Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Shit happens ..

https://www.reader.gr/ellada/ton-perase-gia-klefti-kai-ton-pyrovolise

https://www.newsbeast.gr/society/crime/arthro/2761983/pirovolise-ton-gio-tou-giati-ton-perase-gia-klefti-ke-tampourothike-sto-spiti-tou

https://www.protothema.gr/world/article/595970/purovolise-paiktes-tou-pokemon-go-giati-tous-perase-gia-kleftes/

Μπορώ να ανεβάζω μέχρι το πρωί..Αλλά βαριέμαι αφόρητα .. :)

ΥΓ..Λεωνίδα πες μας που μένεις περίπου μην περάσουμε απ' έξω και μας...περάσεις για κλέφτες και μας κάνεις σουρωτηρι . :)

Μήπως τα έχεις αντιστρέψει λίγο τα πράγματα ; Εγώ πχ πιστεύω ότι οπλοφορούν όσοι τα ...κάνουν πάνω τους (με το συμπάθειο) για τον Α η Β λογο .. :)

Και δεν μου αλλάζεις γνώμη.

ΥΓ..Λεωνίδα πες μας που μένεις περίπου μην περάσουμε απ' έξω και μας...περάσεις για κλέφτες και μας κάνεις σουρωτηρι . :)

Μα δεν θέλω να αλλάξω τη γνώμη σε κανένα. Να την κρατήσει τη γνώμη του όμως και να μην μου επιβάλλει αυτή τη γνώμη όταν αποβαίνει σε βάρος μου. Διότι όπως και να το κάνουμε, κανένας σας δεν είναι εναντίον της οπλοκατοχής. Απλά θεωρείτε ότι τα όπλα πρέπει να τα έχει μόνο το κράτος το οποίο θα αντιμετωπίσει το θέμα.
Όμως αυτό εκ των πραγμάτων κρίνεται ανεπαρκές.

Υ.Γ. Το μόνο που μπορείτε να πάθετε περνώντας έξω από το σπίτι μου είναι να αισθανθείτε ότι σας παρακολουθούν οι γάτες μου από το μπαλκόνι. Και αυτό σε βαριές καταστάσεις... :flipout:

Λεωνιδα

Μην ακους κανεναν, ΕΝΑ ειναι το οπλο ....

unnamed_2_3.jpg

Αλλα χρειαζομαστε μερικα ταχυρυθμα .... :flute:

Ωραία φωτογραφία. Θυμίζει ακριβώς πόσο αποτελεσματική είναι η οπλοαπαγόρευση αλλά και πόσο μακριά από την Ελληνική κουλτούρα είναι τα όπλα. :rolleyes:

Just sayin'...

Μην νομίζετε ότι και το κράτος(αστυνομία) ξέρει να χειρίζεται τα όπλα που του δίνουν.
Ένα μεγάλο ποσοστό απλά το μοστραρει σαν ένα αλλου ειδους iphone.
Από χειρισμό και σκόπευση,για κλάματα.

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Λεωνιδα

Μην ακους κανεναν, ΕΝΑ ειναι το οπλο ....

unnamed_2_3.jpg

Αλλα χρειαζομαστε μερικα ταχυρυθμα .... :flute:

Για τον Στάθη λες ή για τη μαγκούρα (κατσούνα στη ντοπιολαλιά) ;
PS @pleo
Είσαι μεγάλη γάτα!

Μα δεν θέλω να αλλάξω τη γνώμη σε κανένα. Να την κρατήσει τη γνώμη του όμως και να μην μου επιβάλλει αυτή τη γνώμη όταν αποβαίνει σε βάρος μου. Διότι όπως και να το κάνουμε, κανένας σας δεν είναι εναντίον της οπλοκατοχής. Απλά θεωρείτε ότι τα όπλα πρέπει να τα έχει μόνο το κράτος το οποίο θα αντιμετωπίσει το θέμα.
Όμως αυτό εκ των πραγμάτων κρίνεται ανεπαρκές

Εμείς δεν σου επιβάλλουμε τίποτα.
Το κράτος καλώς ή κακώς (καλώς κατ'εμέ) μέσω της νομοθεσίας (αντίθετα από πχ τις ΗΠΑ) έχει αποφανθεί ότι δεν επιτρέπεται η κατοχή όπλου εκτός αν πληρούνται κάποιες προυποθέσεις.
Όπως δεν επιτρέπονται άλλα πράγματα: οδήγηση χωρίς ζώνη, χρήση ηρωίνης, κυκλοφορία στο δρόμο χωρίς ρούχα, βασανιστήρια στα ζώα κλπ.
Σε μια οργανωμένη κοινωνία δεν υπάρχουν περιορισμοί σε κάποια πράγματα (τι θα φας, τι χρώμα ρούχα θα φοράς, τι μουσική θα ακούσεις κλπ) αλλά υπάρχουν σε κάποια άλλα, όχι τυχαία.

Επίσης, αφού δεν το έχεις καταλάβει ως τώρα να σου το διευκρινίσω: η συζήτηση αφορά την οπλοκατοχή από τους πολίτες. Για το στρατό και την αστυνομία είμαστε υπέρ της οπλοκατοχής.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Για τον Στάθη λες ή για τη μαγκούρα (κατσούνα στη ντοπιολαλιά) ;

Mα τι γινεται σ'αυτο το φορουμ, πια ? :laugh: Μια φωτο στην τυχη ποσταρα ... και ξερουν και το ονομα ! :flipout:

Λεωνίδα, εμένα η βασική ανησυχία μου είναι ότι αυτοί που θα πάρουν όπλο στα χέρια τους δεν θα το έχουν μόνο για ώρα ανάγκης.
Εσύ είσαι σίγουρος ότι ο κάθε καραγκιόζης δεν θα το χρησιμοποιήσει σε γάμους, βαφτίσεις, γλέντια, ανάσταση ή γενικά για χαβαλέ.
Και μη μου πεις για τα μαχαίρια, τα αυτοκίνητα ή κάτι άλλο, γιατί στο αυτοκίνητο βάζει σε κίνδυνο και τη δική του ζωή και τα μαχαίρια δεν κάνουν το θόρυβο που γουστάρει ο κάγκουρας.
Άσε που τα έχουν όλοι.

Έχω απαντήσει πολλαπλώς, πολλάκις, καθέτως, οριζοντίως και διαγωνίως σε αυτά που ρωτάτε. Ψάχτε τα.

Στο ότι υπάρχει λόγος όπου ο κάγκουρας δεν θα βγάλει το πιστόλι να βαράει στην ανάσταση.
Για τον ίδιο λόγο που δεν γίνονται ατυχήματα από βεγγαλικά ας πούμε, ή δεν κυκλοφορούν με αυτοσχέδια επειδή δεν τους φτάνουν αυτά που πουλάνε.

Hello?

Μια χαρά.
Λείπουν και τα παιδιά, βγάζω και την λειόκανη και βαράω και κάτι περιστέρια που κουτσουλάνε το αυτοκίνητο, χαβαλές να γίνεται μωρέ.

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Εσύ είσαι σίγουρος ότι ο κάθε καραγκιόζης δεν θα το χρησιμοποιήσει σε γάμους, βαφτίσεις, γλέντια, ανάσταση ή γενικά για χαβαλέ.

Παρακολουθώ το νήμα από την αρχή. Δεν θυμάμαι να έχεις διατυπώσει άποψη πάνω σε αυτό Λεωνίδα. Δεν θα μπορούσες άλλωστε ποτέ να είσαι σίγουρος για το τι σκέφτεται και πως πράττει ο άλλος. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος της απαγόρευσης της οπλοκατοχής. Το κράτος δεν κρίνει ότι υπάρχει ικανός αριθμός συνετών ανθρώπων που θα χρησιμοποιήσουν το όπλο μονάχα για αυτοάμυνα. Έτσι, το απαγορεύει γενικώς.

(πάνω στο τελευταίο, ναι, έχεις τοποθετηθεί πολλάκις)