Οργάνωση ακρόασης Dacs

δεν βλεπω κινηση στο μαγαζι,δεν μας ανακοινωνεις τα αποτελεσματα βρε Μιχαλη?

(οχι ο Χιουστον,τον αλλο Μιχαλη εννοω)

πάντως δεν ξέρω τι ακούσατε ή τι θα ακούσετε από αρχεία που ουσιαστικά είναι ίδια....

Είπαμε,
Ότι τα μεσάνυχτα Σάββατο προς Κυριακή θα αποκαλυφθεί "ποιός είναι ποιός" και θα συζητήσουμε τα συπεράσματα που προκύπτουν από τούτη τη διαδικασία. :grandpa:

Λίγη υπομονη ακόμη -μονο τρεις μέρες-, ώστε να έχουν λίγο χρόνο ακόμα να συμμετάσχουν και άλλα μέλη και ν' αναφέρουν τις εντυπώσεις τους. :BDBDG54:

Θα είναι χρήσιμο, ακόμα και αν μας πούνε, ότι στο δικό τους σύστημα παρά τις προσπάθειες τους δεν άκουσαν διαφορές! :drummer:

******************​

Τι εννοείτε παραπάνω, όταν λέτε, πως "Κάποιος έσπασε το doc;" :confused:
Καταλαβαίνω σωστά, ότι βρέθηκε κάποιος, κατέβαλε προσπάθεια κι' έκανε τον κόπο να σπάσει το password που βάλαμε, ώστε να γνωρίζει ποιός DAC αντιστοιχεί σε κάθε νούμερο;

Θα ήταν θλιβερό, αν συνέβη. Διότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κρατικά μυστικά, ούτε με βιομηχανική κατασκοπεία. Ούτε προκύπτει κάποιο κέρδος για το νικητή! Ακροάσεις κάνουμε, είναι θέμα αυτοσεβασμού, αν θέλει κάποιος να δοκιμάσει τις δυνατότητες του, να πειραματιστεί με τον εαυτό του και να πει τι ακούει... :ears:

******************​

Υ.Γ. Παρακάλεσα, όσους έχουν προσπαθήσει να μετρήσουν στάθμες και να μελετήσουν κυματομορφές να μου στείλουν τις λεπτομέρειες (θα προτιμούσα p.m), διότι -όπως σας είπα- τα νούμερα που αναφέρατε δεν συμπίπτουν με τα δικά μου. Δεν νομίζετε, ότι πρέπει να το ψάξουμε λιγάκι; :hmmmm2:

Εν αναμονή. -bye-

Μιχάλη, έχω τα screenshots του audition στο σπίτι, τώρα είμαι γραφείο.
Θα προσπαθήσω το βράδυ να τα κάνω Jpg και να στα στείλω.
αν και δεν είναι θέμα σύμπτωσης νούμερων, πρόκειται γιά συνολικά σκαναρίσματα των αρχείων από άποψης συχνότητας και ουσιαστικά στο φάσμα 20-20000 είναι ...κλώνοι.
Δεν ασχολήθηκα με τις διαφορές φάσεις όπου εκεί, όντως υπήρχαν διαφορές.

Πάνω κάτω ίδια και τα τρία με ελάχιστες διαφορές. Πιο πολύ τις ανίχνευσα στα κτυπήματα της μπότας γύρω στο 2.30.

Αν πρέπει να δώσω σειρά τότε θα έλεγα ότι πιο κοντά στο ριπαρισμένο αρχείο (και στα γούστα μου) είναι το 2. Μετά τα 1 και 3 μαζί με μία προτίμηση στο 1 (ίσως επειδή γνώριζα για την ελαφρά μειωμένη έξοδο).

Το παράξενο βέβαια είναι ότι ενώ επί της ουσίας μου φαίνονται όλα τόσο κοντά, δοκίμασα το ABX μέσω του foobar component και πήρα:

10/10 σωστά με Α το ριπαρισμένο και Β το 1

6/6 σωστά με Α το ριπαρισμένο και Β το 2. Κάπου εκεί σταμάτησα γιατί θεώρησα ότι το ABX component μου κάνει πλάκα...

Να παίξω κανα joker;

Re: Απάντηση: Οργάνωση ακρόασης Dacs

Μιχάλη, έχω τα screenshots του audition στο σπίτι, τώρα είμαι γραφείο.
Θα προσπαθήσω το βράδυ να τα κάνω Jpg και να στα στείλω.
αν και δεν είναι θέμα σύμπτωσης νούμερων, πρόκειται γιά συνολικά σκαναρίσματα των αρχείων από άποψης συχνότητας και ουσιαστικά στο φάσμα 20-20000 είναι ...κλώνοι.
Δεν ασχολήθηκα με τις διαφορές φάσεις όπου εκεί, όντως υπήρχαν διαφορές.
Ok! Θα τα δούμε...
Όμως μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Το θέμα έχει ενδιαφέρον, πολύ περισσότερο απ' όσο μπορούμε αρχικά μπορούμε να φανταστούμε!

.........................................
Κάπου εκεί σταμάτησα γιατί θεώρησα ότι το ABX component μου κάνει πλάκα...

Να παίξω κανα joker;
Να παίξεις! Κι' αν κερδίσεις θέλω ποσοστά!:flipout:

Εμένα προσωπικά το ABX δε μου πάει. Δεν αισθάνομαι άνετα όταν πρέπει ν' αποφασίζω άμεσα -εδώ και τώρα- κάτω από πίεση. Μου είναι αρκετό αν δεν ξέρω τα ονόματα. Πολλές φορές -όταν κάνω μία επεξεργασία πρέπει να πάρω κάποια απόφαση, που αφορά πολύ μικρές διαφορές. Π.χ. να προσθέσω EQ 1-1,5 dB σε μία περιοχή. Ή μήπως όχι. Δεν είναι πάντα άμεσα φανερό, ποιό είναι το καλύτερο. Σε τέτοιες περιπτώσεις το αφήνω, ξεκουράζομαι με κάτι άλλο και επανέρχομαι με καθαρό μυαλό.

Οι προσωπικές συνήθειες και ο χαρακτήρας καθενός παίζουν μεγάλο ρόλο. Όμως κι' αυτό είναι ένα ζήτημα για να το κουβεντιάσουμε... :smile:

Διαφορές υπάρχουν και είναι απόλυτα αντιληπτές, απλώς απαιτείται η χρήση monitor DAC.

Η δική μου αξιολόγηση, λαμβάνοντας υπόψη και τον τοπκό αντιπρόσωπο έχει ως εξής :
2,3,1

Re: Απάντηση: Οργάνωση ακρόασης Dacs

Διαφορές υπάρχουν και είναι απόλυτα αντιληπτές, απλώς απαιτείται η χρήση monitor DAC.

Η δική μου αξιολόγηση, λαμβάνοντας υπόψη και τον τοπκό αντιπρόσωπο έχει ως εξής :
2,3,1

ε...τότε δεν έχω μόνιτορ ντακ ή είμαι κουφός...-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οργάνωση ακρόασης Dacs

ε...τότε δεν έχω μόνιτορ ντακ ή είμαι κουφός...-bye-

όχι, κουφός δεν είσαι Δημήτρη. Απλώς οι διαφορές είναι μάλλον επουσιώδεις, ως προς το μουσικό περιεχόμενο, συνεπώς επί της ουσίας οι διαφορες ακόμα κι αν υπάρχουν, για σένα δεν έχουν ουσιαστική αξία.

attachment.php

λοιπόν η "μάνα"

Attachments

• 0.JPG
    0.JPG
    95.2 KB · Views: 106
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οργάνωση ακρόασης Dacs

όχι, κουφός δεν είσαι Δημήτρη. Απλώς οι διαφορές είναι μάλλον επουσιώδεις, ως προς το μουσικό περιεχόμενο, συνεπώς επί της ουσίας οι διαφορες ακόμα κι αν υπάρχουν, για σένα δεν έχουν ουσιαστική αξία.

μπααα
θεωρώ Γιώργο, ότι αν δεν τα δείχνει η μηχανή....σιγά μην τα ακούσω εγώ...