Οργάνωση ακρόασης Dacs

Re: Οργάνωση συγκριτικού Dacs

ΤΟ σπιτι σε ποια περιοχη βρισκεται ?
To w4s dac2 θα το φερει κανενας αλλος?
Ψηνομαι να φερω και τον ολοκληρωμενο W4s .....:smile:

Λοιπόν ας οργανωθούμε.....

Ειμαστε οκ για το Σάββατο 12/2 πρωί σπίτι μου.

Ας δούμε λιγάκι τι μηχανήματα έχουμε

Εγώ έχω iMac (amarra 2.1.1 - pure music 1.65a) -> firewire -> Weiss INT 202 -> 7 μέτρα weiss chiron cable ending in AES/EBU -> emmlabs dac2

Οποιο άλλο dac του συγκριτικού έχει είσοδο AES/EBU μπορεί να παίξει έτσι.

Το emmlabs dac2 έχει τις εξής ψηφιακές εισόδους :
- AES/EBU
- Coaxial
- 2 x optical spdif
- usb (αλλά μέρι 16/48)

Ο Μιχάλης Κορ. θα φέρει macbook pro 17άρι με amarra / pure music και καλώδιο από mini jack σε optical

Ο fragoulisnaval μπορεί να φέρει mac mini

Από dacs έχουμε

- Benchmark από Database error
- Wolfson από Dalanik
- Benchmark normal από farflung
- Κινέζικο dac με λαμπάτο buffer από Μιχάλη Κορ.
- Buffalo balanced από exp4nder
- Wolfson με opa 627 - unbalanced από DiPeRR

Παρόντες

economides
database error
fragoulisnaval
Μιχάλης Κορ.
DiPeRR
exp4nder
Domiemic65
mordor56

Για κάντε διορθώσεις, προτάσεις και δηλώστε παρουσίες !!!!

Last edited:

ΤΟ σπιτι σε ποια περιοχη βρισκεται ?
To w4s dac2 θα το φερει κανενας αλλος?
Ψηνομαι να φερω και τον ολοκληρωμενο W4s .....:smile:

Μαρούσι !

Για το dac οκ , για τον ολοκληρωμένο πιό δύσκολο καθότι η αλλαγή καλωδίων ηχείων στο συγκεκριμένο σύστημα είναι μία διαδικασία επίπονη!!

Απάντηση: Οργάνωση συγκριτικού Dacs

@ Dalanik - εσύ όταν έρθεις σπίτι θα υποστείς σωματική έρευνα πριν φύγεις..... :flipout:

:flipout::flipout:

Τhanks Ανδρέα... παρακάλια θέλω αλλά ας μην ζορίσω την τύχη μου... count me in :a0210:

ps. με προσοχή ο έλεγχος γιατί κάποιος χθες έχασε ένα μαύρο αναπτήρα (αν είναι του Θ. ας τον θεωρεί κατασχεμένο... :bobby:) :jester:

Απάντηση: Οργάνωση συγκριτικού Dacs

ps. με προσοχή ο έλεγχος γιατί κάποιος χθες έχασε ένα μαύρο αναπτήρα (αν είναι του Θ. ας τον θεωρεί κατασχεμένο... :bobby:) :jester:

Μπα, χρώμα σε αναπτήρα δεν κοιτάω ποτέ. Πάντα γυρνάω σπίτι με 2-3 παραπάνω :flipout::flipout::flipout:

Αντρέα ξέχασες το wolfson με τους 637 και τις XLR να βάλεις στο συγκριτικό....

Επίσης η αντιλόπη πού είναι? Δεν την βλέπω στην λίστα....

Αν χωράω, μπορώ να φέρω
Antelope Zodiac+
Macbook pro Amarra

και αν θέλετε ίδια καλώδια ρεύματος για να τροφοδοτηθούν όλες οι συσκευές, ή/και ψηφιακά καλώδια ή ότι νομίζετε χρήσιμο για την διενέργεια της ακρόασης - (όχι για "κόντρες")

Αρχικά να πω ότι στο σπίτι χωράνε αρκετά άτομα, οπότε μην έχετε πρόβλημα....

Δεύτερον είναι γεγονός ότι πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε blind test ή απλά θα ακούσουμε όλα τα dacs ένα-ένα με τη σειρά και θα δούμε το χαρακτήρα καθενός, χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας λογικές περιοδικών με νικητές κλπ.

Εγώ προσωπικά κλίνω προς τη δεύτερη λογική...

@ Dalanik - εσύ όταν έρθεις σπίτι θα υποστείς σωματική έρευνα πριν φύγεις..... :flipout:

Αν χωράω, μπορώ να φέρω
Antelope Zodiac+
Macbook pro Amarra

και αν θέλετε ίδια καλώδια ρεύματος για να τροφοδοτηθούν όλες οι συσκευές, ή/και ψηφιακά καλώδια ή ότι νομίζετε χρήσιμο για την διενέργεια της ακρόασης - (όχι για "κόντρες")

Αν τα έχω μέχρι τότε -αν- και Grace m902b / Arcam rDac.

H λογική της κόντρας έχει παρέλθει ανεπιστρεπτή....

Δεύτερον είναι γεγονός ότι πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε blind test ή απλά θα ακούσουμε όλα τα dacs ένα-ένα με τη σειρά και θα δούμε το χαρακτήρα καθενός, χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας λογικές περιοδικών με νικητές κλπ.

Εγώ προσωπικά κλίνω προς τη δεύτερη λογική...

Επειδή τα dacs που προσφέρονται είναι πολλά (και αν κάνουμε μία ακρόαση με όλα αυτά θα χάσουμε την μπάλα....) , προτείνω να σπάσουμε την εκδήλωση σε πολλαπλές εκδηλώσεις (μην βαρεθούμε κιόλας .....) ακούγοντας κάθε φορά μηχανήματα ίδιας κατηγορίας

δηλαδή μπορούμε να σπάσουμε τις ακροάσεις
- wyred4sound και benchmark απλό και benchmark "πειραγμένο"
- κινεζάκια !! wolfson (σε όσες εκδόσεις βρεθούν), bufallo και κινεζάκι Μιχάλη Κορ.
- Αντιλόπη και weiss 202 (έχω φίλο να το φέρει)
- και στην τελική εκδήλωση να ακούσουμε τρία "θηρία" emmlabs dac2, weiss medea και dcs debussy !!!

Επιμένω να μην έχουμε τη λογική "κόντρας" αλλά απλά ακρόασης και εμπειρίας.

Αρα θα κάνουμε 4 -5 εκδηλώσεις (να έχουμε να ασχολούμαστε μέχρι το Πάσχα :grinning-smiley-043)

Για πείτε ιδέες ......

ΥΓ από ότι είδατε άλλαξα και τον τίτλο του νήματος στον πιό αντιπροσωπευτικό " Ακρόαση dacs "

Last edited:
Συμφωνω και επαυξανω.

Και ισως ειναι και σωστοτερο ετσι, δεδομενου οτι ο χωρος δεν θα ειναι καποιο καταστημα ή "αλανα", δεν θα γινει χαβρα (με την καλυτεροτερη των εννοιων), αφου οι ενδιαφερομενοι θα ειναι χωρισμενοι αναλογα τις κατηγοριες.

(πχ, δεν χρειαζεται να ειμαι και εγω στο σουαρε των emmlabs dac2, weiss medea και dcs debussy, ειναι κατι εκτος των ενδιαφεροντων μου)

Απλά να δούμε λίγο τις κατηγορίες που θα παίξουν πχ το wyred4sound είναι καλύτερα με benchmark ή με Αντιλόπη και weiss 202 ???

Last edited:
Ανδρέα νομίζω δύο γκρούπ θα ήταν καλύτερα, εκτός να γίνει κάτι τέτοιο σε δεύτερη φάση με όσα ξεχώρισαν από κάθε γκρούπ...

Νομίζω ότι κάποια από τα κινεζάκια αξίζουν μια ακρόαση δίπλα από το benchmark για παράδειγμα... και τα weiss και antilope δίπλα στα θηρία!

Πιστεύω ότι είναι κρίμα να χαθεί μια τέτοια ευκαιρία, μιας και η προσφορά και η διάθεσή μας είναι μεγάλη...

Κατά τα άλλα συμφωνώ ότι οι βαθμολογίες και οι κόντρες δεν μπορούν να λειτουργήσουν...
Ο καθένας ας διαμορφώσει μια γνώμη για κάθε συσκευή, ας αξιολογήσει τις διαφορές σε σχέση με τα οικονομικά δεδομένα και σίγουρα ας βρούμε όλοι ένα σημείο αναφοράς για τις μελλοντικές αγορές μας!

:a0210:

Βαση τιμης ?

Το wyred κανει 1600 ευρω, η Αντιλοπη 2300, το benchmark κανα 1000ρικο ?

Δεν ξερω, ας αποφασισει ο διοργανωτης...

(εδιτ: στον Ανδρεα παει)

ΙΜΟ θα είναι κρίμα από το θεό τα εκατοντάδες posts και οι πολύ καλές κριτικές στα βουβάλια και στα λυκόπουλα αν δεν συγκριθούν τουλάχιστον με τα αμέσως ακριβότερα DACs... Πιθανόν τα ίδια ισχύουν και για την ακριβή κατηγορία!

Όπως και να έχει είναι μια θαυμάσια προσπάθεια και την υποστηρίζω όπως και να γίνουν οι ακροάσεις!

:ernaehrung004:

Συμφωνώ, το βουβάλι θα είναι καλύτερα να παίξει μαζί με το wyred και weiss (sabre dacs και τα 3), καθώς και το antelope...

Προσθέστε και μένα αν υπάρχει χώρος. Μπορώ να φέρω τον Ορφέα της Prism Sound.

Συμφωνώ με το Αντρέα. Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου να κάνουμε κάποια συγκριτική δοκιμή ακροάσεων με αυστηρά επιστημονική διαδικασία, που να κατέληγε και σε βαθμολογία των υποψήφιων μονάδων (!!!):flipout:

Περισσότερο μας ενδιαφέρει, νομίζω, είναι να αποκομίσουμε μιά εμπειρία που θα βοηθήσει αν εκτιμήσουμε και να έχουμε μία καλύτερη προσέγγιση σε ορισμένα θέματα, που μας απασχολούν όλους::grandpa:

-Πόσο διαφέρουν τελικά μεταξύ τους οι σύγχρονοι DAC's; Ποιά τάξη μεγέθους έχουν αυτές οι διαφορές; Πόσο διαφέρουν οι συσκευές της χαμηλής από τη μεσαία, την υψηλη κατηγορία και την υπερυψηλή κατηγορία τιμής;

-Πόσο επηρεάζονται από τα διαφορετικά set-up (hardware και software);

-Τι γίνεται με τα διαφορετικά καλώδια (USB, Firewire); Παίζουν κι' αυτά ρόλο, ενώ δε θα'πρεπε;

-Πόσο ωφελούνται ή όχι οι διάφοροι DAC's αν τους τροφοδοτήσουμε με ένα καλύτερης ποιότητας ρολόϊ; κλπ, κλπ, κλπ.

Δεν πιστεύω βέβαια, ότι πρόκειται ν' απαντήσουμε σε όλα αυτά. Όμως θα είναι πολύ χρήσιμο, ν' αποκτήσουμε κάποια έστω και στοιχειώδη εμπειρία. :cool:

Χώρια που περνάμε και καλά, έτσι; ;)

Καλή σας νύχτα
Μιχάλης -bye-

Το σωστότερο θα ήταν γίνει πρώτα τεστ των Dacs με κόστος μέχρι ένα χιλιάρικο.
Μετά ο νικητής αυτού του τέστ θα συμμετέχει στο τέστ που θα περιλαμβάνει Dacs με κόστος από ένα μέχρι τρία χιλιάρικα.
Και αυτός ο νικητής θα συμμετέχει στο τελικό τέστ με μηχανήματα χωρίς όριο τιμής.

Mμμμ, δεν ακούγεται άσχημο αυτό...αν και εισάγουμε την έννοια του ανταγωνισμού...προσωπικά δεν με χαλάει πάντως!