Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

Re: Απάντηση: Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

Το hdmi audio δεν δουλευει πανω απο τα 8.2 και το reclock παιζει μονο με kernel streaming στα ΧP.
Σε εμενα δουλευει (780G) catalyst 8.3+hdmi audio (disabled realtek)

Eagleone και εσύ HD-Ready έχεις;

Προσοχή να πούμε ότι με τα Controls της ΑΤΙ δεν παίρνεις 1:1 απλά φέρνεις το κάδρο του Desktop στο κάδρο της οθόνης.

Έχω απογοητευτεί τρελά απο αυτό το θέμα και είναι ο μοναδικός λόγος που δεν είμαι ευχαριστημένος απο την τηλεόραση μου. 1:1 στην hdmi να είχα και τι άλλο... Όταν σύνδεσα το htpc με την τηλεόραση του αδερφού μου και μέσω της λειτουργίας full pixel που έχει η Sony είδα 1:1 (+ το γεγονός ότι είναι 46 ίντσες + το γεγονός ότι είναi Full HD) στην hdmi έτριβα τα μάτια μου...

Eagleone και εσύ HD-Ready έχεις;

Προσοχή να πούμε ότι με τα Controls της ΑΤΙ δεν παίρνεις 1:1 απλά φέρνεις το κάδρο του Desktop στο κάδρο της οθόνης.

Έχω απογοητευτεί τρελά απο αυτό το θέμα και είναι ο μοναδικός λόγος που δεν είμαι ευχαριστημένος απο την τηλεόραση μου. 1:1 στην hdmi να είχα και τι άλλο... Όταν σύνδεσα το htpc με την τηλεόραση του αδερφού μου και μέσω της λειτουργίας full pixel που έχει η Sony είδα 1:1 (+ το γεγονός ότι είναι 46 ίντσες + το γεγονός ότι είναi Full HD) στην hdmi έτριβα τα μάτια μου...

Ναι μια Panasonic οπως ο περισσοτερος κοσμος.:coool:

Το 1:1 ειναι μια πονεμενη ιστορια. Εχω κατι patterns απο οπου βλεπω και συνεργαζεται καλυτερα το scaler της τηλεορασης με την καρτα οθονης εκει το αφηνω. Μπακαλικο αλλα παιζει. Αυτο με τα custom resolution που δινει η ΑΤΙ ειναι πολυ καλο και στο desktop εκτος απο τα βιντεο (βλεπεις πιο καθαρα).

Την ιδεα την πηρα απο το avsforum οπου καποιος μια μερα πεταξε οτι παιζει πολυ καλα με αναλυση 1366*768 αν και ειναι 1024*768. Γιατι το κανει δεν ξερω ουσια ειναι ομως οτι οντως παιζει καλυτερα ισως ο scaler της εχει καποιο αλγοριθμο που κανει sharpen χωρις επιπλεον ορατο θορυβο. Με την ΑΤΙ δεν καταφερα να στειλω αυτο το νουμερο αλλα με το custom καλα ειναι (1200 κατι επι 680 κατι επι 50).

Μη σε σπαει λοιπον. Το κυριοτερο δεν ειναι η αναλυση γιατι αν δεις τι βλεπω σε κατι fullhd φιλων θα φριξεις. Ακαλιμπραριστα τα παντα, καναλια τηλεορασης φρικη, και dynamic range σαν να βλεπεις home video με vhs. Στο avsforum υπαρχει ενα sub που παιζει display calibration περνα απο εκει να δεις τι γινεται με αυτα επισης και στο flat panel displays - εδω προς το παρον τελειωσα γιατι ειναι και επιπονη διαδικασια.

Για να μη βγω και τελειως απο το thread δοκιμασε να κανεις sharpen τα βιντεο στη 2400 χωρις να χασεις HA με τα shaders που εχει ο MPC νομιζω θα δεις καλυτερη εικονα μιας και πολλα ειδικα τα DVD γινονται Upconvert ακομα και σε 1024*768 οποτε σιγουρα θελουν sharpening. Το ffdshow παντως κανει παπαδες σε αυτο τον τομεα. Δες επισης και την κουβεντα στο doom9 για το Haali Video renderer.

Παει ο χρονος σου...

Για όσους κάνουν δοκιμές ή θέλουν να τσεκάρουν συμβατότητα να δώσω ένα 100% Hardware Acceleration Compatible mkv sample εδώ για reference (*απο την ταινία Eternal Sunshine of the Spotless Mind).

Τα specs είναι [email protected] / 1920x1040 / 10000+ Kbps

Όπως είναι αντιληπτό απο την εκτενή συζήτηση στο thread, σε περίπτωση επιτυχούς HA, θα γίνει αναπαραγωγή του αρχείου με CPU στο 6% περίπου.

Παρακαλώ αν για οποιονδήποτε λόγο το link ενός sample 40 δευτερολέπτων παραβιάζει τους κανόνες του forum, να σβηστεί επιτόπου απο τους moderators.

Attachments

Last edited:
Χμμ το θέμα είναι ότι όταν εγώ βάζω στην HDMI ανάλυση 720p (ή μικρότερη φτιάχνωντας το κάδρο απο τα tools της ATI) βλέπω normal εικόνα (χρειάζεται βέβαια να ενεργοποιήσω το GPU scaling το οποίο κανονηκά σε περίπτωση 1:1 πρέπει να είναι απενεργοποιημένο).

Όταν πάω να δώσω άνω των 720p δηλαδή τα 1360x760p του panel μου, η εικόνα γίνεται η μισή, σαν να ενεργοποιείται ο scaler της τηλεόρασης και να υποθέτει ότι αφού λαμβάνει ανω των 720p πρέπει να διαχειρίζεται εκείνος το σήμα (#@$!%^#%&^#). Αν για παράδειγμα βάλω 1920x1080 τότε γίνεται ξανά full η εκόνα (στα 25Hz interplated με χάλια ποιότητα φυσικά).

Τέσπα πίκρα...

Ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο. Για να δώ το maximum της ποιότητας σε χρώμα που μπορεί να πιάσει στην VGA, στο ffdshow video decoder στο RGB conversion στο Contrast πρέπει να βάλω Standar (16-235) ή Full (0-255);

Το ξέρω έχουμε πιάσει πολλά θέματα αλλά πάντα είχα αυτή την απορεία.

To 1-1 στην ΑΤΙ με προβλημάτισε και μένα αφού απο default δε γέμιζε το κάδρο της TV μου (1080p).

Όμως αν παρατηρήσετε στα settings της ATI έχει ένα σύρτη "underscan" με τιμές από το 0 εώς το 15 και ο δείκτης είναι κάπου στη μέση. Δηλαδή από default η ΑΤΙ (catalyst) κάνει underscan!!!:furious3:

Δεν έχουμε παρά να πάμε το δείκτη στο 0 και να είμαστε 1-1!

Ευχαριστώ πολύ Innersense.

Μέσος όρος CPU 12% με DXVA enabled από 75% χωρίς DXVA. Άρα το πρόβλημά μου είναι στα mkv.

Φίλε dimitris_ το ξέρω αυτό που λες, το είδα στην πράξη στην τηλεόραση του αδερφού μου (hdmi>1080p).

Κάτι άλλο που θα έπρεπε να είχα διευκρινήσει ήδη. Το ενδεικτικό 6% στην χρήση CPU που αναφέρω κατά την αναπαραγωγή με HA, αφορά υπολογιστή που έχει στηθεί για HTPC και χωρίς να τρέχουν στον υπολογιστή άλλα προγράμματα. Είναι η Vital υπεροχή ενός καλοστημένου dedicated συστήματος... (θυμίζω P4 640 @ 3.2G Default Clock!)

