otl Γενεθλια

1)Δηλαδη να τη ξεχναω τη "φθηνη εκδοση"...εκτος και αν βρω ματσαρισμενες σωστα?
2)Εσυ εχεις κανει το απλο χωρις τον πυκνωτη εξοδου σωστα?
3)Τα πηνια τα εβαλες?Νομιζω πως πιανουν αδικα χωρο..
4)Γιατι ομως ξεχωριστη πηγη στη πολωση πλεγματος-καθοδου?

5)Καλως σας βρηκα!
Ας βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους.Ξεχωριστα τροφοδοτικα για την πολωση χρειαζονται γιατι οι εξοδου βρισκονται σε διαφορετικο δυναμικο,και χωρις να εχουμε αναφορα στην [γη].Ακομα και σε μια απλη vercion αυτοπολωνει την κατω 6c33 και με ξεχωριστο τροφοδοτικο πολωνει την πανω.Αθτο ειναι ανακγαιο σε κυκλωματα τυπου futterman και οχι σε κυκλοτρονικα. 2]Εγω εχω φτιαξει το otl ocl με ξεχωριστα bias και χωρισ τα τσοκ.Οντως ειναι πολυ μεγαλα πιστεψε με χρειαζονται.Εχω περιπου 5 μ.β θορυβο στη εξοδο.3]Ως προς το ματσαρισμα.Παρατηρωντας την εκδοση χωρισ πυκνωτη στην εξοδο και με ξεχωριστα bias θα δεις εναν διαιρετη 0,1r .Εκει πανω πρεπει να μετρησουμε 20mv που αντιστοιχουν σε 200ma.Αυτο για την κατω 6c33. Οταν μετα παμε να ρυθμισουμε την πανω για να μηδενισουμε το dc στην εξοδο που σημενη οτι εξισοροπουνται τα ρευματα, τοτε βλεπεις οτι πανω στον διαιρετη οτι μονο 20 μβ δεν εχεις.Εχει φυγει η πανω η κατω.Φαντασου να εχεις αυτοπολωσει την κατω και να μην μπορεις να το ξαναφερεις! Εδω και με ξεχωριστα bias pedeyesai.

ωραίο το γιουτιούμπι ..

πολύ καλή και η κατασκευή των otl ....

το 203 πώς παίζει μετά το σκάλισμα Τάκη??

Ας βαλουμε τα πραγματα στην θεση τους.Ξεχωριστα τροφοδοτικα για την πολωση χρειαζονται γιατι οι εξοδου βρισκονται σε διαφορετικο δυναμικο,και χωρις να εχουμε αναφορα στην [γη].Ακομα και σε μια απλη vercion αυτοπολωνει την κατω 6c33 και με ξεχωριστο τροφοδοτικο πολωνει την πανω.Αθτο ειναι ανακγαιο σε κυκλωματα τυπου futterman και οχι σε κυκλοτρονικα. 2]Εγω εχω φτιαξει το otl ocl με ξεχωριστα bias και χωρισ τα τσοκ.Οντως ειναι πολυ μεγαλα πιστεψε με χρειαζονται.Εχω περιπου 5 μ.β θορυβο στη εξοδο.3]Ως προς το ματσαρισμα.Παρατηρωντας την εκδοση χωρισ πυκνωτη στην εξοδο και με ξεχωριστα bias θα δεις εναν διαιρετη 0,1r .Εκει πανω πρεπει να μετρησουμε 20mv που αντιστοιχουν σε 200ma.Αυτο για την κατω 6c33. Οταν μετα παμε να ρυθμισουμε την πανω για να μηδενισουμε το dc στην εξοδο που σημενη οτι εξισοροπουνται τα ρευματα, τοτε βλεπεις οτι πανω στον διαιρετη οτι μονο 20 μβ δεν εχεις.Εχει φυγει η πανω η κατω.Φαντασου να εχεις αυτοπολωσει την κατω και να μην μπορεις να το ξαναφερεις! Εδω και με ξεχωριστα bias pedeyesai.

Παμε το τι ΔΕΝ καταλαβα..
Τα τσοκ εννοεις οτι χρειαζονται?
μ.β εννοεισ μιλιβολτ?
Οποτε τα κυκλωματακια με τα 70βολτ ειναι για τα 2 ξεχωριστα bias?
Πολλες ερωτησεις κανω γιατι μιας και σκεφτομαι να το "χτισω" ας κανω οτι καλυτερο μπορει να γινει

Παμε το τι ΔΕΝ καταλαβα..
Τα τσοκ εννοεις οτι χρειαζονται?
μ.β εννοεισ μιλιβολτ?
Οποτε τα κυκλωματακια με τα 70βολτ ειναι για τα 2 ξεχωριστα bias?
Πολλες ερωτησεις κανω γιατι μιας και σκεφτομαι να το "χτισω" ας κανω οτι καλυτερο μπορει να γινει
Τα τσοκ χρειαζονται, τα κυκλωματακια με τα 70 βολτ ειναι για τα δυο ξεχωριστα bias,και μ.β εννοω mv.

Μετα απο 4 περιπου χρονια περιπου αλαζω τις 6c33 , με καινουριες μασαρισμενες. τωρα βρισκονται στην σε κατασταση ψησιματος!!!! για να δουμε!!

λοιπον μετα απο ενα ολονυχτιο ψησιμο στα νηματα ,οι καινουριες 6c33 πηραν την θεση τους για να ρυθμιστουν. Η πρωτη εντυπωση μου, απο την ματσαρισμενη τετραδα, ειναι οτι δεν πεδευτηκα καθολου στην ρυθμιση για το dc στην εξοδο. Τωρα περιμενω να στρωσουν για να εχω καλυτερη εικονα στο πως ακουγονται.

ευχαριστω πολυ παιδια ια τα καλα σας λογια!
πραγματι ολα τα κουτια στισ κατασκευες μου ειναι diy απο μενα.
θεωρω οτι μια προσεγμενη κατασκευη πρεπει να ειναι και στο οπτικο οσο μπορει ομορφη!
Οι συγκεκριμενοι τελικοι παιζουν εδω και 7 χρονια και ειναι προσωπικη μου αναφορα.
Για οσους γνωριζουν αυτη την εποχη ετοιμαζω εναν μεγαλο τελικο με 4χ ΚΤ-120 στο καναλι.
ελπιζω να τα παει και αυτος το ιδιο καλα και να περασω αλλα 7 χρονια μαζι του.

To χω μυριστεί Τάκη και εκείνο το νήμα (το όνομα που έδωσες μου άρεσε).
Είσαι θηρίο πάντως!Γεια στα χέρια σου!