Panasonic GX80/85 Φωτογραφία

Απάντηση: Νέα Panasonic GX80/85

ήρθε και στην Ελλάδα, φυσικά 100 ευρώ ακριβότερη από την Ευρώπη.
Έχω μπει στον πειρασμό να την πάρω, όταν είδα το βίντεο αυτό
https://www.youtube.com/watch?v=GDyMxnjew1U
sony ax53 vs gx80, ίδια σταθεροποίηση με του boss της σονυ και με καλύτερη ευκρίνια.

Όμως ακόμα δεν έχω πιστεί κατά πόσο θα πιάνει το af τον γιο μου και αν θα χάσω ποιότητα φωτογραφίας σε σχέση με την nx300 που έχω.

Re: Νέα Panasonic GX80/85

μονο ενα μαγαζι την εφερε ? Περιεργο.... και με τετοια τιμη! :smash:

CAF στο 4K βιντεο το ξεxνας... στη φωτο κατι γινεται, ειδικα με φακους DFD Pany.

m43 αισθητηρας < APSC < FF ...απλα μαθηματικα.

Κατι κερδιζεις, κατι χανεις.

Re: Απάντηση: Νέα Panasonic GX80/85

Όμως ακόμα δεν έχω πιστεί κατά πόσο θα πιάνει το af τον γιο μου και αν θα χάσω ποιότητα φωτογραφίας σε σχέση με την nx300 που έχω.

Σε σχέση με την NX300 η διαφορά θα είναι πολύ μικρή, η διαφορά μεγέθους σχεδον ισοφαρίζεται απο την διαφορά τεχνολογίας (Sony vs προηγούμενης γενιάς Samsung). Πιο πολύ θα αισθανθείς την διαφορά των καδρων παρα την διαφορά σε θόρυβο .. οσον αφορά την ευκρίνεια .. πιο πολύ εξαρτάται απο την ποιότητα των φακών ..

Τελικά το σκουπιδάκι που φαινόταν στις φωτογραφίες της gx80 μου ήταν πίσω από το γυαλί και δε καθαρίζει. Την πήγα στον κ. Μπορμπουδάκη στην Αθήνα για καθαρισμό και μου το επιβεβαίωσε (προς τιμήν του δε με χρέωσε για τον καθαρισμό). Επομένως ζήτησα αντικατάσταση από το amazon και μέσα σε 3 μέρες είχα στα χέρια μου νέο κομμάτι, το οποίο φαίνεται εντάξει. Εντυπωσιάστηκα πάντως από το πόσο άμεσα το amazon έστειλε άλλη μηχανή χωρίς καν να έχω στείλει την παλιά (έλεγξαν βέβαια ότι η κάρτα έχει υπόλοιπο σε περίπτωση που χρειαστεί να την ξαναχρεώσουν).

αμα είσαι κολλοσός σαν την amazon κάνεις οτι θέλεις με τις κατασκευάστριες εταιρείες.
καποιο φυσητήρα έχετε να προτείνετε και απο ποιό κατάστημα?

Καθώς σιγά σιγά τη συνηθίζω και τη μαθαίνω, ανέβασα κάποιες φωτος (σε full size jpeg) σε διάφορες συνθήκες:

https://photos.google.com/share/AF1...?key=TS00V1BnODNXN05BVUhZbXBaNGZIQVpOZ3d6TmFn

Οι της συναυλίας είναι με τον 35-100 (έχω και 2 4Κ Photos εκεί), όλες οι άλλες με τον 12-32 (και οι 2 του κιτ).

Οι περισσότερες (εκτός από τις 4K και την πανόραμα) είναι από raw, σε κάποιες έχω κάνει ψιλοεπεξεργασία με το SILKYPIX- το μαθαίνω κι αυτό.

Πολύ ωραίες Raindog, σε ποιο νησί είσαι;

A man played with the in camera filters yesteday και έβγαλε κάτι τέτοιες..

27533009624_b7e3e8c54d_k.jpg

Όλα τα ωραία τελειώνουν, αλλά η γεύση κρατάει για πάντα μέσα από τις στιγμές που αποτύπωσες - ειδικά αν τις μοιράζεσαι με άλλους! :a0210:

Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

:SFGSFGSF: φιλε με εκανες να παω πίσω στις φωτο του 2014 που ήμουν στο νησί, ο κρυμμένος θυσαυρός για ωραίες φωτό πάντως είναι απέναντι η πολυ περιποιημένη καί γραφική Σίκινος, ακομη τις περισσότερες δεν τις έχω δεί όπως και του 2015 απο Μήλο :bigcry:, οταν γυρίζω είναι συνηθως τελη Αυγούστου και τρέχω να προλάβω τις δουλειές ...

Απάντηση: Νέα Panasonic GX80/85

πήγα στο φωτοδεσμό να δω την μηχανή, προφανώς δεν ενδιαφέρονταν να πουλήσουν, γιατί δεν έδειχνε προθυμία
ο πωλητής να βάλει μπαταρία στην μηχανή για να δω την μηχανή.

Μετά όμως να μην γκρινιάζουν τα φωτομάγαζα ότι τους κλέβουν πωλήσεις τα super market τύπου κωτσόβολος...

Όλα τα ωραία τελειώνουν, αλλά η γεύση κρατάει για πάντα μέσα από τις στιγμές που αποτύπωσες - ειδικά αν τις μοιράζεσαι με άλλους! :a0210:
:SFGSFGSF: φιλε με εκανες να παω πίσω στις φωτο του 2014 που ήμουν στο νησί, ο κρυμμένος θυσαυρός για ωραίες φωτό πάντως είναι απέναντι η πολυ περιποιημένη καί γραφική Σίκινος, ακομη τις περισσότερες δεν τις έχω δεί όπως και του 2015 απο Μήλο :bigcry:, οταν γυρίζω είναι συνηθως τελη Αυγούστου και τρέχω να προλάβω τις δουλειές ...

να είστε καλά, ακριβώς έτσι είναι (Η Σίκινος είναι στα υπόψη αλλά δεν έχει κάτσει μέχρι τώρα...)

πήγα στο φωτοδεσμό να δω την μηχανή, προφανώς δεν ενδιαφέρονταν να πουλήσουν, γιατί δεν έδειχνε προθυμία
ο πωλητής να βάλει μπαταρία στην μηχανή για να δω την μηχανή.
επειδή πέρασα κι εγώ κάποια στιγμή, μου είπε ότι δεν μπορεί να βάλει μπαταρία επειδή δεν τους δίνουν Demo κομμάτι, δεν ισχύει αυτό; εννοώ της αντιπροσωπείας θέμα δεν είνια και όχι του μαγαζιού;

Και μιας και μιλάμε για ...μπαταρίες, παρέλαβα σήμερα τον παρακάτω φορτιστή
https://www.amazon.de/Baxxtar-Dual-Ladeger%C3%A4t-Panasonic-DMW-BLG10/dp/B01ETC805Q?ie=UTF8&ref_=pe_386171_139545421_TE_item

Δεν τον έχω δοκιμάσει ακόμα αλλά εντύπωση μου έκανε ότι έχει 2 επαφές ενώ η μπαταρία έχει 4... είναι οκ; βάζοντάς την φαίνεται να φορτίζει βέβαια ...

Σε συνδυασμό με την 2η εξτρα μπαταρία που θα πάρω (3 σύνολο) πιστεύω θα είμαι οκ για το επόμενο (μεγαλύτερο) ταξίδι που έρχεται...

Last edited:
Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

Ναι η Intertech δεν δινει demo συνηθως και απο οσο ξερω ειναι λιγα και τα κομμάτια που έχουν ερθει ... Οποιος θέλει παντως να την δεί πριν την πώληση ας με καλέσει μπορουμε να το κανονίσουμε με λίγη προσπαθεια ...