Panasonic G7

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic G7

την μηχανη καλως εχοντων των πραγματων θα την εχω απο αυριο και για 2-3 ημερες μαζι μου στα Γιαννενα όπου θα παω να ψηφισω, αν θελετε κατι συγκεκριμενο να τσεκαρω ευχαριστως να το δοκιμασω, δεν ξερω ποσο διαθεσιμο χρονο θα βρω αλλα θα αφησω πισω την ΕΜ1 για να ασχοληθω πιο πολυ με την G7.
Θα παρω μαζι και αρκετους φακους Οlympus & Panasonic για να τσεκαρω τυχον συμβατοτητα αλλα και ταχυτητα εστιασης με την προσθηκη της λειτουργιας DFD, με τον 20/1.7 στην πρωτη μου δοκιμη στο καταστημα Σταυρινακη διαπιστωσα σε SAF πιο αργη εστιαση απο την ΕΜ1 σε φωτό ενω με τον κιτ ειναι απιστευτα γρηγορη ίσως πιο γρηγορη και απο την ΕΜ1.

Τι να σε κάνω βρε Κώστα που δεν τραβάς βίντεο.
Μην φοβηθείς και πάτα το κουμπί και δε θα βγει χοντρή αλλά 4Κ καλλονή.

Απάντηση: Re: Panasonic G7

το 4κ photo mode θα το εξαντλησω, θελω να δω και ποσο ευκολο ειναι να απομονωσεις καρε οχι μονο μεσα στην μηχανη αλλα και μετα μεσα στο lightroom,

Παναγιωτη θα κανω και καποιες δοκιμες σε 4κ βιντεο αλλα δεν ξερω καν να τα αξιολογησω, ποσο μαλλον να τα επεξεργαστω, αφου δηλωνεις παντως εσυ ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα της FZ1000 δεν νομιζω η G7 να υστερει καπου.. αν εχεις να προτεινεις καποια ρυθμιση για βιντεο ή κατι που θελεις να τσεκαρω σε σχεση με την FZ με ενημερωνεις

ποιος ξερει μια τετοια μηχανη με την δυνατοτητα να μπορει να τραβα εξαιρετικο βιντεο μπορει να κανει και εναν ερασιτεχνη φωτογραφο που δεν τρελαινεται για βιντεο να ασχοληθει με αυτο.

Last edited:
Δεν χρειάζεται να χολοσκάς να απομονώνεις καρέ στη μηχανή ή στο post.

Βάζεις το ffmpeg να σώζει τα καρέ ανά κλάσμα του δευτερολέπτου που ορίζεις εσύ και μετά επιλέγεις τα καρέ που θέλεις και σβήνεις τα υπόλοιπα.

Ούτε μία λέξη για τις επιδόσεις του C-AF στο review.

Για μηχανή που προτείνεται και για το βίντεό της, δεν είναι σημαντικό στοιχείο το C-AF;

Σιγά σιγά όλα θα γίνουν. Μέχρι Τετάρτη πρωί θα έχουν ανέβει δείγματα video που θα δημιουργήσουν αίσθηση

Πόσο τραγικό focus έχει ? Δοκιμές σε φωτεινό περιβάλλον κιόλας

Πόσο τραγικό focus έχει ? Δοκιμές σε φωτεινό περιβάλλον κιόλας

Χωρίς phase detection auto focus απλά σπας πλάκα...τι dfd Και πράσινα άλογα, βάλε phase detection να λυθεί μια και καλή το θέμα.....γνώμη μου είναι ότι τα Χριστούγεννα στα Black Fridays στο Amazon θα τις ''χαρίζουν'' πάλι τις g7 όπως είχε γίνει και πρόπερσυ με την g6 και πέρυσι με την Gx7....οπότε όποιος ενδιαφέρεται ας κάνει υπομονή μέχρι τότε και δεν θα χάσει!!!

Για να βγάλεις καθαρό ένα βίντεο 5 λεπτών θα φας μισή ώρα recording με το συνεχές ψάρεμα του φακού, απλά σπάσιμο νεύρων.

Προσωπικά θεωρώ πως δεν έπρεπε να υπάρχει τέτοιος συμβιβασμός σε μηχανή που πλησιάζει τα 900 .

Όπως και στην GH4, το DFD δείχνει να δουλεύει μόνο στη φωτογραφία.

Ακόμη και με focus pulling μέσω της οθόνης αφής, η εστίαση κάθε άλλο παρά ομαλή είναι.

Μιλάμε για μηχανή που απευθύνεται στον ερασιτέχνη, οπότε η καλή επίδοση στη συνεχόμενη αυτόματη εστίαση στο βίντεο είναι απαραίτητη.
Όπως και το AutoISO στο M, που δεν προσφέρει η G7.

Η τιμή της μηχανής σίγουρα θα πέσει. Η G6 είχε ξεκινήσει κι εκείνη στα 700 ευρώ το σώμα, όπως τώρα η G7, μέχρι τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς έπεσε στα 500 ευρώ, και τον Νοέμβριο της επόμενης χρονιάς έπεσε στα 380 ευρώ.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Για να βγάλεις καθαρό ένα βίντεο 5 λεπτών θα φας μισή ώρα recording με το συνεχές ψάρεμα του φακού, απλά σπάσιμο νεύρων.

Προσωπικά θεωρώ πως δεν έπρεπε να υπάρχει τέτοιος συμβιβασμός σε μηχανή που πλησιάζει τα 900 .

Συμφωνώ μαζί σου...δεν ξέρω τι σκέφτονται εκει στην Panasonic...βγάζεις μια μηχανή που επικεντρώνεται στο βίντεο και την χαντακώνεις έτσι...προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου εμφανισιακά και δεν θα την αγόραζα απλά θα ήθελα να δουλεύει σωστά. Οσο για το κόστος σίγουρα δεν στοιχίζει μια μηχανή αποκλειστικά πλαστική με τον ίδιο αισθητήρα που τον έχουμε δει δεκάδες φορές σε πάρα πολλές m4/3 μηχανές, crop 4k και προβληματικό caf 700-800 ευρώ...σύντομα όπως είπα παραπάνω θα την δούμε να κατρακυλάει στα 450-500 ευρώ όπου είναι και μια λογική τιμή για μια τέτοια μηχανή.....ελπίζω να μπορεί να το διορθώσει σύντομα με update αν και δεν φημίζεται και πολύ η panasonic για τα update της...δες την gx7 που ακόμα 2 χρόνια μετά οι κάτοχοί της παρακαλάνε για ένα update όπου θα δουλεύει η σταθεροποίηση και σε βίντεο.....

Για μια αντιπαράθεση με τον ανταγωνισμό μπορούμε να δούμε τα αντίστοιχα βίντεο του cameralabs στο review της α6000:
https://vimeo.com/90730624
https://vimeo.com/90699706
Συν του ότι στην α6000 μπορεί να γίνει ρύθμιση της ταχύτητας εστίασης και της διάρκειας του tracking για πιο ομαλό αποτέλεσμα.
http://www.cameralabs.com/reviews/Sony_Alpha_A6000/

Ναι δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα σύγκρισης όσον αφορά το caf ανάμεσα στην Α6000 με την g7....από την άλλη για να μην είμαστε και φτυάρια, η g7 υπερέχει ξεκάθαρα όσον αφορά το evf που είναι μεγαλύτερο και με καλύτερη ανάλυση, έχει foul σπαστή οθόνη touch, περισσότερα εξωτερικά κουμπιά, 4κ έστω και crop, γρηγορότερο saf που δουλεύει άνετα ακόμα και σε σκοτάδι και μια μεγαλύτερη γκάφα native φακών (αν και φακούς όπως ο 16-70 και 18-105 που είναι πολύ χρήσιμοι σε βίντεο δεν έχει το σύστημα m4/3).....από την άλλη η υπεροχή της A6000 σε θέμα εστίασης caf, dof άλλα και γενικότερα σε ποιότητα εικόνας είναι αδιαμφισβήτητη που για πολλούς εν τέλει αυτοί είναι οι τομείς που πραγματικά ''μετράνε''....όταν φτάσει η g7 να κάνει 500 ευρώ που κάνει τώρα η Α6000 θα δούμε ποια είναι καλύτερη σαν αγορά...τώρα με την τιμή της g7 στα 700+ ευρώ δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα σύγκρισης και value for money...

Απάντηση: Re: Panasonic G7

Εχω την μηχανη εδω και 2-3 ημερες και κυριως την δοκιμασα σε φωτογραφια και 4κ photo mode, πριν λιγο δοκιμασα με τον 14-42 κιτ το CAF σε βιντεο 4Κ και αρχικα πηρα τα ιδια αποτελεσματα με το cameralabs , αργη προσαρμογη σε αλλαγη στοχου και μερικες φορες -οχι παντα- μικρο ψαρεμα, εκει που επαιζα δοκιμασα να επιταχυνω την εστιαση σαν να ημουν σε SAF πατωντας το κλειστρο μεχρι την μεση και ειδα την μηχανη αμεσα και χωρις δισταγμο να εστιαζει στον νεο στοχο, το εκανα επανειλημενα και δουλευει αψογα και σχεδον παντα το καρφωμα ειναι χωρις δισταγμο και ψαρεμα,
δυστυχως αυτο το tip (αν μπορω να το πω ετσι) δυσκολα δουλευει οταν κινεισαι εσυ και προχωρας προς σταθερο στοχο.

αυτο που παντως ειδα στο τεστ του cameralabs ειναι οτι το κροπ της G7 ειναι μικροτερο απο αυτο της GH4 σε 4κ, και το αρχειο της στα δικα μου μη εξασκημενα (σε βιντεο) ματια ηταν αρκετα καλο.

Re: Απάντηση: Re: Panasonic G7

Αυτό που ενοχλεί εμένα στα βιντεάκια του cameralabs είναι το τρεμόπαιγμα μπρος-πίσω που κάνει η εστίαση στο τέλος πριν παρκάρει στο κλείδωμα του στόχου. Αυτό μετά θέλει κόψιμο στο post, οπότε στο τελικό βίντεο δεν μένει καμία μετάβαση από ανεστίαστο σε εστιασμένο στόχο, παρά μόνο απότομες αναγκαστικά εναλλαγές από τον έναν στον άλλο εστιασμένο στόχο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Panasonic G7

ναι αυτο ειναι ενοχλητικο πολυ αλλα με το μισο πατημα του κλειστρου που περιεγραψα γινεται αμεση μεταβαση χωρις ο φακος να αναπνεει, τουλαχιστον ο 14-42, αν βρω χρονο θα δοκιμασω κιαλλο φακο και ισως τον 25/1.4 που ειχε το cameralabs, αυριο δυστυχως πρεπει να την δωσω πισω στο καταστημα Σταυρινακη που μου την παραχωρησε για λιγες ημερες.
Μολις βρω λιγο χρονο θα ανεβασω και μερικα δειγματα και θα γραψω και δυο λογια απο την ολιγοημερη επαφη μαζι της.

Καλησπερα παιδια , επειδη ψάχνομαι οπως καθε καλοκαίρι (τώρα μπορω να αντεπεξέλθω οικονομικά )
για ενα σύστημα καλής μηχανής και κάπως επαγγελματικής φώτο (φυσικα μονο Mirrorless)
και για οικογενειακές γενικά ,κοιτούσα την συγκεκριμένη γιατί
με ενδιαφέρει με εναλαξιμους φακούς !

απλα βλεπω οτι το νήμα επεκτείνετε σε βιντεο και μόνο παρά φωτογραφιών !

τι έγινε έχασα επεισόδια;
με το 4K υπάρχει ενδιαφέρον περισσότερο για βιντεo και μόνο;
το ιδιο ειδα και στην Samsung NX500
και γενικά δεν ξέρω αν κάνω λάθος
πολύ για επιδόσεις βίντεο διαβάζω ...