Οργάνωση ακρόασης Dacs

Re: Οργάνωση συγκριτικού Dacs

Ανδρεα, κατ' αρχας δικηγορο εξειδικευμενο στα διαζυγια εχουμε (την γυναικα μου).

Κατα δευτερον, για να εχει σασπενς, θα ελεγα, να ειναι τοσo blind, ετσι ωστε κατα την εξοδο, να παρει ο καθενας οτι λαχει. Δεν πιστευω να εχεις καμια αντιρηση, Σωστα ??? :D

:flipout:

To λοιπον, θα το οργανωσουμε ?

Τον εξοπλισμο τον εχουμε. Ποια μερα βολευει τους περισσοτερους ?

Για αυτη την εβδομαδα, αποκλειουμε την Τεταρτη, δεν μπορει ο οικοδεσποτης.
Δευτερα δεν μπορω εγω, αλλα αν μπορουν ολοι οι λοιποι, ας γινει Δευτερα. Να βρεθω με καποιoν ομως να του δωσω το benchmark.
Tριτη, Πεμπτη, Παρασκευη, Σαββατο, μπορω.

Και για να ξεκινησουμε καπως, προτεινω Πεμπτη.

:flipout:

To λοιπον, θα το οργανωσουμε ?

Τον εξοπλισμο τον εχουμε. Ποια μερα βολευει τους περισσοτερους ?

Για αυτη την εβδομαδα, αποκλειουμε την Τεταρτη, δεν μπορει ο οικοδεσποτης.
Δευτερα δεν μπορω εγω, αλλα αν μπορουν ολοι οι λοιποι, ας γινει Δευτερα. Να βρεθω με καποιoν ομως να του δωσω το benchmark.
Tριτη, Πεμπτη, Παρασκευη, Σαββατο, μπορω.

Και για να ξεκινησουμε καπως, προτεινω Πεμπτη.

Να αποφύγουμε εργάσιμες μέρες; Ο Economides πρότεινε Σαββάτο εχτές. Τί λέτε;

να πω και εγω κατι...
ξεχαστε τα blind test axb κλπ κλπ
για να γινουν σωστα ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΟΙ παραγοντες.
εαν δεν γινουν σωστα εχουν ΜΗΔΕΝΙΚΗ αξια.
ακροαση με ηρεμια κλπ κλπ
εαν τα καταφερω θα ηθελα να ερθω και εγω...

Απάντηση: Οργάνωση συγκριτικού Dacs

Αν θέλετε, φέρνω macbook pro 17άρι, όπως επίσης κ κινέζο μικρό dac με λαμπάτο buffer !!

Ιδού το "πακέτο" που μπορώ να φέρω μαζί : http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=1033102&postcount=149

Το μακμπούκι είναι επίσης φορτωμένο με Amarra! :BDGBDGB53:

Σάββατο μπορώ κ εγώ. :a0210:

Κανένα Wolfson με XLR υπάρχει γιατί το σύστημα του Αντρέα είναι Balanced.

Νομιζω οτι πρεπει να τεθει καποιος επικεφαλης του συγκριτικου, και να αποφασισει αυτος τις οποιες λεπτομερειες.
Προτεινω, το φιδι απο την τρυπα, να το βγαλει ο Ανδρεας.

Καλησπέρα, μετά το χθεσινό ηχητικό κρεπάλιασμα από το πρωί μέχρι το βράδυ σήμερα η ημέρα ήταν αφιερωμένη στην οικογένεια.

Λοιπόν ας οργανωθούμε.....

Ειμαστε οκ για το Σάββατο 12/2 πρωί σπίτι μου.

Ας δούμε λιγάκι τι μηχανήματα έχουμε

Εγώ έχω iMac (amarra 2.1.1 - pure music 1.65a) -> firewire -> Weiss INT 202 -> 7 μέτρα weiss chiron cable ending in AES/EBU -> emmlabs dac2

Οποιο άλλο dac του συγκριτικού έχει είσοδο AES/EBU μπορεί να παίξει έτσι.

Το emmlabs dac2 έχει τις εξής ψηφιακές εισόδους :
- AES/EBU
- Coaxial
- 2 x optical spdif
- usb (αλλά μέρι 16/48)

Ο Μιχάλης Κορ. θα φέρει macbook pro 17άρι με amarra / pure music και καλώδιο από mini jack σε optical

Ο fragoulisnaval μπορεί να φέρει mac mini

Από dacs έχουμε

- Benchmark από Database error
- Wolfson από Dalanik
- Benchmark normal από farflung
- Κινέζικο dac με λαμπάτο buffer από Μιχάλη Κορ.
- Buffalo balanced από exp4nder

Παρόντες

economides
database error
fragoulisnaval
Μιχάλης Κορ.
Dalanik
farflung
exp4nder
Domiemic65
mordor56

Για κάντε διορθώσεις, προτάσεις και δηλώστε παρουσίες !!!!

Last edited:

Λέω να μην συμμετάσχω επειδη οι συμμετοχές είναι ήδη πάρα πολλές και με τον Ανδρέα θα τα πούμε και σε άλλες ακροάσεις.

Εύχομαι να περάσετε ΤΈΛΕΙΑ !! :a0210:

Απάντηση: Οργάνωση συγκριτικού Dacs

Aνδρέα ότι και να πω για την προσπάθειά σου είναι λίγο...:worshippy:

Όσον αφορά τα διαδικαστικά...
υλικό αναπαραγωγής (αναφοράς ή μη) υπάρχει, φαντάζομαι για την κατηγορία θα είναι αρκετό ένα sample rate 24/96 και το σύστημα είναι καθομολογία ικανό να αναδείξει τις διαφορές...

ας δούμε τα "προβλήματα"
1) πως θα γίνει η αξιολόγηση...?

1α) Θα ακούμε ένα-ένα τα DACάκια και θα κρίνουμε? ή ανά δύο συγκριτικό? ή σε σύγκριση με κάποιο που θεωρούμε εκ προοιμίου αρκετά καλο?
Δηλαδή το αποτέλεσμα της δοκιμής θα είναι ένα μικρό review των συσκευών ή "ο μεγάλος νικητής"?

1β) Θα έχουμε καρτελάκια αξιολόγησης τύπου ranking matrices - value of soundstage/accuracy/resolution/natural κοκ 1 έως 10 ή απλά και χαλαρά θα ακούσουμε και... "μου άρεσε" ή όχι... "αυτό είναι καλύτερο από το άλλο" κτλ... σε αυτή τη περίπτωση το παραβάν ποιός θα το φέρει??? :flipout:

2) Τι γίνεται αν ένα από τα DACs δεν διαθέτει κάποια ψηφιακή είσοδο? πχ AES/EBU ή δεν υποστηρίζει δειγματοληψία ανάλογη με τα άλλα?
Προχωράμε στην ακρόαση με διαφορετική σύνδεση και την υψηλότερη δειγματοληψία? Φαντάζομαι δεν θα ήταν δίκαιο να υποβαθμιστεί κάποιο άλλο ώστε να πετύχουμε τις ίδιες συνθήκες... αλλά από την άλλη δεν θα πρόκειται για τις "ιδιες" συνθήκες για το DAC με τις λιγότερες ευκολίες...

Φαντάζομαι και οι υπόλοιποι θα έχετε ανάλογες απορίες οπότε να τις συζητήσουμε πριν την συνάντηση ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος στο σπίτι του Ανδρέα (ακρόαση θα είναι και όχι αρμένικη επίσκεψη...)

Τέλος καταλαβαίνω τον Ηλία όσον αφορά την απουσία του, το ίδιο σκέφτομαι και εγώ. Φυσικά το wolfson στη διάθεσή σας (μπορεί να το φέρει ο Ντίνος)

Επιπλέον, προσωπικά αμφιβάλλω αν θα μπορέσω να τα αξιολογήσω "σωστά" ή τουλάχιστον το ίδιο σωστά με τα υπόλοιπα παιδιά, λόγω έλλειψης εμπειριών / ακροάσεων dacs (3 έχω ακούσει όλα και όλα...)
Οπότε μετά λύπης μου και εγώ εκτός... ας παραβρεθεί κάποιος πιο άξιος.

Πάντως Ανδρέα την επίσκεψη δεν την γλυτώνεις κάποια στιγμή (θέλω να δω από κοντά το έπιπλο...;) :p )

Αρχικά να πω ότι στο σπίτι χωράνε αρκετά άτομα, οπότε μην έχετε πρόβλημα....

Δεύτερον είναι γεγονός ότι πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε blind test ή απλά θα ακούσουμε όλα τα dacs ένα-ένα με τη σειρά και θα δούμε το χαρακτήρα καθενός, χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας λογικές περιοδικών με νικητές κλπ.

Εγώ προσωπικά κλίνω προς τη δεύτερη λογική...

@ Dalanik - εσύ όταν έρθεις σπίτι θα υποστείς σωματική έρευνα πριν φύγεις..... :flipout: