Ώρα για Whisky.

Καλόπιοτο! :smile:
Το αφήνεις 1-2 ημέρες να ηρεμήσει, το ανοίγεις, το αφήνεις είκοσι λεπτάκια να αναπνεύσει, και το απολαμβάνεις κρύο.

Σωστός ο τύπος στην κάβα. Έκανε ακριβώς αυτό που σου είπα και εγώ πιο πάνω.

Αυτό είναι πιο χαλαρό, αλλά θα πάρεις τα αρώματα του gewurztraminer.
Φρούτα (μάγκο, βερύκοκο, lychee), λουλούλια (τριαντάφυλο κυρίως), μπαχαρικά...

Του Blank έχει πιο πολύ σώμα και δυνατά αρώματα. Τόσο που πλησιάζει απειλητικά τα ευγενούς σήψης.

Σε φρούτα... εγώ θα έβαζα δίπλα berries και ίσως μάγκο. Σίγουρα όχι ξινά.
Σε τυρί μπορείς να παίξεις πολύ ψηλά σε ένταση. Ακόμη και με ροκφόρ/blue cheese δηλαδή.

Έχω καταλήξει ο διαφθορέας του forum τελικά! :flipout:

Κανονικά πρέπει να το πιεις κάπου στους 12 βαθμούς.
Οπότε, άσε το μία μέρα στο ψυγείο και να το βάλεις σε μία σαμπανιέρα με παγάκια όσο το πίνεις.

Χθες πήγα στο Duke μετά από πολλούς μήνες. Είχε τα Glenlivet Naddura και διάλεξα αυτό που είχε ωριμάσει σε καινούργια αμερικάνικα βαρέλια.
the-glenlivet-nadurra-first-fill-selection-batch-ff0117-whisky.jpg

Είναι αφιλτράριστο και πολύ ανοιχτόχρωμο. Το εξαιρετικό στο ουίσκυ είναι η μύτη του, πολύ φρουτώδης, γλυκιά στην αρχή, και μετά με ιδαίτερη αίσθηση εσπεριδοειδών. Η γεύση αλλάζει, έχει αίσθηση βανίλιας και όχι κίτρου, μα δεν έχει μεγάλη επίγευση. Δεν υπάρχει ίχνος κάπνας. Θυμίζει με κάποιον παράξενο τρόπο κρασί. Είμαι όμως σίγουρος ότι θα αρέσει περισσότερο στους μη-κλασικούς πότες ουίσκυ! Το πρόβλημα είναι ότι έχει αρκετό οινόπνευμα (το 59,12 που βλέπετε στην ετικέτα, και είναι το πιο αδύναμο από τα τρία της σειράς), καταλαβαίνεις το "τσίμπιμα" όταν το πίνεις, αλλά είναι τόσο ευχάριστο που μπορεί να το παρακάνεις εύκολα! Θέλει προσοχή στην ποσότητα του νερού. Θέλει λίγο για να πίνεται πιο εύκολα, αλλά αν βάλεις μερικές σταγόνες παραπάνω, η γεύση αραιώνεται απότομα.

Απ' ότι καταλαβαίνω, υπήρχε και παλιαότερα ένα Naddura με 16 χρόνια παλαίωση. Αυτό δεν έχει ένδειξη χρονολογίας, και από την επίγευση δεν πρέπει να έχει μείνει καιρό στα βαρέλια. Αλλά το νέο βαρέλι αφήνει τον χαρακτήρα του! Τα μπουκάλια αναγράφουν και πιο batch είναι, οπότε υποθέτω ότι κάθε batch θα έχει και λίγο διαφορετική γεύση.

....και πάνω που ετοιμαζόμουν να γράψω το πρώτο εντελώς κακο "review" (ο θεος να το κανει).....

Jack Daniel's single barrel 45% Vol.

Το δοκίμασα σκέτο χωρις να εχω καπνίσει ή φάει κάτι με ιδιαίτερα έντονη γεύση από το πρωί. Γλυκόπιοτο πολύ, αλλά και πολύ βαρετο. Μπόλικο αλκοόλ που απλά κατεβαίνει πολύ εύκολα (βλεπε αμερικάνικη μπυρα οποιασδήποτε, μεγάλης κατανάλωσης ετικέτα)

Λέω από μέσα μου.....αφού δεν είναι τίποτα σπουδαίο θα το γεμίσω μέχρι πάνω με πάγο (δεν εχω aircon στο σαλόνι και εχω 29C μέσα)

....και ξαφνικά με το που νέρωσε ελάχιστα......τσουπ....να σου και η καραμελοβανιλια.

Παραδόξως τα Maker's Mark, Wild Turkey κλπ που θεωρώ ανώτερα σκέτα, με πάγο χειροτερεύουν. Μυστήριαι αι βουλαί του Whiskey.....

Καλό καλοκαίρι εύχομαι σε όλους.........και σεμνά με τα Μοχιτο στις Παραλίες.

Attachments

• 20180607_153452.jpg
    20180607_153452.jpg
    207.4 KB · Views: 88
Θοδωρή η γεύση του είναι χαρακτηριστική και είναι από τις προτιμήσεις μου .
Αρκετα διαφορετικό είναι το gentleman jack και εχω ξεχάσει τη γεύση του silver

Απάντηση: Re: Ώρα για Whisky.

Πέτρο αν σου πω οτι σκέτο ....με πιο χαρακτηριστική γεύση βρίσκω το απλό; Περί ορέξεως...

Αυτό είναι πιό <εξευγενισμένο> σε σχέση με το απλό .
Και βέβαια είναι θέμα προτίμησης του καθενός μας .

Kαι βέβαια μην ξεχνάς ότι οφείλεις να δοκιμάσεις αυτό

Attachments

• midleton-very-rare-irish-whiskey-2012-35.jpg
    midleton-very-rare-irish-whiskey-2012-35.jpg
    120 KB · Views: 112
Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Ώρα για Whisky.

Αυτό είναι πιό <εξευγενισμένο> σε σχέση με το απλό .
Και βέβαια είναι θέμα προτίμησης του καθενός μας .

Kαι βέβαια μην ξεχνάς ότι οφείλεις να δοκιμάσεις αυτό

Εκείνη η γουλιά υπάρχει ακόμη?

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ώρα για Whisky.

Εκείνη η γουλιά υπάρχει ακόμη?

Θοδωρή το Midleton το είχε φέρει φίλος από Λονδίνο και όταν το δοκίμασα με έβαλε σε άλλο κόσμο ,όσον αφορά το συγκεκριμένο ποτό .
Πιστεύω ότι αξίζει κάθε σέντς της τιμής του ,που βέβαια είναι τσουχτερή .
Οσον αφορά αυτό που έχει μείνει ,είναι ιδιωτική ετικέτα όπως φαίνεται απο τη φωτό

Attachments

• fullsizeoutput_1300.jpg
    fullsizeoutput_1300.jpg
    295.7 KB · Views: 102
άμα έρθεις σπίτι φέρτο μαζί σου.
Εχω 29 και γώ, μουσική θα βρούμε, μόνο στο ποτό τα χαλάμε. Εκτός αν θα βολευτείς με breezer

Απάντηση: Re: Ώρα για Whisky.

Έστω μισή ουγκιά κράτα και για μένα.....είμαι περίεργος!

Θοδωρή ,έχει χάσει πάρα πολλά απ αυτά που είχε .
Μη ξεχνάς ότι το μπουκάλι ανοίχτηκε κάπου στο 2000 ,είναι δηλαδή 18 χρόνια ανοικτό .
Το Midleton να πουλήσεις ακουστικά ,ενισχυτές αλλά να το δοκιμάσεις .....

Re: Απάντηση: Re: Ώρα για Whisky.

Θοδωρή ,έχει χάσει πάρα πολλά απ αυτά που είχε .
Μη ξεχνάς ότι το μπουκάλι ανοίχτηκε κάπου στο 2000 ,είναι δηλαδή 18 χρόνια ανοικτό .
Το Midleton να πουλήσεις ακουστικά ,ενισχυτές αλλά να το δοκιμάσεις .....

18 χρόνια ανοιχτό με 90% αέρα μέσα στο μπουκάλι κακώς το κρατάς πάντως. Σέρβιρε ένα τελευταίο ένδοξο ποτό και μετά τέλος. :flipout:

Τον Οκτώβρη θα ανέβω Ιρλανδία και θα το πάρω αν το βρω.