Παμφθηνος LM3886 σε μια ωρα!

Για πολλούς και διάφορους λόγους* όσοι διαλέγουν να προσθέσουν έλεγχο volume πάνε σε λύση με απομονωτή (buffer).

Ανάλογα με την υλοποίηση, inverted/non inverted, πόση ανάδραση έχει κτλ η επιλογή τιμής αλλά και η θέση του volume pot θ αλλάζει απο μερικά μέχρι πολλά στοιχεία του ενισχυτή. Η τάση φτάνει και περισσεύει για χρήση τελεστικού αλλά και λυχνίας.
πολυ ενδιαφερον...Αυτη η λυση τι πλεονεκτιμα μπορει να δωσει σε αυτο το κιτ για παραδειγμα?..

Απάντηση: Re: Παμφθηνος LM3886 σε μια ωρα!

πολυ ενδιαφερον...Αυτη η λυση τι πλεονεκτιμα μπορει να δωσει σε αυτο το κιτ για παραδειγμα?..

Το έγραψε ήδη: Απομόνωση. Το ποτ. όπως λέει μπορεί να επηρεάσει και άλλες παραμέτρους πλην της ευαισθησίας εισόδου.

Βάλε έναν τελεστικό ανα κανάλι για να μη μπλέκεις με λάμπες αν δε θες. 2 ΟΡΑ134 π.χ.

οχι δε με καταλαβατε συγνωμη..ενοω οτι ειναι ενα παμφθηνο κιτακι με πιθανον μαιμουδιαρικα υλικα..αξιζει τον κοπο να βαλουμε τετοια καλουδια εξτρα?...:chef:

οχι δε με καταλαβατε συγνωμη..ενοω οτι ειναι ενα παμφθηνο κιτακι με πιθανον μαιμουδιαρικα υλικα..αξιζει τον κοπο να βαλουμε τετοια καλουδια εξτρα?...:chef:

αλλο αυτό. οι προηγούμενες απαντήσεις (όπως και η ερώτησή μου) ήταν στο ποιό είναι ηλεκτικά σωστό. Οχι οικονομοτεχνικά. Αν το πάρουμε από το οικονομικο του θέματος, δεν επρεπε να πειράξω τίποτα, γιατι στο κουτί αυτό με τον ΜΣ αυτόν λειτουργούσαν δυο smart kit των 40w (η πρωτη μου κατασκευή, από την εποχή του χαλκού). Επαιζε καλά (πλην ενός βομβου λόγω κακιστων γειώσεων) άρα δεν επρεπε να δώσω φραγκο, απλα να διορθώσω τις γειώσεις.

Ομως επειδή με τρώει ο κ.. μου είπα να πάρω να δοκιμάσω το κιτάκι αυτό. Μπορώ να βάλω ενα bufferακι, άλλωστε οι τροφοδοσίες είναι ετοιμες (Υπάρχει ήδη βεβαια ενας τελεστικός στο κιτ)

Αλλιώς τι θα πρεπε να λαβει υποψη του κανεις για να υπολογίσει την τιμή του ποτ? Στα consumer devices υπάρχει standard bufferακι πριν τον ελεγχο της φωνής (οταν αυτη γινεται με κλασικό ποτ?)

Εχω κι ενα θέμα με το mute. Δεν εχω το σχηματικό, όμως βλέπω ότι απο το ποδαράκι 8 εχει μια αντίσταση 10Κ προς το χαμηλότερο δυναμικό (στην αρνητικη τροφοδοσία δηλαδη) για να τραβαει ρευμα απο το ποδαράκι αυτό και να ειναι σε mute off mode, οπως λεει και το datasheet. Αφαιρώντας την αντίσταση αυτή όντως το Mute γινεται on. Αρα μπορω να εισάγω μια καθυστέρηση. Στο pdf εχει διπλα στην αντισταση αυτή κι εναν πυκνωτη γι αυτην την δουλεια, προσθέτοντας τον όμως το αποτελεσμα δεν αλλαξε. Η εκανα κατι λαθος ή εκανα κατι λαθος. Αφου δεν επαιξε το κολπο με τον πυκνωτη, μπορω να βαλω ενα ρελεδακι ή να πολώσω ενα τρανζιστορ και να αγει η αντισταση μεσα απο αυτό οπου στην βαση να υπαρχει πυκνωτης για την χρονοκαθυστερηση ή το σκεφτομαι πολύπλοκα? Ο διακόπτης τροφοδοσίας στο AC ειναι μονός παρεπιπόντως.

http://www.national.com/ds/LM/LM3886.pdf

τωρα που κοιταζα το pdf εχει ενα ποτ στην εισοδο του LM μεσω μιας αντιστασης 1k

και τρωω την εξης φλασιά. Στην πλακέτα πάνω εχει 3 πινς, οπου τα δυο ειναι βραχυκυκλωμένα με jumper και τις ενδειξεις ΙN,OUT,GROUND
μηπως αυτό ειναι αναμεσα στον τελεστικό και στο LM για συνδεση ποτενσιομέτρου????? Κατι τετοιο μου βρωμάει. Αφαιρώντας το jumper δεν ακουγεται τίποτα. To manual ειναι σε απταιστα κινεζικα εν τω μεταξυ. Μηπως In ειναι το σήμα και out o δρομέας :nounder:

στα 3 pins συνεδεσα ενα ποτ και δεν.. πηρα ήχο αλλά χωρίς αλλαγες εντασης πειράζοντας το στις μεσαιες θεσεις του, ενω στα ακρα πηρα θορύβους (στο ενα ακρο πηρα βομβο και στο αλλο ΤΣΑΚ :chinscratch:

ευτυχως δεν εκαψα τιποτα
angel-smiley-8384.gif

επειδή τα τσαφ τσουφ στην εναρξη & κλεισιμο μου δεν ήταν υποφερτά, έκανα το εξής: Στο ποδαράκι mute διεκοψα το κυκλωμα και παρενεβαλα ενα ρελε, οπου ανοιγει με 2 δευτερόλεπτα καθυστέρηση στο power on, ενώ κλεινει αμέσως στο power off, και οι θορυβοι καπουτ. δεν εκανα εξομοιωση και τις τιμες των εξαρτημάτων τις εβαλα "με το μάτι" οπότε αν δειτε κάτι στραβό πείτε μου

12V πηρα απο το ενα εκ των δυο regulators και με το ρελαι σε λειτουργία μετράω 11.9V (με το ρελε εκτός μετράω 12V) ενώ η αρνητική ειναι -12V. Aυτό σημαίνει οτι ο τελεστικός δεν παιρνει απόλυτα συμμετρική τροφοδοσία. Υπάρχει πρόβλημα?

Attachments

• LMdelay.jpg
    LMdelay.jpg
    22.8 KB · Views: 97
Last edited:
καλησπέρα παιδιά
αγόρασα και εγώ το εν λόγω κιτάκι έτσι για να μάθω.
τί μετασχηματιστή να αγοράσω?
τί ασφάλειες πρέπει να βάλω και πού?γιατί βλέπω δέν έχει...

Φιλε παρε εναν 2x22v τουλαχιστον 200va. Εγω εβαλα 300va..
Ασφαλεια βαλε στην φαση που τροφοδοτει τον ΜΣ , εγω εβαλα μια 2Α βραδειας τηξης.

Φιλε παρε εναν 2x22v τουλαχιστον 200va. Εγω εβαλα 300va..
Ασφαλεια βαλε στην φαση που τροφοδοτει τον ΜΣ , εγω εβαλα μια 2Α βραδειας τηξης.

οοοκ
ξέρεις κανα μαγαζί που πουλάει κανα καλό μ/σ?είτε ελλάδα είτε έξω?

Κοιτα εγω τους πηρα απο τον Μαρκιδη www.markidis.gr εχει της εταιριας amarad. Υπαρχει κ ο Γιατρας που τους φτιαχνει ο ιδιος.
Μη κοιτας απο εξωτερικο, δε αξιζει

Κοιτα εγω τους πηρα απο τον Μαρκιδη www.markidis.gr εχει της εταιριας amarad. Υπαρχει κ ο Γιατρας που τους φτιαχνει ο ιδιος.
Μη κοιτας απο εξωτερικο, δε αξιζει

Πόσο τους πουλάει ο markidis τους 300VA?
Στο link δεν βρήκα πάντως Μ/Σ.

Δημητρη δε θυμαμαι ρε συ..πρεπει να ψαξω να βρω το τιμολογιο,αν θες... το ωραιο ειναι οτι ανθες μπορεις να παραγκειλεις με θωρακισμενο το πρωτευων, και σου βγαζει με ενα καλωδιακι να ριξεις την θωρακιση στη γειωση..
βασικα παραγκειλα μεσω τηλεφωνου. τους ΜΣ νομιζω δε τους εχει μεσα στο site.. κανε ενα τηλ, ειναι πολυ εξηπηρετικα παιδια.

Δημητρη δε θυμαμαι ρε συ..πρεπει να ψαξω να βρω το τιμολογιο,αν θες... το ωραιο ειναι οτι ανθες μπορεις να παραγκειλεις με θωρακισμενο το πρωτευων, και σου βγαζει με ενα καλωδιακι να ριξεις την θωρακιση στη γειωση..
βασικα παραγκειλα μεσω τηλεφωνου. τους ΜΣ νομιζω δε τους εχει μεσα στο site.. κανε ενα τηλ, ειναι πολυ εξηπηρετικα παιδια.

οκ θα πάρω τηλ. Thanks

Αν ψάχνεις για καλούς μετασχηματιστές εδώ μέσω email:
http://toroidy.pl και στο email τους λες ότι είναι για audio και τι χαρακτηρηστικά θέλεις....
προσωπικά πήρα αυτούς:

Audio grade transformes with mounting pads, secondary at core, single wire 1,8:
TS 300VA PRI: 230V SEC: 2x 18V - cost: 56,90 EUR/pc (tax. inc)
In audio grade, noiseless transformer price You'll get transformer wound on high inductive, selected and measured core. Core and all the windings will be impregnated. Transformer will also has electric and electromagnrtic shields, epoxy filled interior and mounting pads in price.

Τα μεταφορικά τσιμπάνε λίγο! Αλλά η τιμή σαν προιόν είναι καλή!

Μια άλλη καλή επιλογή είναι:
http://www.amplimo.nl/en/products/category/1/standard-range-230v

Λοιποοοον..ο ενυσχητης εχει αισιως κλεισει σχεδον εναν χρονο καθημερινης, 8ωρης λειτουργιας, στα 2/4 της ισχυος του..Μιαααα χαρα ολα! Κανενα τσικ, κανενα προβλημα, ολα καλα!..αρα πραγματικα πιστευω οτι αξιζε τα χρηματα του και με το παραπανω!