Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Όταν το νομικό πλαίσιο για την οπλοκατοχή είναι έτσι όπως είναι, σε φάση γράψου εκεί να κάνεις σκοποβολή και αυτομάτως αυτό σημαίνει ότι ξέρεις να χειρίζεσαι ή ότι είσαι εκπαιδευμένος, νομίζω ότι και η εκκλησία θα μπορούσε να αναλάβει την εκπαίδευση.
Όχι των κατόχων των όπλων, αλλά των συγγενών για τα μνημόσυνα κατόπιν.

Όποιος βαριέται να ζυμώσει... κλπ. Ποιος κάθεται τώρα να αλλάξει όλο το σκεπτικό της αυτοάμυνας στο νόμο (δόγμα του κάστρου). Άστο κει πέρα όπως είναι, καλά είμαστε... .

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Ο επιτιθεμενος με πυροβολο οπλο εχει σχεδον παντα το συντριπτικο πλεονεκτημα του αιφνιδιασμου.
Αν εισαι αοπλος εχεις ελπιδες να επιβιωσεις.
Αν οπλοφορεις εισαι στο φερετρο χωρις να προλαβεις να πεις κιχ....
Μαγκιες και ψευτοπαληκαρισμοι εδω δεν χωρανε.
Εκτος και πιστευεις οτι εισαι ο τσακ νορρις οποτε πας λογω βλακειας....

Συμφωνώ στο πρώτο. Ειδικά αν γνωρίζεις το χώρο που κινείσαι.

Με ποιο τρόπο έχεις ελπίδες να επιβιώσεις όταν είσαι άοπλος; Θα πιάσεις τη σφαίρα με τα δόντια στον αέρα και θα την φτύσεις στα μούτρα εκείνου που σε πυροβολεί;

Το τρομακτικο οταν εισαι αοπλος ειναι οτι δεν διαθετεις το ιδιο response time με τον οπλοφορουντα.
Αφηστε τα μαχαιρια που φευγουν με ταχυτητα φωτος και τις ακαριαιες Τσακυ Τσαν κινησεις
(αυτα αφορουν απιστευτα ελαχιστες εξαιρεσεις σε εναν κανονα ... ανημπορων και βραδυτατων
συμπολιτων μας). Το θυμα μιας μεταμεσονυκτιας ληστειας εχει τα παντα εναντιον του. ΤΑ ΠΑΝΤΑ !
Κοιμαται, δεν ειναι νεος και σβελτος, επικρατει σκοταδι, δεν εχει καμια προηγουμενη εμπειρια ...
και ειναι και αοπλος. Το οτι ειναι αοπλος ισως ειναι το τελευταιο μειονεκτημα (μπροστα στις
υπολοιπες εκκωφαντικες ανεπαρκειες και αντιξοοτητες).

Ναι Μάνο. Νομίζω το καλύτερο response time του άοπλου είναι γύρω στο εικοσάλεπτο μέχρι να φτάσει το πρώτο περιπολικό. Για τα μαχαίρια μην παίρνεις όρκο πάντως.

Τι μπαχαλακης που εισαι βρε Σπυρο ....

Ναι Μάνο. Νομίζω το καλύτερο response time του άοπλου είναι γύρω στο εικοσάλεπτο μέχρι να φτάσει το πρώτο περιπολικό.

Εννοουσα response time .... man to man !
Defender to intruder !

Η αστυνομια ΠΩΣ θα φτασει στο 20λεπτο ... αν κοπουν οι τηλωφωνικες γραμμες ?

Τι μπαχαλακης που εισαι βρε Σπυρο ....

Καμία σχέση..Αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει..Αν ήξερα όλους τους νομούς απ' οξω θα ήμουν συνταγματολόγος (για να παραφράσω την γνωστή ατάκα του Βέγγου. :) )

Κοίτα Σπύρο, εγώ έχω ένα του θείου μου, αυτό που πήρε από την σχολή Ευελπίδων....:fight:

Κοίτα Σπύρο, εγώ έχω ένα του θείου μου, αυτό που πήρε από την σχολή Ευελπίδων....:fight:

Όχι τέτοια σπαθακια βρε..Lord of the rings σε μέγεθος και λίγο μικρότερα...

Η αστυνομια ΠΩΣ θα φτασει στο 20λεπτο ... αν κοπουν οι τηλωφωνικες γραμμες ?

Μη γίνεσαι υπερβολικός. Θα έχουν προλάβει να σηκωθούν τα F16 σε μια τέτοιου είδους εισβολή! :p

Κινητό;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Σπύρο δεν κατάλαβες καλά... απόφοιτος του 63, μιλάμε για το μεγάλο !!!

Μη γίνεσαι υπερβολικός. Θα έχουν προλάβει να σηκωθούν τα F16 σε μια τέτοιου είδους εισβολή! :p

Κινητό;

Nαι ... το κινητο ειναι μια λυση. Αλλα και παλι ... πρεπει να φυγει η τσιμπλα απο το ματι.
Για μενα (και μονο για μενα) το response time για να ξυπνησω και δω που βρισκομαι (ποιος ειμαι, που παω) ειναι περιπου 30 δευτερα.
Υπεραρκετος χρονος για να με αφοπλισουν ακομα και .... να με ξανακοιμησουν. Μαλλον, το πρωι θα καταλαβω τι εγινε ! Μαλλον ...