Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Το ίδιο με το να έφερνε το τσεκούρι του μπαμπά, το μαχαίρι του μπαμπά κ.ο.κ.

Εντυπωσιακότερο θα ήταν να πήγαινε στο σχολείο οδηγώντας το αυτοκίνητο του μπαμπά.

Δεν μιλάω για προμελέτη, παίρνω το κουζινομάχαιρο στο σχολείο να καθαρίσω τους συμμαθητές μου, αλλά για επίδειξη μαγκιάς.

Το ίδιο με το να έφερνε το τσεκούρι του μπαμπά, το μαχαίρι του μπαμπά κ.ο.κ.

Εντυπωσιακότερο θα ήταν να πήγαινε στο σχολείο οδηγώντας το αυτοκίνητο του μπαμπά.

Εγώ είχα χάσει συμμαθητές μου και από παπί και από αγροτικό και από τρακτέρ
Φαντάζομαι και πολλοί από εσάς
Μακάρι αρά να ήμασταν σα κοινωνία πιο προσεκτικοί και με αυτά τα θέματα
Όχι μόνο με τα όπλα

Δεν μιλάω για προμελέτη, παίρνω το κουζινομάχαιρο στο σχολείο να καθαρίσω τους συμμαθητές μου, αλλά για επίδειξη μαγκιάς.

Η απλά γιατί σου τη σπάνε οι Δευτέρες!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

And he can see no reason
'Cause there are no reasons
What reason do you need to be shown?
Tell me why?
I don't like Mondays.

Ναι ωραία. Λοιπόν; Τι να πούμε; Το προφανές; Ότι ως εργαλείο θέλει προσοχή και σωστό χειρισμό;

Να απαγορέψουμε τα κουζινομάχαιρα;

Ε ναι. Προφανέστατα πρέπει να κρύβουν από τα μικρά τα fleshlights τους όσοι τα χρησιμοποιούν γιατί μπορεί να τυφλωθούν.

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Ναι ωραία. Λοιπόν; Τι να πούμε; Το προφανές; Ότι ως εργαλείο θέλει προσοχή και σωστό χειρισμό;

Να απαγορέψουμε τα κουζινομάχαιρα;

Λεώ το κουζινομάχαιρο έχει άλλο σκοπό (να κόβει φαγητό) και το όπλο άλλο.

Για ειδικές περιπτώσεις οπλοκατοχής, δεν ξέρω δεν απαντώ.
Αλλά όπλο για όλους δεν βρίσκω το λόγο. Αντιθέτως βρίσκω χιλιάδες λόγους για να μην επιτρέπεται.
1ος λόγος ο Νίκος
2ος ο Λεωνίδας
3ος ο Χ
4ος ο Ψ
κτλ

Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Λεώ το κουζινομάχαιρο έχει άλλο σκοπό (να κόβει φαγητό) και το όπλο άλλο.

Εγώ θέλω ένα για να κάνω τρύπες στα donuts!

Και το αυτοκίνητο έχει άλλο σκοπό και το τσεκούρι έχει άλλο σκοπό.

Δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε. Υπάρχουν εργαλεία και σωστή/ορθή χρήση τους.

Και το αυτοκίνητο έχει άλλο σκοπό και το τσεκούρι έχει άλλο σκοπό.

Δεν καταλαβαίνω τι θέλετε να πείτε. Υπάρχουν εργαλεία και σωστή/ορθή χρήση τους.

Αυτό που λένε είναι:
το κουζινομάχαιρο έχει σκοπό ύπαρξης να κόβει φαγητό. Ασχετα αν κάποιος το χρησιμοποιήσει και για να σκοτώνει.
Ο σκοπός του και η χρήση του είναι άλλη.
το μαξιλάρι το ίδιο, άσχετα αν κάποιος μπορεί να σκοτώσει με αυτό.

Το όπλο όμως έχει μόνο ένα σκοπό και μια χρήση: να σκοτώνει. Τίποτε άλλο. Σχεδιάζεται και παράγεται για να σκοτώσει.

Για να πετυχαίνει στόχο είναι σχεδιασμένο. Και η χρήση του είναι για να σταματά. Αν δεν το χρησιμοποιήσεις για αυτό για το οποίο σχεδιάστηκε, προφανώς κάτι κάνεις λάθος.

Δεν φταίει ας πούμε το μολύβι για τα ορθογραφικά λάθη, ούτε το πηρούνι για την παχυσαρκία.

Εγώ έχω για στόχο να ρίξω μια γειτόνισσα αλλά λέω να χρησιμοποιήσω άλλα εργαλεία.

Βέβαια μία οργανωμένη κουζίνα οφείλει να έχει τα πάντα.

(να επαναλάβω το disclaimer; )

Για να πετυχαίνει στόχο είναι σχεδιασμένο. Και η χρήση του είναι για να σταματά. Αν δεν το χρησιμοποιήσεις για αυτό για το οποίο σχεδιάστηκε, προφανώς κάτι κάνεις λάθος.

Δεν φταίει ας πούμε το μολύβι για τα ορθογραφικά λάθη, ούτε το πηρούνι για την παχυσαρκία.

Όχι.
Ο σκοπός του είναι να σκοτώνει αλλιώς το στόχο τον βρίσκει πετώντας και μπάλες του πινγκ πονγκ.

Το θυμάστε το tommy gun?

http://www.alibaba.com/product-detail/Super-cool-EVA-plastic-ball-shooting_1135115607/showimage.html

Ξέρετε η σκοποβολή είναι ολυμπιακό άθλημα.

Nope. Είναι σχεδιασμένο για να σταματά.

Για τα αθλητικά όπλα συζητάμε τόση ώρα?

Μιλώντας για χρήσεις.

Σχεδιασμένο δεν είναι να σκοτώνει. Είναι για να πετυχαίνει ένα στόχο και να σταματά την απειλή.

Μιλώντας για χρήσεις.

Σχεδιασμένο δεν είναι να σκοτώνει. Είναι για να πετυχαίνει ένα στόχο και να σταματά την απειλή.

Δεν έχει σχέσει -παρά μόνο στο όνομα- το αθλητικό όπλο με το όπλο την κυκλοφορία του οποίου υποστηρίζεις ότι πρέπει να γίνει νόμιμη γιατί είναι χρήσιμη.

Κύκλους κάνεις και μπερδεύεσαι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μιλώντας για χρήσεις.

Τότε θα πέταγε αναισθητικό ή χλαπάτσα, όχι βλήματα.

Πως δεν έχει σχέση; Σκοπευτικούς αγώνες κάνεις με ό,τι όπλο θέλεις. Μάλιστα είναι ο μόνος τρόπος να έχεις πρόσβαση σε όπλο με ραβδωτή κάνη στην Ελλάδα. Γιατί καθ' εαυτού άδεια οπλοφορίας δεν μπορείς να βγάλεις παρά μόνο σε πολύ ειδικές περιπτώσεις.

Τα όπλα για τα οποία συζητάμε, δεν είναι σχεδιασμένα για να σκοτώνουν. Είναι σχεδιασμένα για να σταματούν. Τώρα αν θέλετε να μιλήσουμε για κανένα όπλο ελεύθερου σκοπευτή, ή για καμία νάρκη αλλάζει το πράγμα.

Κατά αρχήν άλλο οπλοκατοχή άλλο οπλοφορία.

Σε κάθε περίπτωση και τα δύο πρέπει να απαγορεύονται αυστηρά.

Όποιος (καθημερινός άνθρωπος) νομίζει ότι επειδή έχει ένα όπλο έχει αυξήσει τις πιθανότητες άμυνας , κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Γίνεται μάλιστα και σκληρότερος στόχος αν υπάρξει λόγος.