παιδια εγω παραδινωμε δεν την παλευω πλεον να το ψαχνω εχω κανει τα απειρα φορματ και 15 μερες την ψαχνω ..... δεν αξιζει τοσο κοπο για να δω ενα δυο καλα εργα στην τηλεοραση και δεν μπορω να καταλαβω τι παιζει με εμενα , κατι αλλο πρεπει να φταιει εχω παιξει με power strip ωρες οσο και με το reclock και μονο ασχετος δεν ειμαι, ασχολουμε με βιντεο απο το 1994 και με τους υπολογηστες απο το 1997 service montaz (hardware software) και δεν μου καθετε τωρα αυτη η βλακεια ελεος με αυτο το tearing βλεπω να τρεμοπαιζουν τα παντα οταν κανει κηνιση δεξια αριστερα και κληνω τα παντα να μην βλεπω.... κριμα τα χρηματα που εσκασα στην νεα τεχνολογια μην χεσ... σκευτωμε πως μπορω να δω μηπως μου τα κανει η τηλεοραση ολλα αυτα και εχει κανα χαλια scaler εσωτερικα και βγαζει στην εξοδο οτι γουσταρει και για αυτο δεν μπορω να δω εγω

Φίλε george15511 δυστηχώς έτσι όπως τα λες. Η πιθανότητα "ασυμβατότητας" υλικού είναι τόσο μεγάλη που είναι πάρα πολύ πιθανόν να κλαίμε τα λεφτά μας, ειδικά αν είμαστε τελειομανείς και ψείρες (με την καλή έννοια όπως θεωρώ τον εαυτό μου).

πχ, εγώ θεωρώ ότι η hdmi θύρα στην τηλεόραση μου δε δουλεύει σωστά τελεία και παύλα και αν ήξερα απο την αρχή το πρόβλημα δεν θα την αγόραζα γιατί απλά δε καλύπτει τις ανάγκες μου. Τις υπόλειπες εξηγήσεις και εμβαθύνσεις στην τεχνολογία των ψηφιακών σημάτων τις ακούω τσάμπα και βερεσέ.

ξερεις ποιο ειναι το τρελο οτι και στα 25hz δικα μας προγραματα σειρες γραμενα σε avi εχω το tearing αρα μαλον αλλου ειναι η μπανανοφλουδα και την πατισα ασχημα

ασυμπίεστα avi; Κάτι παίζει όντως... Ποιός ξέρει, ίσως σε καινούργια έκδοση των Catalyst να βελτιώνεται η υποστήριξη των νέων chipset, μην απελπίζεσαι.

Απ' ότι έχω καταλάβει από το δείγμα του Innersense για να δουλέψει το HA σε 1080p (στο δίκο μου μηχάνημα) πρέπει το profile να είναι 4.1 και τα RefFrames 4 και κάτω.

Σε εμένα δουλεύουν πολλά 5.1

Απλά έβαλα ένα βαρύ full frame 4.1 που να δουλέυει σίγουρα και απροβλημάτιστα σε όλες τις περιπτώσεις.

Φίλε Innersense, έχεις κανένα δείγμα από 1080p που να δουλεύει HA σε σένα με profile 5.1 και με refFrames πάνω από 5 να μου στείλεις.

Σ' ευχαριστώ

Χμμ το θέμα είναι ότι όταν εγώ βάζω στην HDMI ανάλυση 720p (ή μικρότερη φτιάχνωντας το κάδρο απο τα tools της ATI) βλέπω normal εικόνα (χρειάζεται βέβαια να ενεργοποιήσω το GPU scaling το οποίο κανονηκά σε περίπτωση 1:1 πρέπει να είναι απενεργοποιημένο).

Όταν πάω να δώσω άνω των 720p δηλαδή τα 1360x760p του panel μου, η εικόνα γίνεται η μισή, σαν να ενεργοποιείται ο scaler της τηλεόρασης και να υποθέτει ότι αφού λαμβάνει ανω των 720p πρέπει να διαχειρίζεται εκείνος το σήμα (#@$!%^#%&^#). Αν για παράδειγμα βάλω 1920x1080 τότε γίνεται ξανά full η εκόνα (στα 25Hz interplated με χάλια ποιότητα φυσικά).

