Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

....
Σκοπός του είναι να σκοτώσεις.

Αν αρέσει σε κάποιον η όλη διαδικασία - το πρωινό ξύπνημα, η πεζοπορία στα βουνά, το καρτέρι κ.λπ.- μπορεί κάλλιστα να την χαρεί αναίμακτα με την χρήση μιας φωτογραφικής μηχανής.

Καλά μη τους κάνουμε και ....αιμοδιψείς! Απλά δεν τη βρίσκουν με την κάμερα....

Ναι, αυτό λέμε, ότι δεν τη βρίσκουν με την κάμερα αλλά τη βρίσκουν σκοτώνοντας. Δεν ισχύει;

Είπες τη μαγική λέξη. Δεν τη "βρίσκουν" με την κάμερα. Μιλάμε λοιπόν για την κατηγορία του recreational shooting. Μιλάμε λοιπόν για κάτι που το κάνουν για την αναψυχή τους αφαιρώντας ζωή από έμβιο ον, όχι επειδή κινδυνεύουν αλλά μόνο για λόγους αναψυχής. Αυτό είναι ανήθικο κατά τη γνώμη μου. Δεν έχει μπορώ να σκεφτώ κάποια καλή χρήση σε αυτό.

Φιλόζωοι φυσικά δεν γίνεται να είναι, ούτε φυσιολάτρες. Δεν είναι σε αρμονία με τη Φύση κατ' αρχήν όλο αυτό. Τι φυσιολάτρες;

Εγώ έχω πολλές αμφιβολίες και στο τι συμβαίνει με τα σκυλιά τους. Έχω ακούσει διάφορα. Ούτε μπορεί να με πείσει κάποιος ότι οι κυνηγοί το κάνουν από ανάγκη να βρουν τροφή (άντε να εξαιρέσω κάποιον που ζει απομονωμένος στο βουνό, αν και δύσκολο να ισχύει πια). Απ' ό,τι βλέπω ο εξοπλισμός του "χομπίστα" δεν είναι και ό,τι πιο οικονομικό. Κάτι Τζιπάρες, κάτι καραμπινάρες, ρούχα-παπούτσια, πυρομαχικά... κάπως δύσκολο να με πείσει κάποιος που τα έχει όλα αυτά ότι το κάνει από... ανάγκη εξεύρεσης τροφής.

Είπες τη μαγική λέξη. Δεν τη "βρίσκουν" με την κάμερα. Μιλάμε λοιπόν για την κατηγορία του recreational shooting. Μιλάμε λοιπόν για κάτι που το κάνουν για την αναψυχή τους αφαιρώντας ζωή από έμβιο ον, όχι επειδή κινδυνεύουν αλλά μόνο για λόγους αναψυχής. Αυτό είναι ανήθικο κατά τη γνώμη μου. Δεν έχει μπορώ να σκεφτώ κάποια καλή χρήση σε αυτό.

Φιλόζωοι φυσικά δεν γίνεται να είναι, ούτε φυσιολάτρες. Δεν είναι σε αρμονία με τη Φύση κατ' αρχήν όλο αυτό. Τι φυσιολάτρες;

Εγώ έχω πολλές αμφιβολίες και στο τι συμβαίνει με τα σκυλιά τους. Έχω ακούσει διάφορα. Ούτε μπορεί να με πείσει κάποιος ότι οι κυνηγοί το κάνουν από ανάγκη να βρουν τροφή (άντε να εξαιρέσω κάποιον που ζει απομονωμένος στο βουνό, αν και δύσκολο να ισχύει πια). Απ' ό,τι βλέπω ο εξοπλισμός του "χομπίστα" δεν είναι και ό,τι πιο οικονομικό. Κάτι Τζιπάρες, κάτι καραμπινάρες, ρούχα-παπούτσια, πυρομαχικά... κάπως δύσκολο να με πείσει κάποιος που τα έχει όλα αυτά ότι το κάνει από... ανάγκη εξεύρεσης τροφής.
Για άμυνα απέναντι στα αγριογούρουνα; 😜

Τι "μη τους κάνουμε και ....αιμοδιψείς"?

Εξ'ορισμού είναι.

Έχεις δει τα μούτρα τους άν γυρίσουν από το κυνήγι χωρίς καθόλου ή με λίγα σκοτωμένα ζώα?

Παιδιά τα πράγματα είναι απλά : "Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε"!

Μα σοβαρολογείς τώρα;
Δεν χρειάζεται δα και επιχειρηματολογία επιπέδου Χάρβαρντ για να αποδείξει κάποιος ότι φιλοζωία (=αγάπη για τα ζώα) και κυνήγι (=φόνος ζώων για ευχαρίστηση) είναι έννοιες απολύτως αντίθετες και ασύμβατες.
Δεν είναι δυνατό κάτι να είναι αυτό και το αντίθετό του.
Το πρόβλημα δεν είναι σε αυτούς που προσπαθούν να αποδείξουν (το αυτονόητο) αλλά σε αυτούς που αδυνατούν να το αντιληφθούν.

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Δηλαδή πυροβόλησε πριν δει το θήραμα. Απλά Ηλίθιος, εκτος κι αν το έκανε επίτηδες...

Αλλουνού ιερέα ευαγγέλιο, αυτό. Σίγουρα υπάρχουν οι τόσο ηλίθιοι (δε νομίζω να είναι και "γάτα με πέταλα" όποιος ακόμη ασχολείται με το κυνήγι με τον τρόπο που γίνεται το 2018) αλλά οι περισσότεροι υπεύθυνοι για τέτοια "ατυχήματα" βρίσκουν τρόπο να "ξεκαθαρίσουν" λογαριασμούς που έχουν με άτομα του ευρύτερου κύκλου τους, χωρίς να υποστούν τις συνέπειες του προσχεδιασμένου φόνου ή επίθεσης.

Πλήρης και οριστική κατάργηση του κυνηγιού χρειάζεται. Οι φυσιολάτρεις μπορούν να πάρουν φωτογραφική μηχανή.

+1

Και κάτι άλλο..Το σκηνικό έγινε σε μια περίοδο που απαγορεύεται το κυνήγι αγριόχοιρου...Συνεπώς ο δραστης την έχει βάψει ούτως η άλλως.

+1

Και κάτι άλλο..Το σκηνικό έγινε σε μια περίοδο που απαγορεύεται το κυνήγι αγριόχοιρου...Συνεπώς ο δραστης την έχει βάψει ούτως η άλλως.

Ηταν τόσο φυσιολατρης που δεν μπορούσε να κρατηθεί μέχρι να αρχίσει η κυνηγετικλη περίοδος.

Ηταν τόσο φυσιολατρης που δεν μπορούσε να κρατηθεί μέχρι να αρχίσει η κυνηγετικλη περίοδος.

Άσχετο..Πριν δυο-τρια χρόνια ένας κυνηγός εδώ Ελλάδα,σκοτωσε ενα αγριογούρουνο και το κρέμασε στο δέντρο..Έσπασε το κλαδί και τον καταπλάκωσε ,αφήνοντας τον στον τόπο..Αν αυτό δεν είναι κάρμα,τότε τι είναι.;

Εδώ που τα λέμε,άνθρωποι που κόβουν ουρές από τα σκυλιά τους και τα σκοτώνουν όταν είναι ανίκανα να τους φέρουν το θήραμα ,δεν ξέρω αν μπορούν να χαρακτηριστούν ζωοφιλοι και φυσιολάτρες.Μαλλον σκατασταμουτρατους είναι..
Στα χωριά ειδικά,αν δεν γουστάρεις κυνήγι και τους την λες,είσαι ντεμοντε.

Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Άσχετο..Πριν δυο-τρια χρόνια ένας κυνηγός εδώ Ελλάδα,σκοτωσε ενα αγριογούρουνο και το κρέμασε στο δέντρο..Έσπασε το κλαδί και τον καταπλάκωσε ,αφήνοντας τον στον τόπο..Αν αυτό δεν είναι κάρμα,τότε τι είναι.;

Μήπως ηλιθιότητα ανθρώπου που αντίθετα απ' ότι επικαλείται, είναι τελείως αποκομμένος από τη γύρω φύση του και όταν δεν πατάει σε μπετό δεν ξέρει που βρίσκεται;
Θεός σχωρέστον πάντως, καθώς πάντα ο αποθανών δεδικαίωται.

Re: Απάντηση: Re: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Μήπως ηλιθιότητα ανθρώπου που αντίθετα απ' ότι επικαλείται, είναι τελείως αποκομμένος από τη γύρω φύση του και όταν δεν πατάει σε μπετό δεν ξέρει που βρίσκεται;
Θεός σχωρέστον πάντως, καθώς πάντα ο αποθανών δεδικαίωται.

Επειδή μεγάλωσα σε χωριό,ξέρω πχ για τις γάτες ότι δεν τις γουστάρουν καθόλου..Πολλοί μάλιστα,επιδιώκουν να τις πατήσουν με το αυτοκίνητο..Αγνωμοσύνη στο μεγαλείο της..Να ζεις μέσα στην φύση και να μην την εκτιμας..

Στα χωριά, σε γενικές γραμμές, η έννοια φιλοζωία, όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς, δεν υφίσταται. Τα ζώα τα αντιμετωπίζουν περίπου όπως τα εργαλεία, είναι αναλώσιμα.

Λές επειδή μεγάλωσα σε χωριό να μη γουστάρω τις γάτες; :chinscratch:
Απ´ την άλλη όμως ούτε το κυνήγι γουστάρω... Με μπλέξατε... :nounder:

Καλημέρα σας...:coffee:

Re: Απάντηση: Οπλοκατοχή. Υπέρ ή κατά;

Λές επειδή μεγάλωσα σε χωριό να μη γουστάρω τις γάτες; :chinscratch:
Απ´ την άλλη όμως ούτε το κυνήγι γουστάρω... Με μπλέξατε... :nounder:

Καλημέρα σας...:coffee:

Είσαι φωτεινή εξαίρεση όσον αφορά το κυνήγι. Με τις γάτες μας τα χαλάς λίγο.
:smile: