PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

orfeas
σου έχω ένα μικρό δείγμα εδώ.http://rapidshare.com/files/322552819/_25_20091105_144411.m2ts.html
Μήπως γνωρίζει κάποιος γιατί δέν μου δουλεύουν τα transitions στο studio 14;

ωραία ποιότητα. Εγώ χρησιμοποιώ sony vegas για επεξεργασία και με εχει ικανοποιήσει!

Οταν φτιάχνεις τα video σου σε τι μορφη τα κάνεις render τελικά? πάλι σε m2ts 1080i?

sd12
Ναί το γράφω ως έχει με την επιλογή AVCHD και μετά το προβάλω στην tv με Blueray.

Όντως φοβερή εικόνα, ευχαριστούμε πολύ.
Μένει να μας δείξεις και πλάνα από δωμάτιο με μια λάμπα (να δούμε κι αυτό που έλεγες)

Από προγράμματα τρομερά εύκολο και γρήγορο είναι και το TMPGEnc Authoring Works 4

Καλημέρα...

μπορείς να δεις πολλά video από κατόχους της ΤΜ-300 από το www.vimeo.com

εκεί θα δεις-εκτός από τις λήψεις με φως που είναι απίστευτες-και λήψεις νυκτερινές και πειραματισμούς που κάνουν οι κάτοχοι παίζοντας με ρυθμίσεις της μηχανής...πχ. http://vimeo.com/5219042

ηθελα να δω τα αυθεντικα αρχεια, περισσότερο για να δω πώς τα πάει στο rendering κτλ.
Thanks anyway

Παίδες είμαι ένα βήμα πριν την παραγγελία.
Please αφήστε κανα σχόλιο για ποιο κατάστημα χρησιμοποιήσατε και γιατί, τι τιμή, ελληνική εγγύηση, δόσεις κλπ.

Απ'οτι ξέρω service εχει από Astra Service
Όταν έστειλα την jvc μου εκεί, είχα εμπειρία χειρίστη....

Επειδή είμαι και εγώ κοντά σε αγορά.... τι διαφορές έχει η ΤΜ300 με την SD200 ή 300? Γιατί δεν βλέπω στα χαρακτηριστικά τους κάτι ιδιαίτερο εκτός από την εσωτερική μνήμη. η διαφορά στην τιμή όμως τους είναι αρκετή...

**χρονια πολλά σε όλους**

Last edited:
Απάντηση: Re: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Παίδες είμαι ένα βήμα πριν την παραγγελία.
Please αφήστε κανα σχόλιο για ποιο κατάστημα χρησιμοποιήσατε και γιατί, τι τιμή, ελληνική εγγύηση, δόσεις κλπ.

Απ'οτι ξέρω service εχει από Astra Service
Όταν έστειλα την jvc μου εκεί, είχα εμπειρία χειρίστη....

Χρόνια Πολλά Ορφέα!!!

εγώ δεν μπορώ να σου πω γιατί την αγόρασα από το εξωτερικό!!!

την πήρα απ' έξω γιατί η διαφορά στην τιμή ήταν πολλή μεγάλη..1040 ευρώ από πιχμανια....1300-1400 ευρώ από εδώ...

είναι να μην σου κάτσει....

Επειδή είμαι και εγώ κοντά σε αγορά.... τι διαφορές έχει η ΤΜ300 με την SD200 ή 300? Γιατί δεν βλέπω στα χαρακτηριστικά τους κάτι ιδιαίτερο εκτός από την εσωτερική μνήμη. η διαφορά στην τιμή όμως τους είναι αρκετή...

**χρονια πολλά σε όλους**

παρότι σαν χαρακτηριστικά έχουν ομοιότητες...είναι μία κατηγορία πάνω η ΤΜ-300 και η HS-300 (με σκληρό δίσκο)..

παρεπιπτώντος επειδή πήγα εκδρομή και τράβηξα πλάνα από τοπία και φύση με φως ημέρας (λουλούδια-μακρινά πλάνα με zoom κλπ) και πριν από λίγο τα είδα στην Kuro..ακόμα προσπαθώ να συνέλθω από τον θαυμασμό!!!