Τέσπα πίκρα...

Ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο. Για να δώ το maximum της ποιότητας σε χρώμα που μπορεί να πιάσει στην VGA, στο ffdshow video decoder στο RGB conversion στο Contrast πρέπει να βάλω Standar (16-235) ή Full (0-255);

Το ξέρω έχουμε πιάσει πολλά θέματα αλλά πάντα είχα αυτή την απορεία.

Το κοντραστ δεν εχει σχεση με το χρωμα αλλα με το ποσες διαβαθμισεις του γκριζου θα σου στειλει. Για να μην αρχισει καμια τεραστια κουβεντα (γιατι σηκωνει) αμα δινεις TV βαλε 16-235. Ισως να μη δεις διαφορα γιατι παιζει ρολο και ο driver.

george800 αυτό που βρήκα πρόχειρο να σου ανεβάσω σε sample είναι εδώ:

[email protected] / 1280x688 / 10000+ kbps / RefFrames 9 (* από την ταινία The Host)

το οποίο μου παίζει με HA enabled και CPU στο 6% κλασικά.

Κάνε τις δοκιμές σου και πες μου. Εγώ από τότε που ξεκίνησα το thread και άρχισα να ψάχνομαι με το Dxva δεν κατάφερα να βρω πως θα μπορούσα να ξεχωρίζω ποια 5.1 μπορούν να παίζουν και ποια όχι. Παρόλα αυτά, απ ότι βλέπω σε κάποια "καταστήματα" τα 4.1 χρήζουν ιδιαίτερης εκτίμησης και οι Encoders παρακινούνται να συμπιέζουν με αυτό το profile.

Attachments

Απάντηση: Re: Απάντηση: Όταν η CPU αγγίζει τα όρια της στην αναπαραγωγή HD

Το κοντραστ δεν εχει σχεση με το χρωμα αλλα με το ποσες διαβαθμισεις του γκριζου θα σου στειλει. Για να μην αρχισει καμια τεραστια κουβεντα (γιατι σηκωνει) αμα δινεις TV βαλε 16-235. Ισως να μη δεις διαφορα γιατι παιζει ρολο και ο driver.
sorry έχεις δίκιο, το διατύπωσα λάθος. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι παρατηρώ (ακόμα και σε crt τηλεοράσεις όχι μόνο στην δική μου) πολύ πεσμένες τις διαβαθμίσεις του μαύρου, μια επίπεδη και όχι με βάθος εικόνα με φτωχές διαβαθμίσεις του γκρι και γι αυτο αναρωτήθηκα μήπως έχει σχέση. Στην CRT βλέπω με dual vue σε scart και με VMR9 Renderless απλά DivX απλά κάποια πράγματα ίσως παίζουν ρόλο...

παιδιά μια -μεγάλη- βοήθεια και σε μένα που σήμερα ξεκινάω το ταξίδι στο μαγικό κόσμο του HD...
κατέβασα 'ενα free κλιπακι του HULK σε 720ρ για να τεστ'αρω αν μπορεί να το παίξρι τριετίας pc που μου χάρισαν με CEMPRON 3000 , Μνήμη 128+256 και κάρτα nvidia Gefoece FX5200.
player κατέβασα τον MPC HC , έπαιξε το κλιπ αλλά ο ´ηχος ήταν τελείως ασυντόνιστος...
ο σκληρός ήταν καθαρός με ελάχιστα προγράμματα
αργότερα εγκατ'εστησα lite εκδόσεις από quicktime lite 2.53 kai realmedia alternative 1.75.
τώρα δεν παίζει παρά με τρελά σπασίματα, είναι θέμα ρυθμίσεων; help!
θέλω να το συνδέσω στην tv me DVI-->HDMI

ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΠΟΛΥ να μου πει κάποιος τα βασικά user friendly εύχρηστα προγράμματα που χρειάζομαι χωρίς να μπλέξω με πολλά πολλά, για να βλέπω κατεβασμένες ταινίες στην τιβι...
Ευχαριστώ

Last edited: