Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

αντι να απαιτουμε οπλοκατοχή για να γυρίσουμε στις εποχές των καουμπόιδων,
να απαιτουμε παιδεία, ισοτητα και δίκαιους μισθούς σε όλα τα κράτη παγκοσμίως, ωστε να ελαχιστοποιηθούν οι ληστειες και η εγκληματικότητα

αλλα μετά τι θα κάνουν αυτοι που πουλάνε όπλα, οι φυλακές, οι σεκουριτάδες/ασφαλίτες, οσοι πουλάνε συναγερμους, δικηγόροι*, δικαστές* κτλ ενα ολοκληρο σύστημα που τροφοδοτεί και τρέφεται απο την εγκληματικότητα... κλεφτες θα γίνουν;....[/URL]

Ε ναι...σε κανα φιλμ θα ειναι ολα αυτα...
Ας "απαιτησουμε" λοιπον... Αντε, εγω απαιτω εδω και τωρα :BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι υπάρχουν πολλές παράμετροι που θα πρέπει να απαντηθούν όχι μόνο από δεκάδες αλλά ίσως εκατοντάδες ερωτήσεις.

Το έθεσα ώς ερώτημα, γιατί έαν έχω όπλο (νόμιμα) πχ. δίκανο και κάνω χρήση σε περίπτωση εισβολής ληστών στο δικό μου χώρο, διώκομαι ποινικά.

(ένα παλαιότερο παράδειγμα: http://www.tanea.gr/news/greece/article/4564165/?iid=2 )

Απλά δεν γνωρίζω τι ισχύει με σκύλο - φύλακα.

Αν μιλάμε για επιθετικές μεγαλόσωμες ράτσες, θα πρέπει να υπάρχει αναρτημένη η σχετική πινακίδα. Βέβαια και εκεί πέραν των τυχόν αστικών αξιώσεων, δεν μπορώ να σκεφτώ ποινική ευθύνη για κάτι άλλο από σωματική βλάβη (ή ανθρωποκτονία) από αμέλεια.
Δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό (δλδ την απαίτηση για ύπαρξη πινακίδας) για κάθε οικόσιτο σκύλο, ο οποίος φυσικά όταν νιώσει ότι απειλείται το αφεντικό του, θα προστρέξει να τον προστατέψει όπως μπορεί. Για ένα-δυο δαγκώματα ακόμη και το κοκόνι της μητέρας μου, ο κατά τα άλλα γλυκύτατος Παστέλης μας, είναι ικανός, και ας είναι μόλις 6-7 κιλά.
Για (νόμιμο) όπλο, θα πρέπει οι συνθήκες να δικαιολογούν τη χρήση του, δηλαδή να υπάγεται όπως έγραψα στο αναγκαίο μέτρο για την απόκρουση της επίθεσης. Δύσκολα θα γίνει δεκτό για εντελώς άοπλους εισβολείς, εκτός εάν το δικαστήριο κάνει δεκτά κάποια περιστατικά που να δικαιολογούν ταραχή η οποία θα οδηγήσει στη χρήση του όπλου.

στα φιλμ γνωστοποιούνται και αναλύονται
δεν θα ηταν καλύτερα να παρεις και καμια καραμπίνα και κανα ντόπερμαν για να κοιμάσαι και ήσυχος;
:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Αν μιλάμε για επιθετικές μεγαλόσωμες ράτσες, θα πρέπει να υπάρχει αναρτημένη η σχετική πινακίδα. Βέβαια και εκεί πέραν των τυχόν αστικών αξιώσεων, δεν μπορώ να σκεφτώ ποινική ευθύνη για κάτι άλλο από σωματική βλάβη (ή ανθρωποκτονία) από αμέλεια.
Δεν μπορώ να το δεχθώ αυτό (δλδ την απαίτηση για ύπαρξη πινακίδας) για κάθε οικόσιτο σκύλο, ο οποίος φυσικά όταν νιώσει ότι απειλείται το αφεντικό του, θα προστρέξει να τον προστατέψει όπως μπορεί. Για ένα-δυο δαγκώματα ακόμη και το κοκόνι της μητέρας μου, ο κατά τα άλλα γλυκύτατος Παστέλης μας, είναι ικανός, και ας είναι μόλις 6-7 κιλά.
Για (νόμιμο) όπλο, θα πρέπει οι συνθήκες να δικαιολογούν τη χρήση του, δηλαδή να υπάγεται όπως έγραψα στο αναγκαίο μέτρο για την απόκρουση της επίθεσης. Δύσκολα θα γίνει δεκτό για εντελώς άοπλους εισβολείς, εκτός εάν το δικαστήριο κάνει δεκτά κάποια περιστατικά που να δικαιολογούν ταραχή η οποία θα οδηγήσει στη χρήση του όπλου.

Η λυση, νομικα και δια παντως, θα ηταν να θεωρειται η οικια καθενος Εστια. Δηλαδη χωρος που για τον καθενα θεωρειται ιερος και απαραβιαστος.

Σε αυτο το απαραβιαστος να δωθει ολο το βαρος, και ετσι ο καθενας να ειναι ενημερωμενος το τι μπορει να του συμβει. Και οχι να βασιζεται οτι θα κανει το κακο και θα κανει και μηνυση μετα απο πανω αν δε του κατσει.

Άκουσα μια ιστορία για ένα τζαμάδικο, κάπου στη Σίνδο, που σε έναν τοίχο είχε παράθυρα ψηλά, στα 2-2,5 μέτρα, και από κάτω τους στοίβαζε ο μάστορης τα ρετάλια από τα τζάμια που έκοβε.
Μια Δευτέρα πρωί βρήκε ανοιγμένα τα παράθυρα αυτά, και από κάτω τους λίμνη τα αίματα (ποσότητες που θα δικαιολογούσαν και ακρωτηριασμό ακόμη). Κάποιοι (πιθανότατα, λόγω της περιοχής, αθίγγανοι) θα προσπάθησαν να μπουν το ΣΚ και μακελεύτηκαν (γνωρίζετε τι καρμανιόλα είναι το γυαλί). Πάντως κανείς δεν κινήθηκε δικαστικώς εναντίον του για συντήρηση εστίας κινδύνου στο μαγαζί του. Στο αμέρικα με αυτά που ακούμε, ίσως δεν θα ήταν και τόσο απίθανο να συμβεί και αυτό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Η λυση, νομικα και δια παντως, θα ηταν να θεωρειται η οικια καθενος Εστια. Δηλαδη χωρος που για τον καθενα θεωρειται ιερος και απαραβιαστος.

Σε αυτο το απαραβιαστος να δωθει ολο το βαρος, και ετσι ο καθενας να ειναι ενημερωμενος το τι μπορει να του συμβει. Και οχι να βασιζεται οτι θα κανει το κακο και θα κανει και μηνυση μετα απο πανω αν δε του κατσει.

Αυτό που λες (my home is my castle) δεν ισχύει πια ούτε στις χώρες του common law.

στα φιλμ γνωστοποιούνται και αναλύονται
δεν θα ηταν καλύτερα να παρεις και καμια καραμπίνα και κανα ντόπερμαν για να κοιμάσαι και ήσυχος;
:BDGBGDB55:

Ναι σιγα τα φιλμ που θα με καθυσηχασει.
Προτιμαω να βασιζομαι στον εαυτο μου και τους φιλους μου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Αυτό που λες (my home is my castle) δεν ισχύει πια ούτε στις χώρες του common law.

Θα πρεπει να ισχυσει ΙΜΟ. Και αμεσα.
Αλλιως δεν θα ειναι τιποτα σεβαστο.
Δεν ξερω αν ισχυει στην Ελλαδα, αλλα εδω για παραδειγμα εκτος του νομου εκτακτης αναγκης για τρομοκρατια, η αστυνομια δεν μπορει να εισβαλει σε μια κατοικια τις νυχτερινες ωρες. Ακομα κι αν προκειται για εγκληματικες υποθεσεις. Πρεπει να περιμενει την Αυγη.
Γιατι η νυχτα απο μονη της ειναι παραγοντας διαταραχης.
Δεν μπαινει η αστυνομια και θα μπαινουν οι ληστες και μετα θα συζηταμε αν υπηρξαν παραγοντες διαταραχης ;;;

Κατ εμε περπαταμε με το κεφαλι αναποδα.

Η Εστια ειναι ιερη και τελειωσε.

Παντως στις ΗΠΑ ...
η οπλοκατοχη (μαζι με το My home is my castle) δεν φαινεται να εφερε τα επιθυμητα αποτελεσματα
στην αποτροπη ληστειων. Υποψιν οτι ολες οι πολιτειες δεν ειναι το ιδιο αυστηρες σε gun laws.
Υπαρχει ενα πληθος παραγοντων ωστε ΑΚΟΜΑ και αν ο ιδιοκτητης ενος σπιτιου οπλοφορει,
οι ληστες .... να μην μασανε μια (να μπουκαρουν σπιτι του).

https://www.statista.com/statistics/232583/larceny-theft-rate-in-the-us-by-state/

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Παντως στις ΗΠΑ ...
η οπλοκατοχη (μαζι με το My home is my castle) δεν φαινεται να εφερε τα επιθυμητα αποτελεσματα
στην αποτροπη ληστειων. Υποψιν οτι ολες οι πολιτειες δεν ειναι το ιδιο αυστηρες σε gun laws.
Υπαρχει ενα πληθος παραγοντων ωστε ΑΚΟΜΑ και αν ο ιδιοκτητης ενος σπιτιου οπλοφορει,
οι ληστες .... να μην μασανε μια (να μπουκαρουν σπιτι του).

https://www.statista.com/statistics/232583/larceny-theft-rate-in-the-us-by-state/

αν ψαξεις στο ιντερνετ θα βρεις απο πολλές πηγες, οτι εχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα

http://www.bbc.co.uk/guides/z3t2hv4
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-41488081

large

Last edited:
Ειπα να αποφυγω να βαλω μεσα ειδικες περιπτωσεις (school shootings).
Θα μεινουμε στις κλοπες ... η θα το παμε παραπερα ?

Γιατι αν το παμε παραπερα, ΟΥΤΕ η θανατικη ποινη εφερε τα επιθυμητα αποτελεσματα.
Βεβαια η θανατικη ποινη ειναι για (πολυ) βαρυτερα εγκληματα αλλα πολλα απο αυτα
ξεκινησαν .... ως διαρρηξεις.

αυτά τα σκέφτεται ο καθένας μόνος συμφωνα με την παιδεία, ευφυΐα και ευαισθησία του,
δεν χρειάζονται τα doc και τα film.. τα οποια απλά γνωστοποιούν και αναλύουν το πρόβλημα.

Συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Μια χώρα στην οποία ισχύει το δόγμα του κάστρου και υπάρχει το 2nd amendment, με την Ε.Ε. που δεν υπάρχουν αυτά.

Εγώ είμαι υπέρ της χρήσης οποιουδήποτε μέσου με σκοπό την αυτοάμυνα και είναι ο μόνος λόγος που είμαι υπέρ της οπλοφορίας/οπλοκατοχής. Τα όπλα είναι εξισσοροπητές στις περισσότερες των περιπτώσεων, για να μην πω σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό από μόνο του αρκεί.

Μην περιμένετε όμως να αλλάξει ο νόμος. Το είχα γράψει και παλιότερα στο νήμα. Στην άλλη ζωή ίσως αλλάξει.

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Ειπα να αποφυγω να βαλω μεσα ειδικες περιπτωσεις (school shootings).
Θα μεινουμε στις κλοπες ... η θα το παμε παραπερα ?

Γιατι αν το παμε παραπερα, ΟΥΤΕ η θανατικη ποινη εφερε τα επιθυμητα αποτελεσματα.
Βεβαια η θανατικη ποινη ειναι για (πολυ) βαρυτερα εγκληματα αλλα πολλα απο αυτα
ξεκινησαν .... ως διαρρηξεις.

η θανατική ποινή ειναι η απόλυτη ταπείνωση του ανθρώπινου είδους..
οτι και να έχει διαπράξει κάποιος, το να πάρει εκδίκηση η κοινωνία δεν αποσκοπεί πουθενά παρα μόνο στην δίψα για εκδικηση.
να μεινει για πάντα φυλακή ή καταναγκαστική εργασία, οπου ίσως να ειναι ωφέλιμο και για τον ίδιο τον εγκληματία αλλα και για την κοινωνία.

Η εκδικητική κοινωνία μας πηγαίνει στις εποχές του κυνήγιου των μαγισσών και ακόμα πιο πισω.

Last edited:
Συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Μια χώρα στην οποία ισχύει το δόγμα του κάστρου και υπάρχει το 2nd amendment, με την Ε.Ε. που δεν υπάρχουν αυτά.

Εγώ είμαι υπέρ της χρήσης οποιουδήποτε μέσου με σκοπό την αυτοάμυνα και είναι ο μόνος λόγος που είμαι υπέρ της οπλοφορίας/οπλοκατοχής. Τα όπλα είναι εξισσοροπητές στις περισσότερες των περιπτώσεων, για να μην πω σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτό από μόνο του αρκεί.

Μην περιμένετε όμως να αλλάξει ο νόμος. Το είχα γράψει και παλιότερα στο νήμα. Στην άλλη ζωή ίσως αλλάξει.

αυτος ειναι ο σκοπός της σύγκρισης να σου δείξει ποσοι σκοτωνονται στην χώρα του κάστρου που υπάρχει το 2nd amendment και πόσοι στην UK ή άλλες χώρες της Ε.Ε. που δεν υπάρχουν αυτά..

η θανατική ποινή ειναι η απόλυτη ταπείνωση του ανθρώπινου είδους..
οτι και να έχει διαπράξει κάποιος, το να πάρει εκδίκηση η κοινωνία δεν αποσκοπεί πουθενά παραμόνο στην δίψα για εκδικηση.
το μεινει για πάντα φυλακή ή καταναγκαστική εργασία ειναι ίσως ωφέλιμο και για τον ίδιο τον εγκληματία αλλα και για την κοινωνία.

Η εκδικητική κοινωνία μας πηγαίνει στις εποχές του κυνήγιου των μαγισσών και ακόμα πιο πισω.

Ισως να ειχε αποτρεπτικο λογο (καποτε, το 1950 μεχρι 1960).
Ομως οπως δειχνουν οι στατιστικες (και οχι ο πολιτισμος του καθενος)
η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ δεν απετρεψε τα ειδεχθη εγκληματα !!!!!
Αυτα φαινεται να ακολουθουν ... δικους τους "νομους".

Παντως, το αρχικο μου ποστ (με το standoff αναμεσα σε γελαδαρηδες και FBI)
εχει να κανει με την οπλοκατοχη ως τελευταιο προπυργιο εναντια σε Νεοταξιτες (και τους σχεδιασμους τους).
Φυσικα και υπαρχουν αναριθμητοι λογοι γιατι ΔΕΝ πρεπει να εχει κανεις το δικαιωμα να κουβαλα οπλο.
Ομως, για εναν και μονο λογο .... το επικροτω. Το εξηγησα ! Κρατικη τρομοκρατια ....

Τα έχω ξαναγράψει παλαιότερα. Υπέρ της οπλοφορίας υπό προϋποθέσεις.

1) Να επιτρέπεται αυτή, μόνο μέσα στα ορια της ακίνητης περιουσίας του καθενός

2) Το δικαστήριο να σε απαλλάσσει εφόσον αποδεικνύονται συνθήκες αυτοάμυνας και ισχύει το 1

Δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται η οπλοφορία σε δημόσιο χώρο concealed or not.

Το θέμα αγοράς και target practice μπορεί να λυθεί πολύ απλά:

Κάνω τα χαρτιά μου (τα οποία συμπεριλαμβάνουν και ψυχολογικό evaluation το οποίο είναι ετήσιο) τα καταθέτω στο A.T. της περιοχής μου, το Α.Τ. με την σειρά του μου στέλνει το όπλο σπιτι και πολύ απλά δεν ξαναβγαίνει από εκεί μέσα.

Στην προπόνηση απλά εξασκούμε με όπλα που υπάρχουν εκεί.

Φυσικά και είμαι 100% κατά της Θ.Π.

Πάντως το θέμα του 88 χρόνου που τραυματισε τους ληστές (γιατί περί ληστείας πρόκειται) είναι τάξεις μεγέθους λιγότερο σοβαρό από τη δημόσια -και μάλιστα επιδεικτικη- οπλοφορια.

Χωρια που με τις συνθήκες που επικρατούν σήμερα η δικαιοσύνη θα έπρεπε να δέχεται αν μη τι άλλο ευκολότερα την ύπαρξη τρόμου από μια εισβολή στο σπίτι σου. Μπορεί να μην είναι πάντα το προσήκον μετρο άμυνας το να βγάζεις κουμπουρι, απ την άλλη δεδομένου του τι κυκλοφορεί, πλέον ποτε δεν ξέρεις.
Κατά οπλισμένων δε δραστων, η αθωωση λόγω άμυνας θα έπρεπε στις περισσότερες περιπτώσεις να θεωρείται δεδομένη.