Οργάνωση ακρόασης Dacs

Νομίζω ότι αυτή η φωτογραφία είναι μοναδική στο διαδίκτυο.......

P2120014.jpg

Last edited:
Μπράβο παίδες!
Και πάνω από όλους ο Αντρέας που το οργάνωσε!
Σίγουρα θα το παλέψω για την επόμενη. Ούτως η άλλος βλέπω το σπίτι μου σε μία φωτογραφία από το μπαλκόνι σου... :flipout:

Μπράβο παίδες!

Καλά να περνάτε...Ετσι...

Η μουσική και τα μηχανήματα,είναι για να μας φέρνουν πιό κοντά,για να μας κάνουν πιό άνθρωπους...

Ολα τα καλά παιδιά μαζεμένα!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Μπράβο στον Αντρέα για το κουράγιο και το μεράκι του και στα υπόλοιπα
μέλη για την ανταπόκριση τους!

Δυστυχώς μια ^%$*@ γρίππη δεν μου επέτρεψε να παρευρεθώ!

Κατ αρχήν να ευχαριστήσω τον Αντρέα και την ΜΑρία για την άψογη υποδοχή μας και για την διοργάνωση!! Σήμερα κατ εμε δύο άτομα έκλεψαν την παράσταση και με διαφορά από τα υπόλοιπα:

1.) Η σύζηγος του Αντρέα Μαρία που μας φιλοξένησε στο σπίτι, που ήταν παντού και πάντα και που μας έβαλε τα γυαλιά κατα την αποτίμηση των προγραμμάτων Amarra και Pure Music. Ουτε εμείς δεν κρίνουμε ετσι! Μπράβο! Μαρία πρέπει να δωρίσεις τα αυτιά σου σε επικίνδυνα πολύ κόσμο....

2.) Ο βαρύτονός μας που μας υπενθύμισε πόσο πίσω είμαστε ανεξαρτήτως συστημάτων στην αναπαραγωγή της μουσικής. Σε κάποια στιγμή βάλαμε την εισαγωγή από το μαγαζί να ακουστεί από το σύστημα του Αντρέα και μόλις τελείωσε μας τραγούδησε ο ίδιος τους ίδιους στοίχους. Και εκεί καταλάβαμε την ουτοπία (όπως πολύ σωστά είπε ο Αντρέας) που κυνηγάμε...

Κατ αρχήν να πούμε ότι ο Αντρέας και το σύστημά του είναι πολύ μπροστά και οταν το εξετάσεις ολίγον σε ποιάνει ένας κόμπος στο λαιμό.... Ολα προσεγμένα μέχρι λεπτομέρειας και από απόδοση...Στρατόσφαιρα. Και το σουδαιότερο είναι ότι μπορεί να το εκτικήσει ο οποιοσδήποτε, σχετικός ή μη.

Οσον αφορά τα dacs, στα δικά μου αφτιά έκατσε καλύτερα η αντιλόπη, ίσως γιατί έρχεται κοντύτερα στον τρόπο με τον οποίο εγώ έχω συνηθίσει να ακούω. Το Weiss ήταν συνολικά καλύτερο όλων αλλά άν ήταν να αγοράσω κάποιο εκ των τριών, θα καθόταν καλύτερα στο σύστημά μου η Αντιλόπη πιστεύω. Το W4S είχε έντονο χαρακτήρα σε όλα του αλλά υστερούσε σαν σύνολο. Μου φάνηκε ότι του έλειπε η ομοιγένεια.

Τέλος, ήθελα να πώ ότι παρόλες τις αντίθετες απόψεις που κατατέθηκαν και τον χαμό που έγινε για την ακρόαση, όλοι οι παρευρισκόμενοι απέδειξαν έμπρακτα ότι τίποτα δεν μας χωρίζει. Ο καθένας έχει την άποψή του και μπορεί να την εκφράζει κατα το δοκούν (πολιτισμένα πάντα και με σεβασμό στην άποψη του άλλου). Μπορεί το πληκτρολόγιο να δυναμιτίζει περισσότερο από όσο πρέπει, αλλά στο τέλος μετά από μια ωραία ακρόαση και μια ζεστή ατμόσφαιρα και πάλι μαζί είμαστε...

Και πάλι μπράβο στον Αντρέα και στην Μαρία που μας υποδέχτηκαν και περάσαμε όμορφα!

ΥΓ : Αν πραγματικά θέλουμε να γίνει blind τεστ σωστό τότε πρέπει να βάλουμε να ακούνε γυναίκες και όχι εμείς. Δεν καταλαβαίνουν από εταιρείες και βουρτσισμένα αλουμίνια και πρωπάντων ο λόγος τους είναι right to the point και μεστός!

Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τη Μαρία και τον Ανδρέα για την φιλοξενία τους.:grinning-smiley-043
Η σημερινή συνάντηση-ακρόαση τουλάχιστον για εμένα είχε πολλαπλά οφέλη:

Πρώτον μου δόθηκε η ευκαιρία και η χαρά να γνωρίσω από κοντά αρκετά μέλη του AV Club. Να συζητήσουμε,να ανταλλάξουμε εμπειρίες και σκέψεις που αφορούν το κοινό μας χόμπι. Περιμένω και άλλες τέτοιες συναντήσεις!

Δεύτερον,είχα την τύχη να απολαύσω ένα Ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ό σύστημα(τόσο από άποψη μονάδων όσο και από άποψη συνόλου) στημένο με μεράκι και αγάπη για τη μουσική (...αυτό φαίνεται εξάλλου και από την εκτενή δισκοθήκη) σ' έναν πολύ προσεγμένο χώρο.

Τρίτον,να σχηματίσω μια πρώτη ιδέα (με τους περιορισμούς φυσικά του χρόνου,του χώρου,και ενός νέου στ' αυτιά μου συστήματος) για τα τρία (+το EMMLABS του Ανδρέα) DACs που μας έχουν απασχολήσει συχνά-πυκνά.
Θεωρώ οτι το κάθε ένα από αυτά έχει το δικό του χαρακτήρα,τις δικές του αρετές ή υστερήσεις και σίγουρα στον κατάλληλο χώρο , με τα κατάλληλα συνοδά μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα. Προσωπικά πιστεύω ότι η Antelope (με καλύτερη στερ/κη εικόνα)και το Weiss 202(πολύ φυσικότητα,ροή) είναι σχεδόν ισάξια και ένα σκαλί πάνω από το W4S.

Kαι τέταρτον,είχαμε τη τύχη να ακούσουμε τον Μιχάλη,live, σ' ένα μικρό απόσπασμα όπερας και για αυτή την εμπειρία που μας χάρισε τον ευχαριστώ θερμά.

Ευχαριστώ και πάλι για την φιλοξενία και συγχαρητήρια για την προτοβουλία!
Βασίλης

ΥΓ : Αν πραγματικά θέλουμε να γίνει blind τεστ σωστό τότε πρέπει να βάλουμε να ακούνε γυναίκες και όχι εμείς. Δεν καταλαβαίνουν από εταιρείες και βουρτσισμένα αλουμίνια και πρωπάντων ο λόγος τους είναι right to the point και μεστός!

Τώρα το πήρες χαμπάρι;
Άσε φίλε μου, είμαστε καμένοι από χέρι! :flipout:

Εγώ πέρασα καταπληκτικά πάντως σήμερα άσχετα με το τί ακούσαμε.Καιρό είχα να περάσω έτσι σε μάζωξη!!Γνώρισα και καινούργια άτομα..

Ένα τεράστιο μπράβο στον Αντρέα και την Μαρία (σταθερή αξία) που μας ανεχτήκανε και στον βαρύτονό μας που μας τίμησε με την φυσική και φωνητική του παρουσία!

Θα αναμένω καινούργια εκδήλωση!:guitarist:

Μπράβο στον οικοδεσπότη, μπράβο σε όσους πρόσφεραν τα μηχανάκια τους, μπράβο και σε όσους συμμετείχαν!

Είναι πλέον του φανερού ότι περάσατε θαυμάσια και η ακρόαση μερικών από τα δημοφιλέστερα DACs ήταν επιτυχής...

Ελπίζω αυτή η εκδήλωση να είναι προπομπός επόμενων, είτε της ίδιας φιλοσοφίας, είτε διαφορετικής.

Ανδρέα keep walking!

ρε γμτ... τι χανω... τουλαχιστον εκανα καλο σκι στα Καλαβρυτα.
παντα τετοια...

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Αντρέα και στην οικογένεια του για τη θερμή και εγκάρδια φιλοξενία τους. :smile:
Για την υπέροχη παρέα τους και για τη μεγάλη τους υπομονή, που μας άντεξαν, τσούρμο ολόκληρο, τόσες ώρες!
Το σπίτι ήταν ζεστό και φιλόξενο, το σύστημα πραγματικά κορυφαίο, εξαιρετικά αναλυτικό και μουσικό, οι συμμετέχοντες ενδιαφέροντες και η μέρα πλούσια, γεμάτη εμπειρίες.

*****************​

Για τους επιμέρους DAC's: Αν και σχημάτισα προσωπική γνώμη, δεν θα την γνωστοποιήσω, για λόγους δεοντολογίας, μιάς και ανέλαβα την πρωτοβουλία, να πραγματοποιήσω ένα πείραμα.

Όμως μπορώ να πω κάποιες γενικές παρατηρήσεις. Οι διαφορές ανάμεσα στους DAC's είναι υπαρκτές και εύκολα αναγνωρίσιμες, αλλά σε καμμιά περίπτωση δραματικές. Οι διαφορές στις άλλες συσκευές (π.χ. ενισχυτές, ηχεία), ως τάξη μεγέθους είναι πολύ μεγαλύτερες και αξίζουν περισσότερη προσοχή. Το ήξερα από πριν, επαληθεύτηκε και στην ακρόαση.

Αυτό που δεν περίμενα ήταν οι διαφορές στους Software Players. Εκεί διαψεύσθηκα πλήρως. Οι διαφορές όχι μόνο υπήρχαν, αλλά ήταν μεγαλύτερες από τις αντίστοιχες διαφορές μεταξύ των DAC's! Μεταξύ Amarra, iTunes και Pure Music, ξεκάθαρος νικητής ήταν το Pure Music και με διαφορά από τα άλλα. Αυτό σε προγράμματα που υποτίθεται ότι παίζουν Bit Perfect δεν έπρεπε σε καμμία περίπτωση να συμβαίνει. Όμως συμβαίνει και το θέμα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό συμβαίνει σε ένα εντελώς συγκεκριμένο set-up και σ' ένα ιδιαίτερα αποκαλυπτικό σύστημα. Ίσως σε άλλα συστήματα να μη γίνεται. Όπως και να'χει απαιτείται έρευνα.

*****************​

Το Πείραμα
Ηχογράφησα και τους τέσσερεις DAC's (την αναλογική τους έξοδο δηλαδή), υπό τις αυτές ακριβώς συνθήκες και συγκεκριμένα το ίδιο κομμάτι (το γνωστό σε όλους Take Five) στον εγγραφέα της Korg MR 1000. Η εγγραφή έγινε σε DSD format στα 5,6448 MHz. (Ρυθμός δειγματοληψίας διπλάσιος του γνωστού μας SACD).

Τα αρχεία DFF που θα προκύψουν θα μετατραπούν σε PCM 96 KHz/24 Bits. Επειτα θα ανέβουν στο διαδίκτυο με ονόματα χωρίς διακριτικό της προέλευσης τους.

Έτσι όποιος κατεβάσει τα αρχεία, θα μπορεί να ακούσει και να εκτιμήσει στο σύστημα του, αν υπάρχουν διαφορές και ποιές ανάμεσα στους DAC's, χωρίς όμως να γνωρίζει σε ποιό μετατροπέα αντιστοιχεί το κάθε αρχείο.

Στο τέλος της διαδικασίας θα αποκαλύψουμε σε ποιό DAC αντιστοιχεί το κάθε αρχείο.

Ένα αληθινό Blind Test.​

Η διαδικασία είναι πρωτότυπη. Ελπίζω όλοι να αποκομίσουμε εμπειρία και γνώση.

*****************​

Και πάλι ευχαριστώ τον ακούραστο οικοδεσπότη μας Αντρέα
Σας χαιρετώ
Μιχάλης -bye-

Last edited by a moderator:
Ενα μεγάλο ευχαριστώ και απο εμένα στην αν μη τι άλλο υπομονετική και φιλόξενη Μαρία που καταλαβαίνει και ανέχεται ενα τσουρμο "παλαβούς" Σαββατιάτικα μέσα στο σπίτι της για τόσες ώρες... και βέβαια στον Ανδρέα για την εξαιρετική οργάνωση της μάζωξης!

Επίσης θα ηθελα να πω οτι με τιμά πολύ το γεγονός οτι ή όποια προσπάθεια κάνω στον πολύ δυσκολο και απαιτητικό χώρο του κλασσικού τραγουδιού εχει ανταπόκριση και "συνγκινεί" κάποιους ανθρώπους... παιδιά σας ευχαριστώ πολύ... τα σχόλιά σας μου δίνουν κουράγια να συνεχίσω τον "αγώνα"!!!
Επίσης θα ήθελα να διευκρινησω οτι ναι μεν άλλο το live αλλά απο την άλλη σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να συγκριθώ με τα "ιερά τέρατα" του χωρου που ακουσαμε στην ηχογράφηση...

Να είστε όλοι καλά ... Πάντα τέτοια!!!!

Να πω και εγω δυο λογια.Ολα ηταν super.
Και πανω απ ολα οι οικοδεσποτες που μας ανεχτηκαν,τα μηχανηματα ολα καταπληκτικα ειδικα του Αντρεα, και ολα τα παιδια που ο καθενας ηταν καλυτερος απ τον αλλο.
Εγω προσωπικα περασα πολυ καλα και μου δωθηκε η ευκαιρια να ακουσω ενα κορυφαιο setup μηχανηματων μεσα σε οικιακο χωρο και οχι σε εκθεσεις που οι περισσοτεροι ισως ακουμε τετοια μηχανηματα.
Οσο για τα τρια dac συμφωνω με τους προλαλησαντες και πανω απ ολα ειναι το προσωπικο γουστο του καθενος.
Το weiss και η antilope ειναι σχεδον ισοδυναμα με καποιο εδω καλυτερο καποιο καπου αλλου,π.χ εμενα η αντιλοπη μου φανηκε οτι εχει ποιο γεματο χαμηλο,αλλα σε γενικες γραμμες τα dac παιξαν και διαφορετικα αναλογα και με το ειδος της μουσικης που βαζαμε.
Βεβαια μακραν καλυτερο ηταν το Emm.
Αυτα τα ολιγα χωρις ναχω και ιδιαιτερη εμπειρια απο τετοιες ακροασεις.
Ενα μεγαλο ευχαριστω στον Αντρεα και την γυναικα του.:grinning-smiley-043