έκανα πολλές δοκιμές..τράβηξα με auto..αλλά και manual ρυθμίζοντας με patern το WB και μετά παίζοντας με την ίριδα προσπαθώντας να "τιθασεύσω" το φως...το manual σου δίνει πολλές παραμετροποιήσεις και σου λύνει τα χέρια παίζοντας και φέρνοντας την εικόνα εκεί που θες!!!

αυτές είναι οι βασικές ρυθμίσεις..που να μπεις σε ποιό advance μονοπάτια...σε sharpness...colour...exposure....θα χάσουμε την μπάλλα!!!

επίσης σε γλέντι με εσωτερικό φωτισμό που τράβηξα με φώτα φθορισμού κλπ...ήταν το ίδιο εντυπωσιακή με ρυθμίσεις του WB και της ίριδας!!!

είμαι πολλή χαρούμενος γι αυτή την αγορά μου!!!

Χρόνια πολλά σε όλους .
Συμφωνώ και επαυξάνω φίλε Νάσο γύρισα και γώ απο οληγοήμερες διακοπές και μόλις τώρα είδα το υλικό που τράβηξα.Με μιά λέξη καταπληκτικό μηχάνημα το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

orfeas

Η SD300 είναι η ίδια με την ΤΜ300 αλλα χωρίς τα 32GB εσωτερικής μνήμης.
Δέν έχει καθόλου αποθηκευτικό μέσο ενσωματομένο.Η SD200 είναι άλλη κατηγορία.Χωρίς εικονοσκόπιο,manual λειτουργίες κλπ.

Μερικές ερωτήσεις και από μένα. Ψάχνω καλή (~1000 euro) κάμερα για να αντικαταστήσουμε την αρχαία (πλέον) 8mm Sony που έχουμε.

- Ποιες από τις Panasonic HDC-TM300, Sony HDR-CX520VE και Canon Legria HF S10 μπορούν να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη ; Ανεβαίνω αύριο και θα ήθελα αν γίνεται να προλάβω να το παίξω Αη Βασίλης στην ώρα του. Στο skroutz υπάρχει μεγάλη απόκλιση στις τιμές για την καθεμία, μήπως να περιμένω και να ψάξω για online μαγαζιά ;

- Εννοείται ότι όλες οι παραπάνω θα είναι πολύ καλύτερες από αυτήν που έχουμε αλλά θα ήθελα κάτι καλό, να το ευχαριστηθούμε, και να κρατήσει κάποια χρόνια. Η χρήση δεν θα περιλαμβάνει (τουλάχιστον στην αρχή) εξεζητημένα πράγματα αλλά θέλουμε να πάρουμε και οικογενειακές στιγμές στο σπίτι μέσα και πλάνα στην ύπαιθρο. Από την Canon με φοβίζει η έλλειψη viewfinder, ο ήχος στην ύπαιθρο και το sta από την Panasonic το touch screen και η αντιπροσωπεία, από τη Sony το memory stick. Τείνω προς την Panasonic αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Υπάρχει κάτι που να κάνει τη μία να ξεχωρίζει πραγματικά είτε σε δυνατότητες είτε σε ποιότητα εικόνας/ήχου από τις άλλες ;

- Αξίζει να πάω στις αντίστοιχες εκδόσεις με σκληρό δίσκο ή αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις στο βάρος, στον όγκο, στο θόρυβο, στην αυτονομία και στην τιμή ;

- Εκτός της Sony (που υποθέτω ότι έχει), οι υπόλοιπες 2 έχουν ελληνικά μενού ;

- Στη Sony ισχύει η προσφορά απόσυρσης παλιάς βιντεοκάμερας ; Πως γίνεται σε περίπτωση αγοράς online ;

Re: Απάντηση: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Μερικές ερωτήσεις και από μένα. Ψάχνω καλή (~1000 euro) κάμερα για να αντικαταστήσουμε την αρχαία (πλέον) 8mm Sony που έχουμε.

- Ποιες από τις Panasonic HDC-TM300, Sony HDR-CX520VE και Canon Legria HF S10 μπορούν να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη ; Ανεβαίνω αύριο και θα ήθελα αν γίνεται να προλάβω να το παίξω Αη Βασίλης στην ώρα του. Στο skroutz υπάρχει μεγάλη απόκλιση στις τιμές για την καθεμία, μήπως να περιμένω και να ψάξω για online μαγαζιά ;

- Εννοείται ότι όλες οι παραπάνω θα είναι πολύ καλύτερες από αυτήν που έχουμε αλλά θα ήθελα κάτι καλό, να το ευχαριστηθούμε, και να κρατήσει κάποια χρόνια. Η χρήση δεν θα περιλαμβάνει (τουλάχιστον στην αρχή) εξεζητημένα πράγματα αλλά θέλουμε να πάρουμε και οικογενειακές στιγμές στο σπίτι μέσα και πλάνα στην ύπαιθρο. Από την Canon με φοβίζει η έλλειψη viewfinder, ο ήχος στην ύπαιθρο και το sta από την Panasonic το touch screen και η αντιπροσωπεία, από τη Sony το memory stick. Τείνω προς την Panasonic αλλά δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Υπάρχει κάτι που να κάνει τη μία να ξεχωρίζει πραγματικά είτε σε δυνατότητες είτε σε ποιότητα εικόνας/ήχου από τις άλλες ;

- Αξίζει να πάω στις αντίστοιχες εκδόσεις με σκληρό δίσκο ή αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις στο βάρος, στον όγκο, στο θόρυβο, στην αυτονομία και στην τιμή ;

- Εκτός της Sony (που υποθέτω ότι έχει), οι υπόλοιπες 2 έχουν ελληνικά μενού ;

- Στη Sony ισχύει η προσφορά απόσυρσης παλιάς βιντεοκάμερας ; Πως γίνεται σε περίπτωση αγοράς online ;

την CANON τη βλέπω στο Πλαίσιο αλλά θα πρέπει να πάρεις τηλ. στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης για να μάθεις αν υπάρχει αυθημερόν.
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Camcorders/Video-cameras/Canon-HF-S10-Videocamera-Flash-Card.htm το ίδιο και με τη SONY αλλά σε XR http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...HDR-XR520VE-Videocamera-Full-HD-HDD-240GB.htm. Φυσκά μιλούμε για ανωτατες τιμές λιανικής.

για την PANASONIC δες στο http://www.pixmania.gr/gr/gr/284246...7UGFydGVuYWlyZT1za3JvdXR6JkNvZGVQcm9tbz1vdWk= μήπως προλαβαίνεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

την CANON τη βλέπω στο Πλαίσιο αλλά θα πρέπει να πάρεις τηλ. στο κατάστημα της Θεσσαλονίκης για να μάθεις αν υπάρχει αυθημερόν.
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Camcorders/Video-cameras/Canon-HF-S10-Videocamera-Flash-Card.htm το ίδιο και με τη SONY αλλά σε XR http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/...HDR-XR520VE-Videocamera-Full-HD-HDD-240GB.htm. Φυσκά μιλούμε για ανωτατες τιμές λιανικής.

για την PANASONIC δες στο http://www.pixmania.gr/gr/gr/284246...7UGFydGVuYWlyZT1za3JvdXR6JkNvZGVQcm9tbz1vdWk= μήπως προλαβαίνεις.

Thanks for the answer. Οι τιμές στο Πλαίσιο είναι πραγματικά πολύ υψηλές :bigcry: Επικοινώνησα με Pixmania αλλά δυστυχώς μου είπαν έχει Γαλλικό ΑΦΜ για ΦΠΑ (ήθελα τιμολόγιο) και πρέπει μόνο από Pixmania Pro για το οποίο όμως χρειάζεται έναρξη ενδοκοινοτικών συναλλαγών.

Χρόνια πολλά σε όλους .
Συμφωνώ και επαυξάνω φίλε Νάσο γύρισα και γώ απο οληγοήμερες διακοπές και μόλις τώρα είδα το υλικό που τράβηξα.Με μιά λέξη καταπληκτικό μηχάνημα το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

orfeas

Η SD300 είναι η ίδια με την ΤΜ300 αλλα χωρίς τα 32GB εσωτερικής μνήμης.
Δέν έχει καθόλου αποθηκευτικό μέσο ενσωματομένο.Η SD200 είναι άλλη κατηγορία.Χωρίς εικονοσκόπιο,manual λειτουργίες κλπ.

εγώ ρώτησα όχι ο ορφεας αλλα σε ευχαριστώ όπως και να έχει (για τις διαφορές των SD300 SD200 με την ΤΜ300)

Τότε μια χαρά.... ο κατερέλος την SD300 την έχει 819 .

2 ακόμη ερωτησούλες αν μπορέσει κάποιος να απαντήσει θα ήμουν υπέρ-υπόχρεος...
α)την SD 300 γιατί δεν την έχει κανένα site της Panasonic (ελληνικό και global)? και απο μαγαζιά μόνο κατερελος και αντοραμα την έχουν χωρίς λίνκ για το επίσημο site αλλα και χωρίς χαρακτηριστικά

Β) Απο την Panasonic SD300 και την Canon Legria HF S100 ποια θα προτείνατε?

Ευχαριστώ

billmant

Κατ'αρχήν το πρόθεμα SD στις βιντεοκάμερες της Panasonic σημαίνει πως γράφει μόνο σε κάρτα SD.(Οπως και το ΤΜ σημάνει Twin Memory)Δέν είμαι σίγουρος όμως ότι είναι η μόνη διαφορά με την ΤΜ300.Αν θυμάμαι καλά δέν έχει και υποδοχή για εξωτερικό μικρόφωνο.Η SD200 σίγουρα δέν έχει.Αυτά τα θυμάμαι απο τότε που την έψαχνα και εγώ πρίν καταλήξω στην ΤΜ300.Θα πρέπει να την ψάξεις λίγο πρίν αποφασίσεις.Ισως να έχουν και άλλες διαφορές.

εγώ ρώτησα όχι ο ορφεας αλλα σε ευχαριστώ όπως και να έχει (για τις διαφορές των SD300 SD200 με την ΤΜ300)

Τότε μια χαρά.... ο κατερέλος την SD300 την έχει 819 .

2 ακόμη ερωτησούλες αν μπορέσει κάποιος να απαντήσει θα ήμουν υπέρ-υπόχρεος...
α)την SD 300 γιατί δεν την έχει κανένα site της Panasonic (ελληνικό και global)? και απο μαγαζιά μόνο κατερελος και αντοραμα την έχουν χωρίς λίνκ για το επίσημο site αλλα και χωρίς χαρακτηριστικά

Β) Απο την Panasonic SD300 και την Canon Legria HF S100 ποια θα προτείνατε?

Ευχαριστώ

A)δεν μπορώ να σου πω..αλλά δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας...

Β)φυσικά την ΤΜ-300...είναι καλύτερη...

A)
Είναι Γερμανικό μοντέλο.
Ο Κατερέλος, το technixx, το Adorama, το 123 κάνουν παραεισαγωγή. Δεν θα πάρεις ελληνική εγγύηση.
Όσο είσαι μέσα στην εγγύηση σε καλύπτει η Panasonic πανευρωπαικά και άρα τη στέλνεις όπου θέλεις (θεωρητικά πάντα, γιατί οι Έλληνες αντιπρόσωποι πχ Canon, Olympus κάνουν πολλές κόνξες)
Όταν λήξει η εγγύηση έχεις service από τη συνεργαζόμενη Astra Service δλδ ξέχνα την κάμερά σου!!

Η Γερμανική Panasonic εκτός της SD300 διαθέτει και την TM350 με 64GB flash

Last edited: