Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Και βέβαια το θυμόμαστε όταν άρχισαν να γίνονται τα πολυδύναμα.Ολα αυτά τα μέτρα με τα χρόνια αποδυναμώνουν την αίσθηση ασφάλειας και νομιμότητας με τα σημερινά αποτελέσματα.

?..................

Η αστυνόμευση στην χώρα, πέρα απο την προστασία χώρων και προσώπων υψηλής πολιτικής και οικονομικής σημασίας, είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Κι επειδή αυτό έχει και πολιτική πτυχή, ήταν μια ακόμα νίκη της αριστεράς κατά του συστήματος, απο το 81 και μετά. Τότε ήταν που άρχισαν τα αστ.τμήματα να εξαφανίζονται απο τις γειτονιές και να μεταφέρονται στα πολυδύναμα. Θυμάται κανείς πως αντέδρασε ο δημοκρατικός τύπος, στην ιδέα που έριξε ο Μητσοτάκης, να ξαναβγάλει τους αστυνομικούς στους δρόμους για περιπολίες ?
Ελπιζω να θυμασαι και τον ρολο της αστυνομιας πριν το 81. Υπαρχει κανεις σημερα (πλην Εξαρχειων) που δεν θελει την αστυνομευση; δε νομιζω.

Κωστα Ζαγγογιαννη, ελα απο Οτωβρη εως Μάη στα παραλια Λαρισας κι αν μπορεσεις να κοιμηθεις ξενοιαστα θα εισαι...φαινομενο (οχι μονο απο τις καραμπινιες ολη νυχτα). Αστυνομευση ανυπαρκτη (ενα περιπολικο στον τεραστιο Δημο Αγιας), κι αν παρεις τηλεφωνο "το πρωι κυριε, τι να σας κανω" - και ειμαι παθων! Ειμαι κατα οπλοχρησιας, αλλα...

Αυτό είναι το άσχημο που μας χαρακτηρίζει,το ότι είμαστε των άκρων,δηλ.,ή άκρατη αστυνόμευση ή υποτυπώδης έως ανύπαρκτη σε πολλές περιπτώσεις.

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Των άκρων είναι μόνο αυτοί που θέλουν να κουβαλάνε όπλα λες και ζούνε στο Ελ Πάσο του Σέρτζιο Λεόνε.

Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε ΟΚ. Αντιλαμβανόμαστε μια χαρά ότι ζούμε στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Των άκρων είναι μόνο αυτοί που θέλουν να κουβαλάνε όπλα λες και ζούνε στο Ελ Πάσο του Σέρτζιο Λεόνε.

Όλοι οι υπόλοιποι είμαστε ΟΚ. Αντιλαμβανόμαστε μια χαρά ότι ζούμε στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.

Δεν υπάρχουν νόμιμοι πολίτες που να θέλουν να κουβαλούν όπλα... Αντε να είναι κάποιος που έχει πάρει άδεια απο αρμόδια αρχή.

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Ελπιζω να θυμασαι και τον ρολο της αστυνομιας πριν το 81. Υπαρχει κανεις σημερα (πλην Εξαρχειων) που δεν θελει την αστυνομευση; δε νομιζω.

Κωστα Ζαγγογιαννη, ελα απο Οτωβρη εως Μάη στα παραλια Λαρισας κι αν μπορεσεις να κοιμηθεις ξενοιαστα θα εισαι...φαινομενο (οχι μονο απο τις καραμπινιες ολη νυχτα). Αστυνομευση ανυπαρκτη (ενα περιπολικο στον τεραστιο Δημο Αγιας), κι αν παρεις τηλεφωνο "το πρωι κυριε, τι να σας κανω" - και ειμαι παθων! Ειμαι κατα οπλοχρησιας, αλλα...

Από Λάρισα είμαι φίλε μου και ξέρω. Αλλά και πάλι, το να κυκλοφορούν οι κάτοικοι της περιοχής με εξάσφαιρο λες και είμαστε στο Φαρ Ουέστ δεν είναι λύση.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Δεν υπάρχουν νόμιμοι πολίτες που να θέλουν να κουβαλούν όπλα... Αντε να είναι κάποιος που έχει πάρει άδεια απο αρμόδια αρχή.
Ο Καρβελας εχει αδεια οπλοκατοχης και οταν δινεται σε τετοιου χαρακτηρα ανθρωπους εμενα με τρομαζει... :p

maxresdefault.jpg

οσο περισσοτερη αγαπη για οπλα διαθετει καποιος, τοσο καλυτερα διακοσμει το σπιτι του.

53d1fcc3513a3_b.jpg

τι πιο ωραιο απο την απαθανάτιση μιας οικογενειακης στιγμης;

1280x720-lsI.jpg

στιγμες ξεγνοιασιας, με αγαπημενους φιλους, ποτα και τραγουδια.δυστυχως ενας δεν μπορεσε να παρεβρεθει. η παρουσια του διακοσμει τον χωρο. η μνημη του αιωνια.

Last edited:
Ο Καρβελας εχει αδεια οπλοκατοχης και οταν δινεται σε τετοιου χαρακτηρα ανθρωπους εμενα με τρομαζει... :p

Με μαχαίρι θα ήταν λιγότερο επικίνδυνος ή τρομακτικός ?

Αυτό είναι το άσχημο που μας χαρακτηρίζει,το ότι είμαστε των άκρων,δηλ.,ή άκρατη αστυνόμευση ή υποτυπώδης έως ανύπαρκτη σε πολλές περιπτώσεις.
Λέγοντας των άκρων εννοώ για την αστυνομία πρό'81.

Ποσο θα κοστιζε αν καθε σπιτι με τηλεφωνικη γραμμη ειχε ενα κουμπι πανικου με αμεση συνδεση σε ειδικη εφαρμογη της αστυνομιας και του ΟΤΕ;

Ποσο θα κοστιζε αν καθε σπιτι με τηλεφωνικη γραμμη ειχε ενα κουμπι πανικου με αμεση συνδεση σε ειδικη εφαρμογη της αστυνομιας και του ΟΤΕ;

Δεν γνωρίζω αλλά φαντάζομαι ότι το κόστος για το σύνολο των σπιτιών θα ήταν αστρονομικό. Γι αυτό δεν υπάρχει κάτι τέτοιο ούτε στο Λονδίνο, ούτε στο Παρίσι, ούτε στη Μόσχα, ούτε πουθενά. Μόνο οι πολύ πλούσιοι έχουν έχουν τέτοια πράγματα, σε συνεργασία με ιδιωτική ασφάλεια...

https://ehealth.metamorfossi.gr/gramme-zoes

Σε μια χώρα που φροντίζει τους πολίτες της και υπάρχει κοινωνική πρόνια δεν χρειάζονται λεφτά , ουτε πολύς πλούτος

ναι συμβαίνουν και αυτά ... στην Ελλάδα

και δεν ειναι μόνο αυτός ο Δήμος , ειναι αρκετοι φορέις που συμετέχουν στο πρόγραμα ,

μια φορά με φωνάξαν να βιντεοσκοπήσω την δράση , απο την αρχή μέχρι το τέλος , ήταν κάτι γερόντια στα Πατήσια σε μια αρχαία μονοκατοικία που ο ένας τσακίστικε μέσα στο σπίτι και η άλλη ήταν καροτσάκι πρακτικά εγκλωβισμένη

εσκασαν λειτουργοί , χωροφυλάκοι , κλειδαράδες και μπήκαν και βοήθησαν σχετικά τάχιστα , το hardware ήταν σαν κολιές κρεμασμένο στο λαιμό

αυτά ..

( εντάξει δεν ειναι ακριβώς κουμπί ληστείας .. αλλα νομίζω ειναι πιο χρησιμο αυτό )

Μενω σε χωριό και μεχρι πρόπερσι κοιμομουν με τα παραθυρα ορθανοιχτα.
Μπήκαν πρωτη φορα ενα μεσημερι και πηραν ενα μισθό.
Δευτερη φορά βραδυ, κοιμόμασταν 5 άτομα μεσα, τα δυο παιδιά, εκανα το σπιτι ανω κατω, πηρα 50 ευρω, 2 κινητα, και όλα μου τα ρούχα και τα παπούτσια!!
Τριτη φορα παλι το ίδιο καλοκαιρι, δεν ειχα δεκαρα μεσα σπιτι, χρυσαφικα έχουμε 2 σταυρους βαφτιστικους, πήραν ενα τηλεχειριστήριο και μου επασαν με κλωτσιες μια πορτα εσωτερική.
Το όπλο τι θα μου προσέφερε;
Λυση:
2 σκυλιά, ενα μινιον μεσα σπίτι για να φωναξει, ενας λύκος έξω που ειναι περιορισμενος το βραδυ μακρια από εξωτερικές περιοχές, και ανοιγει η πορτα του μεσω ανιχνευτων κίνησης που αναβουν ταυτόχρονα 3 προβολείς, και 2 καμερες να ξερω ποιος μπήκε.
Μεσα σπίτι δεν έχω όπλο βέβαια, έχω όμως paintball με μολυβενιες μπίλιες και ότι μπορει να βοηθήσει το ρευμα.
Ειλικρινά, η αντίληψη ότι καποιος εκανε βολτες πανω από το κεφάλι μου και πάνω από το παιδί μου, μεσα στο σπίτι μου, ειναι απόλυτα εξωφρενικό.
Δεν θα ξαναίνει τοσο ευκολα.. Ποτέ.

Α,, όταν καλεσα την Αστυνομια, μου ειπαν κλεισε και θα σε πάρουμε εμεις. Απο το 2013 περιμενω να με παρουν. Δεν πειραζει...

Χαλκιδικη εμπαινε ενας απο τα μπαλκονια σου εριχνε καποιο σπρει και σου εκλεβε μεχρι και το βρακι που φορας που λεει ο λογος χωρις να παρεις χαμπαρι. Μαλιστα οταν τον ειδαν να βγαινει απο σπιτι τον περιεγραψαν οτι ειχε μεγαλη ευκινησια και ακροβατικες ικανοτητες στον τροπο που αλλαζε πολυκατοικιες απο τα μπαλκονια. Αυτο με το σπρει πρεπει να ειναι νεα μοδα. Πριν 1 χρονο τα σκυλια της γειτονιας μου, οπου κλεψανε, ηταν ζαλισμενα για μερες. Το μονο σκυλι που γαβιγισε ηταν το δικο μου, ενα Yorkshire 1.800 που αν το πατησεις το σκοτωσες και αυτο γαβγισε επειδη ετυχε να το βγαλω στην αυλη, οχι οτι πηρε ειδηση απο πριν κατι.

Όλα αυτά θα ήταν αδύνατα αν κάθε σπίτι είχε εξωτερική τάφρο-ναρκοπέδιο με συρματοπλέγματα και ηλεκτροφόρο φράχτη, συν δύο αμπρί πολυβόλων. Στο εσωτερικό ένα εύχρηστο Ούζι θα ήταν αρκετό.

Φίλε από τέτοια περιστατικά άπειρα,το ευτύχημα είναι ότι δεν σας χτύπησαν.Ολοι την έχουμε πάθει,άλλος πιο πολύ άλλος λιγότερο.Εγώ την πάτησα χοντρά Λουτράκι καλοκαίρι '07.Ανοιξαν το αμάξι,σύνολο υλικής ζημιάς 1000€.Το αναφέρω μόνο και μόνο για το θέμα της αστυνομίας,που ενώ πήγα στο ΑΤ για να το αναφέρω,παραξενεύτηκαν από αυτό το περιστατικό γιατί όπως μου είπαν στο Λουτράκι δεν έχουν τέτοια περιστατικά μέρα μεσημέρι.Κατά τα άλλα δεν λέω με βοήθησαν πάρα πολύ και με έστειλαν και Κόρινθο για να ψάξουν εκεί για δακτυλικά αποτυπώματα το αμάξι γιατί στο Λουτράκι δεν γινόταν αυτό.Οταν μετά ρώτησα στην πιάτσα μου είπαν καλά,μια σπείρα Ρουμάνοι είναι και τα έχουν ρημάξει.Μέχρι και η κουτση μαρία το ήξερε,και στο ΑΤ παραξενεύτηκαν κιόλας.

Εχουν κοψει χαλιναρι τα παιδια.Αντε και πολιτοφυλακες με καραμπινες και αλογα