Οργάνωση ακρόασης Dacs

Ευχαριστώ πολύ τους φίλους που με έπνιξαν στα pm δίνοντας μου να καταλάβω πόσο λάθος είχα να πάρω μία απόφαση που βασιζόταν περισσότερο στον εγωισμό μου αγνοώντας την επιθυμία τους για συνέχιση των επιτυχημένων εκδηλώσεων.

Τους ευχαριστώ επίσης γιατί αφενός με έβαλαν να σκεφτώ ότι η ωραία προσπάθεια που γινεται από όλους μας στο φόρουμ είναι υπεράνω προσωπικών αντιδικιών και αφετέρου γιατί καταλάβα ότι δεν είχα δικαίωμα να παραβώ την υπόσχεση που είχα δώσει για συνέχιση των εκδηλώσεων

Σας ευχαριστώ πολύ..... -bye-

Απάντηση: Re: Οργάνωση ακρόασης Dacs

Ευχαριστώ πολύ τους φίλους που με έπνιξαν στα pm δίνοντας μου να καταλάβω πόσο λάθος είχα να πάρω μία απόφαση που βασιζόταν περισσότερο στον εγωισμό μου αγνοώντας την επιθυμία τους για συνέχιση των επιτυχημένων εκδηλώσεων.

Τους ευχαριστώ επίσης γιατί αφενός με έβαλαν να σκεφτώ ότι η ωραία προσπάθεια που γινεται από όλους μας στο φόρουμ είναι υπεράνω προσωπικών αντιδικιών και αφετέρου γιατί καταλάβα ότι δεν είχα δικαίωμα να παραβώ την υπόσχεση που είχα δώσει για συνέχιση των εκδηλώσεων

:a0210::a0210:

Aγαπητέ Ανδρέα συνέχισε τήν εξαίρετη δουλειά πού κάνετε παρέα μέ τόν Κώστα ,τον Τασο και τον Στέργιο..

Η δική σου προσθήκη δυνάμωσε ακόμα περισσότερο την ομάδα..

Last edited:
να προσθέσω ότι είχα μιά πολύ χρήσιμη επικοινωνία με τον Ανδρέα γιά αποσαφήνιση όλων των ενδεχόμενων παρεξηγήσεων.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:​
Χαίρομαι για τις εξελίξεις!
Επίσης πρέπει να το πω και δημόσια, ότι χαίρομαι που έχω γνωρίσει τον Αντρέα, αν και μόλις πρόσφατα.

Το παραπάνω μήνυμα του λέει πολύ περισσότερα για τον ίδιο, απ' όσα ίσως ο ίδιος θα ήθελε να πει.

Στο AVClub γνωρίσει αρκετούς αξιόλογους κι' ενδιαφέροντες ανθρώπους κι' έχω κάνει καλούς φίλους. Σ' αυτούς συγκαταλέγω και τον Αντρέα...

Καληνύχτα -bye-

Φιου ..... :SFGSFGSF:

ενα δυο

+ 5 Da-tsun

Χάρηκα που σας γνώρισα από κοντά παιδιά (και παιδούλες).

Ένα μεγάάάάάλο ευχαριστώ στον Ανδρέα και στη Μαρία που μας υποδέχτηκαν ως άξιοι οικοδεσπότες.

(Να πω ότι μου άνοιξε η όρεξη και η ακοή για περισσότερα DACs ???)

Σήμερα μαζευτήκαμε σπίτι του Ανδρέα κ της οικογένειάς του, γύρω στα 20+ άτομα, όπου ακούσαμε 4 πάρα πολύ καλά consumer μηχανήματα, σε ένα πάρα πολύ καλό ήδη σύστημα ! :grinning-smiley-043

Η παρέα φοβερή, οι συζητήσεις έδιναν κ έπαιρναν, είχαμε από πραγματικό live, μέχρι φοβερά κουλουράκια κανέλας...! :firstprize:

Τα dac ήταν τα wyred4sound, antilope, weiss 202 & αυτό του Ανδρέα της emmlabs.

To απίστευτο ήταν ότι ακούσαμε δύο wyred4sound μηχανήματα, αφού το ένα ήταν το άστρωτο του spcav και το 2ο στρωμμένο του mordor...! Όπου να πω την αλήθεια, δεν άκουσα κάτι το ιδιαίτερο υπέρ του ενός έναντι του άλλου...ίσως λίγο καλύτερα πρίμα στο στρωμμένο.

Όλα ήταν συνδεδεμένα με καλώδια ρεύματος stealth, σε έναν Apple iMac, με γυάλινη ίνα κ ήδη έτοιμο από τον Ανδρέα υλικό ακρόασης.

Στα 4 κομμάτια που ακούγαμε εναλλάξ, έπαιξαν όλα τα dac, αλλάζοντας την οπτική από το ένα στο άλλο. Αφού τα ακούσαμε όλα, κάναμε κ δοκιμές του προγράμματος Pure Music, με το Amarra αλλά κ με σκέτο το iTunes, όπου όλα είναι bit perfect προγράμματα στα Apple. Οι διαφορές ακουστές κ κατά την γνώμη μου υπέρ του Pure Music.

Τώρα σε ότι αφορά τα dac, προσωπικά για 1ο κ με διαφορά κατέταξα το emmlabs, το οποίο όμως δεν έπαιξε σε όλους τους γύρους σύγκρισης-ακρόασης, αφού ο σκοπός μας ήταν κυρίως να ακούσαμε τα άλλα τρεία μηχανήματα.

Μεταξύ αυτών των τρειών μηχανημάτων, ξεχώρισα ως το κατώτερο το wyred4sound, με τα άλλα δύο να είναι καλύτερα, αλλά στην ίδια ευθεία...διαφορές πολύ μικρές. Το wyred4sound δεν είναι τόσο κακό, αλλά δεν σου μεταδίδει το συναίσθημα που περιμένεις να δεχθείς, δεν σε ενθουσιάζει. Ίσως σε ένα άλλο σύστημα αυτό να έδειχνε τα 'δόντια' του.

Να τονίσω ότι, το antilope έπαιζε με το εξτρά τροφοδοτικό του, ενώ σε κάποια φάση έγινε αλλαγή με το τροφοδοτικό του Λάκη, το οποίο ήταν επίσης πάρα πολύ καλό. :a0210:

Αν έπρεπε οπωσδήποτε να διαλέξω για να αγοράσω ένα από αυτά, για το συγκεκριμένο σύστημα κ αυτό το τονίζω, για το συγκεκριμένο σύστημα, γιατί δεν ξέρει κανείς πως θα έπαιζαν αυτά τα μηχανήματα σε άλλο σύστημα, τότε θα επέλεγα με δυσκολία τελικά το weiss 202. Το Antilope είχε στα δικά μου αυτιά ένα μικρό πρόβλημα στις υψηλές συχνότητες σε μεγάλες εντάσεις, όπου ελαφρώς με ενοχλούσε, με κούρασε. Το weiss φαίνεται για εμένα, το ξαναλέω για εμένα, να είναι το πιο σωστό, το πιο ισορροπημένο, το πιο μουσικό, το πιο "αναλογικό"...!

υγ: Ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ τον Ανδρέα κ την γυναίκα του που μας ανέχθηκαν, μας δέχθηκαν στο σπίτι τους, μας κέρασαν, μας άντεξαν...:worshippy:

υγ2: Τα παραπάνω σχόλια είναι σύμφωνα με τα δικά μου αυτιά, που μπορεί να είμαι κ κουφός...! :BDGBGDB55:

υγ3: Δεν ακούσαμε βινύλιο που μάλλον εκεί θα ζωγράφιζε το σύστημα του Ανδρέα κ τελικά σύμφωνα με αυτό πάντα κάνουμε την όποια σύγκριση με τα ψηφιακά, είτε αυτά είναι άυλα είτε σε οπτικό μέσο. :ears:

Last edited:
Περάσαμε καταπληκτικά σήμερα, χάρηκα πολύ που γνώρισα πολλά από τα παιδιά που περνάμε μαζί, έστω μέσω πληκτρολογίου, πολλές ώρες τις ημέρας μας! Από κοντά είναι σίγουρα καλύτερα! :grinning-smiley-043

Ελπίζω να βρεθεί ξανά ευκαιρία σύντομα!

Να είστε καλά παίδες!

Μπραβο ρε παιδια. Ελπιζω να περασατε τελεια. Δυστυχως επαγγελματικες υποχρεωσεις δεν με αφησαν να ερθω εστω και ακαλεστος.

Απάντηση: Re: Οργάνωση ακρόασης Dacs

Μπραβο ρε παιδια. Ελπιζω να περασατε τελεια. Δυστυχως επαγγελματικες υποχρεωσεις δεν με αφησαν να ερθω εστω και ακαλεστος.

Σε περιμέναμε αλλά μας την έκανες!!!! next time φίλε!!!

Μόλις έφυγαν και οι τελευταίοι !!! (για αυτούς και τι έκαναν, από τις 4 που έφυγαν όλοι μέχρι τώρα, θα μιλήσουμε αργότερα....)

