- 18 June 2006
- 7,543
Καλησπέρα...και να σε καλωσορίσω στο avclub!!!
να επιβεβαιώσω ότι σε full auto mode η εικόνα της ΤΜ-300 έχει μια μικρή πράσινη απόχρωση...
όταν περνάς-όμως-σε manual mode το WB ρυθμίζεται πάρα πολύ καλά και όλα τα χρώματα έρχονται καρφί...στο εγγυώμαι!!!
παρεπιπτώντος πχ. επειδή έχω τραβήξει ουρανό (όπως φυσικά και πολλά άλλα πλάνα,απλά το τονίζω επειδή το ανέφερες για παράδειγμα..) και σε full auto mode και σε manual mode μπορώ να στο πω με βεβαιότητα ότι τα χρώματα γίνονται φυσικότατα!!
όσον αφορά την άλλη ερώτησή σου δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός αφενός επειδή δεν έχω δοκιμάσει την JVC αφετέρου γιατί ο τίτλος του νήματος τα λέει όλα για μένα..
η ρύθμιση του WB γίνεται πολύ εύκολα μέσα από το manual mode και έχοντας ένα patern οπωσδήποτε...εγώ έχω ένα patern από την kodak...
φυσικά και χρειάζεται κάτω από διαφορετικές φωτιστικές συνθήκες να το ξαναρυθμίζεις αν θέλεις πραγματικά ρεαλιστική εικόνα...
δεν έχω δουλέψει το sharpness το οποίο προσθέτει πληροφορία εκεί που δεν υπάρχει...η ευκρίνειά της είναι-έτσι κι αλλιώς-κορυφαία και η εικόνα της ξυρίζει......
Γεια και χαρά σε όλους! Εδώ και δύο εβδομάδες έχω παρακολουθήσει όλα τα βίντεο από τις εξής βιντεοκάμερες:
JVC Everio GZ-HM400 και
Panasonic HDC-TM300
Ενώ κλείνω προς την Panasonic, έχω ένα θέμα με την απόδοση στα χρώματά της. Είναι λίγο "off" ή έτσι μου φαίνεται; Έχω την εντύπωση ότι έχει μια τάση προς τις πράσινες αποχρώσεις και δεν αποδίδει σωστά το μπλε (του ουρανού κ.τ.λ.), πράγμα πολύ ενοχλητικό. Μπορούν να "έρθουν" τα σωστά χρώματα με ρύθμιση του white balance; Με δεδομένο ότι αυτό που με ενδιαφέρει στην αγορά της νέας μου βιντεοκάμερας είναι πρώτ'απ'όλα η ευκρίνεια στην εικόνα και κατά δεύτερο τα σωστά χρώματα, ποιά από τις δύο μου προτείνετε;
Η βιντεοκάμερα που έχω εδώ και 3 περίπου χρόνια είναι η SONY SR8, από την οποία δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος, στο κομμάτι της ευκρίνειας (φυσικά δεν είναι FULL HD camera).
Σας ευχαριστώ.
Όσο, τελικά το ψάχνω, τόσο δυσκολότερη γίνεται η απόφασή μου! Με προβληματίζει πολύ το γεγονός ότι πρέπει να ρυθμίζω το white balance κάθε φορά που ανοίγω τη βιντεοκάμερα ( Panasonic HDC-TM300)!
Η JVC Everio GZ-HM400 αποδίδει πιο πιστά τις αποχρώσεις, μόλις ανοιξει! Τα χρώματα είναι σχεδόν "άψογα" ή έστω πολύ φυσικά (όσο μπορεί να διακρίνει το μάτι τουλάχιστον). Δεν είναι ότι καλύτερο, πιστεύω, για έναν ερασιτέχνη, να μπαίνει στη διαδικασία των επιμέρους ρυθμίσεων (και ειδικά για ένα τόσο σημαντικό θέμα, όπως είναι το χρώμα) κάθε φορά που ανοίγει την κάμερα. Πιστεύω πως όλοι λίγο-πολύ θα θέλαμε να ανοίγουμε την βιντεοκάμερα και, στα βασικά τουλάχιστον, να μη χρειάζεται ρύθμιση! Για όλα τα υπόλοιπα ένα μεγάλο "ΝΑΙ" στην Panasonic!
Υπάρχει κάποιο έτοιμο "mode", στο μενού, εκτός του αυτόματου , με την επιλογή του οποίου διορθώνεται η χρωματική απόκλιση σε εξωτερικά πλάνα ημέρας (ειδικά στο πράσινο και μπλε χρώμα);
που το ξέρεις αυτό???...ότι δηλαδή "Η JVC Everio GZ-HM400 αποδίδει πιο πιστά τις αποχρώσεις, μόλις ανοιξει! Τα χρώματα είναι σχεδόν "άψογα" ή έστω πολύ φυσικά (όσο μπορεί να διακρίνει το μάτι τουλάχιστον)."
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.