Panasonic GX80/85 Φωτογραφία

Re: Νέα Panasonic GX80/85

Ναι δουλεύει με τον 25μμ panaleica εννοούσα το ibis.
Sorry αλλά δεν είχα χρόνο να την χαζέψω, έχω πήξει με δουλειά

Καλημέρα.
Όταν με το καλό βρεθείτε μπορείτε να δοκιμάσετε την ταχύτητα AF του 20 1.7 στη συγκεκριμένη μηχανή (γιατί με ενδιαφέρουν και τα 2) και αν γίνεται και μια σύγκριση με σώμα Olympus είτε "απλό" (π.χ ΕΜ10), είτε pro (ΕΜ1).
Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

Οκ θα παρω τον 20αρη μαζι αλλα δεν νομιζω να αλλαζει η ταχυτητα εστίασης απο αλλο σωμα Panasonic π.χ. gM5, την πιο γρήγορη εστίαση σε ολες τις συνθηκες με αυτο τον φακο την εχω δει στην ΕΜ1, οχι στα απλα σωματα της Ολυμπους αλλα και παλι ειναι στα κάτω οριο των περισσότερων κιτ φακών, το μοτερ ειναι αργο αυτο δεν αλλαζει λογω σωματος, μονο η ακριβεια και η ευαισθησία οταν το φως αλλαζει επηρεάζεται απο σωμα σε σωμα.

κανονικά θα πρέπει να μας κεράσει τους καφέδες η Panasonic που της κάνουμε presentation :)

Θα αρκούσε να είχε πιο νορμάλ τιμές για να αγοράζαμε από τον τόπο μας, θα έβγαζε και μερικά χρήματα αλλά φαίνεται ότι είναι υπεράνω...

Re: Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

Οκ θα παρω τον 20αρη μαζι αλλα δεν νομιζω να αλλαζει η ταχυτητα εστίασης απο αλλο σωμα Panasonic π.χ. gM5, την πιο γρήγορη εστίαση σε ολες τις συνθηκες με αυτο τον φακο την εχω δει στην ΕΜ1, οχι στα απλα σωματα της Ολυμπους αλλα και παλι ειναι στα κάτω οριο των περισσότερων κιτ φακών, το μοτερ ειναι αργο αυτο δεν αλλαζει λογω σωματος, μονο η ακριβεια και η ευαισθησία οταν το φως αλλαζει επηρεάζεται απο σωμα σε σωμα.

Έχει η GM5 σύστημα DFD;

Έχω παρατηρήσει και κάποιες φορές θέματα στο κλείδωμα του AF (που κλειδώνει και τι αποτέλεσμα παίρνω) με τους φακούς μου, αν και προφανώς φταίει ότι έχω σώμα Olympus και όλοι μου οι φακοί είναι Panasonic + το πως συμπεριφέρεται σε low light το AF...

Γιαυτό ψήνομαι πλέον για αγορά σώματος Panasonic, τώρα που επιτέλους έχουν καλό IBIS και σε ανταγωνιστική τιμή.
Πιο πολύ αυτό ήθελα να δω ...

Y.Γ Όσον αφορά τον καφέ, λύστε μας τις απορίες και σας στέλνουμε και πίτσες!!!

Υπάρχει μια πολύ χλωμή πιθανότητα να τα καταφέρω κι εγώ. Από φακούς δεν έχω πλέον πολλά πράγματα αλλά (αν) θα φέρω την GX7 για μίνι συγκριτικό - τώρα που την βρίσκεις για ένα κομμάτι ψωμί...

edit: λίγο πιο κοντά για μας τους "βόρειους" δεν γινόταν? Δεν προλαβαίνω να βγάλω διαβατήριο... :flipout:

και εμενα ειναι λιγο μακρια η Βουλιαγμενη απο Πειραια αλλα δεν ηθελα να ζορισω τον Σωκρατη σε μερος που βολευει εμενα, αν συμφωνηθει κατι αλλο για να βολεψει κιαλλους δεν εχω προβλημα, ισως ετσι γλιτωσω να μεταφερω 3 τσαντες φακους και σωματα :smash:

η GM5 δεν νομιζω να εχει DFD (βγηκε πριν την GH4) αν και πηρε ενα firmware τελευταιο αλλα δεν ειναι και ολοι οι φακοι συμβατοί , ξερω οτι σιγουρα δεν υποστηριζουν DFD οι : Lumix 14-45mm, 45-200mm, 100-300mm, για τον 20αρη δεν ξερω τι παιζει και οταν πηρα για 3-4 ημερες την G7 που έχει DFD δεν ειδα βελτιωση σε σχεση με την ταχυτητα του στην ΕΜ1.

Παντως με εξαιρεση την ΕΜ1 η CDAF εστιαση των Panasonic μηχανων ήταν και είναι ακόμη σε συνολική απόδοση καλύτερη απο αυτη των Olympus (προσωπική γνώμη εκφέρω), μιας και η Panasonic την χρησιμοποιουσε χρόνια τωρα στις βιντεοκάμερες και είχε την απαραίτητη τεχνογνωσία να την μεταφέρει και στις φωτογραφικές μηχανές.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

o 20ρης δεν υποστηρίζει ούτε την λειτουργία AFF (Auto Focus Flexible) : The focus mode AFF (AF Flexible) locks on the focus when shutter button ishalf-pressed, however, if the subject moves, the focusing is reset to get the best results , γυρναει αυτόματα σε AFS, κατ'αλλα ειναι σουπερ φακουδάκι :award:, απλά όταν τον φοράς σε μηχανή m43 νιώθεις ελάχιστα λίγο σαν κάτοχος Fuji :smash: οκ τα παραλέω είναι λίγο πιο γρήγορος ....:damnyou:

Last edited:

σε φωτο λειτουργει το DFD σχετικα καλα και γρηγορα , σε οσα σωματα το εχω δει (GH4 - G7)

Το προβλημα για μενα ειναι κυριως στο βιντεο που δυστυχως ειναι ακομα πολυ πισω σε σχεση με τις canon 70D kai 80D και sony a6000-a6300 .

Συνεχως ψαρευει σε καθε μεταβαση απο σημειο σε σημειο και ειναι πολυ ενοχλητικο.

Στην ουσια δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις ποτε σε "επαγγελματικο" γυρισμα , αλλα ουτε και σε απαιτητικο ερασιτεχνικο .
Απ οτι εχω δει, αυτο δεν εχει αλλαξει ουτε στη νεα pany gx80...

Το ιδιο ισχυει φυσικα και στις Olympus.... απλα εκει εχουμε πιο αργη εστιαση και μεταβαση απο σημειο σε σημειο , αλλα δεν αλλαζει ευκολα "στοχο" η καμερα.
Αντιθετα οι pany μηχανες εχουν τη ταση ν αλλαζουν συνεχως εστιακο σημειο , αλλα πιο γρηγορα και ψαρευουν περισσοτερο.

σε φωτο λειτουργει το DFD σχετικα καλα και γρηγορα , σε οσα σωματα το εχω δει (GH4 - G7)

Το προβλημα για μενα ειναι κυριως στο βιντεο που δυστυχως ειναι ακομα πολυ πισω σε σχεση με τις canon 70D kai 80D και sony a6000-a6300 .

Συνεχως ψαρευει σε καθε μεταβαση απο σημειο σε σημειο και ειναι πολυ ενοχλητικο.

Στην ουσια δεν μπορεις να το χρησιμοποιησεις ποτε σε "επαγγελματικο" γυρισμα , αλλα ουτε και σε απαιτητικο ερασιτεχνικο .
Απ οτι εχω δει, αυτο δεν εχει αλλαξει ουτε στη νεα pany gx80...

Το ιδιο ισχυει φυσικα και στις Olympus.... απλα εκει εχουμε πιο αργη εστιαση και μεταβαση απο σημειο σε σημειο , αλλα δεν αλλαζει ευκολα "στοχο" η καμερα.
Αντιθετα οι pany μηχανες εχουν τη ταση ν αλλαζουν συνεχως εστιακο σημειο , αλλα πιο γρηγορα και ψαρευουν περισσοτερο.

Να σου πω την αλήθεια κατά 80-90% με απασχολεί η φωτογραφία οπότε μάλλον καλυμμένος θα είμαι.
Στο Jpeg πιστεύω πως έχουν βελτιωθεί αρκετά οπότε μένει λίγο το θέμα της εργονομίας (να την πιάσουμε στα χέρια μας δηλαδή) και να δω από το evf και κλείσαμε!

Αν τα παραπάνω (εργονομία-evf) είναι στα επίπεδα της GX7 που έπαιξα λίγο μαζί της, είμαι ήδη ικανοποιημένος.

Αμα σ ενδιαφέρει μόνο η φωτογραφία, υπάρχουν Πολλές εναλλακτικές.
Εγώ και με τις fuji (περισσότερο) που δοκίμασα και τώρα με την olympus, ικανοποιημενος ειμαι

Sent from my LG-H955 using Tapatalk

Εγώ και με τις fuji (περισσότερο) που δοκίμασα και τώρα με την olympus, ικανοποιημενος ειμαι

Προφανώς και έχω πολλές εναλλακτικές απλά δεν είμαι διατεθειμένος να φτιάξω σύστημα από την αρχή.
Έχω κάνει μια κάποια (μικρή) κάβα φακών, είμαι ευχαριστημένος με το Μ43 και ψάχνω ανάμεσα σε Olympus-Panasonic

Δεν έχω αποκλείσει την Olympus, ούτε είμαι δυσαρεστημένος, απλά ψάχνω ότι καλύτερο μπορώ να αγοράσω και ανάμεσα στις ΕΜ10 II - GX85 που είμαι θα παίξει σημαντικότατο ρόλο και το οικονομικό. Αν είναι μεγάλη η διαφορά θα παραμείνω σε Olympus αλλά για την ώρα προηγείται η Panasonic.

Υ.Γ Sorry για το Off topic

σε καλη τιμη παντως , μπορεις να βρεις πια και την panasonic gx8, που σαφως εχει καλυτερο σωμα και (λιγοτερο) αισθητηρα και EVF.

σε καλη τιμη παντως , μπορεις να βρεις πια και την panasonic gx8, που σαφως εχει καλυτερο σωμα και (λιγοτερο) αισθητηρα και EVF.

Εδω παντως για την GX80 μιλαμε και κυριως οχι το γιατι να μην την παρουμε :-)

Οι 2 εταιριες μοιραζονται πολλα κοινα αλλά εχουν αισθητές διαφορές και με βάση αυτες κανει κανεις τις επιλογες του.

Βασική διαφορά που πολλοι απο εμας επελεγαν την Ολυ ηταν το καλό Jpeg της και η στθεροποιηση, εδώ η ψαλίδα μικρυνε πολύ με βαση τι προσφερουν τα τελευταια μοντελα της Πανυ (GX8,GX80) αλλά και την αποσταση που χωρίζει πια το JPEG απο το RAW της Olympus. Εργονομικά οι Ε-Μ1, GH4 και δευτερευοντως οι GX8,GX7 με αυτη την σειρα ειναι αλλου απο τις υπόλοιπες μηχανές. Η αδιαβροχοποιηση, ανθεκτικότητα είναι το δευτερο κριτήριο επιλογής σώματος για πολλους, εκεί πάλι τα κορυφαια μοντελα των 2 εταιριων έχουν τις προτάσεις τους. Το τρίτο κριτήριο είναι το βίντεο, εκεί η Olympus δειχνει να το βαζει και να το εξελίσσει στις μηχανές της πολύ αργά ως υποχρέωση και όχι γιατί το θέλει, έλα όμως που αυτό επηρεάζει σιγα σιγα με τα προσθετα πλεονεκτήματα του (4κ photo, 4k timelapse ...) και την φωτογραφία και έτσι πολλοι καλοβλέπουν ένα σώμα Panasonic.
Δεν μιλώ για φιλικοτητα στο χρήστη, μενού, υλοποιηση τεχνολογιας αφής, ευκολια αλλαγης WB κλπ. εκει η Panasonic ειναι ακομη πολυ μπροστα.
Στην ταχύτητα εστίασης σε φωτογραφία το έχουν τερματίσει και οι δυο πιστευω, σε SAF δεν υπαρχει κατι γρηγορότερο σε ακαθρεπτη ή ειναι τουλάχιστον ισοδυναμο. Και πάλι σε SAF η Panasonic έχει μικρο πρoβάδισμα στα νυχτερινά, σε εγκαταλείπει πιο αργά. Σε CAF όμως έχουν ακόμη χώρο για βελτίωση και έχουν ακολουθησει τελείως διαφορετική διαδρομή και αυτο είναι ένα επίσης κριτήριο επιλογής. Η Panasonic επενδυει στο DFD + CDAF σε ολα τα νεα μοντέλα της ενω η Ολυμπους κάνει χρήση της υβριδικής εστίασης (PDAF+CDAF) στα pro μοντελα της (ΕΜ1) και στα απλά βασίζεται σε CAF στην παραδοσιακή CDAF εστίαση. Βig mistake κατ' εμέ το δευτερο γιατι απλά ετσι δουλειά δεν γίνεται, θα πρεπει σε ΟΛΑ τα μοντελα της να βαλει υβριδική εστίαση και εκει να ακολουθήσει σε CAF το παραδειγμα της Sony.
Στο βίντεο παλι η εστίαση έχει τελείως αλλους αλγόριθμους, η ταχυτητα δεν ειναι το μονο κριτήριο αλλά περισσότερο απαιτείται ομαλότητα, ακριβεια χωρις μικρομετακινήσεις και αθόρυβη λειτουργία, η γνωμη μου ειναι πάλι ότι η Panasonic θα έχει εδώ καλύτερα αποτελεσματα συντοχρόνω λόγω μεγαλύτερης τεχνογνωσίας στο χωρο αυτο αλλά και επειδή εκεί είναι το πελατολογιό της.

Η GX80 είναι η ζωντανή μιξη των 2 ημισφαιρίων του m43, πρωτη φορα μηχανή με καλό IBIS ακόμη και στο 4k, θα ακολουθήσει συντομα και η ανθεκτική GH5 όπου θα είναι πιο ολοκληρωμένη εργονομικά και με νέο αισθητήρα ενω η Olympus θα προσπαθήσει να κρατήσει τους χρήστες της παρουσιάζοντας τον Σεπτέμβρη την sport-pro EM1 II (βελτιώνοντας παρα πολύ το CAF) και βάζοντας για πρώτη φορά 4Κ στο πλέον ακριβο μοντέλο της.

Last edited:

Μέσα και εγώ για Παρασκευή απογευματάκι :-)
ωραία, με ποδήλατο θα κατέβεις ? έλα να μου δώσεις τα φώτα σου γιατι θέλω να βγώ δρόμο με πετάλι μετά απο κάμποσα χρόνια ...:grandpa: μέχρι και ανταλλαγή με φωτογραφική σκέφτομαι:music-smiley-005: