Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Κάνω τα χαρτιά μου (τα οποία συμπεριλαμβάνουν και ψυχολογικό evaluation το οποίο είναι ετήσιο) τα καταθέτω στο A.T. της περιοχής μου, το Α.Τ. με την σειρά του μου στέλνει το όπλο σπιτι και πολύ απλά δεν ξαναβγαίνει από εκεί μέσα.

Και πώς διασφαλίζεται αυτό;
Πώς είμαστε (ως κοινωνία) 100% σίγουροι ότι υπό συγκεκριμένες συνθήκες (ο οποίες είναι πολύ πιο πιθανές απ'όσο νομίζουμε...*) δεν θα το πάρεις για να το χρησιμοποιήσεις στον κακό γείτονα, στον κακό συνάδελφο, στο κακό αφεντικό, στον κακό άγνωστο που με τον οποίο καυγάδισες και ανακάλυψες που μένει κλπ, ο κατάλογος δεν τελειώνει.

*...και τις οποίες μια ψυχολογική αξιολόγηση δεν ανιχνεύει πάντα

Πώς είμαστε (ως κοινωνία) 100% σίγουροι ότι υπό συγκεκριμένες συνθήκες (ο οποίες είναι πολύ πιο πιθανές απ'όσο νομίζουμε...*) δεν θα το πάρεις για να το χρησιμοποιήσεις στον κακό γείτονα, στον κακό συνάδελφο, στο κακό αφεντικό, στον κακό άγνωστο που με τον οποίο καυγάδισες και ανακάλυψες που μένει κλπ, ο κατάλογος δεν τελειώνει.

Εδω τσακωνονται για τα σκουπιδια, να νερα απο την μπουγαδα που επεσαν στο κατω μπαλκονι, τα κοινοχρηστα...θα παρουν και οπλα :)

Για τους Αμερικλανους του Τραμπακουλα οτι πρεπει ειναι η οπλοκατοχη.Να βγαινει ο δασκαλος με τα εξασφαιρα σαν τον Τζων Γουειν και τα να ..τραβαει πιο γρηγορα απο τον 19χρονο οπλοφορο που μπουκαρε στο σχολειο .Να ξαναγινει και μεγαλη η Αμερικη :)

Μπορεί κανείς να ελέγξει τις έρευνες του πόσοι από τους ένστολους θα έπρεπε να έχουν όπλο, με βάση τις ψυχολογικές αξιολογήσεις...

Αυτο δν ειναι λογος να τις απορριπτουμε εντελως ως ασφαλιστικη δικλειδα, αλλα ισα ισα να τις κανουμε πιο σοβαρες και εκτεταμενες.

Παντως κακα τα ψεματα, οσο πληρως και να εχει γινει το προφιλ του κατοχου οπλου, 100℅ εγγυηση δεν μπορει να υπαρξει, εξ ορισμου.

Τα έχω ξαναγράψει παλαιότερα. Υπέρ της οπλοφορίας υπό προϋποθέσεις.

1) Να επιτρέπεται αυτή, μόνο μέσα στα ορια της ακίνητης περιουσίας του καθενός

2) Το δικαστήριο να σε απαλλάσσει εφόσον αποδεικνύονται συνθήκες αυτοάμυνας και ισχύει το 1

Δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται η οπλοφορία σε δημόσιο χώρο concealed or not.

Το θέμα αγοράς και target practice μπορεί να λυθεί πολύ απλά:

Κάνω τα χαρτιά μου (τα οποία συμπεριλαμβάνουν και ψυχολογικό evaluation το οποίο είναι ετήσιο) τα καταθέτω στο A.T. της περιοχής μου, το Α.Τ. με την σειρά του μου στέλνει το όπλο σπιτι και πολύ απλά δεν ξαναβγαίνει από εκεί μέσα.

Στην προπόνηση απλά εξασκούμε με όπλα που υπάρχουν εκεί.

Φυσικά και είμαι 100% κατά της Θ.Π.

Για την προπονηση υπαρχουν ασφαλεις και προβλεπομενοι μεθοδοι μεταφορας απο σπιτι στο κεντρο βολης.
Φυσικα πεφτουν λιγο ακριβοι αλλα ειναι αναγκαιο για την ασφαλεια.

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Τι στην Ελλάδα; Εάν έχεις χαλασμένο σανίδι στο σπίτι και σπάσει το πόδι του ο κλέφτης;

Ας ασχοληθούμε καλύτερα με κάτι πιο σοβαρό.

Το ίδιο και η αστυνομία και η δικαιοσύνη μας. Αντί για να πιάνουν (εύκολα) 88χρονους, θα μπορούσαν να ξεκινήσουν την καταπολέμηση της οπλοκατοχής βρίσκοντας και συλλαμβάνοντας τον δολοφόνο του Μενιδίου. Ή τον ξεχάσαμε αυτόν;

"Θέμα χρόνου" έλεγαν πέρισυ. Πόσου χρόνου; Ενός χρόνου; Δύο χρόνων;

Τάσο μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις.Έχω δικαίωμα να τροποποιήσω το εσωτερικό του σπιτιού μου (σανίδια,τόξα,ακίδες,παλούκια,κροκόδειλους,σκύλους,whatever) προκειμένου να αποτρέψω-τιμωρήσω τον εισβολέα;

Αν μιλάμε για παγίδες όπως εκείνες που έβρισκε στον δρόμο του ο Ίντυ, όχι. Αν μιλάμε για τίποτα μπίλιες, κανένα πατίνι, κανένα ξεχασμένο γράσο στα σκαλιά.... εχμ...

αυτος ειναι ο σκοπός της σύγκρισης να σου δείξει ποσοι σκοτωνονται στην χώρα του κάστρου που υπάρχει το 2nd amendment και πόσοι στην UK ή άλλες χώρες της Ε.Ε. που δεν υπάρχουν αυτά..

Χωρίς ποιοτική ανάλυση των αριθμών (σταθμισμένα δείγματα δηλαδή) δεν λένε τίποτε αυτά που παράθεσες. Ή μάλλον λένε ότι στην Αμερική οι νεκροί λόγω χρήσης όπλου είναι όλοι κακοποιοί, ενώ στο UK όλα αθώα θύματα που δεν μπορούσαν να αμυνθούν απέναντι στους κακοποιούς.

Έτσι για να καταλάβεις ότι η απλή παράθεση αριθμών δεν μας πληροφορεί επί της ουσίας για κάτι.

Χωρίς ποιοτική ανάλυση των αριθμών (σταθμισμένα δείγματα δηλαδή) δεν λένε τίποτε αυτά που παράθεσες. Ή μάλλον λένε ότι στην Αμερική οι νεκροί λόγω χρήσης όπλου είναι όλοι κακοποιοί, ενώ στο UK όλα αθώα θύματα.

Έτσι για να καταλάβεις ότι η απλή παράθεση αριθμών δεν μας πληροφορεί επί της ουσίας για κάτι.

Παντως ,κτα διαβολικη συμπτωση, μονο στην Αμερικη γινονται αυτα.Ενας πιτσιρικας να μπουκαρει σαν τον ραμπο σε καποιο σχολειο και να τους θεριζει.Ουτε στην Δανια,ουτε στην Αγγλια,ουτε στο Νεπαλ.ουτε καν στην Ρουαντα

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Είναι τόσο τεράστια η διαφορά αριθμών που κάτι λέει και από μόνη της.

Αν δεν συνυπολογίσεις την πληθυσμιακή διαφορά και τα επι μέρους ποιοτικά χαρακτηριστικά των συμβάντων; Δεν θα το έλεγα.

Παντως ,κτα διαβολικη συμπτωση, μονο στην Αμερικη γινονται αυτα.Ενας πιτσιρικας να μπουκαρει σαν τον ραμπο σε καποιο σχολειο και να τους θεριζει.Ουτε στην Δανια,ουτε στην Αγγλια,ουτε στο Νεπαλ.ουτε καν στην Ρουαντα

Κατά διαβολική σύμπτωση μόνο εκεί υπάρχουν σημεία στα οποία δεν επιτρέπεται να αμυνθείς όπως σε όλη την υπόλοιπη επικράτεια. Δεν μπορείς να έχεις μικτό σύστημα. Είναι καταστροφή.

Έγινε στη Φινλανδία με τον νεοναζί-ρατσιστή Breivnick.Πιτσιρικάς δεν ήταν βέβαια,και μπούκαρε σε κατασκήνωση,αλλά το ίδιο είναι.Βέβαια αυτό δεν είναι σύνηθες στην Ευρώπη,αλλά και πάλι..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Αν δεν συνυπολογίσεις την πληθυσμιακή διαφορά και τα επι μέρους ποιοτικά χαρακτηριστικά των συμβάντων; Δεν θα το έλεγα.

Μα ποια πληθυσμιακή διαφορά και ποια ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Δες μόνο το 59-0 στα συμβάντα σε σχολεία/κολέγια. Τέτοιες διαφορές δεν χρειάζονται και ιδιαίτερη ανάλυση. Κάτι κάνουν σοβαρά λάθος οι Αμερικανοί.

Οπως το λες διαβολικη συμπτωση

Οσον αφορα τους πιτσιρικαδες (και οχι μονο)...
Το 1983 ηδη και μονο υπηρχαν καταγεγραμμενοι επισημα δωδεκα εκκατομυρια σατανιστες. Και με το νομο.

Μετα ψαχτε λιγο τα προφιλ και σχεσεις κλπ.

Βεβαια σε καποιους αυτο δεν σημαινει τιποτα. Για μενα σημαινει πολλα.

αυτα για τα μαζικα οποθ καποιος νεαρος εχει πορωθει με την λατρεια του θανατου.

Κτα τ'αλλα το μεγαλυτερο ποσοστο θυματων ειναι ξεκαθαρισμα λογαριασμων μεταξυ συμμοριων.