Panasonic GX80/85 Φωτογραφία

Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

Και αν υπερεκθέσεις με exposure compensation, η panny κρατάει την ρύθμιση αφού την σβήσεις και την ξανανάψεις.

Σωστη παρατηρηση Δημήτρη αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο, εγώ αυτο το έχω απενεργοποιήσει μεσα στα μενού γιατι μπορεί να έχω υπερκθέσει πολυ ή και υποεκθέσει για αλλο λογο και μετα θα χασω μια γρηγορη λήψη στο ανοιγμα ...

Re: Νέα Panasonic GX80/85

Ελα, λιγο βοηθεια εδω παρακαλω

Θελω μια θηκη, ιδανικα σκληρη και με φερμουαρ. Θελω να την δενω (την θηκη) δεμενη/ασφαλισμενη πανω στον ιμαντα ενος backpack

Εδιτ. Μαλλον θα πρεπει να παω σε καταστημα με την μηχανη μαζι

Το μανιουαλ δεν το εχω ανοιξει καν. ειναι σε γλωσσες που δεν τις γνωριζω. Για να πω την αληθεια μου, και καταλαβαινα εχω καπως περιορισμενο χρονο...

Ελα, λιγο βοηθεια εδω παρακαλω

Θελω μια θηκη, ιδανικα σκληρη και με φερμουαρ. Θελω να την δενω (την θηκη) δεμενη/ασφαλισμενη πανω στον ιμαντα ενος backpack

Εδιτ. Μαλλον θα πρεπει να παω σε καταστημα με την μηχανη μαζι

Κατι σαν και αυτο που εχει ο τυπος στο στηθος του.

Εδιτ. αγγουρια, μικρο
http://store.lowepro.com/s-f-phone-case-20

Attachments

• ww.JPG
    ww.JPG
    75.4 KB · Views: 157

Μια χαρά τη βλέπω στα 3200 για εσωτερική λήψη. Τι μια χαρά δηλαδή, σούπερ είναι αν δει κανείς ότι έχει πιο κορεσμένα χρώματα από τη λήψη της Nikon κάτι που συνηθως δεν ευνοεί τον θόρυβο.

Στην αρχή άνοιξα τη φωτό της D750 νομίζοντας ότι είναι της GX80, και λέω πλάκα μου κάνουν έχουν και παράπονα.... Μετά παρατήρησα τον ενισχυτή δεξιά και άνοιξα το exif....

Όπως έγραψα έχω πολύ υλικο σε 1600-3200 σε δυσκολες φωτιστικές συνθήκες απο το Σ/Κ, έχω αρχίσει να τις ανοίγω στο LR, χωρις να δωσω ελπίδες φρούδες πιστευω ότι τα αρχεία της σε 3200 ίσως είναι καλύτερα και απο τις ΕΜ1 σε θόρυβο .... Δεν το περίμενα (γιατι λεγανε ότι φορα τον ίδιο επεξεργαστή με την GX7 που είναι πίσω απο την ΕΜ1 στον θόρυβο) μάλλον φορά τον νεο SONY 16Μp, θα βγαλω σύντομα ένα αλμπουμ στο Google όπου θα βαλω και καποιες με CAF , πολλες θάναι με crop πάνω απο 50% ωστε να απομονώσω τον αθλητή μέσα στον κόσμο που τράβαγα....

Ένα αρνητικό που ειδα ότι το LR 6.6 παρολες τις ενημερωσεις τα αρχεία MP4 απο το 4K δεν με αφήνει να τα επεξεργαστώ και να σώσω καρέ, στην G7 που ειχα δοκιμάσει κατι ανάλογο με άφηνε.
Το δευτερο αρνητικό είναι καθαρά πληροφοριακό αφου δεν υπάρχει τρόπος να καταλαβεις απο το exif αν μια φωτο ειναι με μηχανικό ή ηλεκτρονικό κλείστρο και να βγάλεις αντίστοιχα συμπεράσματα για την χρήση τους...

Last edited:

Κώστα με το exiftool δοκίμασες?
http://www.sno.phy.queensu.ca/~phil/exiftool/

Ναι ειναι γνωστο προβλημα σε πολλες μηχανες, καποιοι είχαν πει οτι εμφανιζόταν στο developer μια πληροφορία, δεν βρηκα κατι...

Τελικα στο Develope του LR δεν ανοιγει τα αρχειο MP4 του 4Κphoto αλλα στο Library τα βλεπω κανονικά και μπορω να τα δω και αναλυτικα καρε καρε και να σώσω όποιο θέλω, το έκανα σε μερικά καρέ και αυριο (αν πανε όλα καλα το βραδυ τα άφησα να ανέβουν) θα ανεβάσω ένα αλμπουμ με περίπου 120 φωτό συνολικά απο το event, επίσης είμαι πολυ ικανοποιημένος απο την απόδοση της μηχανής σε ISO3200 και απο την αποδοση του μικρου 35-100, αν το ηξερα θα τόλμαγα να ανέβω και πιο ψηλά σε ταχύτητα κλειστρου για να παγώνω καλύτερα τους αθλητές...

Και μάλλον συμφωνεί και το dpreview μαζί μου : http://www.dpreview.com/reviews/panasonic-lumix-dmc-gx85-gx80-review

Η πανοραμική της είναι πολύ καλή αν κρατήσεις καλή ταχυτητα περιστροφής. Το focus bracketing το δοκιμασα στα γρήγορα, δίνει και JPEG και Raw αρχεία και τραβα καποια πριν το σημειο εστιασης και τα υπολοιπα μετα, π.χ. Στα 20 καρε τράβηξε 3 μπροστα και 17 προς τα πίσω...

Last edited:

Το αλεπουδάκι ετών 101 να μιλήσει;
Aυτην την ρυθμιση που πάς το Noise Reduction τόσο κάτω, την βλέπω στις φώτος και δεν με αρέσει δάσκαλε.

Επιτηδες δεν πείραξα πολυ το LR σε NR , θεωρητικα δεν θα δούλευα ποτε με JPEG σε τετοιες φωτιστικες συνθηκες και με σκοτεινο φακό αλλα την ειχα ρυθμισει ετσι γιατι δεν ειχα υποστήριξη απο το LR, λαβέ υποψην ότι πολλες ειναι κροπαρισμένες και 60% λογω κόσμου, επίσης υπαρχουν αρκετες με ηλεκτρονικό κλειστρο που δινει 10bit και καποιες ειναι κόψιμο καρε απο 4K οχι στην μηχανη αλλα στο LR, τέλος να πω ότι σε καθε ριπη ο φωτισμός άλλαζε αρδην όπως ο αθλητής περνούσε αναμεσα στα φωτα με αποτελεσμα να υπαρχει banding με το ηλεκτρονικό κλείστρο...

Σε καποιες άφησα επιτηδες καποια συνεχόμενα καρε (δεν ειναι και ολα) απο ριπη με CAF για να δειτε οτι δουλευει αρκετα καλα σε 6fps , αυτες δεν ειναι απο 4K ...

Σώτο κόψε τα περί δάσκαλου γιατι θα μπεις τιμωρία στον μαυροπίνακα