Πάγκος για- Δισκοπρίονο-Ρούτερ-(κατασκευή)

ευχαριστω

ωραια ιδεα!
σαν πρωτη σκεψη, ενας μεταλλικος σφιγκτηρας αν χωραει ή ακομα και ενα απλο δεστικο (tire up) ισως εκαναν την δουλεια
εχεις κατι στο μυαλο σου;
Μολις διαπιστωσα οτι σε εχω αντιγραψει,σε ενα βαθμο βεβαια, οσον αφορα την κινηση του φραχτη στον παγκο. Εχω διαβασει σχεδον ολο το Εργαλεία, Gadgets και Κατασκευές,
και θυμομουν οτι εχεις φτιαξει εναν εκπληκτικο παγκο αλλα ειχα ξεχασει τις λεπτομερειες
Με κάτι τέτοιο στην κατάλληλη διάμετρο (τυχαίο λινκ) ίσως έκανες δουλειά. Κάνε αναζήτηση "screw collar" ή "drill bit stop collar". Στην ανάγκη το φτιάχνεις από κομμένο σωλήνα.

Αυτό με τον κοινό φράκτη εμένα με έχει βολέψει πάαααρα πολύ. Για φουλ χρηστικότητα φτιάξε ένα 2ο φράκτη για το ρούτερ, που θα τον στερεώνεις πάνω στον φράκτη του παγκοπρίονου. Επίσης, για εργασίες στο ρούτερ που θα ασκείς πίεση, να ασφαλίζεις τον φράκτη στο τραπέζι με 1 ή 2 σφιγκτηράκια (δες την 2η φωτογραφία): ο φράκτης του dewalt όταν είναι προς το τέλος της διαδρομής του (σε πλήρη επέκταση) κινδυνεύει να στραβώσει από τις πιέσεις που λειτουργούν σαν μοχλός.

20240516_223755.jpg

20240516_223831.jpg

Με κάτι τέτοιο στην κατάλληλη διάμετρο (τυχαίο λινκ) ίσως έκανες δουλειά. Κάνε αναζήτηση "screw collar" ή "drill bit stop collar". Στην ανάγκη το φτιάχνεις από κομμένο σωλήνα.

Αυτό με τον κοινό φράκτη εμένα με έχει βολέψει πάαααρα πολύ. Για φουλ χρηστικότητα φτιάξε ένα 2ο φράκτη για το ρούτερ, που θα τον στερεώνεις πάνω στον φράκτη του παγκοπρίονου. Επίσης, για εργασίες στο ρούτερ που θα ασκείς πίεση, να ασφαλίζεις τον φράκτη στο τραπέζι με 1 ή 2 σφιγκτηράκια (δες την 2η φωτογραφία): ο φράκτης του dewalt όταν είναι προς το τέλος της διαδρομής του (σε πλήρη επέκταση) κινδυνεύει να στραβώσει από τις πιέσεις που λειτουργούν σαν μοχλός.
σε ευχαριστω πολυ
γενικοτερα, εκτιμω ιδιαίτερα την προθυμια σου ως ατομο, οπως και καποιων αλλων παιδιων στο forum, να μοιραστειτε γνωση και εμπειρια

• Like
Reactions: dk31
Εγώ, επειδή δεν έχω την υπομονή του Δημήτρη 😁, για τον πάγκο του router αγόρασα έναν φράκτη από την WOLFCRAFT (υπερτιμημένος) και προσάρμοσα ανάλογα τα T-Track.

20201006_200713.jpg

Αν με ρώταγες σήμερα, θα έφτιαχνα έναν φρακτη σαν του Δημήτρη.