Panasonic GX80/85 Φωτογραφία

Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

Εμενα με βοηθα να ρυθμίσω σωστα το WB και φυσικά δεν είναι ότι καλύτερο με το ένα ματι να βλέπεις υπερκορεσμένα χρώματα και με το άλλο τα φυσικά, η με το ενα να βλεπεις νορμαλ την φωτεινοτητα και με το αλλο σαν να εχεις φακό ,

η λειτουργια SVOF που δίνει εναλλακτικα η EM5II, EM1 το παει λιγο παρακατω και προσομειωνει OVF, εμενα με βοηθα πολυ μετα την φωτομετρηση (και την ρυθμιση του WB αν τραβω JPEG) με το EVF ρυθμισμένο κανονικα, να το γυρίζω σε SOVF ώστε να συγκεντρώνομαι στο καδρο.

Επίσης αν η χρωματική αποδοση είναι αλλού στο ΕVF κάνεις προεπισκόπηση και αντε βγάλε άκρη τί έχεις τραβήξει.... Οκ αν τραβας Raw μπορεις μετα να το σώσεις αλλά όχι πάντα, αντε να εφαρμόσεις ETTR με το σκόπευτρο της GX80 αρύθμιστο.

Re: Νέα Panasonic GX80/85

Ηρθεεεεε και ο 12-35 εντυπώσεις σε λίγο, μέχρι τώρα άριστες.
Μονο είναι οτι μεγάλωνει πολύ το σετ της κάμερας.

gx80_1235.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και δυο πρώτα δειγματάκια με τον 12-35.

1020119.jpg

1020120.jpg

Αν δεν βρέξει, θα βγώ μια βόλτα να σας ανεβάσω μερικές ακόμη.

Ήταν η πρώτη καλοκαιρινή μέρα εδώ, οπότε οπως υποσχέθηκα την έβγαλα βόλτα και ανεβάζω μερικές φώτος

1020145.jpg

1020164.jpg

1020181.jpg

1020228.jpg

1020288.jpg

Καταλαβαίνετε οτί είμαι πολύ ευχαριστήμενος και με τον φακό και την κάμερα.
Εχει πολλά πράματα να μάθω μαζί της ακόμη, διάβασμα το manual και χρόνο για πειράματα θέλει.
Όλες οι φώτο ειναι SOOC (straight out of camera) σε JPG.

Ωραιότατος συνδιασμος.
Έχω την περιέργεια για ένα συγκριτικό με τον 12-35 του κιτ...

Είχα και τους δυο (12-32/3,5-5,6 και 12-35/2,8). Έδωσα τον μεγάλο και κράτησα τον μικρό, αφενός λόγω μεγέθους και αφετέρου λόγω του ότι σε αυτά τα εστιακά μήκη προτιμώ τους φωτεινούς prime. Τολμώ να πω ότι στα 12mm οι δυο φακοί ήταν πολύ κοντά, δεν ξέρω αν θα μπορούσα να ξεχωρίσω τα jpeg τους. Σε raw φαίνεται η διαφορά από την παραμόρφωση του μικρού, η οποία παραδόξως δεν επηρεάζει το διορθωμένο αποτέλεσμα. Οι ομοιότητες σταματάνε εκεί (περίπου), μια και ο μικρός όσο αυξάνει η εστιακή χειροτερεύει - μέχρι τα ~20-25 είναι καλός - ενώ ο μεγάλος είναι ξυράφι παντού. Αν σου αρκεί το 2,8 και δεν σε πειράζει το μέγεθος-βάρος, πετάς ότι έχεις σε αυτά τα εστιακά μήκη και κρατάς μόνο αυτόν. Ξέχασα, είναι και weather sealed...

Ευχαριστω Δημητρη
Μηπως να φυγουν οι 12-35 & 35-100.... Αλλα παει περιπατο η φορητοτητα. Ειχα αναλογο... φρανκεσταιν, nex5 με 18-200

Τι εννοείς να φύγουν οι 12-35 και 35-100? Προσωπικά προτιμώ τους prime στα "κοντά" μήκη, αλλά πάνω από τα 70 δεν νομίζω ότι θα με εξυπηρετούσε κάτι άλλο από ζουμ. Επίσης είναι θέμα πως βολεύεται ο καθένας, τι τραβάει και βέβαια οι περιστάσεις. Στα ταξίδια που έχω περιορισμένο χρόνο και χώρο αποσκευών παίρνω μόνο την GM5, τα 2 ζουμ, 12-32 και 45-150 συν ένα φωτεινό μονοεστιακό, κι αυτόν όχι πάντα. Οπότε έδιωξα μεν τον 12-35, αλλά αν είχα τον 35-100 θα τον κράταγα γιατί δύσκολα τον αντικαθιστάς με prime. Θα πάρεις ας πούμε έναν 42,5 ή 45mm, τον 75 m.zuiko και μετά για παραπάνω?

Εννοω να τους δωσω για χρηματοδοτηση καλυτερου (ενος All around), αλλα δεν το βλεπω...
Εντωμεταξυ, ειναι στο παραθυρο και περιμενω την ups :-)

δεν ειναι all around ο 12-35/2.8, ειναι (όπως και ο 12-40/2.8 της Ολυ) ζουμ φακος pro με αναλογα χαρακτηριστικα (φωτεινοτητα, αδιαβροχοποιηση, αποδοση) που συναδη με την υψηλη τιμη του γιαυτο και ειναι πολυ μεγαλύτερος σε βαρος, ογκο των μικρων κιτ, αν παρεις και τον 35-100/2.8 στο μελλον θα καταλαβεις γιατι διαφορες μιλαμε σε σχεση με τους 2 μικρους...

all around μπορεις να πεις τους 14-150ΙΙ,14-140 αλλά και πάλι δεν θα έχουν την πολυ καλή αποδοση των 2 μικρων κιτ, ίσως όμως και ειδικα ο 14-140 που εχει σταθεροποιηση σε εξυπηρετησουν καλυτερα σε αυτό που θελεις αν έχεις και αλλη μηχανή για τα πιο απαιτητικά.

λαθος εκφραση το all around τοτε. Εννοω εναν standard zoom :-)

να κανω και μια συμπληρωση για τον μικρο κιτ 12-32, ναι μεν εχει πλαστικη μοντουρα αλλα συνοδευεται απο πολυ καλυτερης ποιοτητας καπάκι με αυτακια εσωτερικά για να μπορεις να το βγαλεις αν φορας hood ενω ο παλιος ειχε ενα απλο καπακι , και το καπακι του 35-100 ειναι παρομειο με εσωτερικά αυτάκια και ο φακός συνοδευεται απο hood.

Οχου, καλα. Θα τον κρατησω

(μα που ειναι ο παλιοκουριερ ακομα)

Ήρθε.

Μάλλον χτυπημενο το κουτί του φίλου παραπάνω που έγραψε ότι δεν του έφτασε ποτέ.
d8feeee3481d536b6d708897f479acf4.jpg

Την ψαχουλεψα 5 λεπτα & δηλωνω ενθουσιασμενος.

Λιγο βαρυτερη απο οτι την περιμενα, αλλα δεν πειραζει.
Το καπακι του φακου, πως γινεται να μην το χασω ? :p

Aντε επιτελους θα ησυχάσουμε....

Τελικά και εγώ ξεκινησα να κρατησω για καθημερινή χρήση ενα φακό all around και All weather για δυσκολες συνθήκες που έχω σε εργοταξια αλλά οι 2 μικροι κιτ πιστευω πως δινουν ιδιο αν όχι μικροτερο μεγεθος μεταφοράς και βάρος και ενω θυσιαζω σε εύρος απο 100-150mm έχω τα 12mm που μου ειναι πιο απαραιτητα καθημερινα απο την αδιαβροχοποιηση (κατι αναλογο με τον Δημήτρη) και Dual IS, ο κυβος ερριφθη και ο mzuiko 14-150ΙΙ θα φυγει (εβαλα ήδη αγγελία) και θα κρατήσω και τον mzuiko 70-300 ΙΙ που απο 70-200mm κελαηδάει και τώρα με την GX80 μπορει άνετα να χρησιμοποιηθει λόγω σταθεροποίησης.

Θα κοτσαρεις τον zuiko 14-150 μια πανω στην gx80 να δω ποσο γκουρμουτσα ειναι ?

Καπως ετσι ?

compact

http://camerasize.com/compact/#673.485,673.97,ha,t

οσο περισσοτερο την παιζω, τοσο περισσοτερο μου αρεσει....

Ενα ριγος με διαπερνα... και βλεπω την γαιδουρα D750 να μενει στο ραφι...

θα κανω διαφορα τεστακια οταν βρω χρονο, ελπιζω εντος ΣΚ

Δεχομεθα και παραγγελίες

Που σκαλιζουμε τα raw της ? (Κωστα)

Με το καλο να τα δεχτεις :D

Σαν κατασκευη, ποιοτικως και σαν μενου/ρυθμισεις δυνατοτητες σκι-ζει

(Ασχετο, μιας και βλεπω location Καλαμαι, Αυγουστο θα ειμαι στην πολη σου, μπορουμε να βρεθουμε να τις παιξουμε μαζι :D )

εννοειται!!Ξερεις ημερομηνια ?(στειλε πμ το τηλεφωνο σου)...εχω καμποσο καλο "πραμα":music-smiley-005::music-smiley-005:(σωμα και φακους εννοω) να παιξεις..(gh4-lx100-12-35/2.8,35-100/2,8,15/1.7,)

ΥΓ επειδη οι φακοι θα φυγουν και οι δυο για αγγελια (δεν θα τους δοκιμασω καν γιατι ξερω οτι θα κανω την μαλ@#$ια κ θα τους κρατησω...)
τι παιζει με την εγγυηση τωρα που ειναι μερος πακετου ?(απο amazon και εγω..)