Απάντηση: Οργάνωση συγκριτικού Dacs
Aνδρέα ότι και να πω για την προσπάθειά σου είναι λίγο...:worshippy:
Όσον αφορά τα διαδικαστικά...
υλικό αναπαραγωγής (αναφοράς ή μη) υπάρχει, φαντάζομαι για την κατηγορία θα είναι αρκετό ένα sample rate 24/96 και το σύστημα είναι καθομολογία ικανό να αναδείξει τις διαφορές...
ας δούμε τα "προβλήματα"
1) πως θα γίνει η αξιολόγηση...?
1α) Θα ακούμε ένα-ένα τα DACάκια και θα κρίνουμε? ή ανά δύο συγκριτικό? ή σε σύγκριση με κάποιο που θεωρούμε εκ προοιμίου αρκετά καλο?
Δηλαδή το αποτέλεσμα της δοκιμής θα είναι ένα μικρό review των συσκευών ή "ο μεγάλος νικητής"?
1β) Θα έχουμε καρτελάκια αξιολόγησης τύπου ranking matrices - value of soundstage/accuracy/resolution/natural κοκ 1 έως 10 ή απλά και χαλαρά θα ακούσουμε και... "μου άρεσε" ή όχι... "αυτό είναι καλύτερο από το άλλο" κτλ... σε αυτή τη περίπτωση το παραβάν ποιός θα το φέρει???
2) Τι γίνεται αν ένα από τα DACs δεν διαθέτει κάποια ψηφιακή είσοδο? πχ AES/EBU ή δεν υποστηρίζει δειγματοληψία ανάλογη με τα άλλα?
Προχωράμε στην ακρόαση με διαφορετική σύνδεση και την υψηλότερη δειγματοληψία? Φαντάζομαι δεν θα ήταν δίκαιο να υποβαθμιστεί κάποιο άλλο ώστε να πετύχουμε τις ίδιες συνθήκες... αλλά από την άλλη δεν θα πρόκειται για τις "ιδιες" συνθήκες για το DAC με τις λιγότερες ευκολίες...
Φαντάζομαι και οι υπόλοιποι θα έχετε ανάλογες απορίες οπότε να τις συζητήσουμε πριν την συνάντηση ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος στο σπίτι του Ανδρέα (ακρόαση θα είναι και όχι αρμένικη επίσκεψη...)
Τέλος καταλαβαίνω τον Ηλία όσον αφορά την απουσία του, το ίδιο σκέφτομαι και εγώ. Φυσικά το wolfson στη διάθεσή σας (μπορεί να το φέρει ο Ντίνος)
Επιπλέον, προσωπικά αμφιβάλλω αν θα μπορέσω να τα αξιολογήσω "σωστά" ή τουλάχιστον το ίδιο σωστά με τα υπόλοιπα παιδιά, λόγω έλλειψης εμπειριών / ακροάσεων dacs (3 έχω ακούσει όλα και όλα...)
Οπότε μετά λύπης μου και εγώ εκτός... ας παραβρεθεί κάποιος πιο άξιος.
Πάντως Ανδρέα την επίσκεψη δεν την γλυτώνεις κάποια στιγμή (θέλω να δω από κοντά το έπιπλο...

)