psaltone
Established Member
- 29 December 2007
- 101
Σε εμενα δουλευει (780G) catalyst 8.3+hdmi audio (disabled realtek)Το hdmi audio δεν δουλευει πανω απο τα 8.2 και το reclock παιζει μονο με kernel streaming στα ΧP.
Eagleone και εσύ HD-Ready έχεις;
Προσοχή να πούμε ότι με τα Controls της ΑΤΙ δεν παίρνεις 1:1 απλά φέρνεις το κάδρο του Desktop στο κάδρο της οθόνης.
Έχω απογοητευτεί τρελά απο αυτό το θέμα και είναι ο μοναδικός λόγος που δεν είμαι ευχαριστημένος απο την τηλεόραση μου. 1:1 στην hdmi να είχα και τι άλλο... Όταν σύνδεσα το htpc με την τηλεόραση του αδερφού μου και μέσω της λειτουργίας full pixel που έχει η Sony είδα 1:1 (+ το γεγονός ότι είναι 46 ίντσες + το γεγονός ότι είναi Full HD) στην hdmi έτριβα τα μάτια μου...
Χμμ το θέμα είναι ότι όταν εγώ βάζω στην HDMI ανάλυση 720p (ή μικρότερη φτιάχνωντας το κάδρο απο τα tools της ATI) βλέπω normal εικόνα (χρειάζεται βέβαια να ενεργοποιήσω το GPU scaling το οποίο κανονηκά σε περίπτωση 1:1 πρέπει να είναι απενεργοποιημένο).
Όταν πάω να δώσω άνω των 720p δηλαδή τα 1360x760p του panel μου, η εικόνα γίνεται η μισή, σαν να ενεργοποιείται ο scaler της τηλεόρασης και να υποθέτει ότι αφού λαμβάνει ανω των 720p πρέπει να διαχειρίζεται εκείνος το σήμα (#@$!%^#%&^#). Αν για παράδειγμα βάλω 1920x1080 τότε γίνεται ξανά full η εκόνα (στα 25Hz interplated με χάλια ποιότητα φυσικά).
Τέσπα πίκρα...
Ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο. Για να δώ το maximum της ποιότητας σε χρώμα που μπορεί να πιάσει στην VGA, στο ffdshow video decoder στο RGB conversion στο Contrast πρέπει να βάλω Standar (16-235) ή Full (0-255);
Το ξέρω έχουμε πιάσει πολλά θέματα αλλά πάντα είχα αυτή την απορεία.
sorry έχεις δίκιο, το διατύπωσα λάθος. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι παρατηρώ (ακόμα και σε crt τηλεοράσεις όχι μόνο στην δική μου) πολύ πεσμένες τις διαβαθμίσεις του μαύρου, μια επίπεδη και όχι με βάθος εικόνα με φτωχές διαβαθμίσεις του γκρι και γι αυτο αναρωτήθηκα μήπως έχει σχέση. Στην CRT βλέπω με dual vue σε scart και με VMR9 Renderless απλά DivX απλά κάποια πράγματα ίσως παίζουν ρόλο...Το κοντραστ δεν εχει σχεση με το χρωμα αλλα με το ποσες διαβαθμισεις του γκριζου θα σου στειλει. Για να μην αρχισει καμια τεραστια κουβεντα (γιατι σηκωνει) αμα δινεις TV βαλε 16-235. Ισως να μη δεις διαφορα γιατι παιζει ρολο και ο driver.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.