PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Re: Απάντηση: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Γεια και χαρά σε όλους! Εδώ και δύο εβδομάδες έχω παρακολουθήσει όλα τα βίντεο από τις εξής βιντεοκάμερες:

JVC Everio GZ-HM400 και

Panasonic HDC-TM300

Ενώ κλείνω προς την Panasonic, έχω ένα θέμα με την απόδοση στα χρώματά της. Είναι λίγο "off" ή έτσι μου φαίνεται; Έχω την εντύπωση ότι έχει μια τάση προς τις πράσινες αποχρώσεις και δεν αποδίδει σωστά το μπλε (του ουρανού κ.τ.λ.), πράγμα πολύ ενοχλητικό. Μπορούν να "έρθουν" τα σωστά χρώματα με ρύθμιση του white balance; Με δεδομένο ότι αυτό που με ενδιαφέρει στην αγορά της νέας μου βιντεοκάμερας είναι πρώτ'απ'όλα η ευκρίνεια στην εικόνα και κατά δεύτερο τα σωστά χρώματα, ποιά από τις δύο μου προτείνετε;
Η βιντεοκάμερα που έχω εδώ και 3 περίπου χρόνια είναι η SONY SR8, από την οποία δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος, στο κομμάτι της ευκρίνειας (φυσικά δεν είναι FULL HD camera).

Σας ευχαριστώ.

Last edited:
Καλησπέρα...και να σε καλωσορίσω στο avclub!!!

να επιβεβαιώσω ότι σε full auto mode η εικόνα της ΤΜ-300 έχει μια μικρή πράσινη απόχρωση...

όταν περνάς-όμως-σε manual mode το WB ρυθμίζεται πάρα πολύ καλά και όλα τα χρώματα έρχονται καρφί...στο εγγυώμαι!!!

παρεπιπτώντος πχ. επειδή έχω τραβήξει ουρανό (όπως φυσικά και πολλά άλλα πλάνα,απλά το τονίζω επειδή το ανέφερες για παράδειγμα..) και σε full auto mode και σε manual mode μπορώ να στο πω με βεβαιότητα ότι τα χρώματα γίνονται φυσικότατα!!

όσον αφορά την άλλη ερώτησή σου δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός αφενός επειδή δεν έχω δοκιμάσει την JVC αφετέρου γιατί ο τίτλος του νήματος τα λέει όλα για μένα..

Καλησπέρα...και να σε καλωσορίσω στο avclub!!!

να επιβεβαιώσω ότι σε full auto mode η εικόνα της ΤΜ-300 έχει μια μικρή πράσινη απόχρωση...

όταν περνάς-όμως-σε manual mode το WB ρυθμίζεται πάρα πολύ καλά και όλα τα χρώματα έρχονται καρφί...στο εγγυώμαι!!!

παρεπιπτώντος πχ. επειδή έχω τραβήξει ουρανό (όπως φυσικά και πολλά άλλα πλάνα,απλά το τονίζω επειδή το ανέφερες για παράδειγμα..) και σε full auto mode και σε manual mode μπορώ να στο πω με βεβαιότητα ότι τα χρώματα γίνονται φυσικότατα!!

όσον αφορά την άλλη ερώτησή σου δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός αφενός επειδή δεν έχω δοκιμάσει την JVC αφετέρου γιατί ο τίτλος του νήματος τα λέει όλα για μένα..

Νάσο, να υποθέσω ότι η ρύθμιση του white balance γίνεται σχετικά εύκολα και δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις; Θα χρειαστεί κάθε φορά και κάτω από διαφορετικές φωτιστικές συνθήκες να το ρυθμίζω εκ νέου;

Και κάτι ακόμη θα ήθελα να σε ρωτήσω. Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα της ευκρίνειας, πιστεύεις ότι η ρύθμιση του sharpness sto +5, αφήνει ικανοποιημένο και το πιο απαιτητικό μάτι;

Last edited:
η ρύθμιση του WB γίνεται πολύ εύκολα μέσα από το manual mode και έχοντας ένα patern οπωσδήποτε...εγώ έχω ένα patern από την kodak...

φυσικά και χρειάζεται κάτω από διαφορετικές φωτιστικές συνθήκες να το ξαναρυθμίζεις αν θέλεις πραγματικά ρεαλιστική εικόνα...

δεν έχω δουλέψει το sharpness το οποίο προσθέτει πληροφορία εκεί που δεν υπάρχει...η ευκρίνειά της είναι-έτσι κι αλλιώς-κορυφαία και η εικόνα της ξυρίζει......

η ρύθμιση του WB γίνεται πολύ εύκολα μέσα από το manual mode και έχοντας ένα patern οπωσδήποτε...εγώ έχω ένα patern από την kodak...

φυσικά και χρειάζεται κάτω από διαφορετικές φωτιστικές συνθήκες να το ξαναρυθμίζεις αν θέλεις πραγματικά ρεαλιστική εικόνα...

δεν έχω δουλέψει το sharpness το οποίο προσθέτει πληροφορία εκεί που δεν υπάρχει...η ευκρίνειά της είναι-έτσι κι αλλιώς-κορυφαία και η εικόνα της ξυρίζει......

Εντάξει, με έχεις καλύψει! Σ' ευχαριστώ πολύ! :a0210:

Γεια και χαρά σε όλους! Εδώ και δύο εβδομάδες έχω παρακολουθήσει όλα τα βίντεο από τις εξής βιντεοκάμερες:

JVC Everio GZ-HM400 και

Panasonic HDC-TM300

Ενώ κλείνω προς την Panasonic, έχω ένα θέμα με την απόδοση στα χρώματά της. Είναι λίγο "off" ή έτσι μου φαίνεται; Έχω την εντύπωση ότι έχει μια τάση προς τις πράσινες αποχρώσεις και δεν αποδίδει σωστά το μπλε (του ουρανού κ.τ.λ.), πράγμα πολύ ενοχλητικό. Μπορούν να "έρθουν" τα σωστά χρώματα με ρύθμιση του white balance; Με δεδομένο ότι αυτό που με ενδιαφέρει στην αγορά της νέας μου βιντεοκάμερας είναι πρώτ'απ'όλα η ευκρίνεια στην εικόνα και κατά δεύτερο τα σωστά χρώματα, ποιά από τις δύο μου προτείνετε;
Η βιντεοκάμερα που έχω εδώ και 3 περίπου χρόνια είναι η SONY SR8, από την οποία δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος, στο κομμάτι της ευκρίνειας (φυσικά δεν είναι FULL HD camera).

Σας ευχαριστώ.

Όσο, τελικά το ψάχνω, τόσο δυσκολότερη γίνεται η απόφασή μου! Με προβληματίζει πολύ το γεγονός ότι πρέπει να ρυθμίζω το white balance κάθε φορά που ανοίγω τη βιντεοκάμερα ( Panasonic HDC-TM300)!
Η JVC Everio GZ-HM400 αποδίδει πιο πιστά τις αποχρώσεις, μόλις ανοιξει! Τα χρώματα είναι σχεδόν "άψογα" ή έστω πολύ φυσικά (όσο μπορεί να διακρίνει το μάτι τουλάχιστον). Δεν είναι ότι καλύτερο, πιστεύω, για έναν ερασιτέχνη, να μπαίνει στη διαδικασία των επιμέρους ρυθμίσεων (και ειδικά για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως είναι το χρώμα) κάθε φορά που ανοίγει την κάμερα. Πιστεύω πως όλοι λίγο-πολύ θα θέλαμε να ανοίγουμε την βιντεοκάμερα και, στα βασικά τουλάχιστον, να μη χρειάζεται ρύθμιση! Για όλα τα υπόλοιπα ένα μεγάλο "ΝΑΙ" στην Panasonic!

Last edited:
Υπάρχει κάποιο έτοιμο "mode", στο μενού, εκτός του αυτόματου , με την επιλογή του οποίου διορθώνεται η χρωματική απόκλιση σε εξωτερικά πλάνα ημέρας (ειδικά στο πράσινο και μπλε χρώμα);

Απάντηση: Re: Απάντηση: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Όσο, τελικά το ψάχνω, τόσο δυσκολότερη γίνεται η απόφασή μου! Με προβληματίζει πολύ το γεγονός ότι πρέπει να ρυθμίζω το white balance κάθε φορά που ανοίγω τη βιντεοκάμερα ( Panasonic HDC-TM300)!
Η JVC Everio GZ-HM400 αποδίδει πιο πιστά τις αποχρώσεις, μόλις ανοιξει! Τα χρώματα είναι σχεδόν "άψογα" ή έστω πολύ φυσικά (όσο μπορεί να διακρίνει το μάτι τουλάχιστον). Δεν είναι ότι καλύτερο, πιστεύω, για έναν ερασιτέχνη, να μπαίνει στη διαδικασία των επιμέρους ρυθμίσεων (και ειδικά για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως είναι το χρώμα) κάθε φορά που ανοίγει την κάμερα. Πιστεύω πως όλοι λίγο-πολύ θα θέλαμε να ανοίγουμε την βιντεοκάμερα και, στα βασικά τουλάχιστον, να μη χρειάζεται ρύθμιση! Για όλα τα υπόλοιπα ένα μεγάλο "ΝΑΙ" στην Panasonic!

που το ξέρεις αυτό???...ότι δηλαδή "Η JVC Everio GZ-HM400 αποδίδει πιο πιστά τις αποχρώσεις, μόλις ανοιξει! Τα χρώματα είναι σχεδόν "άψογα" ή έστω πολύ φυσικά (όσο μπορεί να διακρίνει το μάτι τουλάχιστον)."

Απάντηση: Re: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Υπάρχει κάποιο έτοιμο "mode", στο μενού, εκτός του αυτόματου , με την επιλογή του οποίου διορθώνεται η χρωματική απόκλιση σε εξωτερικά πλάνα ημέρας (ειδικά στο πράσινο και μπλε χρώμα);

δεν την έχω ψάξει-βέβαια-στο ακέραιο...αλλά αν είχε θα το έβλεπα...

σαν προσφατος κατοχος της ΤΜ300 μπορω να πω οτι τα χρωματα της ειναι απλα πολυ φυσικα.
αυτο το λεω γιατι πριν ειχα μια SONYDRSR7E που πραγματικα η εικονα της ηταν αψογη( σε daylight μονο), τοσο αψογη που φαινοταν σχεδον ψευτικη

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

που το ξέρεις αυτό???...ότι δηλαδή "Η JVC Everio GZ-HM400 αποδίδει πιο πιστά τις αποχρώσεις, μόλις ανοιξει! Τα χρώματα είναι σχεδόν "άψογα" ή έστω πολύ φυσικά (όσο μπορεί να διακρίνει το μάτι τουλάχιστον)."

Οσα βίντεο έχω παρακολουθήσει στο "You Tube" σε όλα είναι οφθαλμοφανής η απόκλισή της στην χρωματική παλέτα! Είναι τόσο εμφανές το πρόβλημα της στην σωστή απόδοση των χρωμάτων στο "auto" που δεν νομίζω ότι είναι υπάρχει αμφιβολία! Πάντα μιλάω για τη ρύθμιση "full auto". Ασχολούμαι χρόνια με τη φωτογραφία και μπορώ τουλάχιστον να ξεχωρίσω τα βασικά θέματα, τουλάχιστον όσον αφορά τη χρωματική απόδοση, αν και δε χρειάζεται να είναι ειδικός κάποιος για να το διαπιστώσει. Δεν αμφιβάλλω ότι μετά τη ρύθμιση του white balance όλα έρχονται στη θέση τους, αλλά χωρίς αυτό...Δε μιλάμε απλά για μια τάση προς το πράσινο και κυανό! Είναι τελείως "off". Σε τόσα βιντεάκια της συγκεκριμένης κάμερας που υπάρχουν στο you tube, προφανώς κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ρυθμίσει το white balance κι αν το έκαναν, το ρύθμισαν όλοι λάθος;;; Δε νομίζω. Άρα όλοι τους άνοιξαν τη μηχανή και απλά βιντεοσκόπησαν, όπως κάνουνμε οι περισσότεροι ερασιτέχνες που ασχολούμαστε με το λατρεμένο αυτό "σπορ"!
Να και ένα βίντεο (έστω και με την TM350,το πρόβλημα είναι το ίδιο) για να καταλάβεις τι εννοώ, αν και νομίζω ότι ήδη έχεις καταλάβει!

http://www.youtube.com/watch?v=3wl7TF5UKnk&feature=related

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: PANASONIC HDC-TM300:Ίσως η καλύτερη HD consumer camera!!!

Ειλικρινά κρίμα, γιατί ήμουν στο παρά πέντε να την αγοράσω, γιατί κατά τα άλλα είναι κορυφαία για την κατηγορία της!

Φίλε μου δεν μπορούμε να τάχουμε όλα σε αυτό το budget...το οποίο είναι μεγάλο (σίγουρα πάντως δεν είναι λίγα τα χρήματα που που καλείσαι να δώσεις...) αλλά-όπως ξέρουμε-υπάρχουν camcorders επαγγελματικά.. που κοστίζουν χιλιάδες-χιλιάδων ευρώ και τα κάνουν όλα και τέλεια...

η JVC-που ρωτάς-σύμφωνα με το έγκυρο camcorderinfo.com έχει κακή απόδοση στο Low Light Performance-το οποίο είναι πολλή σημαντική παράμετρος (πολύ περισσότερο σημαντική από το θέμα του full auto..)-σε σχέση με την ΤΜ-300 (που έχει την καλύτερη απόδοση απ´όλες) αλλά και από την Canon HFS-11 αλλά και την Sony 520...

η ΤΜ-300 σου δίνει φοβερό manual και πολλή καλή απόδοση στο χαμηλό φως...πριν ένα χρόνο αυτά ήταν όνειρα για αυτούς που θέλαν να αγοράσουν camcorder μέχρι τα 1500 ευρώ...

αν θέλεις πολύ καλό full auto και πολύ καλό video σε φως ημέρας μόνο..τότε προχώρα στην αγορά της JVC...η Panasonic δεν είναι για σένα....ο καθένας καλείται να ζυγίζει αυτά που θέλει και να αγοράζει βάσει αυτών...

για μένα το τα εκτεταμένα menu στο manual και η απόδοση με χαμηλό φως είναι πολύ περισσότερο σημαντικά...σκέψου το..κάποια στιγμή θα χρειαστεί να βιντεοσκοπήσεις κάτι με χαμηλό φωτισμό και θα γεμίσεις με θόρυβο...το γνωρίζεις πολύ καλά αφού ασχολείσαι με την φωτογραφία και τα ISO...

Last edited:
Ναι, βέβαια πολύ σημαντικό το θέμα του θορύβου και τα ISO, αλλά μάλλον όπως λες δεν είναι τελικά για μένα η PANASONIC. Στη φωτογραφική μηχανή ναι, πλήρωσα ακριβά για να μην έχω θόρυβο σε χαμηλό φωτισμό, αλλά με την κάμερα, μάλλον δε θα χρειαστεί να επενδύσω σε κάτι τέτοιο, αφού εσωτερικές λήψεις (ή εξωτερικές νυχτερινές) πολύ σπάνια πραγματοποιώ...

Last edited:
Βέβαια, υπάρχουν και κάποια βιντεάκια, όπως αυτά τα δύο που παραθέτω παρακάτω, που πραγματικά με κάνουν να αναρωτιέμαι πόσο λιγότερο "θόρυβο" να ζητήσω σε πλάνα με χαμηλό φωτισμό!
Υπάρχει θόρυβος που εγώ δεν βλέπω ή υποψιάζεσαι ότι είναι αποτέλεσμα πολύ καλής επεξεργασίας; Μακάρι να μπορούσαμε να δούμε από κοντά τις δύο κάμερες, αλλά...

http://www.youtube.com/watch?v=wQh4dB1RbYc

http://www.youtube.com/watch?v=_QMPlkjE_Fk&feature=related

Καλημέρα..

είδα και το video της ΤΜ-350 και τα video της JVC..από περιέργεια είδα και video στο full auto πουχω τραβήξει με την ΤΜ-300 σε mts αρχεία...

τα συμπεράσματά μου ήταν:

α)υπήρχε ελαφριά πρασινίλα αλλά όχι τόσο έντονη όση στο video της ΤΜ-350...δεν ξέρω γιατί...

β)τα video της JVC με τα νυκτερινά πλάνα είναι επεξεργασμένα ,αλλά αυτό-έτσι κι αλλιώς-δεν είναι λάθος..αν θέλουμε να φτιάξουμε ταινία με αυτά πού έχουμε τραβήξει υποχρεωτικά πρέπει να επεξεργαστούμε τα mts αρχεία με κάποιο πρόγραμμα..πάντως αυτό που είδα μου άρεσε....δεν είδα ορατό θόρυβο...

Συμφωνούμε απόλυτα!

Έλα όμως που έπεσα στη γνωστή παγίδα -δίλλημα- να αναρωτιέμαι πότε τελικά είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνω αναβάθμιση την παλιά μου βιντεοκάμερα! Είναι αυτό που λέμε και αφορά τα πάντα στο θέμα της τεχνολογίας: "Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να αγοράσω; Μήπως άμεσα θα βγει κάτι καλύτερο; Να περιμένω ίσως λίγο ακόμη;" Κι αν περιμένεις λίγο ακόμη, ποτέ δεν θα το αποκτήσεις! Σ´αυτό το δίλλημα έχω πέσει! Ποιος φταίει; Η Panasonic!

http://fullhd.gr/2008-03-05-02-07-40/avchd/3122-panasonic-s-big-secret-1920x1080-progressive-.html

Απελπισία! Στην ψυχολογική μου κατάσταση αναφέρομαι! :BDBDG54: