Ουτοπία;

Φυσικα και υπαρχουν ανθρωποι που ειναι ευχαριστημενοι με το συστημα τους.
Εχω γνωρισει αρκετους. Και εγω επισης.

Δηλαδή δεν σκέφτεσαι να αναβαθμίσεις τίποτα.
Εχεις καταλήξει στο setup που θα σε συντροφεύει για μια ζωή.

Και συνεχίζω.
Αν στήσουμε το ιδανικό ηχοσύστημα πάνω στην σκηνή που μόλις έπαιξε μια ζωντανή ορχήστρα και αναπαράγουμε την ηχογράφηση θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα;

Τα παραδείγματα σίγουρα είναι ακραία άλλα νομίζω μας δείχνουν την ωμή πραγματικότητα.
Κάθε ένας έχει τα δικά του γούστα και αν πραγματικά όλα τα ηχοσυστήματα έπαιζαν το ίδιο,το ''ιδανικό'' αν θέλετε,τα πράγματα θα ήταν τελείως διαφορετικά.

Re: Απάντηση: Ουτοπία;

Και συνεχίζω.
Αν στήσουμε το ιδανικό ηχοσύστημα πάνω στην σκηνή που μόλις έπαιξε μια ζωντανή ορχήστρα και αναπαράγουμε την ηχογράφηση θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα;

Ίδιο δεν γίνεται να είναι, αλλά ποιος μπορεί να απαντήσει για το πόσο κοντά ή πόσο μακριά ?

Πιστεύω οτι το ταξίδι είναι αυτό που απολαμβάνουμε και δεν θα μας βόλευε να τελειώσει τόσο σύντομα.
Εξάλλου ο προορισμός αν ποτέ φτάσουμε ίσως να μη μας αρέσει καθόλου.

Εγώ έχω βάλει σοπράνο να τραγουδήσει ανάμεσα στα ηχεία και την αντιπαρέθεσα με το σύστημα στο ίδιο έργο , ΜΕ ΠΕΡΑΣΕ για τρελό !!:flipout:
έπαιζε καλύτερα η ρουφιάνα !! ήθελα να ξερα τι καλώδια φόραγε ? :ADFADF1:

Γιατί άραγε αποφεύγουμε τα ηχεία monitor σαν τον διάολο με το λιβάνι;
Τι φοβόμαστε;
Μήπως τελικά η ακριβής αναπαραγωγή του πραγματικού μας ξενίζει;
Μήπως της λείπει η προσωπική πινελιά του κάθε συστήματος;

Τα αποφεύγουμε διότι ενώ δεν τους λείπει η ακρίβεια, τους λείπει η ''ζεστασιά'' της ζωντανής μουσικής και σαν αποτέλεσμα δεν είναι ευχάριστα στους περισσότερους. Ενώ στα οικιακά, λείπει η ακρίβεια, αλλά η ζεστασιά υπάρχει.
Στις περιπτώσεις δε, που λείπουν και τα δύο....

Εγώ έχω βάλει σοπράνο να τραγουδήσει ανάμεσα στα ηχεία και την αντιπαρέθεσα με το σύστημα στο ίδιο έργο , ΜΕ ΠΕΡΑΣΕ για τρελό !!:flipout:
έπαιζε καλύτερα η ρουφιάνα !! ήθελα να ξερα τι καλώδια φόραγε ? :ADFADF1:

Ναι, αλλά στα μπάσα πρέπει να της έριξες στα αυτιά :award:

Απάντηση: Re: Ουτοπία;

Τα αποφεύγουμε διότι ενώ δεν τους λείπει η ακρίβεια, τους λείπει η ''ζεστασιά'' της ζωντανής μουσικής και σαν αποτέλεσμα δεν είναι ευχάριστα στους περισσότερους. Ενώ στα οικιακά, λείπει η ακρίβεια, αλλά η ζεστασιά υπάρχει.
Στις περιπτώσεις δε, που λείπουν και τα δύο....

Αν σου ζητάγανε λοιπών να ορίσεις τη ''ζεστασία'' πως θα την περιέγραφες;
Σίγουρα σημαίνει για σένα οτι για κάποιον άλλο;

Re: Απάντηση: Re: Ουτοπία;

Αν σου ζητάγανε λοιπών να ορίσεις τη ''ζεστασία'' πως θα την περιέγραφες;
Σίγουρα σημαίνει για σένα οτι για κάποιον άλλο;

Πέρα από τη χρήση του πιο πάνω όρου, θα μου ήταν δύσκολο.
Καθόλου σίγουρο το δεύτερο

Την αντιλαμβανόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο;

Όχι ,αλλά όπως και σε όλα τα ποιοτικά μεγέθη, η αντίληψη των περισσοτέρων είναι παρόμοια. Γι αυτό άλλωστε υπάρχουν αυτοί οι όροι. Σε αντίθετη περίπτωση μόνο προβλήματα συνενόησης θα δημιουργούσαν. Μιλώντας βέβαια κανείς με συγκεκριμένους ανθρώπους, καλό είναι να εξακριβώνει ότι οι διάφοροι όροι έχουν παρεμφερές έστω νόημα για όλους τους συνομιλητές. Αλλιώς γίνεται Βαβέλ...

Αφου λοιπών η αντίληψη των περισσοτέρων είναι παρόμοια η απόδοση των hi-end συστημάτων γιατί δεν είναι παρόμοια;

Οσο ανεβαίνουμε κατηγορία τιμής θα έπρεπε ο ήχος τους να συγκλίνει μέχρι που να μην υπάρχει ηχητική διαφορά μεταξύ τους.

Αν βρούμε λοιπών έστω 2 διαφορετικά συστήματα που να παίζουν ακριβώς το ίδιο σημαίνει οτι βαδίζουμε σωστά.

Οπότε φτάνουμε στο συμπέρασμα οτι ο καθένας ψάχνει κάτι το διαφορετικό.

Αν αφήσουμε έξω τους αναγκαστικούς συμβιβασμούς (γιατί τέτοιας και όχι πολλαπλάσιας αξίας και ποιότητας σύστημα μπορεί ο καθένας να αποκτήσει), τότε αυτό που όλοι ψάχνουν μοιάζει πολύ. Βάζοντας όμως και τους συμβιβασμούς στην εξίσωση, ο καθένας θα προσπαθήσει να μην κάνει πίσω εκεί που τον πονάει και να υποχωρήσει στα υπόλοιπα. Και εκεί αρχίζει το χάος :damnyou:
Φυσικά θα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.