Είναι γεγονός ότι στην δικιά μας την κοινότητα αυτοσκοπός είναι να βοηθάει ο ένας τον άλλο ,να δίνει πληροφορίες αλλά και να μοιράζεται τους προβληματισμούς του και αυτό θα πρέπει να το κάνουμε όλοι μας !!!
Για να συνοψίσουμε λίγο τα πράγματα .
1)Το συγκεκριμένο βυνίλιο είναι ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του Leonard Cohen από επώνυμους ερμηνευτές .
Το τραγούδι Hallelujah το ερμηνεύει ο John Cale.
Ο δίσκος είναι διπλός .
2)Όσον αφορά το πηγάδι είναι πολύ σημαντικό η ποιότητα του ρουλεμάν ώστε το πλατό να περιστρέφεται δίχως παρατράγουδα και θορύβους ακόμη η ποιότητα και ποσότητα του λαδιού έχει την σημασία της .
3)Όσον αφορά την πλίνθο είναι συνειδητή επιλογή του λεπτού προφίλ,απόδειξη ….
Όταν επιχείρησα να του προσθέσω μάζα κάτω από το πικαπ όχι μόνο έχασα τα άκρα αλλά αντιμετώπισα και προβλήματα ανάδρασης έτσι και αλλιώς εδώ μιλάμε για πικαπ μάζας και δεν χρειάζεται η έξτρα μάζα -Η κάθε περίπτωση φυσικά είναι ξεχωριστή και δεν υπάρχει κανόνας .
4)Για την συχνότητα συντονισμού αναφέρομαι για άλλη κεφαλή και όχι για την συγκεκριμένες για τις Ortofon 2M .
Μια απάντηση για τις κεφαλές 2M.
Αυτό το άκουσμα υπήρχε από την δεκαετία του 1970 (Εξήγησα τον λόγο )καθαρότητα διαφάνεια ουδετερότητα με αυτόν τον τρόπο ανακαλύπτεις την ποιότητα της εγγραφής (όπως είναι )που έχει το βυνίλιο ,φυσικά τότε δεν υπήρχε CD.
Φυσικά υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που θέλουν στα βυνίλια τους να ακούγεται ζεστό στις μεσαίες και ορισμένοι άλλοι με σκοτεινό φόντο ναι υπάρχουν και αυτές οι περιπτώσεις .
Γούστα είναι αυτά.
Αυτό όμως που μπορώ να πω εγώ προσωπικά είναι ότι υπάρχουν ζεστές εγγραφές όχι όμως σε όλες .
Οπότε ο καθένας από εμάς πορεύεται διαφορετικά .
Στο δια ταύτα .
Η Red ακούστηκε για τα δικά μου γούστα πάντα στο συγκεκριμένο πικαπ παρά πολύ καλά κρατήθηκε η ουδετερότητα που θα ήθελα θα την ήθελα καλύτερο στο χαμηλό και στα φωνητικά .
Όταν έβαλα την blue στην αρχή τρόμαξα με τον θόρυβο επιφάνειας και με την φωτεινότητα της στον θεό …
Αυτό όμως που έκανα ήταν να της δώσω περισσότερο χρόνο .
Αυτά τα χαρακτηριστικά που μου έλειπαν από την red τα πήρα στην blue είναι πιο δυναμική κεφαλή ,αντιλαμβανόμουν το ηχόχρωμα της κόπιας πιο άμεσα και εδώ θυμήθηκα την dl 103 πόσο πιστά παίζει σε αυτό το χαρακτηριστικό που μεταβάλει δηλαδή το ηχόχρωμα της ανάλογα με την κόπια .
Και στις δυο κεφαλές πήρα και άκρα πρωτόγνωρο για κεφαλές mm.
Όταν έβαλα την 2M Bronze στην γεννήτρια της red στην αρχή ενθουσιαστικά η χαρά μου κράτησε όμως για λίγο .
Τα φωνητικά ας μην τα σχολιάσω .
-Γεννήτρια Bronze με stylus Bronze.
Από την αρχή έδειξε τα δόντια της .
Πιο εστιασμένος ήχος ,η σκηνή έφτασε στο ταβάνι

δεν σκλήρυνε σε υψηλές εντάσεις τα πρίμα της ήταν πιο ευγενικά στα άκρα ,υπήρχε πιο σαφήνεια στην λεπτομέρεια όχι όμως ότι υστερούσαν οι δυο υπόλοιπες.
Πολύ καλά τα φωνητικά .
Όμως .
Αφήνει ζεστό ηχόχρωμα στις μεσαίες συχνότητες σε όλες τις κόπιες ,επιβάλει δηλαδή χαρακτήρα αυτό το χαρακτηριστικό μπορεί να αρέσει σε κάποιους και σε κάποιους άλλους όχι .
Άλλαξα την καλωδίωση ,έβαλα τον ολοκληρωμένο μου ενισχυτή υπήρχε εκεί .
Έδωσα περισσότερο χρόνο
Blue με γεννήτρια bronze λίγο πιο ζωντανή το ζεστό ηχόχρωμα υπήρχε εκεί .
Το ίδιο φυσικά και με stylus red .
Υπήρχε όντως τελικά αναβάθμιση με την συγκεκριμένη γεννήτρια υπήρχε πιο σαφήνεια στον ήχο με καλύτερα δυναμικά εδώ δεν παρατηρήθηκε ασυμβατότητα.
Είναι καθαρά θέμα γεννήτριας στο ζεστό ηχόχρωμα έτσι την έχουν κουρδίσει .
Να σημειώσω εδώ ότι και οι τρεις κεφαλές ακούγονται πεντακάθαρες δεν χρωματίζουν τον ήχο στις υψηλές συχνότητες εκτός αν υπάρχουν άνθρωποι που αρέσκονται σε αυτό το χαρακτηριστικό που ανέφερα .
Χρόνια πολλά σε όλους !!!