Re: Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85
Δηλ. η TZ10 θα δωσει πιο ρηχο βαθος πεδιου ή καλυτερο κοντραστ - λεπτομέρεια? εύκολα γίνονται φανταστικές συγκρίσεις έχοντας στο μυαλό μας την απόδοση μιας μηχανής που έχουμε αλλά διαφορετικά είναι αν τις βάλουμε δίπλα δίπλα.
Sorry, η συγκριση είναι τελείως φανταστική, μπορει και να μην ισχύει, απλά η
λεπτομέρεια της εικόνας με τρόμαξε (το βάθος πεδίου ειναι το μόνο που δεν με ανησυχεί, αναμενόμενοες οι διαφορές)
Σίγουρα όταν θα μου ερθει θα κάνω τις πραγματικές συγκρίσεις.
Για να φτάσεις στα όρια την panasonic πρέπει να πάρεις κάποιον αντίστοιχο φακό. Η διαφορά όμως στη φορητότητα και στο κόστος αρχίζει να κάνει...περίπατο.
Γιατί αν ήταν να αλλάξουμε σύστημα και να κουβαλάμε πάλι ένα κάρο κιλά μαζί μας...δεν.
Αυτό που απολαμβάνω με τις μικρές μηχανούλες του m4/3 είναι η ευκολία μεταφοράς και η φωτογραφική ποιότητα που μπορούν να αποδώσουν με το μικρό όγκο που ζητάνε.
Έχω πάρει πολλές φορές την e-pl5 μαζί με τον 20ρη της πανασόνικ σε τσέπη μπουφάν, ένα φωτογραφικό πακέτο εξαιρετικό με απόλυτα πλέον κριτήρια αλλά με τον περιορισμό της σταθερής εστιακής απόστασης.
Ντίνο τη σύγκριση που έκανες με τις μηχανές θα την έκανα κι εγώ, αλλά δε είναι και να τρομάζεις με το αποτέλεσμα. Με τον καιρό θα μάθεις και τα χούγια και τα κόλπα της μηχανής και είμαι σίγουρος ότι θα τη γουστάρεις πολύ περισσότερο.
Ο 12-32 είναι ένας φακός που πρέπει να υπάρχει στη συλλογή σου, όπως και ο 35-100 κατά την ταπεινή μου γνώμη. Απο εκεί και πέρα μπορείς να "ανέβεις" σε ποιότητα είτε παίρνοντας κάποιον pro φακό όπως σου είπαν τα παιδιά παραπάνω αν θέλεις ντε και καλά zoom, είτε μπαίνοντας στο μαγικό κόσμο των primes όπου εκεί θα δεις τι μπορεί να κάνει η μηχανή σου αλλά και θα αναθεωρήσεις τη φωτογραφική σου ματιά και σκέψη.
Οντως κι εμενα με ενδιαφέρει η φορητότητα γι αυτό και προχώρησα σε αγορά, με τους (πανάκριβους) pro φακούς πάει περίπατο.
Οι primes ειναι μια λύση σίγουρα αλλα είναι άλλο μονομάτι.
Δεν ειναι είναι τοσο η σύγκριση με την συγκεκριμένη nikon (δεν τιθεται θέμα συγκρισης) όσο η λεπτομέρεια που βλέπω στην πανασονικ.
Περίμενα ότι ακόμα και με τον
κιτ φακό (για τον οποίο έχω διαβάσει γενικά καλά λόγια) θα έχεις ένα ελαφρύ/μικρό σετ που μεταξύ όλων των καλων νέων πραγματων (π.χ. 4K Photo κλπ) που έχει, να μπορείς
και να βγάζεις καλές φωτογραφίες σε εύκολες συνθήκες.
Τη συγκεριμένη φωτο καλή δεν τη λες (
δεν μιλάω για το βαθος πεδίου), εκτός αν ειναι (εκεί ελπίζω) όντως θέμα ρυθμίσεων.