Σήμερα λοιπόν μαζευτήκαμε πάνω από 20 φίλοι (να σημειώσω ότι η παρέα είχε και τρείς κυρίες!) και κάναμε πολλά πράγματα !!!

Πρώτα - πρώτα γνωριστήκαμε με πολλά παιδιά που γνωριζόμασταν μόνο μέσα από το πληκτρολόγιο, ακούσαμε μουσικές, ακούσαμε dacs, ακούσαμε το ίδιο κομμάτι 5 φορές (και δεν θέλουμε να το ξανακούσουμε.....), ήπιαμε, τσιμπήσαμε και κυριως συζητήσαμε, γελάσαμε και περάσαμε απίθανα. Για μένα ο ορισμός του χόμπυ ιδιαίτερα τέτοιες δύσκολες εποχές...

Ξεκινήσαμε να ακούσουμε τρία dacs αλλά τελικά καταλήξαμε με περισσότερα !!!

- W4S του spcav με ελάχιστες ώρες
- W4S του mordor (ο οποίος στη μέση της ακρόασης έφυγε πήγε σπίτι του στο Μετς και πίσω μαρούσι !!!) στρωμένο....
- Antelope Zodiac + του ΚΟΨ με τροφοδοτικό της ιδίας εταιρείας
- Antelope Zodiac + του ΚΟΨ με τροφοδοτικό made by Λάκης !!!
- Weiss 202 ενός φίλου
- Emmlabs Dac2 δικό μου
- Domiemic65 live !!! :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Επίσης παίξαμε και με τα software players και ακούσαμε σε ενα dac από amarra, pure music και σκέτο itunes

Νομίζω ότι η κορυφαία στιγμή της ημέρας ήταν όταν αποφασίσαμε να δούμε πόσο μακριά είμαστε από το πραγματικό γεγονός και ακούσαμε τον πρόλογο απο την όπερα Pagliacci και μετά μας τραγούδησε live ο Μιχάλης ένα απόσπασμα από τον πρόλογο !!!!!! :grinning-smiley-043

Οπως έγραψε και ο Μιχάλης Κορ. το κάθε dac είχε το δικό του χαρακτήρα και νομίζω ότι μερικά ήταν εύκολα αναγνωρίσιμα.

Και επειδή σε κάθε μας εκδήλωση κάνουμε και κάτι διαφορετικό και ενδιαφέρον, μετα την αποχώρηση των καλεσμένων ο Sonus Naturalis ηχογράφησε το κλασσικό Τake Five μέσω του korg και από τα τέσσερα dacs (w4s, antilope, weiss, emm) και θα ανεβάσει αποσπάσματα σε 4 αρχεία 24/96 προς ακρόαση, στα οποία ΔΕΝ θα αναγράφεται ποιό dac είναι ποιό !!! :worshippy:
Πραγματικό blind test υπό ιδανικές συνθήκες, που μπορεί να κάνει ο καθένας μας στο σπίτι του και στο σύστημά του !!!

Να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που με τίμησαν με την παρουσία τους -bye-

Θα ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες από τη συνάντηση αλλά τις πολλές (και καλές) τις έχει τραβήξει ο economo.

Last edited:
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ανδέα και την Μαρία που μας υπομείνανε τόσες ώρες με φοβερή διάθεση!! Ανδρέα τα πιτσιρίκια σας είναι όλα τα λεφτά!! Λοιπόν, με όλους τους περιορισμούς της κατάστασης (λίγος χρόνος, πολύς κόσμος, άγνωστο σύστημα και κομμάτια σε εμένα) εν γένει συμφωνώ κι εγώ με τον Κορ., weiss + antilope πολύ κοντά, με το wyred το άστρωτο που άκουσα εγώ, κάπως πιο πίσω και ...τελευταίο και κατα'ι'δρωμένο το emm....:flipout:
To σημαντικότερο όλων είναι ότι σε 3 ώρες που έκατσα εγώ, πέρα από 3-4 παιδιά που ήδη ήξερα, γνώρισα άλλα 15 απρόσωπα μέχρι χθές "nicknames" και πραγματικά πολύ το χάρηκα!!

Μια διόρθωση, στον Μιχάλη τον Κορ.
Το τροφοδοτικό του Λάκη είναι κοινοπραξία Πετραλιά - Λάκη.
Κατά άλλα συγχαρητήρια στον Αντρέα και πάντα τέτοια παίδες.

Το σύστημα πριν την επέλαση των αγρίων.....

P2120001.jpg