Ώρα για Whisky.

Η συλλογή είναι του αδελφού της γυναίκας μου (κουνιάδο τον έχω?). Τον άλλο μήνα που θα πάω εγώ Αυστραλία και αυτός στο Τόκυο.. πιστεύω ότι θα μεγαλώσει κι άλλο. Χωρίς υπερβολή πρέπει να είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα ως προς την μοναδικότητα και την σπανιότητα των ποτών

Για να εχει φτασει σε σημειο να μαζευει τετοιας κατηγοριας μπουκαλια δεν εχω καμια αμφιβολια οτι μπορει να ειναι να ειναι και η μεγαλυτερη στην Ελλαδα! Τα συγχαρητηρια απο μενα! Μεσα στα τελευταια μολις 6 χρονια, το ποσο που δαπαναται ετησιως σε δημοπρασιες whisky παγκοσμιως εχει δεκαπλασιαστει ( μπορει να λεω και λιγο) και ειναι η καλυτερη εποχη να εισαι συλλεκτης!......Μακαρι να ειχα καποιον να μου μαθαινε τα κολπα απο πριν αρχισω να πινω μπουκαλια που το 2004 αγορασα 38ε και σημερα πωλουνται σε δημοπρασια τουλαχιστον 900 λιρες.... πραγματικα κριμα. Υπαρχουν και οι αλλοι που πιστεουν οτι το whisky πρεπει μονο να πινεται....αλλα το ιδανικο ειναι να τα αγοραζεις σε set των τριων τα μπουκαλια.....ενα για σενα, ενα για την συλλογη και ενα για μελλοντικη πωληση.....αλλα που χρηματα για κατι τετοιο στην ελλαδιτσα του σημερα.

Re: Απάντηση: Ώρα για Whisky.

Είχα 2 μπουκάλια ardbeg 16 αρι πριν καμιά δεκαετία. Έχει καμιά σχεση; πετρέλαιο ήταν, το ένα το είχα χαρίσει!

Ardbeg 16ρι εμφιαλωμένο από την ίδια την Ardbeg δεν έχω δει πότε και ούτε το χω δοκιμάσει αλλά σε γενικές γραμμές όσο παλαιώνει τόσο πιο ισορροπημένο γίνεται το whisky....χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γίνεται πιο νόστιμο ή "καλύτερο" απαραίτητα.

Το Σίγουρο είναι ότι δεν θα ήταν πετρέλαιο! Λογικά θα ήταν ή vintage εμφιάλωση ή "Independent Bottling".

Το γνωστο Vatted Malt* που κατά την άποψή μου είναι το καλύτερο προϊόν που βγάζει η Johnny Walker με διαφορά από τα άλλα (ναι ...ακόμα και από το Blue Label) επανακυκλοφόρησε!!!
.
Καλα νεα!!
Αν οντως επανακυκλοφορησε και δεν ειναι τιποτα μπουκαλια ξεχασμενα.
Ξερεις κατι σιγουρο φιλτατε??

Αν ήταν κανένα ξεχασμένο stock η τιμή του θα ήταν πάνω από 50ε σίγουρα. Μόλις είδα την τιμή έτριβα τα μάτια μου και πήγα και μίλησα προχθές το βράδυ με τον υπεύθυνο του "Σείριου" και μου το επιβεβαίωσε....."το ζητούσε πολύ ο κόσμος και το ξανά-έβγαλαν σε παραγωγή"

Το βρήκα και σε άλλες 5 κάβες online στην Ελλάδα...οπότε μάλλον θα πλημμυρίσει η αγορά το 2017. Για μια φορά ο πελάτης κέρδισε!

Το παράδοξο είναι ότι το Whisky exchange δεν το έχει ακόμα :flipout: :fahne90:
Στην Ελλάδα της κρίσης ο κόσμος έχει τρελαθεί και θέλει κορυφαία whisky για να σβήσει τον καημό του!

Για να εχει φτασει σε σημειο να μαζευει τετοιας κατηγοριας μπουκαλια ..

Η τελευταία του πώληση ήταν μια φιάλη από την συλλογή και πήρε 25.000. Η παράδοση έγινε στο εξωτερικό με όλα τα αεροπορικά πληρωμένα από τον αγοραστή.

Εγω πηρα ενα dalmore 12αρι αλλα δεν με ενθουσιασε για τα λεφτα του.
Ακομα δεν βρηκα κατι καλυτερο για τα γουστα μου απο το auchentochan σε λογικη τιμη.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η τελευταία του πώληση ήταν μια φιάλη από την συλλογή και πήρε 25.000. Η παράδοση έγινε στο εξωτερικό με όλα τα αεροπορικά πληρωμένα από τον αγοραστή.

Μπραβο το παλικαρι! Παντα τετοια ευχομαι!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγω πηρα ενα dalmore 12αρι αλλα δεν με ενθουσιασε για τα λεφτα του.
Ακομα δεν βρηκα κατι καλυτερο για τα γουστα μου απο το auchentochan σε λογικη τιμη.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εχεις απολυτο δικιο για το Dalmore...ειναι πανακριβο για αυτο που προσφερει....και το 12ρι και το "cigar malt" μια απο τα ιδια...

Είδατε το καινούργιο βίντεο του Ράλφυ; Θάβει το Jura. "Αν είναι να δώσω ένα κατοστάρικο για το μπουκάλι περιμένω πολύ περισσότερα".
Εγώ δεν έδωσα ένα κατοστάρικο το μπουκάλι, αλλά δοκίμασα το Jura Superstition. Vatted Malt με σχιζοφρενή προσωπικότητα. Φαίνεται αμέσως ότι είναι πολύ νεαρό ουίσκυ με λίγο παλαιωμένο μέσα. Αρκετά κρεμώδες και γλυκόπιοτο με νότες κάπνας και κακάο. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή, ειδικά για όσους δεν πολυπίνουν ουίσκυ! Αλλά πολύ ψεύτικο χρώμα, τι το θέλουν το καραμελόχρωμα;
whisky-isle-of-jura-superstition-aperitif-a-base-d-alcool.jpg

Αλλά μετά χτύπησα ένα Nikka Taketsuru. Κι αυτό Vatted Malt χωρίς ένδειξη παλαίωσης, αλλά βάζει κάτω πολλά σκοτσέζικα. Κάποιο ποσοστό του έχει περάσει από βαρέλια sherry, κι αυτό φαίνεται. Ελάχιστη κάπνα από βαρέλ, φρουτώδης γέυση, σαν αρωματισμένος καπνός για πίπα. Το ευχαριστήθηκα. Το μόνο πρόβλημα η τιμή. Σκεφτείτε ότι στην Ιαπωνία κοστίζει 3000 γιέν, δηλαδή κάτω από 25 ευρώ, και εδώ τα υπερδιπλάσια.
0N_137426.jpg

Τα Γιαπάνια έχουν γενικά κολλήσει στο τοίχο τους Σκοτσέζους ή μου φαίνεται? Λίγο οι τιμές είναι τσιμπημένες σε όλα τους όμως...ίσως λόγο απόστασης. Από τα NIKKA εχεις δοκιμάσει τίποτα; Όλο θέλω να πάρω ένα και στο τέλος επιλέγω κάτι σίγουρο...

Έχω πάρει 4, το ένα καλύτερο από το άλλο! Μόνο ένα μου φάνηκε οκ.

Πέρα ότι είναι από 35 και πάνω, τα μπουκάλια τους είναι 500ml και όχι 750ml κάνοντας τα ακόμα ακριβότερα.

Το single malt που βλέπω συχνά είναι το Yoichi......αλλά στα 75-80ε και χωρίς age statement...έλεος, κολυμπώντας το εξάγουν?

Με τα ίδια χρήματα αγοράζω ενα Glenlivet 15 french oak reserve και ένα Cragganmore 12.....αλλά τρώγομαι από την άλλη...για αυτό ρωτάω.

Είδατε το καινούργιο βίντεο του Ράλφυ; Θάβει το Jura. "Αν είναι να δώσω ένα κατοστάρικο για το μπουκάλι περιμένω πολύ περισσότερα".
Εγώ δεν έδωσα ένα κατοστάρικο το μπουκάλι, αλλά δοκίμασα το Jura Superstition. Vatted Malt με σχιζοφρενή προσωπικότητα. Φαίνεται αμέσως ότι είναι πολύ νεαρό ουίσκυ με λίγο παλαιωμένο μέσα. Αρκετά κρεμώδες και γλυκόπιοτο με νότες κάπνας και κακάο. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή, ειδικά για όσους δεν πολυπίνουν ουίσκυ! Αλλά πολύ ψεύτικο χρώμα, τι το θέλουν το καραμελόχρωμα;
whisky-isle-of-jura-superstition-aperitif-a-base-d-alcool.jpg

Αλλά μετά χτύπησα ένα Nikka Taketsuru. Κι αυτό Vatted Malt χωρίς ένδειξη παλαίωσης, αλλά βάζει κάτω πολλά σκοτσέζικα. Κάποιο ποσοστό του έχει περάσει από βαρέλια sherry, κι αυτό φαίνεται. Ελάχιστη κάπνα από βαρέλ, φρουτώδης γέυση, σαν αρωματισμένος καπνός για πίπα. Το ευχαριστήθηκα. Το μόνο πρόβλημα η τιμή. Σκεφτείτε ότι στην Ιαπωνία κοστίζει 3000 γιέν, δηλαδή κάτω από 25 ευρώ, και εδώ τα υπερδιπλάσια.
0N_137426.jpg

Τα Jura τα θάβουν (όλα) όλοι για κάποιο λόγο... είχα δοκιμάσει ενα οικονομικό το 2005, δεν ήταν άσχημο αλλά σίγουρα είχε καλύτερα στα χρήματα του.

Ναι, το έχω δει κι αυτό και το snow peak που, αν και από τιτάνιο, το καπάκι είναι ατσάλι.

Απλά στο κινέζικο μ' αρέσει ότι:
- Είναι φτηνότερο.
- Το καπάκι είναι συνδεδεμένο με το σώμα κι έτσι δεν το χάνεις.

Πολύ καλαμπόκι, επικίνδυνα γλυκόπιοτο. Όχι για όλους και σίγουρα όχι για τους καθαρόαιμους / σκληροπυρηνικούς φαν της δρύινης γεύσης του σκοτσέζικου Whisky

Το Review από μένα, απλό. Ότι καλύτερο έχω πιει από Αμερική.-

Απάντηση: Re: Ώρα για Whisky.

Πολύ καλαμπόκι, επικίνδυνα γλυκόπιοτο. Όχι για όλους και σίγουρα όχι για τους καθαρόαιμους / σκληροπυρηνικούς φαν της δρύινης γεύσης του σκοτσέζικου Whisky

Το Review από μένα, απλό. Ότι καλύτερο έχω πιει από Αμερική.-

Eχει βγεί τσάι με αυτή την γεύση ,για να έχει εναλλακτικές κάποιος φίλος μας ;

Εχθές το βράδυ πέρασα μια βόλτα από την κάβα και βρήκα σε καλή τιμή ένα Caol Ila 12ρι.

Αυτή την ετικέτα την βλέπω αρκετά συχνά στα μαγαζιά εδώ και χρόνια και πάντα την προσπερνάω γιατί ενώ εκτιμώ τα καπνιστά whisky γενικά προτιμώ τα μη.

Μου άρεσε γιατί παρόλο που είναι αρκετά καπνιστό, παράλληλα καταφέρνει να είναι πιο light από τα Ardbeg, Lagavulin ίσως και από Talisker.

Κάποιος που λατρεύει τα προηγούμενα όμως ίσως το βρει λίγο λεπτό ή νερωμένο για τα γούστα του.

Attachments

• 20171201_232458.jpg
    20171201_232458.jpg
    127.7 KB · Views: 105