Καλόπιοτο! :smile:
Το αφήνεις 1-2 ημέρες να ηρεμήσει, το ανοίγεις, το αφήνεις είκοσι λεπτάκια να αναπνεύσει, και το απολαμβάνεις κρύο.
Σωστός ο τύπος στην κάβα. Έκανε ακριβώς αυτό που σου είπα και εγώ πιο πάνω.
Αυτό είναι πιο χαλαρό, αλλά θα πάρεις τα αρώματα του gewurztraminer.
Φρούτα (μάγκο, βερύκοκο, lychee), λουλούλια (τριαντάφυλο κυρίως), μπαχαρικά...
Του Blank έχει πιο πολύ σώμα και δυνατά αρώματα. Τόσο που πλησιάζει απειλητικά τα ευγενούς σήψης.
Σε φρούτα... εγώ θα έβαζα δίπλα berries και ίσως μάγκο. Σίγουρα όχι ξινά.
Σε τυρί μπορείς να παίξεις πολύ ψηλά σε ένταση. Ακόμη και με ροκφόρ/blue cheese δηλαδή.
Έχω καταλήξει ο διαφθορέας του forum τελικά!
Το αφήνεις 1-2 ημέρες να ηρεμήσει, το ανοίγεις, το αφήνεις είκοσι λεπτάκια να αναπνεύσει, και το απολαμβάνεις κρύο.
Σωστός ο τύπος στην κάβα. Έκανε ακριβώς αυτό που σου είπα και εγώ πιο πάνω.
Αυτό είναι πιο χαλαρό, αλλά θα πάρεις τα αρώματα του gewurztraminer.
Φρούτα (μάγκο, βερύκοκο, lychee), λουλούλια (τριαντάφυλο κυρίως), μπαχαρικά...
Του Blank έχει πιο πολύ σώμα και δυνατά αρώματα. Τόσο που πλησιάζει απειλητικά τα ευγενούς σήψης.
Σε φρούτα... εγώ θα έβαζα δίπλα berries και ίσως μάγκο. Σίγουρα όχι ξινά.
Σε τυρί μπορείς να παίξεις πολύ ψηλά σε ένταση. Ακόμη και με ροκφόρ/blue cheese δηλαδή.
Έχω καταλήξει ο διαφθορέας του forum τελικά!
