιληφθεί κάποιος ότι αν μπει στο κλουβί μιας τίγρης στο Ζωολογικό κήπο, έχει ελάχιστες πιθανότητες να βγει σώος. Ομοίως δεν απαιτείται εξειδικευμένη γνώση για να αντιληφθεί κάποιος ότι αν ένα μωρό βρεθεί με νυστέρι στα χέρια, είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να μην τραυματιστεί. Στα δύο αυτά παραδείγματα αρκεί η λεγόμενη κοινή λογική. Αντίθετα, δεν επαρκεί αλλά απαιτείται εξειδικευμένη γνώση, για να εκφέρει κάποιος άποψη σχετικά με τη δυσκολία ή όχι της απόδειξης της Εικασίας του Γκόλντμπαχ ή του Θεωρήματος του Φερμά.

Δείχνεις να μην έχεις αντιληφθεί καν ότι έχει απαντηθεί. Επίτρεψέ μου να σου γνωρίσω μια από τις πολλές wiki που υπάρχουν. Τη Rational Wiki.

Common sense is something which you think you know to be true but that may not actually be true. It is a way of reasoning based on heuristics, and basic rationality applied to that knowledge. However, the danger with common sense is that the scope of knowledge can be quite wrong, and the basic rationality can simply not be deep enough for an attempt at finding truth.

https://rationalwiki.org/wiki/Common_sense

Ο νομοθέτης καλώς δεν έχει αναθεωρήσει διότι ουσιαστικά δεν έχουν διαφοροποιηθεί οι συνθήκες. Δεν αντιλαμβάνεσαι, ως φαίνεται, ότι ο νομοθέτης (οφείλει να) σταθμίζει τις συνέπειες των νόμων: αν δηλαδή οι ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες είναι ή όχι μεγαλύτερες από τα ενδεχόμενα οφέλη.

Σαχλαμάρα στο τετράγωνο. Με αυτό το αξίωμα δεν υπάρχουν κακοί νόμοι. Εγώ να αντιληφθώ ή εσύ που ούτε τα στοιχειώδη δεν τηρείς στους συλλογισμούς σου;

Δείχνεις να μην έχεις αντιληφθεί καν ότι έχει απαντηθεί. Επίτρεψέ μου να σου γνωρίσω μια από τις πολλές wiki που υπάρχουν. Τη Rational Wiki.

Common sense is something which you think you know to be true but that may not actually be true. It is a way of reasoning based on heuristics, and basic rationality applied to that knowledge. However, the danger with common sense is that the scope of knowledge can be quite wrong, and the basic rationality can simply not be deep enough for an attempt at finding truth.

https://rationalwiki.org/wiki/Common_sense

Επειδή φαίνεται να έχεις πρόβλημα με την κατανόηση κειμένου έχω σε bold τα κρίσιμα σημεία του κειμένου που ανάρτησες.

Ως συνήθως απαντάς χωρίς να απαντάς, νομίζοντας, και προσπαθώντας δια της επαναλήψεως να μας πείσεις, ότι έχεις απαντήσει. Συχνή δε η χρήση αφορισμών και εξυπνακισμών.
Αν θέλεις να θεωρείς ότι κατέχεις την Αλήθεια, δεν μπορώ να σε βγάλω από την αυταπάτη σου.
Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στην επίπεδη γη, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στα ζώδια, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στην κοίλη Γη, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι το κάπνισμα δεν βλάπτει κλπ κλπ κλπ...
Υπάρχουν λοιπόν και οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι μια οπλισμένη κοινωνία θα λειτουργούσε καλύτερα...

Δεν είναι δύσκολο. Ξεκινάς από την αρχή της πρότασης και πας από αριστερά προς τα δεξιά. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρεις.

Έπρεπε να το γράψω πιο αναλυτικά φαίνεται.
Δεν με ενδιαφέρει να ξαναδιαβάσω τίποτα.
Συζήτηση με κολλημένο μυαλό είναι χαμένος χρόνος.
Τα συμπεράσματά μου τα έχω βγάλει και δεν πρόκειται να με πείσεις για το αντίθετο.
Αφού δεν θέλεις να καταλάβεις ότι δεν ψιχαλίζει δεν έχω λόγο να ασχοληθώ άλλο.

Επειδή φαίνεται να έχεις πρόβλημα με την κατανόηση κειμένου έχω σε bold τα κρίσιμα σημεία του κειμένου που ανάρτησες.

Στα επιστρέφω για να τα χρησιμοποιήσεις στην επιχειρηματολογία περί της κοινής λογικής. Δηλαδή σκέψου ότι ίσως δεν είναι ασφαλής τρόπος η κοινή λογική, δύναται να είναι αρκετά λάθος και μπορεί να μην έχει το απαιτούμενο βάθος.

Είδες τι ωραία που συμφωνείς μαζί μου ότι όλα αυτά είναι ενδεχόμενα;

Ως συνήθως απαντάς χωρίς να απαντάς, νομίζοντας, και προσπαθώντας δια της επαναλήψεως να μας πείσεις, ότι έχεις απαντήσει. Συχνή δε η χρήση αφορισμών και εξυπνακισμών.
Αν θέλεις να θεωρείς ότι κατέχεις την Αλήθεια, δεν μπορώ να σε βγάλω από την αυταπάτη σου.
Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στην επίπεδη γη, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στα ζώδια, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στην κοίλη Γη, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι το κάπνισμα δεν βλάπτει κλπ κλπ κλπ...
Υπάρχουν λοιπόν και οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι μια οπλισμένη κοινωνία θα λειτουργούσε καλύτερα...

Έλα, μπορείς και καλύτερα. Το έχεις ξαναγράψει για την επίπεδη Γη.

Δεν με ενδιαφέρει να ξαναδιαβάσω τίποτα.

Ε, μην ξαναδιαβάσεις. Δεν χάθηκε κι ο κόσμος. Τα ξαναγράφω πολλές φορές. Εδώ τριγύρω είναι όλα, θα μπορείς να τα βρεις και να καταλάβεις. Πάντως το επίμαχο ποστ ήταν επεξηγηματικό και δεν είχε σχέση με θέση υπέρ ή όχι της οπλοκατοχής.
Απλά από την τσαντίλα σου διάλεξες ένα στην τύχη για να κάνεις την έκρηξή σου, αλλά ατυχώς έγινε μάλλον στο πιο χρήσιμο ποστ απ' όλα. :flipout:

Λεωνίδα είσαι σκοπευτής; Ανήκεις σε Σκοπευτικό Σύλλογο ή Ομοσπονδία;

Παραλίγο να το προσπεράσω αυτό. Όπως έχω απαντήσει και παλιότερα όχι, ούτε έχω κάποιο όπλο. Μέχρι εκεί μπορώ να πω. Παραπάνω πληροφορίες θα ήταν στοχοποίηση που είναι αντίθετο με τις αρχές της αυτοάμυνας.

Δεν σε προβληματίζει το ότι το ξαναβάζω δίπλα στην οπλοκατοχή;

Δεν γίνεται να με προβληματίσει η επανάλειψη των σαθρών επιχειρημάτων. Μόνο να με κουράσει γίνεται και να μην απαντήσω γιατί βαριέμαι την επανάλειψη.

Περιμένω βασικά την ροπή της συζήτησης προς τα ατυχήματα με τα όπλα. Τι θα γίνει, στο ρελαντί είναι τ' αμάξι τόση ώρα... .:rolleyes:

Pleo (Λεωνίδα) δεν σε προβληματίζει το εξής; αν ενδιαφέρεσαι για την αυτοάμυνα, δεν σε ανησυχεί πως οποιοσδήποτε γύρω σου θα μπορούσε να στην ανάψει οποιαδήποτε στιγμή αν η οπλοφορία είναι ελεύθερη;

Απορία ψάλτου βηξ.....

Δεν βαρεθήκατε να κάνετε κύκλο την πλατεία ξανά και ξανά ???

Pleo (Λεωνίδα) δεν σε προβληματίζει το εξής; αν ενδιαφέρεσαι για την αυτοάμυνα, δεν σε ανησυχεί πως οποιοσδήποτε γύρω σου θα μπορούσε να στην ανάψει οποιαδήποτε στιγμή αν η οπλοφορία είναι ελεύθερη;

Γιατι τωρα που δεν ειναι ελευθερη (νομιμα για εσενα) δεν μπορει να στην αναψει καποιος (παρανομα κατοχος ); Νομιζω οτι αυτο που υποστηριζει ο Pleo ειναι στο δικαιωμα να εχεις , αν το επιθυμεις, νομιμα ενα οπλο υπο προυποθεσεις για να αμυνθεις ή να αποτρεψεις καποιον κακοβουλο.

Είναι τόσο φανατικά, και με παρωπίδες, προσκολλημένος στην ιδέα της υποτιθέμενης δυνατότητας αυτοάμυνας, στα ...κρίσιμα εκείνα δευτερόλεπτα, ώστε αδυνατεί να αντιληφθεί οποιαδήποτε άλλη παρενέργεια για τον ίδιο και την κοινωνία γενικότερα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Είναι τόσο φανατικά, και με παρωπίδες, προσκολλημένος στην ιδέα της υποτιθέμενης δυνατότητας αυτοάμυνας, στα ...κρίσιμα εκείνα δευτερόλεπτα, ώστε αδυνατεί να αντιληφθεί οποιαδήποτε άλλη παρενέργεια για τον ίδιο και την κοινωνία γενικότερα.
Η παρενεργεια αυτη τη στιγμη ειναι οτι αυτος που θελει να βρει ενα οπλο παρανομα για να κανει κακο, το βρισκει. Ενας που θελει να εχει νομιμα ενα οπλο δεν μπορει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Γιατι τωρα που δεν ειναι ελευθερη (νομιμα για εσενα) δεν μπορει να στην αναψει καποιος (παρανομα κατοχος ); Νομιζω οτι αυτο που υποστηριζει ο Pleo ειναι στο δικαιωμα να εχεις , αν το επιθυμεις, νομιμα ενα οπλο υπο προυποθεσεις για να αμυνθεις ή να αποτρεψεις καποιον κακοβουλο.

Η παρενεργεια αυτη τη στιγμη ειναι οτι αυτος που θελει να βρει ενα οπλο παρανομα για να κανει κακο, το βρισκει. Ενας που θελει να εχει νομιμα ενα οπλο δεν μπορει.

1:Αυτο σηκωνει μεγαλη κουβεντα. Και τα διπλωματα οδηγησης υπο προυποθεσεις δινονται.......δες τι γινεται γυρω μας.......:slapface:
2:Θελει να εχει ενα οπλο νομιμα για να ανταποδωσει το κακο;