οχι δε με καταλαβατε συγνωμη..ενοω οτι ειναι ενα παμφθηνο κιτακι με πιθανον μαιμουδιαρικα υλικα..αξιζει τον κοπο να βαλουμε τετοια καλουδια εξτρα?...:chef:
αλλο αυτό. οι προηγούμενες απαντήσεις (όπως και η ερώτησή μου) ήταν στο ποιό είναι ηλεκτικά σωστό. Οχι οικονομοτεχνικά. Αν το πάρουμε από το οικονομικο του θέματος, δεν επρεπε να πειράξω τίποτα, γιατι στο κουτί αυτό με τον ΜΣ αυτόν λειτουργούσαν δυο smart kit των 40w (η πρωτη μου κατασκευή, από την εποχή του χαλκού). Επαιζε καλά (πλην ενός βομβου λόγω κακιστων γειώσεων) άρα δεν επρεπε να δώσω φραγκο, απλα να διορθώσω τις γειώσεις.
Ομως επειδή με τρώει ο κ.. μου είπα να πάρω να δοκιμάσω το κιτάκι αυτό. Μπορώ να βάλω ενα bufferακι, άλλωστε οι τροφοδοσίες είναι ετοιμες (Υπάρχει ήδη βεβαια ενας τελεστικός στο κιτ)
Αλλιώς τι θα πρεπε να λαβει υποψη του κανεις για να υπολογίσει την τιμή του ποτ? Στα consumer devices υπάρχει standard bufferακι πριν τον ελεγχο της φωνής (οταν αυτη γινεται με κλασικό ποτ?)
Εχω κι ενα θέμα με το mute. Δεν εχω το σχηματικό, όμως βλέπω ότι απο το ποδαράκι 8 εχει μια αντίσταση 10Κ προς το χαμηλότερο δυναμικό (στην αρνητικη τροφοδοσία δηλαδη) για να τραβαει ρευμα απο το ποδαράκι αυτό και να ειναι σε mute off mode, οπως λεει και το datasheet. Αφαιρώντας την αντίσταση αυτή όντως το Mute γινεται on. Αρα μπορω να εισάγω μια καθυστέρηση. Στο pdf εχει διπλα στην αντισταση αυτή κι εναν πυκνωτη γι αυτην την δουλεια, προσθέτοντας τον όμως το αποτελεσμα δεν αλλαξε. Η εκανα κατι λαθος ή εκανα κατι λαθος. Αφου δεν επαιξε το κολπο με τον πυκνωτη, μπορω να βαλω ενα ρελεδακι ή να πολώσω ενα τρανζιστορ και να αγει η αντισταση μεσα απο αυτό οπου στην βαση να υπαρχει πυκνωτης για την χρονοκαθυστερηση ή το σκεφτομαι πολύπλοκα? Ο διακόπτης τροφοδοσίας στο AC ειναι μονός παρεπιπόντως.
http://www.national.com/ds/LM/LM3886.pdf
τωρα που κοιταζα το pdf εχει ενα ποτ στην εισοδο του LM μεσω μιας αντιστασης 1k
και τρωω την εξης φλασιά. Στην πλακέτα πάνω εχει 3 πινς, οπου τα δυο ειναι βραχυκυκλωμένα με jumper και τις ενδειξεις ΙN,OUT,GROUND
μηπως αυτό ειναι αναμεσα στον τελεστικό και στο LM για συνδεση ποτενσιομέτρου????? Κατι τετοιο μου βρωμάει. Αφαιρώντας το jumper δεν ακουγεται τίποτα. To manual ειναι σε απταιστα κινεζικα εν τω μεταξυ. Μηπως In ειναι το σήμα και out o δρομέας :nounder: