Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Να προχωρήσουμε αν και αυτό είναι ήδη απαντημένο. Στη χώρα μας δεν υφίσταται κάποιο συνταγματικό θέμα όπως στην Αμερική το οποίο θα μας έβαζε και αυτή τη διάσταση του θέματος της οπλοκατοχής περιπλέκοντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα. Συνεπώς το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι μακριά από αυτό που συζητάμε.
Είναι ακόμα πιο μακριά από την άποψη της αυτοάμυνας. Ένας εναντίον της αστυνομίας ολόκληρης; Δεν μιλάμε για περίπτωση αυτοάμυνας εδώ. Καταλαβαίνεις τι λέω έτσι; Καμία σχέση με την εγκληματικότητα δηλαδή.

Σε πιο βαθιά νερά, έχω απαντήσει σχετικά αλλά σε άλλο νήμα σχετικά με την οπλοκατοχή και το πως και γιατί έχει καταλήξει να υπάρχει σκαλισμένη στο σύνταγμα των ΗΠΑ. Γιατί αυτό με την αστυνομία που λες αφορά ακριβώς τη δεύτερη τροπολογία τους της οποίας το πνεύμα είναι γύρω από αυτό που ρωτάς.

Πάει και πιο βαθιά ακόμα αυτό, στην σύγκριση αμερικάνικου και ευρωπαικού φιλελευθερισμού, δηλαδή ατομικότητας εναντίον σωτηριολογικού χαρακτήρα, αλλά νομίζω ότι θα βγούμε πιο off-topic κι από εκείνους που θέλουν να κυκλοφορούν γυμνοί...

Τι ειναι ολα αυτα που γραφεις ? Δεν νομιζω οτι καταλαβα τιποτα, ουτε οτι απαντηθηκα.
Ερχεται μια φεουδαρχικη αστυνομια να σου παρει το σπιτι .... ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ?

Ασε τις τροπολογιες, τα συνταγματα και τους φιλελευθερισμους (please).
Αυτα ειναι για να μπερδευουν τον αδαη και αγαθο στην συνειδηση.
Αν συνεχισεις να απαντας μεσα απο αυτα ... κατανοητη η θεση σου.
Δεν απαντηθηκα !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Τι ειναι ολα αυτα που γραφεις ? Δεν νομιζω οτι καταλαβα τιποτα, ουτε οτι απαντηθηκα.
Ερχεται μια φεουδαρχικη αστυνομια να σου παρει το σπιτι .... ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ?

Πάντως όχι αυτοάμυνα σε αυτή την περίπτωση.

Ασε τις τροπολογιες, τα συνταγματα και τους φιλελευθερισμους (please).
Αυτα ειναι για να μπερδευουν τον αδαη και αγαθο στην συνειδηση.
Αν συνεχισεις να απαντας μεσα απο αυτα ... κατανοητη η θεση σου.
Δεν απαντηθηκα !

Το σύνδεσα με το λόγο που υπάρχει η δεύτερη τροπολογία στο σύνταγμα των ΗΠΑ γιατί είναι ο μόνος συνδετικός κρίκος με την οπλοκατοχή αυτό που ρωτάς.

Εκείνο που θα πρέπει να κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μαζικό και όχι ατομικό.

Ok .... κατανοητο !

Θα αφησεις να σου παρουν το σπιτι (οσα δικια και αν εχεις).

Να πω οτι ειμαι ο πιο λυπημενος και μονος ανθρωπος σ'αυτη την χωρα ?

Μολις το ειπα !

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Ok .... κατανοητο !

Θα αφησεις να σου παρουν το σπιτι (οσα δικια και αν εχεις).

Να πω οτι ειμαι ο πιο λυπημενος και μονος ανθρωπος σ'αυτη την χωρα ?

Μολις το ειπα !

Δεν υπάρχει τρόπος αντίδρασης εκεί. Είσαι χαμένος. Μόνος σου είσαι χαμένος. Είναι όπως το σενάριο που παίχτηκε κι αυτό εδώ ότι θα στην πέσει μια επίλεκτη ομάδα, άρα δεν θα κάνει τίποτε το ένα σου όπλο και διάφορα άλλα χολυγουντιανά εκτός καθημερινής πραγματικότητας και εντελώς εκτός της έννοιας της αυτοάμυνας.

Το θέμα είναι ότι αυτό το σενάριο προϋποθέτει μαζική οργάνωση από την πλευρά του αμυνόμενου και προφανώς ολόκληρη ομάδα. Η δεύτερη τροπολογία στο σύνταγμα των ΗΠΑ λοιπόν για το σκοπό αυτό υπάρχει. Για να μπορείς να έχεις τη δυνατότητα να έχεις άμεσα διαθέσιμα τα εργαλεία προκειμένου να οργανώσεις την αντίσταση που θα χρειαστεί ενάντια σε μια τυραννική κυβέρνηση.

Διαβαζοντας εδω και πολλες μερες τις σελιδες του νηματος εχω να πω τα εξης.
Ως μελος της ΣΚΟΕ 25 χρονια περιπου εχω ριξει πανω απο 10,000 σφαιρες ολων των διαμετρηματων απο 0,22 εως 0,50 σε πανω απο 100 διασυλλογικους
αγωνες και προπονησεις. Εχοντας κερδισει 11 αγωνες μαλιστα.
Σε αυτες τις δραστηριοτητες γνωρισα πολλους οπαδους της νομιμης οπλοκατοχης αλλα και της οπλοφοριας και η "αρρωστη ψυχολογια" τους για τα οπλα
με οδηγησε να αποκοπω απο καθε δραστηριοτητα τα τελευταια 6 χρονια. Ηταν απο τους βασικους λογους αποχωρησης.
Ανασφαλη παχουλα και γελοια ανθρωπαρια πρωην και νυν καρπαζοεισπρακτορες που αισθανοντουσαν "καποιοι" αν κουβαλαγαν το σιδερικο....
Οσους γνωρισα προσωπικα επαναλαμβανω. Τουλαχιστον οι 9 στους 10.
Εκτος αυτου αν ποτε νομοθετηθει καποιος τετοιος νομος συμφωνα με προδιαγραφες εε και ελπιζω οχι ηπα δεν υπαρχει περιπτωση αυτα τα ατομα
να παρουν αδεια λογω αποτυχημενων ψυχολογικων τεστ που θα θεσμοθετηθουν.
Επισης απο οτι καταλαβα αυτος που θελει οπλο σημερα το εχει νομιμα η παρανομα.
Στατιστικα τωρα τα οπλα 9 στις 10 φορες χρησιμοποιουνται για μη αμυντικο σκοπο.....
Ελπιζω να καταλαβαινουμε οτι η δημοσια ασφαλεια δεν εξαρταται απο νομους για οπλοκατοχη.
Καθε αλλο μαλιστα!

Σε αυτες τις δραστηριοτητες γνωρισα πολλους οπαδους της νομιμης οπλοκατοχης αλλα και της οπλοφοριας και η "αρρωστη ψυχολογια" τους για τα οπλα
με οδηγησε να αποκοπω απο καθε δραστηριοτητα τα τελευταια 6 χρονια. Ηταν απο τους βασικους λογους αποχωρησης.
Ανασφαλη παχουλα και γελοια ανθρωπαρια πρωην και νυν καρπαζοεισπρακτορες που αισθανοντουσαν "καποιοι" αν κουβαλαγαν το σιδερικο....
!

το έχω αντιμετωπίσει κι εγώ αυτό το φαινόμενο σε πιο ...άκακο πεδίο: στην ενασχόλησή μου με το μοντελισμό. Στην αρχή στατικά μοντέλα αεροπλάνων, στη συνέχεια φιγούρες.
Γνώρισα τύπους που ήξεραν απ έξω τα γενέθλια του Ράϊνχαρντ Χάϊντριχ, του Δήμιου της Πράγας :speechless-smiley-0 και είχαν άποψη γιατί έχασε τον πόλεμο ο Αρχηγός(sic).
Γιατί, λέει, ήταν βουλιμικός και φαταούλας ενώ θα έπρεπε να φάει την ευρώπη λίγη - λίγη. Κομμάτι - Κομμάτι.:icon15:

Όπως ούτε όταν επιστρέφεις από το πανηγύρι στο χωριό μέσα από βουνίσιους δρόμους με όλους αυτούς τους πιωμένους οδηγούς.

