AUDIOLYTIC
AVClub Fanatic
- 13 August 2010
- 10,612
Εχω 4 βραχιονες σε 3 πικαπ, 17 κεφαλες και 3-4 phono οπότε δεν με προβληματιζει το θεμα ....... χαχαχα....... ο ενας βραχιονας δε, εχει τρια διαφορετικα armtubes και καμια δεκαρια διαφορετικα headshells , counterweights, sub weights..............Οι μεσαίες συχνότητες είναι καθοριστικές για εμένα και αντιπροσωπεύουν -καθορίζουν ένα μεγάλο ποσοστό αυτό που θέλω να ακούσω .
Το ηχόχρωμα μεταβάλλεται σε όλες τις κεφαλές ,το ερώτημα θα έπρεπε να το θέσεις στον ίδιο τον εαυτό σου ,ειδικότερα για τις μεσαίες συχνότητες το αποτύπωμα του ζεστού ….Ειδικότερα αν θέλεις κεφαλή ουδέτερη και κάποιες επιβάλουν χαρακτήρα εκεί.
Το χαμηλό και οι υψηλές συχνότητες είναι άλλη υπόθεση που κάποιες γεννήτριες το μεταβάλλουν ακόμη και με άλλες ρυθμίσεις…View attachment 204861 ακόμη και του phono.
Το ζεστό ηχόχρωμα παραμένει όπως στην shure 97 η Shure v15 και η Shure m75D ήταν άλλης πάστας .
Παράδειγμα άλλο η παρακάτω κόπια από την δεκαετία 70 από την Γερμανική Fontana θα πρέπει να ακουστεί με διαφάνεια καθαρότητα και άκρα φυσικά και με αρμονικές για βυνίλιο μιλάμε .
Καλύτερα να μην την ακούσεις με ζεστό ηχόχρωμα στις μεσαίες .
Για διαφάνεια δεν μιλάμε ;
Η μουσική έχει χρώμα από μόνη της μην την χρωματίζουμε !!!
Για τον Μάκη δεν μιλάμε ;
Οι M97xE & V15VxMR ειναι οι δυο κεφαλες που εχουν ενα χαρακτηρα που εδωσε η SHURE επιτηδες , σε αντιθεση με τις Μ97ΗΕ Era IV & V15 V (οπως και η V15 IV) , που είναι "απολυτα" flat. Στη φωτο, η FR της Μ97ΗΕ Era IV που έχω και προσεχω ως "κορη οφθαλμου". Βεβαια οι δυο " x " γινονται αγνωριστες με Jico SAS απ'ότι διαβαζω. Αλλα και στην μορφη που ειναι, κανουν πραγματα (κυριως η V15 VxMR) που αλλες κεφαλες ονειρευονται......................

Last edited: