Οργάνωση ακρόασης Dacs

δεν νομίζω να εκφράστηκε καμία απαίτηση - τουλάχιστον από μένα - (αν αναφέρεσαι σε μένα αφού με quotaρες), συζήτηση κάνουμε ...

ή όχι ??

Φυσικά κάνουμε συζήτηση Δημήτρη..Αλλά ας μην το πάμε, ας πούμε, και
σε ακραία επαγγελματικό επίπεδο( αν υπάρχει τέτοιο!)..Θέλω να πώ
και πάλι πως ο χώρος που θα φιλοξενήσει το τέστ, τη συνάντηση, όπως θες πέσ´το, είναι το σπίτι του Ανδρέα ( χαρά στο κουράγιο του) που σημαίνει
οτι εκεί συνυπάρχουν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, και όχι κάποιο στούντιο..
Απλά ας βοηθήσουμε όλοι με καλή διάθεση και καλή πίστη..Αλλωστε το όποιο
αποτέλεσμα επ´ουδενί δεν θα αποτελεί οδηγό αγοράς....

Απάντηση: Re: Οργάνωση ακρόασης Dacs

exp4nder το καινουγιο βουβαλι εχεις με το διακριτο;

BUFFALO II αποτελούμενο από :

• 1 BuffaloII dac
  • 1 Placid για τη τροφοδοσία του dac
  • 1 μετασχηματιστής της Lindberg 15VA για το dac
  • 1 Legato (διακριτό αναλογικό στάδιο)
  • 2 ΒPPlacid για τη τροφοδοσία των 2 καναλιών του Legato, ένα το καθένα
  • 2 μετασχηματιστές της Amplimo-Plitron 50VA για την τροφοδοσία των BPPlacid
  • Καλώδια όλα belden, το 1694A και το 1812Α
  • Βύσματα, όλα καλά neutrik και το bnc (true75Ω) της canare

Attachments

• P111010_10.49_[01].jpg
    P111010_10.49_[01].jpg
    103.7 KB · Views: 72
  • P111010_10.49.jpg
    P111010_10.49.jpg
    57 KB · Views: 57
Re: Απάντηση: Re: Οργάνωση ακρόασης Dacs

• 1 BuffaloII dac

:grinning-smiley-043

• 1 BuffaloII dac

Επίσης :grinning-smiley-043
Και όπως είναι ρίξτε το ανάμεσα στην μεγάλη τριάδα

Ορισμένοι έχουν μπερδέψει την έννοια της ακρόασης με το τι είναι συγκριτικό.

Παρακαλώ πολύ σκεφτείτε ώριμα.

Και προσπαθήστε να διαχωρίστε τις έννοιες.

Ορισμένοι έχουν μπερδέψει την έννοια της ακρόασης με το τι είναι συγκριτικό.

Παρακαλώ πολύ σκεφτείτε ώριμα.

Και προσπαθήστε να διαχωρίστε τις έννοιες.

Από την αρχή το λέμε Τάσο και κακώς παρεξηγήκε η καλή πρόθεση του Αντρέα...

fragoulisnaval για συγκριτικό… IMHO απαιτούνται πολλά περισσότερα
(και δεν εννοώ dac)

Όντως η πρόθεση και η διάθεση του Ανδρέα είναι πολύ καλή και πραγματικά θα γίνει ένα πολύ ενδιαφέρον συγκριτικό, ανεξάρτητα αν θα συμμετέχει το βουβάλι ή όχι. Και τον ευχαριστούμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ για την ευκαιρία που μας δίνει!!
Απλά, εγώ, όπως και αρκετοί άλλοι, θα ήθελα να συμμετέχει το βουβαλάκι, όχι γιατί νομίζω πως έχω το καλύτερο ντακ του κόσμου, ούτε γιατί πιστεύω πως είναι στα επίπεδα κορυφαίων ονομάτων του χώρου, ούτε γιατί έχω να κερδίσω κάτι, αλλά για τον παρακάτω λόγο και παρακαλώ σκεφτείτε τον:
Κάποιος που κατασκευάζει αυτό το ντακ και δαπανά περί τα 700 + τα εργαλεία, για μια ιδιοκατασκευή (ενώ θα μπορούσε άνετα να πάρει ένα benchmark μεταχειρισμένο), το κάνει γιατί ξέρει πως αυτή η κατασκευή προφανώς παίζει καλύτερα από έτοιμα dac διπλάσιας+ τιμής.
Συνεπώς, κάποιος που σκέφτεται τώρα να αγοράσει κάποιο ντακ, σίγουρα ενδιαφέρεται να μάθει αν δαπανώντας πολύ λιγότερα χρήματα και βάζοντας λίγη δουλίτσα και δημιουργία, μπορεί να πλησιάσει την ηχητική ποιότητα πολύ καλών έτοιμων μετατροπέων του 2-3χίλιαρου. Δεν έχω ειλικρινά αυταπάτες πως θα παίξει καλύτερα από το weiss πχ., όμως πραγματικά δεν θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να δούμε πού μπορεί να φτάσει σε σχέση με αυτούς??
Αυτή είναι η σκέψη μου... όπως και να έχει πάντως, όπως είπα και παλιότερα, θα χαρώ πολύ να παρευρεθώ και να ακούσω τα υπόλοιπα πολύ ενδιαφέροντα μηχανήματα που κατάφεραν με τη βοήθεια του Ανδρέα να συγκεντρωθούν! Και σίγουρα, έχει δίκιο και ο άνθρωπος, 4 dac σε 1 ημέρα είναι κομματάκι δύσκολο...
Όπως και να έχει, το Σάββατο θα είναι...:guitarist:

Last edited:

Kάποιο ωραίο πρωινό...
Για κάντε διορθώσεις, προτάσεις και δηλώστε παρουσίες !!!!

Όσον αφορά τα διαδικαστικά...

πως θα γίνει η αξιολόγηση...?

Θα ακούμε ένα-ένα τα DACάκια και θα κρίνουμε? ή ανά δύο συγκριτικό? ή σε σύγκριση με κάποιο που θεωρούμε εκ προοιμίου αρκετά καλο?
Δηλαδή το αποτέλεσμα της δοκιμής θα είναι ένα μικρό review των συσκευών ή "ο μεγάλος νικητής"?

Ο οικοδεσπότης μετριοπαθής και ανοιχτός για όλα:
...είναι γεγονός ότι πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε blind test ή απλά θα ακούσουμε όλα τα dacs ένα-ένα με τη σειρά και θα δούμε το χαρακτήρα καθενός, χωρίς να έχουμε στο μυαλό μας λογικές περιοδικών με νικητές κλπ.

Μετά ένας καλός άνθρωπος είχε όλα τα λόγια:

Τα συμπεράσματα της ακρόασης σε ένα δεδομένο σύστημα (economides) και όποια αποτελέσματα, αφορούν το σύστημα αυτό και μόνο.
Και δεν μπορεί να γίνει οδηγός αγοράς για αυτούς που διαβάζουν "από έξω"
γιατί πολύ απλά αυτός που διαβάζει από έξω αν εξαγάγει το συμπέρασμα ότι είναι καλύτερο το Χ dac και το αγοράσει έτσι για το σύστημα του, μπορεί και να βρεθεί προ εκπλήξεως, γιατί στο δικό του σύστημα δεν θα έχει
gryphon antilleon, von sweikert, stealth cables κλπ (όπως το σύστημα του economides).
Φυσικά στο σύστημα αυτό μπορούν να εξαχθούν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για να γίνει για τον κάθε ενδιαφερόμενο μια short list μηχανημάτων, προς ακρόαση πιο εξειδικευμένη και κατόπιν και στο σύστημα του.
Αν θέλει να προστατέψει και το τελευταίο ευρώ του.

Και εμείς θα τον τρελάνουμε με τα ίδια και τα ίδια...
Εχω κουραστεί να ποστάρω την ίδια απάντηση, το βουβάλι θα ακουστεί στην επόμενη εκδήλωση (πάλι στο σπίτι μου!) όπου θα ξαναυπάρχει το weiss 202 !!

Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι...

- Μας διαθέτει το σπίτι του και τα μηχανήματά του...
- Μας είπε ο άνθρωπος ότι το βουβάλι θα βρεθεί με το weiss!
- Μας ζήτησε γνώμες για blind, αρκεί να μην μπούμε στη λογική του νικητή και του ηττημένου...

Αρχίστε να ξεκαλωδιώνετε, διαλέξτε τη μουσική που θα ακούσετε και μη χαλάτε την ωραία προσπάθεια...

ps1 Aνδρέα αν πληρούνται οι minimum έστω προϋποθέσεις προσπαθήστε για blind μεταξύ των τριών (buf-w4s-weiss)... χωρίς μονομαχίες και τα σχετικά ευτράπελα... δυό λόγια για τον χαρακτήρα και τις ικανότητες του καθενός αρκεί... η αλήθεια είναι ότι ενδιαφέρει πολύ κόσμο και ίσως δίκαια!

ps2 Βγάλτε και καμιά καλή φωτογραφία από το έπιπλο με τα CD, για να είμαι προετοιμασμένος για ερωτήσεις όταν θα πάω για τα μικράκια...:flipout::flipout:

:grinning-smiley-043 :a0210:

Να διευκρινήσω ότι την ακρόαση στο σπίτι μου δεν την διοργανώνω με την ιδιότητά μου ως συντονιστής αλλά ως Ανδρέας.

Επίσης δεν πρόκειται για συγκριτικό αλλά για ακρόαση μεταξύ φίλων.

Δεν έχω καμμία επαγγελματική σχέση με κανέναν αντιπρόσωπο, παρά μόνον φιλικές με πάμπολλους λόγω της πολυετούς ενασχόλησής μου με το χόμπι.

Επειδή κάπου (σε άλλο σημείο του φόρουμ) γράφτηκαν πολλά περισσότερα από όσα πρέπει θίγοντας ανθρώπους, έχω ενημερώσει την διοίκηση του φόρουμ ότι δεν επιθυμώ πλέον να συμμετέχω στην διοργάνωση εκδηλώσεων

Σας ευχαριστώ

Ανδρέας

Last edited:
Για την αποφυγή παρεξηγήσεων η πρόσκληση στο σπίτι μου το Σάββατο ισχύει για όσους φίλους θέλουν να έρθουν.

Από την αρχή λέγαμε πως δεν επρόκειτο περί συγκριτικού με την αυστηρή
έννοια του όρου..Περισσότερο για μια συγκέντρωση μεταξύ μελών και φίλων πρόκειται παρά για να βγεί νικητής και ηττημένοι..

Κάποιοι το κατάλαβαν αλλιώς..Αποζητώντας με το ζόρι την επιβεβαίωση τον
επιλογών τους δεν δίστασαν να μεταχειριστούν εκφράσεις που σαφώς θίγουν
την ΔΟ του Δικάναλου..Παρ´όλα αυτά εμείς θα συνεχίσουμε και τις παρουσιάσεις
και τις συναντήσεις, όπως απ´την αρχή του χρόνου έχουμε υποσχεθεί στα μέλη μας, όπως και να έχει...