Είναι όμως φόνος.
Και ως επιζών θα πρέπει να αποδείξεις ότι ήταν η τελευταία σου επιλογή.
Εκπληκτικό! Ως μη επιζών φαντάζομαι δεν θα σου ζητήσουν να αποδείξεις τίποτε οπότε όλα ΟΚ;
Είναι όμως φόνος.
Και ως επιζών θα πρέπει να αποδείξεις ότι ήταν η τελευταία σου επιλογή.
Παραλίγο να το προσπεράσω αυτό. Όπως έχω απαντήσει και παλιότερα όχι, ούτε έχω κάποιο όπλο. Μέχρι εκεί μπορώ να πω. Παραπάνω πληροφορίες θα ήταν στοχοποίηση που είναι αντίθετο με τις αρχές της αυτοάμυνας.
Δηλαδή όλ'αυτά που μας λες είναι σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο; Όχι ότι είναι μεμπτό βέβαια.
Λέγοντας στοχοποίηση τι εννοείς;
Σαν να ψαχνετε καποια "ψυχολογικη αιτια" στην επιλογη του.
Δεν του κάνουμε και ανάκριση βρε Ζωρζ, αν θέλει απαντάει ο άνθρωπος.
Πάντως ψυχολογικά αίτια υπάρχουν στις επιλογές όλων μας, σε όλα τα θέματα.
Και μπορει να ειναι σεβαστα, το να εχει καποιος μια τραυματικη εμπειρια για παραδειγμα.
(παραδειγμα λεω δεν λεω οτι ειναι αυτο)....
Είναι κοντόκαννη που απαγορεύεται και υπερβαίνει την ενδεδειγμένη χωρητικότητα που επίσης απαγορεύεται από τον ελληνικό νόμο. :afro:
Γενικά να ξέρεις, όλα απαγορεύονται χωρίς όμως να είναι εγγυημένη η απαγόρευση για τον εγκληματία. Μόνο ο νομοταγής θα την πληρώσει. Ανόητο αλλά αληθινό.
Αν αντιληφθηκατε ενα πραγματακι (200 σελιδες τωρα) ....
ΚΑΝΕΙΣ, τουλαχιστον απο μας εδω μεσα, δεν νιωθει οτι η παρουσα ΕΛ.ΑΣ αποπνεει αποτρεπτικο φοβο.
Την Αστυνομια μας .... ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ .... ουτε νομιμοι ουτε παρανομοι, και απο κει ξεκινα
η αναγκη για αυτοαμυνα. Για Αριζονα (που γνωριζω) ακομα και με οπλοαπαγορευση ... ο αστυνομος
ΕΑΝ τραπεις σε φυγη και κουβαλας οπλο .... εχει το δικαιωμα να στην αναψει και να σε σκοτωσει.
Με ΤΕΤΟΙΑ αποτρεπτικη δυναμη και φοβο θανατου, ο πολιτης δεν χρειαζεται τοσο πολυ να σκεφτεται
αυτοπροστασιες (που και παλι σκεφτεται). Η Αστυνομια ειναι αρκετη για να σφιξει κωλους.
Μην αρχισετε με τα school shootings .... ΝΑΙ, αυτα ειναι γαγγραινα σε ολοκληρες τις ΗΠΑ.
Η Αριζονα δεν αποτελει εξαιρεση. Απλα, επειδη το φαινομενο ειναι πολυσυνθετο και πολυπαραγοντικο
καλο ειναι να βλεπουμε ΜΙΑ-ΜΙΑ τις πτυχες του. Ολα μαζι δεν τα ξεμπλεκει ουτε ο Θεος (ουτε ο διαβολος).
Στην Ελλαδα, η αποτρεπτικοτητα και το φοβητρο που αποπνεει ο "μπατσος", δυστυχως, ειναι να χαμε να λεγαμε.
Τους παιρνουν ΕΔΕ αν λειπουν σφαιρες στις καταμετρησεις που τους κανουν. Οποτε ....
Kαλα ...
αυτο το "κανεις δεν πρεπει να εχει προβλημα με κανεναν" ειναι ολιγον μεταφυσικη ιδεοληψια.
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ .... αλλα εχουμε αναπτυξει μεθοδους να το κρυβουμε η παρακαμπτουμε.
Το ποσο ΚΑΛΑ καποιος αναπτυσει μεθοδους να κρυβει τις προθεσεις του .... ειναι που του δινει πλεονεκτημα
εναντι ολων. Ο Pleo δεν το κανει αυτο (και το εκτιμω). Δυστυχως, ΟΥΤΕ εγω χρησιμοποιω μεθοδους αποκρυψης.
Οποτε .... guess what τι θα συνεβαινε σε μια ΧΟΝΤΡΗ κοντρα αναμεσα μας. Δεν το κρυβω, ειμαι θερμοαιμος.
Το προβλημα μου ειναι ποσοι αλλοι ΕΙΝΑΙ ... χωρις να το παραδεχονται ! Θεωρωντας εαυτους μακροθυμους
περαν πασης αμφιβολιας. Στο στρατο λενε "τα αδεια οπλα σκοτωνουν". Στην καθημερινοτητα μιας κοινωνιας
που της εχει επιτραπει η οπλοφορια και αυτοαμυνα .... "οι αδειοι θυμοι σκοτωνουν".
Γιαυτο και δεν μπορω να αποφασισω υπερ η κατα .... not ever !
Το να γίνεις μάρτυρας για λόγους διευκόλυνσης της ανεπαρκούς νομοθεσίας που σε θέλει να είσαι το θύμα σώνει και καλά δεν είναι option, θυμίζω, γιατί κι αυτό το έχουμε διαβάσει εδώ μέσα... .
Εσυ δεν εχεις αναγκη.Ταισες τα παιδια σου μετα τις 00:00 και εγιναν γκρεμλινς και τριγυρνανε τη νυχτα, σκαρφαλωνουν κουρτινες, το πιο πιθανο ειναι να φερουν κανενα τηγανι στο κεφαλι του διαρρηκτη (αλα home alone)
Περαν της πλακας τωρα, εκτος απο αυτοσχεδιες πατεντες παθητικης αμυνας (π.χ. ειχα βαλει (μεταξυ αλλων) σε πελατη επειδη το ζητησε κορνα απο σκαφος εντασης περιπου 142db συνδεμενη και με το συναγερμο, αλλα και με τηλεκοντρολ, ωστε να προκαλει δυσφορια στον εισβολεα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.