Με το αυτοκίνητο, ακόμη και μετά από εξετάσεις που περνάς (πιο δύσκολες/χρονοβόρες/ακριβές από το να πάρεις όπλο) και τους νόμους που υπάρχουν, κάποιοι οδηγοί συνεχίζουν να φέρονται ανεύθυνα και ας βάζουν και τη δική τους ζωή σε κίνδυνο.
Σκέψου να μπορούσαν να αγοράσουν και όπλο!

Χαίρομαι που έρχεσαι στα λόγια μου.

Ακόμα δεν υπάρχει απάντηση για τα κρίσιμα δευτερόλεπτα σου θυμίζω.

Κατά τα κρίσιμα δευτερόλεπτα λοιπόν...
Έχουν μπει στο σπίτι σου την ώρα που κοιμάσαι με το πιστόλι στο χέρι και οπλισμένο.
Σε σημαδεύουν με το όπλο τους και ενώ αυτοί έχουν
1) Να πατήσουν την σκανδάλη αν θεωρήσουν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο
εσύ έχεις
1) Να ξυπνήσεις
2) Να καταλάβεις τι γίνεται τριγύρω σου
3) Να ξεθολώσει το μάτι σου
4) Να σημαδέψεις
5) Να πατήσεις την σκανδάλη
6) Ίσως να σημαδέψεις ξανά γιατί μπορεί να μην είναι ένας
7) Να ξαναπατήσεις την σκανδάλη.

Και φυσικά να είσαι σίγουρος ότι απέναντί σου δεν είναι το παιδί σου που σηκώθηκε να πιει νερό ή να κατουρήσει.
Win win κατάσταση δηλαδή. :D

Εγώ θα είχα πυροβολήσει την μικρή καμιά 20αριά φορές ως τώρα και τον μικρό άλλες τόσες.
Εγώ κοιμάμαι και αυτά κόβουν βόλτες στο σπίτι, βάζουν το μαξιλάρι τους στο φούρνο, σκαρφαλώνουν στα τραπέζια, στο κρεβάτι μου, παίζουν με τις κουρτίνες (υπνοβατούν).

:a0210:
Ως μελος της ΣΚΟΕ 25 χρονια περιπου εχω ριξει πανω απο 10,000 σφαιρες ολων των διαμετρηματων απο 0,22 εως 0,50 σε πανω απο 100 διασυλλογικους
Εκτος αυτου αν ποτε νομοθετηθει καποιος τετοιος νομος συμφωνα με προδιαγραφες εε και ελπιζω οχι ηπα δεν υπαρχει περιπτωση αυτα τα ατομα
Στατιστικα τωρα τα οπλα 9 στις 10 φορες χρησιμοποιουνται για μη αμυντικο σκοπο.....
Ελπιζω να καταλαβαινουμε οτι η δημοσια ασφαλεια δεν εξαρταται απο νομους για οπλοκατοχη.
Καθε αλλο μαλιστα!

Είμαι πολύ περίεργος για το τι έχουν ν'ακούσουν τ'αυτάκια μας τώρα, μετά τις τελευταίες ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις (ιδίως του fotis321)...
:popcorn:

Αυτά τα έχω Αντώνη αναγκαστικά, μεταφορικά μίλησα. Τουλάχιστον εσύ αντιλαμβάνεσαι τη χρήση του μεταφορικού λόγου, της παρομοίωσης κλπ αντίθετα από άλλους.

:ernaehrung004:

Αναδημοσιεύω την πολύ ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του Φώτη. Είναι κρίμα να χαθεί στις σελίδες.

Καθε αλλο μαλιστα!

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Αυτά τα έχω Αντώνη αναγκαστικά, μεταφορικά μίλησα. Τουλάχιστον εσύ αντιλαμβάνεσαι τη χρήση του μεταφορικού λόγου, της παρομοίωσης κλπ αντίθετα από άλλους.

:ernaehrung004:

:a0210:

Ο Φώτης έγραψε πράγματα που όσοι έχουμε (βάζω και τον εαυτό μου μεσα) εκπαιδευτεί με όπλα και με διάφορες τεχνικές τα ενστερνιζόμαστε και συμφωνούμε στο 100%...

Βέβαια όσοι σωστά σκτεπτόμενοι, όχι οι άλλοι....

Με το αυτοκίνητο, ακόμη και μετά από εξετάσεις που περνάς (πιο δύσκολες/χρονοβόρες/ακριβές από το να πάρεις όπλο) και τους νόμους που υπάρχουν, κάποιοι οδηγοί συνεχίζουν να φέρονται ανεύθυνα και ας βάζουν και τη δική τους ζωή σε κίνδυνο.
Σκέψου να μπορούσαν να αγοράσουν και όπλο!

Χαίρομαι που έρχεσαι στα λόγια μου.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν έχεις διαβάσει καθόλου τι έχω γράψει μέχρι τώρα. Επαναλαμβάνεις συνεχώς θέσεις όπως η παρακάτω η οποία έχει απαντηθεί πάρα μα πάρα πολλές φορές. Όπως και η θέση σου παραπάνω.
Δεν έρχομαι στα λόγια σου. Εσύ απλώς δεν έχεις διαβάσει τι έχει γραφτεί στο νήμα.

Κατά τα κρίσιμα δευτερόλεπτα λοιπόν...
Έχουν μπει στο σπίτι σου την ώρα που κοιμάσαι με το πιστόλι στο χέρι και οπλισμένο.
Σε σημαδεύουν με το όπλο τους και ενώ αυτοί έχουν
1) Να πατήσουν την σκανδάλη αν θεωρήσουν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο
εσύ έχεις
1) Να ξυπνήσεις
2) Να καταλάβεις τι γίνεται τριγύρω σου
3) Να ξεθολώσει το μάτι σου
4) Να σημαδέψεις
5) Να πατήσεις την σκανδάλη
6) Ίσως να σημαδέψεις ξανά γιατί μπορεί να μην είναι ένας
7) Να ξαναπατήσεις την σκανδάλη.

Και φυσικά να είσαι σίγουρος ότι απέναντί σου δεν είναι το παιδί σου που σηκώθηκε να πιει νερό ή να κατουρήσει.
Win win κατάσταση δηλαδή. :D

Εγώ θα είχα πυροβολήσει την μικρή καμιά 20αριά φορές ως τώρα και τον μικρό άλλες τόσες.
Εγώ κοιμάμαι και αυτά κόβουν βόλτες στο σπίτι, βάζουν το μαξιλάρι τους στο φούρνο, σκαρφαλώνουν στα τραπέζια, στο κρεβάτι μου, παίζουν με τις κουρτίνες (υπνοβατούν).

Άλλη ένα τράβηγμα στο χαλί κάτω από τα πόδια και...

... με τη σωστή εκπαίδευση ΔΕΝ τραβας σκανδάλη αν δεν έχεις καθαρό στόχο. Και όλα τα υπόλοιπα που περιγράφεις τα κάνεις εάν ξέρεις 5-6 βασικά πράγματα που περιλαμβάνει η εκπαίδευση. Την οποία σου θυμίζω ότι υποστηρίζουμε ως υποχρεωτική για την οπλοκατοχή όσοι είμαστε υπέρ. Νομίζω πρέπει να είναι η 7η ή 8η φορά που αποζητά κάποιος να γκρεμιστεί το επιχείρημά του κατ' αυτόν τον τρόπο στην κουβέντα. :flipout:

Είμαι πολύ περίεργος για το τι έχουν ν'ακούσουν τ'αυτάκια μας τώρα, μετά τις τελευταίες ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις (ιδίως του fotis321)...
:popcorn:

Δεν θ' ακούσεις τίποτε γιατί ο τρόπος της πειθούς με επίκληση στην αυθεντία με συνονθύλευμα δοξασιών, είναι υποδεέστερος τρόπος πειθούς που δεν αξίζει καν απάντησης. Από επιχειρήματα και πάνω ασχολούμαι.

Δεν θ' ακούσεις τίποτε γιατί ο τρόπος της πειθούς με επίκληση στην αυθεντία με συνονθύλευμα δοξασιών, είναι υποδεέστερος τρόπος πειθούς που δεν αξίζει καν απάντησης. Από επιχειρήματα και πάνω ασχολούμαι.

Πριν κάποιες σελίδες κατηγορούσες την άλλη πλευρά ότι στέρεψε από επιχειρήματα και τώρα, απολύτως αυθαίρετα, της προσάπτεις επίκληση σε αυθεντία, βαφτίζεις δοξασίες κάποιες τεκμηριωμένες ανθρώπου και εν τέλει αποφεύγεις να απαντήσεις.
Απορία ψάλτου βηξ...
Ένας ουδέτερος παρατηρητής εύκολα αντιλαμβάνεται ποια πλευρά έχει στερέψει από επιχειρήματα, όχι ότι δεν το έχει αντιληφθεί εδώ και πολλές σελίδες.

Όσον αφορά αυτή τη ρημάδα την εκπαίδευση ακόμη δεν έχεις δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το τι περιλαμβάνει, απλώς αναμασάς το προφανές και αυτονόητο ''ΔΕΝ τραβας σκανδάλη αν δεν έχεις καθαρό στόχο''. Ακόμη κι αυτό όμως είναι προβληματικό ως επιχείρημα διότι είναι πολύ πιθανό να τραβήξεις σκανδάλη νομίζοντας ότι έχεις καθαρό στόχο. Ποια εκπαίδευση λοιπόν θα σου δώσει τις ικανότητες να εκτιμήσεις σωστά την κατάσταση (υπό δυσμενείς για σένα συνθήκες: αιφνιδιασμός, απότομο ξύπνημα κλπ) ώστε να φτάσεις στο ζητούμενο;

Σοβαρά τώρα θες να απαντήσω σε κάτι που έχει αποδομηθεί άπειρες φορές; Ό,τι νά 'ναι κυριολεκτικά... . Την συζήτηση την παρακολουθείς ή είσαι γυμνός με τα χέρια στις τσέπες;

Δεν ασχολούμαι να εξηγώ τα αυτονόητα, πολλώ δε μάλλον όταν τα έχω εξηγήσει άπειρες φορές. Αν κάποιος δεν έχει υπ' όψη του τα επιχειρήματα που έχουν τεθεί και αντιπαρατεθεί, δοξασίες θα τσαμπουνάει. Deal with it!

Δεν έχεις απαντήσει ούτε μια φορά και σε προκαλώ να μου τη δείξεις αυτή την αποδομούσα απάντηση!
Έχεις ερωτηθεί αν γίνονται drills προσομοίωσης και έχεις απαντήσει αρνητικά. Οπότε συνάγεται ότι η εκπαίδευση συνίσταται στο πυροβολώ τον (ακίνητο και άοπλο) στόχο και προφανώς σε θεωρία του τύπου ''δεν πυροβολώ αν δεν έχω καθαρό στόχο''. Αν δεν είναι έτσι πληροφόρησέ μας!
Εκτός αν ο κάτοχος αποκτά τις απαραίτητες δεξιότητες δι'επιφοιτήσεως...

Δεν έχεις απαντήσει ούτε μια φορά και σε προκαλώ να μου τη δείξεις αυτή την αποδομούσα απάντηση!
Εκτός αν ο κάτοχος αποκτά τις απαραίτητες δεξιότητες δι'επιφοιτήσεως...

Έτσι λες εσύ. Στο τριπάκι να επαναλαμβάνω παραθέσεις με τις απαντήσεις δεν ξαναμπαίνω. Δεν έχει νόημα γιατί ή θα πρόκειται για κάποιον που δεν έχει παρακολουθήσει την κουβέντα ή για κάποιον που εθελοτυφλεί.