Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Είναι όμως φόνος.
Και ως επιζών θα πρέπει να αποδείξεις ότι ήταν η τελευταία σου επιλογή.

Εκπληκτικό! Ως μη επιζών φαντάζομαι δεν θα σου ζητήσουν να αποδείξεις τίποτε οπότε όλα ΟΚ;

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Παραλίγο να το προσπεράσω αυτό. Όπως έχω απαντήσει και παλιότερα όχι, ούτε έχω κάποιο όπλο. Μέχρι εκεί μπορώ να πω. Παραπάνω πληροφορίες θα ήταν στοχοποίηση που είναι αντίθετο με τις αρχές της αυτοάμυνας.

Δηλαδή όλ'αυτά που μας λες είναι σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο; Όχι ότι είναι μεμπτό βέβαια.
Λέγοντας στοχοποίηση τι εννοείς;

Δηλαδή όλ'αυτά που μας λες είναι σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο; Όχι ότι είναι μεμπτό βέβαια.
Λέγοντας στοχοποίηση τι εννοείς;

Εννοώ ότι αυτές τις πληροφορίες επιλέγω να δώσω. Μήπως θες να σου πω και που είναι το χρηματοκιβώτιο στο σπίτι; Το συνδυασμό;

Γιατι ομως ολο ρωτατε προσωπικες ερωτησεις στον Pleo ?

Σαν να ψαχνετε καποια "ψυχολογικη αιτια" στην επιλογη του.

Ενω αυτος δεν κανει κατι παρομοιο ; Ενω θα μπορουσε.

Το λεω γιατι ισως δεν το εχετε καταλαβει, αλλα διαφαινεται...:nounder:
Και ο θεος ξερει ποσα με διαχωριζουν ιδεολογικα μαζι του.
Αλλα εχει μια αποψη, μια εμπειρια, ενα σκεπτικο.

Δεν ειναι αναγκη να σας κανει τοσο εντυπωση ωστε βρειτε καποια παθογενεια αν δεν συμπιπτει με την δικη σας.

Απλα εχετε διαφορετικη οπτικη.
Και αλλες προτεραιοτητες ισως.

Η στοχοποίηση που κολλάει;

Σε κάτι τέτοιο:

b44f84377a258f381e1e581212977446.jpg

Σαν να ψαχνετε καποια "ψυχολογικη αιτια" στην επιλογη του.

Δεν του κάνουμε και ανάκριση βρε Ζωρζ, αν θέλει απαντάει ο άνθρωπος.
Πάντως ψυχολογικά αίτια υπάρχουν στις επιλογές όλων μας, σε όλα τα θέματα.

Δεν του κάνουμε και ανάκριση βρε Ζωρζ, αν θέλει απαντάει ο άνθρωπος.
Πάντως ψυχολογικά αίτια υπάρχουν στις επιλογές όλων μας, σε όλα τα θέματα.

Και μπορει να ειναι σεβαστα, το να εχει καποιος μια τραυματικη εμπειρια για παραδειγμα.
(παραδειγμα λεω δεν λεω οτι ειναι αυτο)....

Και μπορει να ειναι σεβαστα, το να εχει καποιος μια τραυματικη εμπειρια για παραδειγμα.
(παραδειγμα λεω δεν λεω οτι ειναι αυτο)....

Και πρέπει να είναι σεβαστά. Αυτά είναι αυτονόητα!
Το τι κουβαλάει ο καθένας δεν το ξέρουμε οι υπόλοιποι.

Μην ανησυχείς πάντως Σάκινεν δεν εννοώ στοχοποίηση από κάποιον εδώ. Έτσι για να σου φύγει η αδμινιστρεική ιδέα του τι θα μπορούσα να εννοώ. Δεν έχω πρόβλημα με κανένα εδώ, ίσα ίσα που θεωρώ ότι είμαι και αγαπητός από πολλούς και δεν θεωρώ ότι υπάρχει μέλος ή άνθρωπος με κάποια αξία ακόμα κι αν διαφωνώ εντελώς μαζί του. Απλά λέω καλό είναι να μην δίνονται τόσο προσωπικές πληροφορίες για λόγους ασφάλειας. Που είναι και εντός του θέματος που συζητάμε για την αυτοάμυνα.
Δεν χαλάμε το element of surprise ποτέ και το αφήνουμε να λειτουργεί υπέρ μας πάντα.

Κανένας μας δεν πρέπει να έχει πρόβλημα με κανέναν εδώ. Συζήτηση κάνουμε και το ζητούμενο είναι, η συζήτηση, έστω και με τις έντονες διαφωνίες, να διατηρείται σε κάποια όρια πράγμα που νομίζω ότι γίνεται.

Kαλα ...

αυτο το "κανεις δεν πρεπει να εχει προβλημα με κανεναν" ειναι ολιγον μεταφυσικη ιδεοληψια.
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ .... αλλα εχουμε αναπτυξει μεθοδους να το κρυβουμε η παρακαμπτουμε.
Το ποσο ΚΑΛΑ καποιος αναπτυσει μεθοδους να κρυβει τις προθεσεις του .... ειναι που του δινει πλεονεκτημα
εναντι ολων. Ο Pleo δεν το κανει αυτο (και το εκτιμω). Δυστυχως, ΟΥΤΕ εγω χρησιμοποιω μεθοδους αποκρυψης.

Οποτε .... guess what τι θα συνεβαινε σε μια ΧΟΝΤΡΗ κοντρα αναμεσα μας. Δεν το κρυβω, ειμαι θερμοαιμος.
Το προβλημα μου ειναι ποσοι αλλοι ΕΙΝΑΙ ... χωρις να το παραδεχονται ! Θεωρωντας εαυτους μακροθυμους
περαν πασης αμφιβολιας. Στο στρατο λενε "τα αδεια οπλα σκοτωνουν". Στην καθημερινοτητα μιας κοινωνιας
που της εχει επιτραπει η οπλοφορια και αυτοαμυνα .... "οι αδειοι θυμοι σκοτωνουν".

Γιαυτο και δεν μπορω να αποφασισω υπερ η κατα .... not ever !

Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Είναι κοντόκαννη που απαγορεύεται και υπερβαίνει την ενδεδειγμένη χωρητικότητα που επίσης απαγορεύεται από τον ελληνικό νόμο. :afro:

Γενικά να ξέρεις, όλα απαγορεύονται χωρίς όμως να είναι εγγυημένη η απαγόρευση για τον εγκληματία. Μόνο ο νομοταγής θα την πληρώσει. Ανόητο αλλά αληθινό.

Αυτό ισχύει για τα πάντα. Για τα ναρκωτικά, την οδήγηση μετά απο κατανάλωση αλκοόλ, ακόμη και το παράνομο παρκάρισμα.

Αν αντιληφθηκατε ενα πραγματακι (200 σελιδες τωρα) ....

ΚΑΝΕΙΣ, τουλαχιστον απο μας εδω μεσα, δεν νιωθει οτι η παρουσα ΕΛ.ΑΣ αποπνεει αποτρεπτικο φοβο.
Την Αστυνομια μας .... ΔΕΝ ΤΗΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ .... ουτε νομιμοι ουτε παρανομοι, και απο κει ξεκινα
η αναγκη για αυτοαμυνα. Για Αριζονα (που γνωριζω) ακομα και με οπλοαπαγορευση ... ο αστυνομος
ΕΑΝ τραπεις σε φυγη και κουβαλας οπλο .... εχει το δικαιωμα να στην αναψει και να σε σκοτωσει.
Με ΤΕΤΟΙΑ αποτρεπτικη δυναμη και φοβο θανατου, ο πολιτης δεν χρειαζεται τοσο πολυ να σκεφτεται
αυτοπροστασιες (που και παλι σκεφτεται). Η Αστυνομια ειναι αρκετη για να σφιξει κωλους.

Μην αρχισετε με τα school shootings .... ΝΑΙ, αυτα ειναι γαγγραινα σε ολοκληρες τις ΗΠΑ.
Η Αριζονα δεν αποτελει εξαιρεση. Απλα, επειδη το φαινομενο ειναι πολυσυνθετο και πολυπαραγοντικο
καλο ειναι να βλεπουμε ΜΙΑ-ΜΙΑ τις πτυχες του. Ολα μαζι δεν τα ξεμπλεκει ουτε ο Θεος (ουτε ο διαβολος).
Στην Ελλαδα, η αποτρεπτικοτητα και το φοβητρο που αποπνεει ο "μπατσος", δυστυχως, ειναι να χαμε να λεγαμε.
Τους παιρνουν ΕΔΕ αν λειπουν σφαιρες στις καταμετρησεις που τους κανουν. Οποτε ....

Το επιχείρημά σου είναι εξαιρετικό, αλλά για το ακριβώς αντίθετο απο ότι προσπαθεις να αποδείξεις. Αν η αστυνομία στην Αριζόνα είναι τόσο φοβερή και τρομερή, ποια η ανάγκη για αυτοάμυνα; Τότε γιατί να κουβαλάνε όλοι κουμπούρια;

Τώρα θυμήθηκα μια φοβερή σκηνή απο το Hell and High Water. Όπου τα δυο αδέρφια-ληστές ληστεύουν μια τράπεζα στο δυτικό Τέξας και τους κυνηγάει ένα απόσπασμα οπλισμένων μέχρι τα δόντια τεξανών πολιτών που την έχουν δει και καλά posse απο Western. Εκεί λοιπόν ο πιο τρελαμένος απο τους δυο αδελφούς αρπάζει ένα αυτόματο, αδειάζει μια δεσμίδα των 5,56 στα SUV τους και οι, και καλά, αγανακτισμένοι πολίτες...Τρεχάτε ποδαράκια μου!

Kαλα ...

αυτο το "κανεις δεν πρεπει να εχει προβλημα με κανεναν" ειναι ολιγον μεταφυσικη ιδεοληψια.
ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ .... αλλα εχουμε αναπτυξει μεθοδους να το κρυβουμε η παρακαμπτουμε.
Το ποσο ΚΑΛΑ καποιος αναπτυσει μεθοδους να κρυβει τις προθεσεις του .... ειναι που του δινει πλεονεκτημα
εναντι ολων. Ο Pleo δεν το κανει αυτο (και το εκτιμω). Δυστυχως, ΟΥΤΕ εγω χρησιμοποιω μεθοδους αποκρυψης.

Οποτε .... guess what τι θα συνεβαινε σε μια ΧΟΝΤΡΗ κοντρα αναμεσα μας. Δεν το κρυβω, ειμαι θερμοαιμος.
Το προβλημα μου ειναι ποσοι αλλοι ΕΙΝΑΙ ... χωρις να το παραδεχονται ! Θεωρωντας εαυτους μακροθυμους
περαν πασης αμφιβολιας. Στο στρατο λενε "τα αδεια οπλα σκοτωνουν". Στην καθημερινοτητα μιας κοινωνιας
που της εχει επιτραπει η οπλοφορια και αυτοαμυνα .... "οι αδειοι θυμοι σκοτωνουν".

Γιαυτο και δεν μπορω να αποφασισω υπερ η κατα .... not ever !

Και πάλι με αυτό που λες προσπαθείς να ρίξεις το φταίξιμο στο εργαλείο και να πεις ότι η ενδεδειγμένη ενέργεια θα ήταν να μην υπάρχει. Αυτό αφ' ενός υπάρχει, αλλά ας υποθέσουμε ότι το συγκεκριμένο δεν υπάρχει για λόγους ευκολίας. Ποιό είναι το επόμενο στη σειρά; Ας πούμε το μαχαίρι. Το χρησιμοποίησες εν βρασμώ ψυχής εσύ που λες ότι είσαι θερμόαιμος; Ας πούμε ότι ούτε μαχαίρι έχεις. Ας πούμε ότι έχεις σφυρί. Το χρησιμοποίησες εν βρασμώ ψυχής; Τέλος πάντων ας πούμε πως ούτε σφυρί έχεις. Έχεις το σταυρό για τα μπουλόνια του αυτοκινήτου. Το έχεις χρησιμοποιήσει εν βρασμώ ψυχής σε μια περίπτωση road rage ας πούμε; Ούτε κι εκεί!
Πως θέλεις λοιπόν να γίνει πιστευτό όταν εν βρασμώ ψυχής δεν χρησιμοποίησες τίποτε από τα παραπάνω αλλά θα χρησιμοποιούσες το πιστόλι;

Θα σου πω γιατί. Γιατί στην κόντρα αυτή ξέρεις ότι μπορεί και ο άλλος να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο. Ήτοι: δυναμικά (ανεξαρτήτως εργαλείου ή τρόπου). Αυτό σε καθηλώνει ή τουλάχιστον σου δημιουργεί δεύτερες σκέψεις και φυλάγεσαι και δεν προσπαθείς καν. Δηλαδή δεν είσαι και τόσο θερμόαιμος όσο νομίζεις τελικά.

Ας υποθέσουμε όμως ότι είσαι θερμόαιμος. Αν είσαι όντως θερμόαιμος, ο άλλος γιατί να στερείται τη δυνατότητα να αμυνθεί από εσένα τον θερμόαιμο με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο; Γιατί να του στερείς τη δυνατότητα αυτή;
Το να γίνεις μάρτυρας για λόγους διευκόλυνσης της ανεπαρκούς νομοθεσίας που σε θέλει να είσαι το θύμα σώνει και καλά δεν είναι option, θυμίζω, γιατί κι αυτό το έχουμε διαβάσει εδώ μέσα... .

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Το να γίνεις μάρτυρας για λόγους διευκόλυνσης της ανεπαρκούς νομοθεσίας που σε θέλει να είσαι το θύμα σώνει και καλά δεν είναι option, θυμίζω, γιατί κι αυτό το έχουμε διαβάσει εδώ μέσα... .

Αν όντως έχει γραφεί (διότι έχω χάσει τη ροή τις τελευταίες ημέρες) δεν ισχύει. Διάβασα χθες αρκετές ανακρίβειες ως προς το ποινικό μέρος του θέματος σχετικά με την άμυνα.

Εγω ειχα ακουσει οτι αν χρειαστει να σκοτωσεις καποιον (ή τραυματισεις) επειδη μπηκε σπιτι σου, αναλογως με τι πειστηρια θα παρουσιασεις οτι οντως κινδυνευε η ζωη σου, βρισκοσουν σε πανικο κλπ, ενδεχεται να τη γλυτωσεις ή να πεσεις στα μαλακά.
Αν ομως κυνηγησεις τον ληστη, αυτος βγει απο το σπιτι σου και εσυ του πεταξεις μια γλαστρα απο το μπαλκονι στο κεφαλι, θα βρεθεις ενοχος, επειδη ειχες διαφυγει του κινδυνου.

Νομιζω οτι εδω μιλαμε για
α) να αλλαξει λιγο το καθεστως περι αμυνας στο σπιτι σου, ωστε να μην βρισκεσαι κατηγορουμενος επειδη αμυνθηκες. (π.χ. θα μπορουσε να ισχυριστει ο ληστης οτι τον τραυματησες, ενω αυτος δεν σε πειραξε κλπ) Με λιγα λογια φοβασαι και νομικα να αμυνθεις.
β) Αν βρουν εναν τροπο να μπορω να αμυνομαι απο την λερα (και οχι απο το απλο κλεφτρονακι/πρεζονακι) που μπηκε σπιτι μου και ας μου δωσουν το ελευθερο ΜΕΣΑ στο σπιτι μου να χρησιμοποιησω κατι τουλαχιστον που θα τον τραυματησει ή ακινητοποιησει.

Στοχος του αμυνομενου μεσα στο σπιτι του, δεν νομιζω οτι ειναι να ΣΚΟΤΩΣΕΙ τον εισβολεα, απλα να τον βγαλει εκτος μαχης.
TASER, LASER, spay πιπεριου ή κετσαπ, αφρου πολυουρεθανης ταχειας πηξεως 1" sec, δυναμικα πεδια enterprise, δεν ξερω τι.

Ας βγαλουν μια καταραμενη τεχνολογια ακινητοποιησης που να μην σκοτωνει.

Φανταζομαι τα Taser δεν τα απαγορευουν ΜΟΝΟ γιατι θεωρουν οτι μπορει να προκαλεσουν στον αλλον ανακοπη.
Αλλα γιατι θα μπορω να το αγορασω και εγω και να χτυπαω γριουλες στο δρομο να τους παρω την τσαντα. (υποθετω)

Ομοιως τα spay πιπεριου γιατι μπορουν να τυφλωσουν καποιον και ομοιως θα μπορουσα κι εγω να τα χρησιμοποιω εξω στο δρομο κακοβουλα.

Απο την αλλη...τα taser οχι, αλλα τα σπρευ πιπεριου, μπορει καποιος να τα αγορασει απο το ιντερνετ και να τα εχει σπιτι του ή επανω του εξω. Ειναι παρανομα αλλα αν φοβασαι και περνας απο επιφοβα μερη...!
Εχω ακουσει επισης πως, εδω καλασνικοφ βρισκεις στη μαυρη αγορα, αρα θα μπορεις ομοιως και ενα Taser να το εχεις σπιτι παρανομα και αναγκαστικα να το χρησιμοποιησεις στην κακια στιγμη.

Βεβαια ενα Taser ή ενα spray δεν νομιζω οτι θα βοηθησει σε μια κατασταση εισβολεα με οπλο, αλλα ισως βοηθουσε σε εναν διαρρηκτη που θα σε απειλεισει με μαχαιρι/κατσαβιδι, με σιδερο σιδερωματος κλπ.

Ο καθενας πραττει οπως νομιζει και θεωρει οτι οι πιθανοτητες να του συμβει κατι κακο ειναι μικρες ή μεγαλες.
Η αληθεια ειναι ομως οτι η ελλαδα εγκληματικα πλεον, δεν ειναι ο παραδεισος του παρελθοντος ετσι οπως μαθαμε οι μεγαλυτεροι.
Εχουν αλλαξει πολλα. Εγκληματικα στοιχεια που εισβαλλουν σπιτι σου και δεν εχουν σεβασμο στην ανθρωπινη ζωη. Θα σε βασανισουν μονο και μονο απο θυμο ή ευχαριστηση.
Διαβαζω συνεχεια ειδησεις πως νεοι, γεροι κλπ, σκοτωνουν, βιαζουν κλπ καθημερινα.
Ο κοσμος δεν ειναι οπως ηταν παλια, που κοιμομασταν με ανοιχτα πορτοπαραθυρα.
Τοτε, μια ειδηση ληστειας μετα φονου, μπορει να επαιζε στα μμε και κανα μηνα ως κατι πρωτογνωρο και σοκαριστικο.

Τελος να προσθεσω στην κουβεντα την αισθηση που εχει καποιος για την εγκληματικοτητα γενικα.
Αν εγω μενω σε μια περιοχη ή εναν οροφο κλπ οπου θα προσελκυσει ληστη, το πιο πιθανο ειναι να αποκτησω και εγω προσωπικα αυτη την εμπειρια. Αν εχω πορτα ασφαλειας, σε υψηλο ροφο δυσκολα προσβασιμο, σκυλο, συναγερμο, κικλιδωματα κλπ, θα ειναι διαφορετικα.

Ομως δεν βρισκεται ολος ο κοσμος στην ιδια μοιρα επ αυτου. Ρωτηστε π.χ./ καποιον που μενει σε ισογειο. Οι περισσοτεροι εχουν πεσει θυμα ληστειας.
Στη δικη μου πολυκατοικια, εκλεβαν την διπλανη μου γιαγια στις 3 τη νυχτα και εγω διπλα εβλεπα ταινια 5.1. Πηρα χαμπαρι τον θορυβο, κοιταξα, ανοιξα την πορτα, δεν ειδα κατι. Ηταν ομως διαρρηκτης που προλαβε να κρυφτει και να επανελθει. Τη ληστεψε τελικα.
Σε αλλη φαση ημερα 2 το μεσημερι, σε διαμερισμα του ισογειου απεναντι απο το ασανσερ....ενας βαρουσε την πορτα με τσεκουρι να την σπασει και να μπει κλαι η κοπελα μεσα ουρλιαζε απο πανικο.
Δεν τον σταματησε ουτε κανας δυο ενοικοι που τον πετυχαν στην εισοδο, τρομαξαν και αυτοι και κρυφτηκαν.
Τελικα εφυγε οταν μαζευτηκαν πολλοι. Η πορτα της κοπελας αλλαξε μεσα σε 2 ωρες και εβαλε θωρακισμενη.
Εχω κι αλλα συμβαντα δικα μου ή απο φιλους/συγγενεις κλπ.
Αυτο που θελω να πω ειναι πως, αν σου συμβει προσωπικα ενα περιστατικο εισβολης (στην ουσια νιωθεις πως βιαζουν τον προσωπικο σου χωρο και τιποτε αλλο να μην κανουν) ισως αναθεωρησει καποιος στο αν θα προσπαθησει και και με τι τροπο να αμυνθει.

Δεν μιλω για παπουδες και γιαγιαδες, μιλω για καποιον νεο σχετικα οικογενειαρχη με παιδια, οπου αυτα ειναι ενας εξτρα και ιδιαιτερος λογος να σκεφτεις σοβαρα την οποια αμυνα. Kαι οταν μενεις και σε διαμερισμα με ενοικιο, δεν ειναι ευκολο οικονομικα να χρησιμοποιησεις οτι υπαρχει απο παθητικη ασφαλεια. (πορτες, συναγερμους κλπ)

Στατιστικα δεν γνωριζω αν αυτοι που μπαινουν και σφαζουν, σιδερωνουν, βασανιζουν κλπ ειναι λιγοι ή πολλοι.
Οταν ομως ο κοσμος ακουει για τετοια περιστατικα που καποτε δεν υπηρχαν στη χωρα του, λογικο ειναι να θελει να ειναι προστατευμενος καλυτερα στο σπιτι του.
Καμια πατεντα απωθησης διαρρηκτη οταν εισελθει δεν εχει σκεφτει κανεις. ?

Κάνε προπόνηση με σπαθιά και throwing knives κάθε απόγευμα στην πυλωτή.
Ή θα το σκεφτούν καλύτερα ή θα είσαι ο πρώτος που θα φάνε.
:flipout:

Εγώ καλού κακού έχω και ένα μαχαίρι/σπαθί/whatever ανά πέντε μέτρα στο σπίτι. Σε μέρη όχι και τόσο εμφανή βέβαια.
Άμα ανοίξω και την ντουλάπα με τα εργαλεία θα έχω να του πετάω κατσαβίδια και σφυριά για όλο το 20άλεπτο που θα κάνει η αστυνομία για να έρθει.
Η καραμπίνα είναι τόσο καλά ασφαλισμένη που μάλλον θα έχει έρθει η αστυνομία, θα τους έχει πάει στο τμήμα και ακόμη θα τη στήνω.
Θα την είχα κατεβάσει στο χωριό μιας και έχω καιρό να πάω για προπόνηση, αλλά φοβάμαι ότι θα την πάρουν και θα βαράνε πουλάκια οι βάρβαροι.

Εσυ δεν εχεις αναγκη.Ταισες τα παιδια σου μετα τις 00:00 και εγιναν γκρεμλινς και τριγυρνανε τη νυχτα, σκαρφαλωνουν κουρτινες, το πιο πιθανο ειναι να φερουν κανενα τηγανι στο κεφαλι του διαρρηκτη (αλα home alone) :laugh:

Περαν της πλακας τωρα, εκτος απο αυτοσχεδιες πατεντες παθητικης αμυνας (π.χ. ειχα βαλει (μεταξυ αλλων) σε πελατη επειδη το ζητησε κορνα απο σκαφος εντασης περιπου 142db συνδεμενη και με το συναγερμο, αλλα και με τηλεκοντρολ, ωστε να προκαλει δυσφορια στον εισβολεα.

Το θεμα μας ειναι ομως η αμυνα με καποιο "οπλο". Γιατι δεν μπορουν ολοι να κανουν φρουριο ενα σπιτι.
Και σιγουρα ολοι εχουν μια μαχαιρα, ενα σφυρι, μια μασιφ μπαρα μονοζυγο (εγω π.χ. :flipout:) ή οτι αλλο που θα τους βαλει σε κατασταση μαχης, σωμα με σωμα.

Ομως αυτα ΜΟΝΟ σε περιπτωση οπου εισαι λιγο φιτνες αθλητικος τυπος και μπορεις να εχεις καλα αντανακλαστικα ή αν ο εισβολεας σωματικα μοιαζει με τον κυρ μητσο τον υδραυλικο οπου λογω παχους, παντα βλεπεις λιγο κωλαρακι καθως σου φτιαχνει τα υδραυλικα. :laugh:

Αμα σου σκασει το λετσονι που εχει μαθει στις φυλακες να κοιμαται με το ενα ματι ανοιχτο, εχει πιο πολυ νευρο κι απο τον μπρους λι και σε χαρακωνει με οτι κι αν δυναται να κραταει προχειρο (και αντεχει και σε 10 μπουνιες για πλακα) Φοβαμαι πως μαχη με αυτοσχεδια οπλα του τυπου ειμαι ο πρωταγωνιστης του "into the badlands" δεν θα πιασει.

Για αυτο και μιλαμε τωρα για καποιου ειδους οπλο.
Η συζητηση αναλωθηκε αν θα βρει καποιος στοχο στα 2μ, αν η τσιμπλα στο ματι του θα εχει μεγεθος γκρεηπ φρουτ, αν το σκοταδι στο χωρο ειναι πιο μαυρο ειναι πιο σκοτεινο και απο μαυρη τρυπα, και αν ο εγκεφαλος θα κοιμαται λες και σε εχει πιασει η cia και σου χορηγησε lsd για πειραματα ming control.

Eδω εγω που δεν με λες και οτι ξυπναω με το παραμικρο, αν ακουσω καποιο θορυβο περαν αυτων που εχω συνηθισει θα πεταχτω.
Και δεν κοιμαται ο εγκεφαλος σε βαθμο να σερνομαι.
Και οταν ξυπνησεις επειδη κατι ακουσες και σε πλημμυρισει η αδρεναλινη απο φοβο, πιστεψε με, μια χαρα γουρλωνει το ματακι σου. Απο φως αν δεν εχεις καποιο φως με φωτοκυτταρο, και ενα πατημα ενος μαγικου διακοπτη που ονομαζεταιο αλε ρετουρ, μια χαρα θα φωτισει το χωρο.
Τωρα αν θα καταφερεις να βαλεις στον στοχο, ή αν η σφαιρα βρει τη φωτο της λατρεμενης σου πεθερας που εχεις σαν αγια σε εικονισμα, δεν ξερω.
Φανταζομαι αν αποφασισεις να εχεις οπλο στη ζωη σου, θα πρεπει να μαθεις και 5 πραγματα για αυτο. σκοποβολη, καθαρισμο, φυλαξη, προστασια απο παιδια και χιλια δυο αλλα)

Εγω επιμενω σε καποια μορφη οπλου ΑΝΩΤΕΡΗ απο κατι που θα με αναγκασει να ερθω σε επαφη ή σε street fight με τον εισβολεα, αλλα ΔΕΝ θελω να τον σκοτωσω. Ουτε εμενα μου αρεσει να αφαιρω ανθρωπινες ζωες και δεν ξερω αν το εκανα τι αντικτυπο θα ειχε μετα στη ζωη μου (ακομα κι αν ειχα σωσει το παιδι μου)

Προτιμω κατι οχι θανασιμο, αλλα τουλαχιστον να ακινητοποιει ή στην χειροτερη να τραυματιζει τον εισβολεα (θα μου πεις, αν εισαι ασσος στο σημαδι αυτο το κανεις και με ενα οπλο ριχνοντας στο ποδι -και να μην πετυχεις μηριαια αρτηρια-)
Αλλα εδω μιλαμε για πιο γηινα σεναρια.
Αν ο εισβολεας ΔΕΝ εχει πυροβολο οπλο, ενα σπρεη εκνεφωσης πιπεριου θα εκανε τη δουλεια ωστε να σηκωθουν να φυγουν.

Αλλα φανταζομαι οτι ο καθενας σπιτι του εχει ηδη λαβει καποιες προφυλαξεις σε περιπτωση αοπλου εισβολεα. (αντικειμενα σπιτιου ως οπλα)

Σε περιπτωση ενοπλου εισβολεα ομως (ακομη και με ψευτικο οπλο) την πατησες, εισαι στο ελεος του.
Αν πεσεις σε οχι ψυχικα διαταραγμενο ατομο, ισως σε ληστεψει, σου ριξει και μια σφαλιαρα και φυγει.
Αν πεσεις σε σαικο ομως... και ετσι ανοιξε αυτο το νημα. Τι κανουμε ωστε να εχουμε και εμεις ενα ισο πλεονεκτημα απεναντι στην υπεροχη του αλλου με πυροβολο οπλο. ?

ΜΙΑ λυση ειναι να εχεις και εσυ και οτι γινει. Ισως υπαρχουν κι αλλες λυσεις, οπως αυτη η πατεντα με τον καπνο οπου χανεται εντελως η ορατοτητα κλπ
Μιας και αμερικη την εχουν βρει την ακρη τους εχοντας ολοι μια καραμπινα και σε γαζωνουν, θεωρω οτι η τεχνολογια σε αυτο τον τομεα δεν εχει κανει και πολλα αλματα για να μπορω να προστατευτω.
Θα ηθελα να βγει κατι στο εμποριο που να βοηθα σε αυτη την κατευθυνση αμυνας στο σπιτι.

Εσυ δεν εχεις αναγκη.Ταισες τα παιδια σου μετα τις 00:00 και εγιναν γκρεμλινς και τριγυρνανε τη νυχτα, σκαρφαλωνουν κουρτινες, το πιο πιθανο ειναι να φερουν κανενα τηγανι στο κεφαλι του διαρρηκτη (αλα home alone) :laugh:

Περαν της πλακας τωρα, εκτος απο αυτοσχεδιες πατεντες παθητικης αμυνας (π.χ. ειχα βαλει (μεταξυ αλλων) σε πελατη επειδη το ζητησε κορνα απο σκαφος εντασης περιπου 142db συνδεμενη και με το συναγερμο, αλλα και με τηλεκοντρολ, ωστε να προκαλει δυσφορια στον εισβολεα.

Ποια πλάκα ρε φιλαράκι;
Σκάει το τροφοδοτικό του αποκωδικοποιητή και ανάβει η τηλεόραση απέναντι από το κρεβάτι μου, δείχνοντας χιόνια.
Ξυπνάω από το φως και βλέπω τη μεγάλη, να κάθεται μπροστά από την τηλεόραση με κατεβασμένο το κεφάλι και τα μαλλιά της να πέφτουν μπροστά της.
Με μακριά μαύρα μαλλιά και νυχτικό.

Άσε που είμαι ο μοναδικός στο σπίτι που του αρέσουν τα τρόμου.
Και τα βλέπω μόνος μου, μεταμεσονύχτια, με τα ακουστικά στα αυτιά.
Σε άλλη φάση, σε μία χοντροhorror σκηνή με έπιασε από τον ώμο η μεγάλη.
Με το νυχτικό και τα μαλλιά κατεβασμένα στο πρόσωπο.

Και εσύ μου λες για αδρεναλίνη επειδή άκουσες έναν θόρυβο!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.