Panasonic GX80/85 Φωτογραφία

Re: Νέα Panasonic GX80/85

Και μόλις λύθηκε εν μέρει το μυστήριο. Φωτίζοντας με ένα φακό (flashlight) μέσα στο φακό της μηχανής, βλέπω ότι ανάλογα με το φως που πέφτει στο φακό κλείνει το διάφραγμα αυτόματα σε 1 ή δύο βήματα και τότε ακούγονται και τα κλικς. Μάλλον τελείως ανεξάρτητα από το mode και τις ρυθμίσεις της μηχανής

Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

Ειναι σύνηθες φαινομενο με φωτεινους φακους σε Ολυ μηχανη, ο πιο γνωστος που το κανε ηταν ο Leica 25/1.4, εκει λύνεται με την ρυθμιση flicker=off, στις Πανυ δεν ξερω ποια ρυθμιση μπορει να το μειώσει αλλα ξερω οτι με διπλο πατημα του display μπαινει σε εφαρμογη το preview shutter και αν βαλεις manual έκθεση η οθονη δεν αλλαζει αναλογα με το φως για εστίαση αλλα μενει οπως ειναι στην πραγματικοτητα

Re: Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

Ειναι σύνηθες φαινομενο με φωτεινους φακους σε Ολυ μηχανη, ο πιο γνωστος που το κανε ηταν ο Leica 25/1.4, εκει λύνεται με την ρυθμιση flicker=off, στις Πανυ δεν ξερω ποια ρυθμιση μπορει να το μειώσει αλλα ξερω οτι με διπλο πατημα του display μπαινει σε εφαρμογη το preview shutter και αν βαλεις manual έκθεση η οθονη δεν αλλαζει αναλογα με το φως για εστίαση αλλα μενει οπως ειναι στην πραγματικοτητα

Κι είχα αγχωθεί ότι κάτι δε πήγαινε καλά :p

Εδώ εξηγεί ακριβώς αυτό που παρατήρησα και που επιβεβαίωσες: http://m43photo.blogspot.gr/2011/12/lumix-leica-25mm-f14-and-clicking.html

η δικιά μου μάλλον εξεράγη κάπου στο δρόμο: UPS: "A hazardous materials irregularity occurred with this package"
ξενέρωσα και την ακύρωσα

!!!??? Τι παει να πει αυτο ?

Εμενα λεει παραδοση την Δευτερα

Mάλλον το πακέτο δεν θα έφερε το αυτοκόλλητο "Contains Lithium Battery" ή χτυπήθηκε το πακέτο ή δεν ήταν ορατό το αυτοκόλλητο και κατά τον έλεγχο θεωρήθηκε HazMat (Hazardous Material) με αποτέλεσμα να γυρίσει στον αποστολέα.

lithium-battery-labels-caution-lithium-ion-battery-6853d-lg.jpg

Last edited:

είναι μεγάλο θέμα αυτό με τις μπαταρίες λιθίου και το πόσο εύφλεκτες είναι. πολλοί πιστεύουν ότι έχουν πέσει αεροπλάνα γι'αυτό το λόγο.
Το amazon μου είπε ότι η συσκευασία καταστράφηκε από hazardous material και όχι ότι η ζημιά προήλθε από την ίδια τη μηχανή. Σε κάθε περίπτωση ακύρωσα την παραγγελία, γιατί δεν έχω όρεξη να μου φέρουν τίποτα ραδιενεργά απόβλητα.

Σωστός ο TZO!!! :)
Καλά κάνουν και σταμάτανε, είχε πέσει αεροπλάνο λόγω φωτιάς στην Κίνα στo cargo compartment.

alzazira παίξε ένα λότο ρε φίλε.
επειδή σε λυπηθηκε η ψυχή μου, θέλεις να σου φέρω μια απο Αγγλία μηπως?
Θα κατέβω Τετάρτη Έλλαδα.

Σωστός ο TZO!!! :)
Καλά κάνουν και σταμάτανε, είχε πέσει αεροπλάνο λόγω φωτιάς στην Κίνα στo cargo compartment.

alzazira παίξε ένα λότο ρε φίλε.
επειδή σε λυπηθηκε η ψυχή μου, θέλεις να σου φέρω μια απο Αγγλία μηπως?
Θα κατέβω Τετάρτη Έλλαδα.

σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου. μή με λυπάσαι, δε μου λείπουν οι μηχανές. είχα και μια olympus καθοδόν και είχα το δίλημμα ποια να κρατήσω από τις 2. πολλές φορές τα διλήμματα λύνονται μόνα τους !

μολις παρέλαβα ... εχθες πηρα και μια δευτερη μπαταρία (τριτου κατασκευαστή) και την φουλαρα για να μπορω να κανω το απογευμα ρυθμισεις και καποια πρωτα τεστακια ... πρωτο αρνητικο ο 12-32 κουμπωμενος πανω στο σωμα και χωρις καπακια εξτρα ουτε για το σωμα ουτε για τον φακο, ο 12-32 εχει πλαστική βαση , θα κρατήσω τον παλιο μου ....

Last edited:

Μπραβο, καλοκλικωτη που λενε !!

(ενα λινκ για μπαταρια τριτου κατασκευαστη ειναι ευκολο?)

Υγ. 10 λεπτα αργοτερα παρήγγειλα απο εσενα, επεσα πανω στο ΣΚ :D

πληρωσα εξτρα για να ρθει γρηγοροτερα γιατι το Σ/Κ μπορει στην βαπτιση της ανηψιας μου να χρησιμοποιηθει αν βρεθει χρονος .... ειδαλως και ενα μηνα μετα να την επερνα δεν καιγομουν !!! εχω να παιξω με πολλά ταυτοχρονα και χρονος καθολου:bigcry: ... Leica 15/1.7, mZuiko 14-150II vs 35-100 (απο το διπλο κιτ της GX80) για να αποφασισω τι θα πουλησω, E-PL2 IR converted, GX80

Last edited by a moderator:

εμ... γι'αυτό σου έλεγα, ρίξε μια παραγγελία και την ακυρώνεις αν αλλάξεις γνώμη. Τον Leica 15/1.7 τον έχει δοκιμάσει κανείς με σώμα olympus αν εστιάζει καλά?

Μεγειά σε όλους σας, αναμένουμε περισσότερα τώρα που τις έχετε στα χεράκια σας! :ernaehrung004:

Τον Leica 15/1.7 τον έχει δοκιμάσει κανείς με σώμα olympus αν εστιάζει καλά?
ναι τελεια δουλευει τον ειχα δοκιμασει λιγο στην μηχανη του sokos ... τωρα θα γινει λεπτομερης επανελεγχος

καλοριζικη!
Περιμενουμε εντυπωσεις.... εχω ακουσει πολλα για το EVF και θα ηθελα καποια στιγμη να το δω απο κοντα, γιατι ειμαι ευαισθητος στο rainbow.

Re: Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

ο 12-32 κουμπωμενος πανω στο σωμα και χωρις καπακια εξτρα ουτε για το σωμα ουτε για τον φακο, ο 12-32 εχει πλαστική βαση , θα κρατήσω τον παλιο μου ....
Ψιλό απαράδεκτο μου ακούγεται....
Δηλ.εννοεις ότι έχουν 2 εκδόσεις του 12-32????

ΥΓ Καλοριζικη!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

Ψιλό απαράδεκτο μου ακούγεται....
Δηλ.εννοεις ότι έχουν 2 εκδόσεις του 12-32????

εχει ξανασυμβει στο παρελθον οι κιτ που ερχονται με την μηχανη να εχουν πλαστικη μοντουρα και αυτοι στο κουτι με μεταλλικη αλλα δεν τοχα ματαδει με φακους που ερχονται σε πακετα αλλων μηχανων, ο παλιος μου ειναι απο GM5 αλλα και στην GF7 που ειχα παρει και τον πουλησα αμεσως με μεταλλικη μοντουρα ηταν απο οσο θυμαμαι αλλά παλι καπακια δεν υπηρχαν ...
Παντως το θεμα ηταν γνωστο απο τις πρωτες παραδοσεις της μηχανης οτι δηλ. ο 12-32 ειναι χωρις μεταλλικη μοντουρα.

άντε καλοριζικές παιδιά!

όντως του κιτ οι φακοί έχουν πλαστική βάση, είναι λιγο ξενέρωμα γιατί σε κανα ζόρι αυτό θα σπάσει πρώτο.
Μόλις ξανακάνω κουμπαρά θα τον πάρω τον 12-32 για να έχω και έναν μικρούλι μαζί μου.