Panasonic GX80/85 Φωτογραφία

Απάντηση: Νέα Panasonic GX80/85

βάλε την γυναίκα σου να σε τραβήξει εσένα να πηγαίνεις πέρα δώθε!

Re: Νέα Panasonic GX80/85

Πάτημα στην οθόνη αφής για επιλογή σημείου εστίασης σε SAF δεν σημαίνει ότι η μηχανή έχει καλό AF tracking.

Kαλό AF tracking θα είχε αν κλείδωνες την εστίαση στο θέμα σου και η μηχανή ακολουθούσε από μόνη της την κίνηση του θέματος από άκρη σε άκρη του κάδρου και επαναπροσάρμοζε επίσης την εστίαση σε κάθε μετακίνηση της ίδιας της μηχανής.

https://www.youtube.com/watch?v=jX7KbJZtqjM&feature=youtu.be

Last edited:

Για να δεις αν εχει καλο tracking πρεπει να βαλεις το παιδι στην κουνια

Συμφωνώ απόλυτα!!! Εκει για μένα είναι το απόλυτο τεστ CAF...εκεί η em10II που έχω είναι να την κλαίνε οι ρέγγες!!....στην κούνια ακόμα και η Sony A6000 που είχα και η Nikon D7100 που επίσης είχα ζορίζονταν άλλα γενικότερα τα ψιλοκατάφερναν, ότι άλλο έχω δοκιμάσει απλά δεν....εκτός από φίλου φωτογράφου που δοκίμασα την Nikon D4....και είπα αυτή είναι Μηχανή!!!χαχα
Για πες και εσύ Μάνο....λες αξίζει η G7?? ή να δώσω παραπάνω για την gx80? Την είχες από όσο θυμάμαι την G7.....

Απάντηση: Νέα Panasonic GX80/85

συνεπώς η συμβουλή προς τους γονείς είναι αγοράστε την τοστιέρα (sony a6300)

Δεν υπάρχει σύγκριση και στην τιμή όμως δυστυχώς!!!!χιχι...δυστυχώς ότι πληρώνεις παίρνεις....
Στο σημείο που τρέχει η κοπέλα προς τον φακό είναι απλά μέρα με την νύχτα το CAF μεταξύ των 2 μηχανών....
Πάντως και την g7 που είχα δοκιμάσει σε βίντεο 4Κ και CAF ήταν κλάφτα....στο 1080p κάπως καλύτερα άλλα και εκει θέλει δουλεια

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

συνεπώς η συμβουλή προς τους γονείς είναι αγοράστε την τοστιέρα (sony a6300)

Τοστιέρα, ξετοστιέρα σε caf δυστυχώς για μας οι Α6000/Α6300 δεν έχουν αντίπαλο...και στις φώτο άντε το παλεύεις με το πολύ γρήγορο saf της gx80....στο βίντεο όμως αν τραβάς παιδιά που πάνε πάνω κάτω, sports κλπ... τι κάνεις???

Last edited:

Καλορίζικη!!! Ο κατάλληλος άνθρωπος να μας ενημερώσει για το τι συμβαίνει με αυτή την μηχανή...πότε να περιμένουμε πρώτες εντυπώσεις???

Υ.Γ. Η em5II τι έγινε την έχεις ακόμα??

Συγγνώμη Κώστα σε ξέχασα...σαφώς και εσύ μας ενημερώνεις αναλυτικότατα για τις δυνατότητες κλπ. σε κάθε προϊόν που αποκτάς....θα μας συμπληρώσει όπως είπες και ο Γιάννης για βίντεο και ότι άλλο βρει, οπότε θα έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα για την μηχανή....

Υ.Γ. Γιάννη έδωσες την em5II κυρίως λόγω του βίντεο ή άλλον παραγόντων?
Υ.Γ. Προσωπικά δεν μπορώ να αποχωριστώ την em10II....όσο και να μην μου αρέσουν κάποια πράγματα πάνω της είναι κουκλί και χαίρομαι να την κρατάω και να φωτογραφίζω...και αυτό το τελευταίο είναι και το μεγαλύτερο ''προσόν'' της....

την ΕΜ5ΙΙ την εδωσα για οικονομικους λογους δυστυχως, δεν μπορω να εχω 2 σωματα αυτη τη στιγμη !

Δεν ειχα καποιο προβλημα, ειδικα στη φωτο ηταν αστερι. Στο βιντεο, αν και η καλυτερη Olympus σιγουρα , δεν φτανει στα επιπεδα των Sony-Pany και σαφως το 4Κ ηταν μεγαλο δελεαρ για μενα στην GX80 (ο βασικος λογος που τη πηρα αλλωστε).

Η ΕΜ5 ΙΙ ηταν απολαυστικη στη φωτο, τρομερο EVF,πολυ καλη εργονομικα, το IBIS καταπληκτικο ... δεν μου ελλειψε κατι .

ακομα φορτιζουν οι μπαταριες... κατεβαζω και τα manual γιατι μεσα στη συσκευασια δεν υπαρχαν ουτε Ελληνικα, αλλα ουτε και Αγγλικα !

Εχω καιρο να πιασω στα χερια μου panasonic , οποτε θα χρειαστω λιγο χρονο προσαρμογης....

Απο φακους, προς το παρον, εχω τον 14-42 X VARIO PZ( power zoom) , τον Pany 42.5mm 1.8 IS, τον Ολυ 40-150mm και τον Ολυ 12-40μμ f/2.8
Ο τελευταιος ισως φυγει ... θα δουμε (εχει μπει αγγελια) .
Κυριως για οικονομικους λογους και γιατι στις Panasonic δεν λειτουργουν τα καλουδια του (LFn key - Manual clutch focus) kai ελλειψη DFD focus.

Last edited:

Στην κούνια τα πήγε περίφημα μπορώ να πώ.
Βεβαια δεν ήταν νύχτα, αλλά απογευμα με ήλιο.

Αυτή η πώληση - αγορά Γιάννη νομίζω ότι οικονομικά είναι πιο επιζήμια, άσε που στην τελική είναι δύσκολο έως αδύνατο να βρεις την τέλεια μηχανή.

Εγώ θα περίμενα πριν δώσω τον pro μέχρι το Σεπτέμβρη...εν όψει ανακοινώσεων. Καλορίζικη η GX80!

Απάντηση: Re: Νέα Panasonic GX80/85

Αν εννοεις GH5 , EM1 II θα καβαλήσουν τα 1500 και δεν θάχουν συγκριση με τις τιμες των σωματων που μιλαμε τωρα.

Δεν παιζει παιδια δυστυχως να παω σε νεα σωματα οπως η GH5 kai EM1 II ...

ΥΓ.. τελικα λειτουργει το manual ring clutch στον Oly 12-40mm kai στην Pany GX80.
Ειχε αναφερθει καπου οτι δεν επαιζε σε προηγουμενες μηχανες panasonic.

Αυτή η πώληση - αγορά Γιάννη νομίζω ότι οικονομικά είναι πιο επιζήμια, άσε που στην τελική είναι δύσκολο έως αδύνατο να βρεις την τέλεια μηχανή.

H τελεια μηχανη δεν υπαρχει ετσι κι αλλιως Παναγιωτη... αλλαγες και δοκιμες κανω , να διασκεδασω τη πικρα μου και το αγχος μου και ν απασχολω καπως το μυαλο μου!

πρωτες γενικες εντυπωσεις...

Η μηχανη ειναι μικρη σχετικα αλλα βαρια (για τον ογκο της) . Αυτο ειναι και καλο και κακο φυσικα...
Ειναι ομορφη, αλλα το πανω μερος της (σε ασημι χρωμα) φαινεται (και μαλλον ειναι) πλαστικο και μετριας ποιοτητας.
Το υπολοιπο σωμα ομως ειναι πολυ στιβαρο .

Το grip της δυστυχως ειναι πολυ λιγο, ειδικα με μεγαλους φακους , οπως ο Oly 12-40.
Θα χρειαστει σιγουρα καποιο grip, ελπιζω να βγει καποια στιγμη απο τριτους.

Οι ροδελες της δεν μ αρεσουν στην αισθηση, φαινονται κι αυτες λιγο "ψευτικες" και δεν εχουν τη πολυ καλη αισθηση που ειχαν οι αντιστοιχες της EM5 II.
Η οθονη δεν μ ενθουσιασε χρωματικα, μου φανηκε μικρη και οχι πολυ ποιοτικη επισης.
Η αφη ομως λειτουργει θαυμασια με πολυ καλη αποκριση κι αισθηση.
Το touch AF καθως κοιτας το EVF ειναι πολυ χρησιμο και βολευει αφανταστα .
Η tilt οθονη τελικα με βολευει περισσοτερο απο τη σπαστη...

Το EVF τωρα ειναι μετριο και μικρο , εγω βλεπω πολυ rainbow και με κουραζει (δοκιμασα και σε high fps)
Δε θα το χρησιμοποιησω δυστυχως , παρα μονο σε πολυ αντιξοες συνθηκες.
Ειχα καλομαθει με τα πολυ μεγαλα και ποιοτικα EVF των αλλων μηχανων , κι αυτο για μενα ειναι μεγαλο πισογυρισμα.

Ο ηχος του μηχανικου κλειστρου ειναι κακος και θυμιζει compact μηχανη !
Καμια σχεση με τον ηχο της ΕΜ5 ΙΙ , ακομα και της ΧΤ10 ....

Εχει αρκετα κουμπια Fn και θα τα ρυθμισω αφου τη δουλεψω πρωτα λιγο...

Ειναι σιγουρα ενα βημα πισω σε εργονομια και ποιοτητα κατασκευης απο την EM5 II , αλλα ελπιζω να με αποζημειωσει η εικονα της.

Αυριο περισσοτερα...