Panasonic GX80/85 Φωτογραφία

Re: Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

.....Κατι που με ξένισε είναι ότι δεν βλέπεις την εστιακη του φακοϋ στην οθόνη όπως αλλάζει.
Καμμιά Panasonic μηχανή δεν δείχνει την εστιακή του φακού prime ή ζουμ ούτε καν στη θέση προβολής της φωτογραφίας, με μοναδική εξαίρεση τους φακούς με power zoom. Σε αντίθεση με τις Όλυμπους.

Re: Νέα Panasonic GX80/85

Πριν μερικές μέρες είπα να κάνω το τεστάκι για να δω πόσο καθαρός είναι ο αισθητήρας της ολοκαίνουριας panasonic μου και προς μεγάλη μου έκπληξη είδα αυτό:
https://flic.kr/p/HUfsXW

Με φύσημα με το φυσερό έφυγαν κάποιοι κόκκοι σκόνης, αλλά αυτό σαν τρίχα/κλωστή που φαίνεται κάτω δεξιά δε φεύγει με τίποτα. Το κακό είναι ότι τώρα που ξέρω ότι είναι εκεί, το εντοπίζω σε κάποιες περιπτώσεις αμυδρά ακόμα και σε f/6.3. Μάλλον θα χρειαστεί καθάρισμα με υγρό ε;

Συμπτωματικά, θα βρεθώ Αθήνα προς το τέλος του μήνα, έχετε να μου προτείνετε κάποιον ειδικό που να μπορεί να καθαρίσει τον αισθητήρα; Έχει η panasonic κάποιο επίσημο service που θα μπορούσε να κάνει άμεσα αυτή τη δουλειά;

Ανάλογα με το μέγεθος του αισθητήρα, πάρε ένα κιτ καθαρισμού αισθητήρα σαν κι αυτο
http://www.photoagora.gr/fwtografia...ning-kit-x-1.0-smear-away-4-pieces-clone.html

Αν και μπαίνω στον πειρασμό, θα προτιμούσα να μη το επιχειρήσω, μη κάνω και καμιά γρατζουνιά και κλαίω τα λεφτά που έδωσα για τη μηχανή μετά :p

Απάντηση: Νέα Panasonic GX80/85

Δεν γρατζουνιουνται οσο ευκολα νομιζετε οι αισθητηρες. Ουσιαστικα το φιλτρο(τζαμακι) του καθαριζουμε. Μερικα post πισω ειχα βαλει κατι προιοντα της vsgo, εχει και ειδικο κιτ με swabs και υγρο. Αν εχει μεινει μονο αυτο το σκουπιδακι στην γωνια δεν χρειαζεσαι παντως υγρο καθαρισμο. Πολυ προσεκτικα με μια μπατονετα ελαφρως νοτισμενη μπορει να αφαιρεθει. Επιπλεον σιγουρα πρεπει να το βλεπεις πανω στον αισθητηρα αλλα στην αναστροφη πλευρα απο την οποια το βλεπεις στη φωτο. Αν δε το βλεπεις τσεκαρε μηπως βρισκεται στην εσωτερικη πλευρα του φακου.

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

Re: Απάντηση: Νέα Panasonic GX80/85

Δεν γρατζουνιουνται οσο ευκολα νομιζετε οι αισθητηρες. Ουσιαστικα το φιλτρο(τζαμακι) του καθαριζουμε. Μερικα post πισω ειχα βαλει κατι προιοντα της vsgo, εχει και ειδικο κιτ με swabs και υγρο. Αν εχει μεινει μονο αυτο το σκουπιδακι στην γωνια δεν χρειαζεσαι παντως υγρο καθαρισμο. Πολυ προσεκτικα με μια μπατονετα ελαφρως νοτισμενη μπορει να αφαιρεθει. Επιπλεον σιγουρα πρεπει να το βλεπεις πανω στον αισθητηρα αλλα στην αναστροφη πλευρα απο την οποια το βλεπεις στη φωτο. Αν δε το βλεπεις τσεκαρε μηπως βρισκεται στην εσωτερικη πλευρα του φακου.

Στάλθηκε από το SM-N910C μου

Ναι, κάτω από δυνατό φως νομίζω ότι το βλέπω στον αισθητήρα, απλώς αντί για κάτω δεξιά που δείχνει η φωτό, είναι πάνω δεξιά. Τη μπατονέτα τη φοβάμαι πιο πολύ γιατί μπορεί να αφήσει τριχούλες και να γίνει χειρότερα. Και με τι να είναι νοτισμένη;

Γνώμη μου, να προτιμήσεις τη συμβουλή του Γιάννη Σπύρου.
Και το υλικό του swab αλλά και το υγρό, είναι ακριβώς ότι χρειάζεται ο αισθητήρας σου, χωρίς να πειραματιζεσαι εφόσον δεν το έχεις ξανακάνει.
Αρκεί να έχεις σταθερό χέρι και καλό μάτι.
Α, και αυτοπεποίθηση .
Αν όχι, δωστο σε κάποιον που αποδεδειγμένα κατέχει τη διαδικασία (που δεν είναι κάτι το τρομερό βέβαια).

Εκτός την πρώτη που την είχα πάνω στην... κουπαστη (όχι απόλυτα ακινητη), όλες στο χέρι και προχειρες. Περασμενες μέσω της εφαρμογής στο κινητό και από εκεί κατευθείαν εδώ μέσω tapatalk. Τι βλέπετε;

50d710ec7c5c22710c8be0ce71c0a189.jpg

616b5a752295b3e130a8c37504f0a286.jpg

8dee73676c8d5fbe465f4a13d6175655.jpg

287c911847027b2369217777a3bdd406.jpg

801e966be2f51589b416aa54425fc93d.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μια ακόμα (με τον ίδιο τροπο) πίσω από ένα πολύ βρώμικο τζαμι

9e83ba9b9f76895df5870fe39365cd0f.jpg

Βλέπουμε ότι... τις έχεις ανεβάσει απευθείας εδώ, με τα γνωστά αποτελέσματα - πολύ μεγάλη συμπίεση και ανάλογη πτώση ποιότητας. Επίσης λείπουν τα exif data, οπότε πάμε λίγο τυφλά. Εκτός από την πρώτη που κάτι δεν πάει καλά, οι υπόλοιπες μου φαίνονται εντάξει.

Δεν βαζεις και τις ιδιες ληψεις με το κινητο να εχουμε κατι να... ασχολουμαστε... :BDGBGDB55::AFADF0:

στην 3η φωτο η κολονα (η οπως λεγετε) ειναι στραβη??

Εντάξει παιδιά, είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορώ να τις ανεβάσω εδώ που είμαι...
Φαντάζομαι ότι σε οθόνη υπολογιστή θα δείχνουν χάλια

ναι δεν δείχνουν καλές, αλλά είναι μάλλον φυσικό με τις συνθήκες που τράβηξες και κυρίως με την αποστολή μέσω κινητού.

Ντίνο αφού είσαι εκεί, ρίξε μια ματιά στην Orchard τι τιμές παίζουν στα φακουδάκια, έτσι να σε βάλω στον πειρασμό.

Σωκράτη το απεφυγα, αν και παζάρι παίρνει στην sim lim (επίσης την απεφυγα)

Κάπου πήρε το ματι/αυτι/μύτη μου εδώ γύρω τον 12-35 2.8 κοντά στα 620 ευρα... Την Τριτη μάλλον θα ξαναειμαι εδώ, ας το δω με ψυχραιμία το θέμα στο σπίτι :-)